Jeges alkoholos koktélok legfeljebb 400 forintból

Azt már tudja, hogy nap közben, az irodában hogyan tud kétszáz forintból koktélozva józannak maradni, most azt is eláruljuk, munkaidő után milyen alkoholos változatot keverhet magának. Bónusz: nem meglepő, de sokkal olcsóbban fog kijönni, mintha beülne a kedvenc helyére.

stockfresh 159430 woman-sunbathing-and-drinking-a-cocktail-on-th

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy a nagy kánikulában egy kevés alkoholtól is mennyire be lehet állni, főleg ha ez egy jéghideg bólé, vagy egy jeges fröccs. Olyan italokat mutatunk be, amelyek mindenki tetszését elnyerték a szerkesztőségben, és bár van bennük alkohol, azért nem annyira ütősek, mintha egy Mojitót vagy Long Islandet szopogatna el.

Sangría, ahogy mi szeretjük

A Don Simon egy elég jó spanyol Sangría bor, aminek a másfél literes változatát a nagyobb hiperekben egészen olcsón, 599 forintért már be lehet szerezni. Andalúziában a tengerparti helyeken kétféle sangríát szolgálnak fel: fehéret és pirosat. Mi az utóbbira szavaztunk!

Egy nagy kancsót tele kell rakni jéggel és kis kockára vágott déligyümölcsökkel: narancs, citrom, lime, ananász mind mehet bele. A gyümölcs nagyon fontos eleme ennek a hűsítőnek, szóval tegyen bele annyit amennyit nem sajnál!  Nyomkodja jól szét a gyümölcsöket egy fakanállal, majd öntse fel a kancsót a feléig a Sangriával. A másik fele 100 százalékos narancslé legyen, és ha  így túl édesnek ítéli, adhat hozzá facsart citromlevet, vagy még több jégkockát.

Egy nagy kancsó bólé ára körülbelül 800 forintba kerül, ezért ez az ital tökéletes a kerti grillezésekhez hangulatfokozóként.

Ribizlis bor

Ez egy nagyon finom, savanykás frissítő! Egy pohárhoz kell egy deciliter száraz rosé bor, két marok ribizli, két deci szóda és jégkocka. A ribizlit mossa meg, és úgy ahogy van, szárastul tegye egy tiszta rongyba és nyomkodja ki. Az így nyert nedűt öntse hozzá a borhoz és a szódához, majd ízlés szerint tegyen bele jégkockát.

Mi a Sauska pincészet roséjával ittuk, ami akciósan most 1399 forint/0,75l, tehát egy deci körülbelül 186 forintba kerül belőle. A ribizlinek az ára is egészen olcsó már a piacokon, maximum 250 forintból kihozható ez az itóka.

Pezsgős málna

A pezsgőt napközben, főleg ekkora kánikulában csak óvatosan fogyasszuk, mert könnyen be lehet tőle csípni anélkül, hogy észrevenné. Szerencsére ehhez az italhoz kevés kell: mindössze egyetlen deci behűtött száraz pezsgő a húsz deka málna mellé. Az elkészítése ennek is roppant egyszerű: szűrjön le 15 dkg málnát (ugyanúgy kell kinyerni a levét, ahogyan a ribizliét), és adja hozzá a jéghideg pezsgőt. A maradék málnaszemekkel díszítheti a poharat, vagy bele is teheti.

A málnát már 150-250 forintért be lehet szerezni, a pezsgő meg ízlés dolga, 1400 forint körül már kapni finomat. Ezt a koktélt 350-400 forintból lehet kihozni.

Ananászos fehérbor

Ezt a finomságot egyaránt készítheti friss ananászból, vagy akár a száz százalékos dobozos változatából is. Ha a friss gyümölcsöt választja, kockázza fel és botmixerrel pépesítse. Tegyen a pohárba egy deciliter száraz fehér bort, egy kifacsart citrom levét, meg az ananászmasszát, végül pár jégkockával tegye hidegebbé az italt!

Az egyik kedvencünkből készítettük: Torres, Viña Sol, ami itthon kicsivel drágább mint Spanyolországban, 1700 forint körül van egy üveg ára. Egy ilyen frissítő ára körülbelül 300 forintból kihozható!

Meggyes prosecco

Tegyen a mélyhűtőbe friss, magozott meggyet körülbelül tizenöt-húsz percre, majd a megdermedt gyümölcsöt botmixerrel pépesítse. Adjon négy evőkanálnyi meggyet másfél deciliter habzóborhoz, és már fogyaszthatja is az italát.

Egy 0,75l kiszerelésű proseccót már 1700-2100 forint körül meg lehet venni, a meggy meg elképesztően olcsó: egy kiló 450-500 forintba kerül a piacokon. Egy pohár ebből a habzó finomságból nem több, mint 250 forint.

Mi az a prosecco?

Olaszország északi részén elterjedt gyümölcsös, friss pezsgőborokat adó, élénk savú szőlőfajta, amellyel hazánkban egyetlen borvidéken sem foglalkoznak. Forrás: bortarsasag.hu

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a  Facebookon !

Oszd meg másokkal is!
Mustra