A Valentin-nap legrongyrázóbb ajándéka 49 millióért

Valentin-nap kapcsán számtalan olyan ajándékötlettel találjuk szembe magunkat, ami végképp megkérdőjelezi ennek az ünnepnek a létjogosultságát. A giccses és béna ajándékok közül a legbizarrabb egyértelműen a világ legdrágább cipője.

140 ezer fontért (azaz 48,8 millió forintért) bárki megvásárolhatja barátnőjének az alábbi képen látható, amúgy teljesen visszafogott szandált. A lábbeli árát az arany bevonat és a kétezer apró gyémánt dobja meg. A Daily Mail által művészi alkotásnak titulált szandálon tervezője, Christopher Michael Shellis három éven keresztül dolgozott, és már négy párral értékesített a magassarkúból.

Persze ebben az árkategóriában nem csak gyémántberakásos tűsarkút találunk. A tervező, aki kollekcióját a The House of Borgezie márkanév alatt értékesíti, táskát és egéyb kiegészítőket is kínál. Ennek a darabnak az értékét szintén gyémántdíszítéssel növelte, és a drágakövek miatt 200 ezer fontot (69,8 millió forint) kér alkotásáért. Igazán nagylelkű férjek még ennél többet is áldozhatnak nejükre, hiszen a táskához tartozik tükör is, a szintén ékköves kreációért csupán 25 ezer fontot (8,7 millió forint) kell leperkálni.

tk3s 20110414 jab cs9 673
Caters News / Northfoto

A kiköltekezésnek ezen a szintjén már érdemes alaposabban megválogatni az ajándékkártyákat is. A Miamiban alapított Gilded Age Greetings elnevezésű cég úgynevezete couture ajándékkísérő kártyákat forgalmaz, a világon a legdrágábban. A ritka rózsaszín gyémántokkal, zafírokkal, rubintokkal és Swarovski kristályokkal díszített "I love you" feliratos kártyát 3200 fontért vásárolhatja meg a legapróbb részletekre is odafigyelő ajándékozó. A cég természetesen nemcsak a kártya, hanem az üzenet minőségére is odafigyel: ha igényeljük, rendelkezésünkre bocsát egy házi költőt, aki segít megalkotni a tökéletes üzenetet, akár verses formában is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek