Itt kaphat olcsón sportcuccokat!

Ha sportolni kezd a gyerek, akkor tuti, hogy a második vízilabdaedzésen kiderül, hogy nem csak úszónadrág és sapka kell az edzésre, hanem további tízezrekbe kerülő papucs és köpeny, vagy éppen speckó fürdőnadrág. Ezeket azonban teljesen felesleges megvenni, ha fél évvel azelőtt még dzsúdózni járt a gyerek, és azóta sem sikerült senkire rátukmálni a ruháját.

A Sportbizományik eltűnésével a helyzet nem javult, a Pecsában sem rendeznek már síbörzét, így marad a netes hirdetés és a megszokott aukciós oldalak. 

korik2
Koncz Andrea

Ezt ismerte fel a Decathlon, akik jó érzékkel bevezették a Trocathlon nevű szolgáltatást, melynek lényege, hogy a használt sporteszközöket beveszik, majd eladás után - nem meglepő módon - Decathlon utalványban fizetik ki az árát az eladónak. Persze lehet dühöngeni a röghöz kötésen, de egyrészt az áruház is pénzből él, másrészt ha ön a vevői oldalon áll, úgy már nem is jön rosszul a dolog. Sajnos ez csak időszakos akció, viszont az utolsó napon 20 százalék kedvezménnyel lehet majd az összes ott maradt sportcuccot megvásárolni.

Persze a sportáruházon kívül is van élet, a Facebookon több olyan csoport is van, ahol sportspecifikusan lehet árulni a használt felszerelést, ilyen a Hockey Turi/Hokis turkáló csoport, ahol értelemszerűen korcsolyára és egyéb jégkorong felszerelésre tehetünk szert. A Gerillahoki oldalon viszont leválogatva kereshetünk a használt cuccok közt, és értelemszerűen itt eladni is lehet, ami nem utolsó szempont.

Csere-bere használt sporteszközök csoportban viszont olyan érdekességekre is bukkanhatunk, mint a monofin delfinuszony, de a legtöbben futócipőiktől szeretnének megválni. Nem tudunk nem írni a Használt amerikai foci felszerelés börzéről, melynek jelenleg 1597 tagja van.

Budapesten a  VI. kerületben több használt felszerelést is kínáló bolt van, a Szondisportnál rengeteg gör- és normál korcsolyát árulnak, ők elsősorban guruló dolgokra szakosodtak, mint a gördeszka és a roller. Szerelnek is, ami nem egy hátrány.

Nem messze onnan, a Bringamixnél kerékpárokat és sífelszerelést lehet venni, ráadásul online lehet megnézni a kínálatot, ami nem egy utolsó szempont, ráadásul eladni és cserélni is lehet a boltban, ami a nyári időszakban alapvetően bringaszervizként működik.

shutterstock 114546040

Rokon sport 1991 óta foglalkozik használt sporteszközök adás-vételével. Nyáron kerékpárral és görkorikkal foglalkoznak, télen főleg sí és snowboard felszereléssel. A cég nagy előnye, hogy kölcsönözni is lehet tőlük, és bizományba átvesznek felszerelést is. A csillaghegyi boltban jégkorcsolyákból hasítanak a műanyag Rocesek, tesztünkben mi is szerettük, bár a profik borzonganak tőle.

K2 sí- és snowboard központban használt búvárfelszerelésre is lehet bukkanni, bár jelenleg mindössze egy kést, egy mellényt és egy reduktort kínálnak eladásra - mármint a sí- és snowboardfelszerelés mellett, melyeknél márkákra is lehet szűrni, de nem elhanyagolható, hogy wakeboardra is szert tehet, aki arra vágyik.

Flottasport a XI. kerületben van, itt szerencsére nem csak a síelőkre gondoltak, hanem a vívókra, a motorosokra, a lovasokra és a jégkorongozókra is. A Daróczi úti üzletben nem csak sífelszerelést lehet venni, hanem overallokat, kesztyűket, de akár egy jófajta szánkóra is le lehet csapni. A honlappal ellentétben jelenleg csak 10-17 óra között vannak nyitva, de a nyitvatartás később hosszabb lesz, és szombaton is nyitva tartanak a téli szezon kezdetétől. A bizományos értékesítés itt is elérhető.

Azt tehát elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag az összes használt felszerelést kínáló bolt nyitott a bizományos értékesítésre vagy a beszámításra, viszont aki nem korcsolyát, sílécet vagy éppen snowboardot venne, az eléggé meg van lőve, vagy maradnak számára a netes hirdetések, magánszemélyektől.

Több boltban is arra panaszkodtak egyébként, hogy a válság óta náluk is válság van, pedig logikusnak tűnik, hogy a válság alatt szeretünk olcsón vásárolni, de a tapasztalatok azt mutatják, az emberek ilyenkor el sem indulnak sielni, így a sífelszerelésre sincs szükség.

Oszd meg másokkal is!
Mustra