Homofób kijelentések miatt bojkottálják a Barillát világszerte

Világszerte a Barilla termékek bojkottjára szólítják fel az embereket melegjogi képviselők, miután a cég elnöke, Guido Barilla homofób megjegyzésekett tett egy olasz rádióműsorban: többek között kijelentette, hogy reklámjaikban sosem fognak melegek szerepelni.

Guido Barilla
Guido BarillaBloomberg

Az Independent magazin adta hírül, hogy a Barilla, -ami egyébként az olasz tésztapiac felét és az amerikai piac negyedét uralja - cégvezetője az olasz La Zanzara rádió műsorban úgy fogalmazott, hogy "Sosem szerepelhetnének melegek a reklámjaiban... Ha ez nem tetszik nekik, menjenek és vásároljanak másik márkát". Nos, ezt a tanácsot szívesen fogadják meg a melegek világszerte, hiszen egyre többen csatlakoznak a Barilla bojkotthoz. Nyilatkozatában Guido Barilla elmondta azt is, hogy "a család szentsége továbbra is cégünk alapvető értéke". Kifejtette, hogy szerinte igazából mindenkinek joga van azt csinálni amit szeretne, egészen addig amíg nem zavar ezzel másokat, de ezt a kijelentését nagyon gyorsan meg is fejelte azzal, hogy kifejtette álláspontját a melegek örökbefogadásával kapcsolatban: "Nem támogatom, hogy meleg családok gyermeket fogadhassanak örökbe, mert ezzel olyan ember sorsa felett döntenek, aki nem tud választani."

A bojkott mellé állt Olaszországban a bal oldali Sel párt, aminek elnöke szerint "ez az eset kiváló példája az olaszok homofóbiájának", és a parlament többi tagját is felszólította, csatlakozzanak a Barilla cégcsoport bojkottjához, de a Demokratikus Párt vezetője is kijelentette, hogy nem vesz Barilla termékeket.

153368537
Bloomberg

Azóta a cég egyébként egy szintén nem túl szerencsés közleményben kért elnézést, amiért Guido Barilla a szavaival bárkit is megbántott. A bocsánatkérés szerint a cégvezető egyszerűen a "nők családban betöltött központi szerepét szerette volna hangsúlyozni".

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek