Minden háziasszony álma: önkeverős lábas

Kávét vagy teát kevergetni még hagyján, de levest, mártást, pudingot készíteni, esetleg tejet forralni tényleg annyira embert próbáló feladat, hogy sikerült is fejleszteni két olyan készüléket, amivel ez a probléma is megoldódik. Itt az önkeverő bögre és lábas.

A bögre verzió is roppant hasznos, hisz ki szereti, hogy a cukor lesüllyed a meleg ital aljára, vagy hogy kanállal kell rendesen csomómentesre keverni instant kávéját vagy forrócsokiját?! Az eszköz gombnyomásra megoldja mindezt, csak ki kell tapasztalni, meddig öntheti tele forró itallal, hogy az automata keverés okozta kifröccsenéssel ne okozzon magának fájdalmas égési sérüléseket. Az önkeverő bögrét szerencsére már itthonról is be lehet szerezni, például innen.  Árban nem sokkal drágább, mint egy hagyományos, amihez ugye, még kiskanál és kézi erő is kell.

61h0eARSrRL. SL1333
amazon.com

Az önkeverő edény ezzel szemben már tényleg sokkal hasznosabb kelléke lehet a konyhának. A japán fogász által megálmodott edényről pár éve már esett szó, most viszont végre élesben is ki lehet próbálni. Igaz nem olcsó, de nem kell ahhoz kezdő háziasszonynak lenni, hogy kicsit odakapjon a tej, amit fel akar forralni, vagy valami más égjen a lábashoz itt-ott, ezzel órákra megpecsételve az aznap este programját, vagyis az áztatás-sikálás fázisok ismétlését, mindezt kereszthuzatos szellőztetés közben. Két verziót lehet rendelni, az egyik a 149 dolláros, azaz nagyjából 33 ezer forintos eredeti darab a másik pedig az olcsóbb, elemes verzió nagyjából 2500 forintért, ami állítólag minden edényhez jó.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek