Megrázhatja az áram a kínai jacuzziban

Ha mostanában felfújható jacuzzit vett, akkor azonnal nézze meg a csomagolást, mielőtt használnáná, mert áramütést szenvedhet. A holland hatóságok csütörtöki riasztása alapján a fogyasztóvédelem pénteken közölte, hogy két esetben majdnem halálos kimenetelű baleset történt a Kínából származó, MSpa márkanevű, „Inflatable bubble spa/jacuzzi” „Camaro”megnevezésű, B-090, B-091, B-100, B-110, B-112, B-120, B-121, B-130, B-131, B-132, B-140, B-141, B-150, B-151, B-152, B-160, B-170 modellszámú felfújható jakuzzi használata során.

A vizsgálatok során megállapították, hogy a belső fűtőelemek nem megfelelő szigetelése miatt a vezérlőegység, a víz és a nedves elemek hálózati feszültség alá kerülhetnek, és ezek érintése elektromos áramütést okozhat. Így a termék használata áramütés- és fulladásveszély miatt súlyos kockázatot jelent. A hatóság kiemeli, hogy bár hivatalos magyarországi importőr nem szerepelt a megküldött listában, a termék magánúton vagy akár másodlagos forgalmazó útján is forgalomba kerülhetett Magyarországon – mi például az interneten simán találtunk, igaz, az a termék a csehektől érkezik. Ha valaki ilyet vett, semmiképpen se használja.  

camaro1
nfh.hu

 A hatóság arra kéri az esetlegesen érintett hazai vállalkozásokat, hogy a terméket ne forgalmazzák tovább, a már eladott darabokat pedig vonják ki a forgalomból, illetve hívják vissza. A termék további forgalmazása a fentiek alapján jogsértő. A fogyasztók a már megvásárolt terméket a vásárlás helyére vihetik vissza, és kérhetik a vételár visszatérítését.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek