Hogyan úszható meg a telefonadó?

Előre eláruljuk: a telefonadót megúszni sajna nem lehet, de kevesebbet bukni rajta igen, és már ez is valami. Igaz ehhez rendszeresen figyelni kell a számlánkat, és odafigyelni, ha a szolgáltatónk SMS-t küld a változtatásokról, különben bukjuk az ingyenes módosítási lehetőséget és az olcsóbb havidíjat.

Nyakunkon a telefonadó, amit úgy tűnik, kénytelenek vagyunk lenyelni, keményen csengetünk állam bácsinak, ha telefonálni akarunk. A T-mobile már július 16-án SMS-t küldött, hogy augusztus 1-től érdemes lesz nézegetni a cég weboldalát, mert onnantól számítva 15 napunk van arra, hogy felmondhassuk a szerződést. A Tékozló Homárnak panaszkodó L. nem járt ilyen jól, ő augusztus 11-én kapott arról értesítést, hogy bő 2 napja van felmondani a szerződést ha valami nem tetszik.

photo.PNG

Az SMS szerint az Üsz. 9.2.3 pontján kellett átrágni magunkat, hogy megtudjuk mit lehet tenni, ha nem tetszik a díjcsomag emelés és a kapcsolási díj bevezetése. Mivel a legtöbben a telefonkészülékre vállaltak hűségnyilatkozatot, ezért arra a cég kötbért fog ráterhelni, de a díjcsomagra vállalt hűséget elengedik, így az szabadon változtatható akkor, ha az előfizetői csomag több féle díjcsomagot is tartalmaz ( Például Mozaik XS,S, M, L, XL stb.) Egyes díjcsomagok kivezetésre kerülnek, mint pl. a Média Mánia, ehelyett a Mozaik díjcsomag választható.

Egyes csomagok ára átlagosan 6 százalékkal nő, az én esetemben ez laza 600 forintot jelent, de a feltöltőkártyások három forinttal többet fognak fizetni minden percért szeptember 1-től: ez az,  ami az állam zsebében fog kikötni. Érdemes tehát gyorsnak lenni, mert augusztus 15. a T-mobile esetében a végső határidő.

A Telenor sehol nem jelzi honlapján jól láthatóan, mire is lehet számítani náluk, legalábbis, ha nem akciós telefont akarunk venni. Telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy minden hívásra ráterhelődik a 2,50 Ft-os kapcsolási díj,  és a családi csomag korlátlan csevegés helyett 1000 percre módosul. Egyébként meg július 16-tól változtak a tarifák, és ott vannak a honlapon.

A Vodafone július elsején módosította a díjcsomagjait, akkor volt is felzúdulás a módosítás miatt, mert a cég rendesen kifizettette a kötbért az olcsó telefonra hajtókkal. Telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy a lakossági csomagok ára  egységesen bruttó 400 forinttal nőtt, igaz, vannak olyan csomagok, melyekre december 31-ig akciós árat számolnak fel. A kedvezmény átlagosan 300 forintot jelent havonta és díjcsomagonként. A feltöltőkártyás ügyfelek kénytelenek lesznek kifizetni a kapcsolási díjat, ez 2,50 forintot jelent.

Habár úgy tűnik, kevés lehetőségünk van a változtatásra, érdemes időről időre áttekinteni a telefonszámlát, vagy felhívni a szolgáltatót, hogy van-e számunkra esetleg megfelelőbb díjcsomag, amivel havonta elég sokat meg lehet takarítani. Az se rossz, ha átfutja korábbi cikkünket, amiből kiderül, hogyan lehet többet spórolni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek