Kütyük, amik nélkül nem tél a tél

Nem árt tisztában lenni a ténnyel, hogy kicsivel több, mint két hét múlva már december 24-ét írunk. Ilyenkor, ahogy ez már lenni szokott, feltérképezzük az idei év újdonságait, és hogy ezek közül mit hol, mennyiért lehet beszerezni. Most a jópofa, bár szinte teljesen haszontalan meglepetések közt néztünk körül, és úgy tűnik, idén télen a kesztyűké a főszerep. Persze, ezen annyira nem is csodálkozunk…

Beszélgessen kesztyűjével

Az első, ami idén szembejött a neten, a kesztyűbe épített headset volt. Amellett, hogy védi kezét a hidegtől (azért a legdurvább téli napokon azért nem az igazi), még telefonálni is tud vele. A hüvelykujjában  van a beépített hangszóró, a kisujjnál a mikrofon, a csuklójánál pedig a vezérlőegység, amivel irányítani lehet a bejövő/kimenő hívásokat. Bluetooth technikával csatlakozik a mobiltelefonhoz, és az már csak a ráadás, hogy az ujjbegyein olyan felülettel látták el, amivel az érintőképernyős kütyüit is nyomkodhatja. Az ára persze elég borsos, 49,99 angol fontba kerül (kb 17 400 forint), és csak szürke vagy fekete színben lehet hozzájutni. Azt nem tudni, hogy a magyar KRESZ szerint használható-e az autóban, mert bár elnevezésében headsetnek számít, azért mégiscsak szükséges hozzá használnia kezét. Az alábbi videón megnézheti hogyan működik a szerkezet.

Nyomkodjon kesztyűben

Ez a kesztyű az előzőnek kicsivel butított, de sajna annyival nem olcsóbb változata. Az előzőnél csupán ötezer forinttal kerül kevesebbe (49,99 + 6,95 USD, utóbbi a szállítási díj), nagyjából 12 306 forint, de ár–érték arányban akkor már inkább az elsőre szavaznánk. Két dolog szólhat mégis mellette: az egyik, hogy itt az unalmas feketén és szürkén kívül egy rakás más színben is hozzá lehet jutni; a másik, még fontosabb, hogy találtunk egy még olcsóbb, még színesebb változatot is belőle az Amazonon. Ez mindenképpen barátságosabb verzió, a legolcsóbbat már 2684 forint + szállítási költségért magáénak tudhatja.

A legmelegebb kesztyű

A listát a fűtött kesztyű zárja, ami szépnek egyáltalán nem szép, viszont legalább jó drága. Nyilván nehezebb lett volna megoldani a fűtést az ötujjas változatban, de sajna az mégiscsak jobban tetszett volna nekünk, mint ez a fazon. Ráadásul csak feketében lehet kapni, viszont, hogy valami pozitívumot is próbáljunk találni: itthon is be tudja szerezni a bigyoshop oldalán. Már ha nem zavarja az ára, mert igen, természetesen ez is a tízezer fölötti kategóriába csúszik, 12 950 forintot kell kicsengetni érte. Ezért a pénzért ráadásul még mindig le kell húzni a kezünkről, ha telefonálni vagy érintőképernyőt nyomkodni akarunk, szóval nem, ez most itt nem egy ajánló.

kesztyu

Hógolyókészítő

Ha nem vette meg a fűtött kesztyűt, vegye meg ezt a kis apróságot, amivel anélkül tud tökéletes hógolyókat formázni a hócsatához, hogy szétfagynának az ujjai. Többféle színben kapható, a 12 ezres, fűtőszálas kesztyűhöz képest az 1835 forint még csak nem is egetverően drága, de szerintünk az is kábé ugyanennyire hatékony, ha a nyáron, párszáz forintért vásárolt fagyiskanalával indul neki a hócsatának.

Öltözzön szerzetesnek takaróval

Semmiképpen sem szép, de hasznos azért még lehet az a takaró, aminek ujja is van, 4320 forint plusz szállítási díj fejében bárki meg tudja szerezni. A gyártó utazáshoz ajánlja, kérdés, hogy miért vigyünk magunkkal plusz egy táskát, amiben ezt hurcolhatjuk, illetve hogy mekkora helyet foglal az amúgy egyre szigorúbban vett kézipoggyásztól. Persze, a valódi kérdés az, hogy miért venné meg ezt, ha egyszer a kedvenc pokrócát is bármikor felhúzhatja a nyakáig.

B79075D44889C1013719910EC30

Színesen a hóban is

Az abszolút kedvenc az az esernyő, amelyik eső/hó hatására megváltoztatja a színét. Az alapszíne fekete amin fehér esőcseppek virítanak, nedves állapotban viszont a fehér cseppek színesre váltanak. 17,49 angol font (6088 forint) az ára, ami nem olcsó, de a látványért mindenképpen megéri, na meg, nem csak télen tudja használni. És, ahogy arról már írtunk is egy korábbi cikkünkben, a jó esernyőért nem árt mélyen a pénztárcába nyúlni. Persze ennek is van olcsóbb, de nem annyira menő változata, amiért szállítással együtt csak 10,03 amerikai dollárt (2226 forint) kell fizetni.

Kényelmetlen, viszont drága

Ez a fülmelegítő 17,69 angol fontba (6160 forint) kerül, és nemcsak melegít, de a beleépített hangszórókkal kiválóan alkalmas MP3-as zenék lejátszására. Azért nem ajánljuk olyan lelkesen, volt szerencsém egyet kipróbálni, sajnos túl sokági nem tudtam magamon tartani, annyira nyomta a fülem. Az igaz, hogy melegen is tartotta közben.

fules

Döntse el, hogy ön melyiket venné meg és mondja el nekünk a Facebook Shopaholic oldalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek