no

Így spóroljon a külföldi nyaraláson

Idén kezdje el időben tervezni a külföldi nyaralását, így rengeteg pénzt tud megspórolni magának és a családjának. A különböző utazási irodák last minute ajánlatai általában kedvezőek, főleg ha a nyaralási terv kimerül annyiban, hogy mindegy hol, csak legyen tenger, ingyen koktél és napsütés. Ha azonban ön másfajta nyaralásra vágyik, akkor itt az ideje elkezdeni gondolkodni.

158710105
Jamie Mcdonald

Most még van idő, mindent meg tud szervezni magának, így egyrészt rengeteg pénzt tud spórolni, másrészt biztos lehet benne, hogy hazahozzák, harmadrészt azzal utazik, akivel akar. Tippek hajtás után.

Találja ki a főbb pontokat!

Városnézős nyaralást szeretne, vagy henyélőset? Fontos önnek, hogy gyakorlatilag a tengerbe nyíljon a hátsó terasz ajtaja, vagy hajlandó engedni ebből? Európában gondolkozik, vagy távolabb szeretne utazni? Van esetleg olyan város vagy ország, ahova mindig vágyott, de valamiért sosem jutott el? Ha megvannak a fő pontok, indulhat a keresgélés. Mindennek az alapja, hogy legyen nyitott, rugalmas, és ne ragadjon le egy városnál vagy országnál. És ami a legfontosabb, gondolja végig mennyit tud a vakációjára szánni. Legyen egy pontos keretösszeg, amit nem lép túl, így később sem fog rossz szájízzel visszagondolni a nyaralásra.

A kapcsolati tőke súlya

Gondolja végig az ismerőseit, barátait, volt osztálytársait, rokonait, hátha vannak köztük olyanok, akik külföldön dolgoznak. Beszéljen velük, és ha önnek is szimpatikus a város, ahol élnek, nyugodtan kérjen tőlük tanácsot. Rengeteget spórolhat a szálláson, ha együtt kitalálnak valmilyen megoldást. Néhány napra biztosan szívesen vendégül látják, de az is lehet, hogy pont tudnak egy akár rövid távra is kiadó szobát, vagy egy kedvező árú kis hotelt. Családosak gondolkozhatnak házcserén is, amíg hazalátogat a kint élő család. Nekik is kényelmesebb, ha nem a rokonoknál kell szorongani, és önök is megspórolják a szállás költségeit, ráadásul biztosan otthonos körülmények között tudnak nyaralni.

74144199
Lucy Pemoni

Utazás kedvező áron

Most még a fapados légitársaságok ajánlatai között is lehet találni olcsó repülőjegyeket, érdemes ezeket minél hamarabb lefoglalni, mert a szállás mellett ez a másik olyan pont, ami sok pénzünket elviheti. Foglalásnál figyeljen oda a részletekre, a poggyászok méretére és a díjakra. Érdemes egyébként az európai utazások alkalmával szétnézni az interneten, hiszen vonattal vagy akár busszal is sok közkedvelt úticél megközelíthető, ráadásul sokkal érdekesebb tájakat láthat, mintha repülővel utazik. Általában a hétköznapok, a kedd, szerda, csütörtök a legolcsóbbak, szóval ha rugalmas az utazás napját illetően, biztosan kedvezőbb ajánlatot kap, mintha ragaszkodik egy adott dátumhoz. Viszont járjon el körültekintően a szabadságolást illetően.

Szálláskeresés

Ha megvan az úticél, nézzen körül az interneten. Sokszor találhat kedvezményeket egy-egy szimpatikus szállás weboldalán, vagy a legnépszerűbb foglalási oldalak ajánlatai között is ki lehet fogni remek árakat, főleg, hogy ott is népszerűek a pár napos akciók. Itt például még az ön által preferált úticélokat is megadhatja, ők pedig értesítik a kedvezményes ajánlatokról. Ezeket már csak azért is érdemes áttanulmányozni, hogy a látogatói kommentek alapján ki tudjuk szűrni, melyek azok a szállodák, amik a valóban hasonlítanak az agyonphotoshoppolt, vendégcsalogató képekhez.

149830441
Sean Gallup

Próbáljon olyan szállást keresni, ahol ingyenes a reggeli, és a szobában hűtő, esetleg mikrohullámú sütő is található, így szintén sokat spórolhat az ételeken. A kuponos oldalak is rengeteg szálláslehetőséget ajánlanak, sőt akár csomagajánlatokhoz is hozzá lehet jutni kedvező áron, de ahogy azt már megírtuk, mindig legyen körültekintő, és figyeljen a buktatókra.

Már most kezdjen el spórolni!

Sokkal egyszerűbb, ha már most elkülönít havonta egy kisebb összeget, akár egy külön számlára, így talán nem érzi meg annyira a vakációt a pénztárcája. Ha például már most elkezd félretenni havi ötezer forintot, akkor egy augusztusi nyaralást máris 35 ezer forint költőpénzzel kezdhet. Nyaralás előtt sem biztos, hogy érdemes nagybevásárlást tartani, hiszen kint úgyis elmegy szétnézni és úgyis vesz valamit, így nem fog kétszer költeni, ráadásul a szuvenír is megvan.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek