Kulát árul a CBA

Egy ismerősöm éppen az Erzsébet téri CBA üzletében vásárolt, amikor felfigyelt a kihagyhatatlan ajánlatra: Porcelán szat.szilva kula - hirdette a felirat. Alaposabb szemrevételezéssel kiderült, a bolt nem önkritikát gyakorol, mindössze terjedelmi okokból született a felirat: a kulacs szó már nem fért ki.

A Várda Szatmári Szilva Pálinkát egyébként 6370 forintért hollóházi kulacsban forgalmazzák, ami persze szép, de kit érdekel a külcsín; az a lényeg, hogy beltartalom iható-e? Úgy döntöttünk, most már akkor teszteljük is.

A kóstolók gondosan összeállított tesztcsoportjában volt rutinos versenyző, de volt olyan is, aki csak hobbiivó. Az eredmény ennek ellenére meglepően egyöntetű volt: nem volt olyan a társaságban, akinek ne ízlett volna ez a pálinka. Nagyon finom szilvaíze van, nem marja/kaparja a torkot, és már egyetlen felesnek is megérezni a hatását – legalábbis a hobbiivó szerint. Könnyen csúszó piáról van szó, ezért ha teheti (és például nem ajándékba viszi), ne a kulacsos dizájnkiszerelést vegye. Az üveges változat jóval olcsóbb, kevesebb mint a felébe kerül: 3150 forint körüli a fél literes. Rossz hír, hogy a fél liter lehet, hogy kevés lesz (a miénk nagyon gyorsan elfogyott), jó hír viszont, hogy nem voltunk másnaposak tőle.   

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon !

Oszd meg másokkal is!
Mustra