no

Medencekörkép a lavór méretűtől a felfújható élménymedencéig

A kisebbek éppúgy szenvednek ebben a hőségben mint a felnőttek, azzal a különbséggel, hogy a szülők eldönthetik, gyerekük a medencében vagy az árnyékos homokozóban hűsöljön-e. Rendszerint az előbbire szavaznak, mert  sokkal egyszerűbb (és kevesebb kosszal jár) otthon egy felfújható medencét megtölteni  vízzel, mint egy házi homokozót gyártani, majd a használata után eltüntetni a nyomait. Ez utóbbi egy társasház teraszán ráadásul nehezebben is kivitelezhető, a lakásba bevitt homokról meg már ne is beszéljünk… A felfújható medence viszont nagyon hálás találmány, mert a gyerekek általában imádják a vizet, és ahol medence van, ott nyugalom van. Hiszti meg legfeljebb akkor, mikor este ki kell szállni belőle.

stockfresh 381785 child-in-inflatable-pool sizeM

Ilyen kánikulában ráadásul az aggodalmaskodó anyukáknak sem kell rettegniük, hogy megfázik a poronty, ha egész nap csak lubickol: 30 fok feletti hőmérsékletben erre a legkitartóbb gyerek se képes. Inkább arra érdemes vigyázni, hogy legyen napernyő a medence felett, vagy már eleve olyat szerezzünk be, aminek ez tartozéka.

Mert ilyenek is vannak. Tudjuk, mióta körbenéztünk a piacon, hogy melyek a legkelendőbb és legtutibb gyermekmedencék.

Auchan

Itt már ötszázhúsz forintért lehet kapni 61 x 15 cm-es színes medencét, ami valószínűleg azért ilyen olcsó, mert baromi kicsi, és a csomagolására sem fektettek túl nagy hangsúlyt, de ez mind nem érdekes: ha önnek csak egy mini terasza van, a gyerek úgysem az ár alapján dönti el, jó-e neki ez a medence vagy sem. Ugyanez Disneyben persze már a többszörösébe kerül, pedig csak kicsit nagyobb: 3590 forintért van Micimackós (102 x 69 cm), igaz, ennek napellenzője is van. 3990 forintért ennél valamivel nagyobb, lila medencét kaphatunk, amely fölé egy ultraviola sugárzást szűrő, cuminak álcázott pók (?) vagy virág tornyosul, így védve a baba bőrét a káros sugárzástól. Ez a medence helyigényes, de nem a szélessége, hanem a napernyője magassága miatt: 102 x 102 x 102 cm. Van még a nagyobbacskáknak szintén „sátoros” kialakítású 7990 forintért (157 x 157 x 122 cm), és fapadosabb, tető nélküli – viszont méretre jóval nagyobb, közel három méter átmérőjű (290 x 170 x 137 cm), szóval inkább már kertbe való – 11990 forintért.

Jysk

Mivel a dán lakberdezési cég mindig egészen elfogadható áron kínálja a nem is kifejezetten bóvli termékeit, nem hagyhattuk ki őket sem. Csalódás volt viszont, hogy az óbudai üzletükben összesen kétfajta medencét találtunk: a 220x66 centis 4500 forintba került, akinek viszont elég a147x33-as, az már 2500 forintból megúszhatja.

Tesco

Nagyon jó választék van az angol hiperben, bár első ránézésre úgy tűnt, csak egy-két felfújható medence van. Egy eldugott polcon mégis megtaláltuk a felhozatal hetven százalékát. Elsőként az akciós, sátoros verzió tűnt fel 3990 forintért, amelyik annyira kicsi, hogy vagy két csecsemő, vagy egyetlen, 2-3 év körüli gyerek fér csak el benne. Aztán jöttek a gazdaságos csomagolásúak és mintásak: Thomas a gőzmozdony, halacskás, Micimackós. Ezek többféle nagyságban, 90, illetve 108 x 20,8 cm, és 183x38 cm méretben kaphatók. Nagyon klassz az elefántos-csúszdás de elég húzós áron adják: 14 990 forintért.

Praktiker

Nem csalódtunk a Praktikerben sem. Rengeteg fajta medencét kínálnak, teljesen megfizethető áron, ráadásul az üzletben jó hűvös is van, szívesen barangoltunk a sorok között. Van gomba medence 5899 (átmérője 102 cm), nagyon édes sárga kacsás minimedence (61 x 15 cm) 669 forintért, nagyobbaknak pedig kicsit nagyobb virágos 4999 forintért (168 x 41 cm).

Decathlon

A Decathlonban nincs túl nagy választék: az egyik legolcsóbb a 168 x 41 centis gyerekmedence 4999 forintért, a legdrágább 7690 forintba kerül és 185 x 53 cm, és nagyjából ebben a kettőben ki is merült a felhozatal.

Ezek voltak az egyszerű, jaj-de-meleg-van-nem-kéne-a-gyereknek-leugrani-egy-medencéért? medencék. És akkor most lássuk az igazán profi, rózsaszín hercegnős, kék Spongya Bobos, elefántos spriccelős, pink Minnie-s, napfénytetős, és megannyi más, gyerekszemnek gyönyörű, szülőknek többnyire inkább agyeldobós  csodát.

Régió Játék Nagyker

A legolcsóbb, 61 x 15 cm méretű, színes, kétgyűrűs medence 650 forint , a legdrágább, zuhanyzósért 37 365 forintot kell kicsengetni (ennek a mérete már szintén inkább kertet kíván, 244 x 51 cm). A tehetősebbeknek (és ugyancsak nagy kerttel rendelkezőknek) kihagyhatatlan a Hableányos élménymedence 24 950 forintért, ez 244 x 66 cm, de biztos telitalálat a dzsungel medence is 12 450 forintért, ami olcsóbb, mint az előbbi kettő, viszont nagyobb: pontos mérete 290cm x 170cm x 137cm. Személyes kedvencem a Hupikék Törpikés, kár, hogy mérete okán (59 x 34 x 22 cm) elképesztően drága 3950 forintért.

Ha itt vásárolna, érdemes először a bolt weblapján szörfölgetni, mert ott előre ki tudja választani (akár a gyerekkel együtt), hogy melyik medence volna a megfelelő erre a nyárra. Jövőre nyilván már úgysem lesz elég menő az idei felhozatal.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek