Akciós sportruhák: az outlet és a pláza is leszerepelt

Sportruházatot vásárolni nem egyszerű, ha árérzékenyen próbálkozunk. A kínálat outletben-plazában egyaránt siralmasan szűkös, nincs színválaszték, de ha ön mégis szerencsés, az utóbbi helyen tizennégyezer forintból tetőtől talpig felöltözhet.

Ha ön nem szeret hóban, esőben, szélben sportolni – azaz nem kifejezetten a téli szabadtéri sportok szerelmese –, ilyenkor marad az edzőterem. Körülnéztünk, mit tudnak felvenni, ami kényelmes, funkcionális, és van annyira menő, hogy ne nézzék ki az izomemberek és plazabarbik se. A Westendet és a Premier Outlets Centert hasonlítottuk össsze, nem túl meglepő végeredménnyel.

Champion, WestEnd City Center

Az üzlet kívülről nagyon jól néz ki, és ami érdekesség, hogy nem díszelegnek leárazás feliratok a kirakatában. Az első kellemes benyomás után viszont tökéletesen lehangolt az eladók unott tekintete, és hogy a lelkes „sziasztok"-ra egy böffenés sem érkezett válaszul. Kimérten méregettek, bár legalább hagyták, hogy egyedül térképezzem fel a terepet. A színválaszték elég gyér, a sötétebb pasztellszínek dominánsak: zöld, kék, mályva és természetesen az elmaradhatatlan fekete. Divatos hosszú, szűkített fazonú kabátok 25 ezertől kaphatók, a legolcsóbb tréningnadrág 9690 forint. A kapucnis pulcsik igen drágák, 16 ezret kell kicsengetni értük, és a hosszú ujjú trikóknak is megkérik az árát: nyolcezer forintba kerülnek. Amit nagyon megéri itt venni, az a tréning együttes: jó az anyaga, szép a színe és a 20 890 forintos ára is elfogadhatónak mondható, a galériában látható róla fotó!

Champion, Premier Outlets Center

Igazán nagy meglepetést okozott ugyanakkor a Champion outlet változata, mert óriási készletük van itt, és az eladók is teljesen normálisak voltak. Sajnos árban nem veri a többi boltot, de a szín- és méretválaszték itt a legnagyobb. Ezzel együtt óriási olcsóságra ne készüljünk: egy kapucnis pulóver ára 12 890, egy szabadidőnadrág 7345 forintért vihető.

Adidas, WestEnd

Azt hiszem, utoljára a Váci utcai Adidas boltban voltam – még 15 évvel ezelőtt –, ami akkor óriási hatással volt rám. Hosszú kígyózó sorokban kellett ácsorogni az üzlet előtt, annyian szerettek volna bejutni egyszerre, bent pedig tolongtak a vásárlók, és rendesen verekedni kellett egy-egy jó darabért. Gondoltam, hogy ezt az érzést már nem fogom visszakapni a bevásárlóközpont boltjában, de arra azért nem számítottam, hogy ennyire érdektelen legyen.Az egészen kicsike boltba teljesen fölöslegesen három lány és egy fiú eladót zsúfoltak be, pedig az amúgy is szánalmasan szűkös árukészlet bemutatására bőven elég lenne két ember is. A lányok egyébként a sok helyen megszokott "túl elfoglalt vagyok, ne szólj hozzám" magatartásmintát hozták, és bár a szemüket nem vették le rólam, segíteni nem segítettek. Az egyik legidegesítőbb a vásárlásban, amikor potenciális tolvajként néznek rád. Szerencsére egy betanulónak tűnő srác a segítségemre sietett, és bár esetlenül, de lelkesen próbált válaszolni a kérdéseimre. Az aprócska készletben fellelhető egy 23 992 forintos kabát, amiből összesen két méret volt, egy mellény 15 997-ért, pár leárazott pulcsi 16 000, pólók pedig 5500 forintért. A színeket sem vitték túlzásba: pink, libafoszöld, fehér és fekete a választék. Egy elképesztően szörnyen kinéző garnitúráért 37 ezret kérnek, de van kicsivel csúnyább, leárazott narancsszínű is 18, valamint neonzöld 11 ezerért.

Adidas, Outlet

Itt az üzlet mérete talán a háromszorosa a Westendben lévőnek, habár ugyanez sajnos az árukészletről nem mondható el: csak kicsivel szélesebb a skála, mint a plazás üzleté. Színben egy fokkal jobban állnak, itt a liláé és a  pirosé a főszerep, de lehet találni fekete, fehér, zöld és rózsaszín cuccokat is. A méretválaszték elfogadható, azonban árban szinte megegyezik a bevásárlóközpontossal a színvonal: pulcsik 10 490, gatyák 8290, trikók 4990 forinttól vihetőek. Érdekes amúgy, hogy a sportüzletekben mennyire nem érdekli az eladókat, ha egy potenciálisnak tűnő vásárló felbukkan.

Puma, WestEnd

Hiába a szép üzlet, ha nincsen benne miből válogatni. Még az eladók kedvessége sem tudta feldobni azt a hírt, hogy a Puma ezen üzletében nem lehet kapni tréningegyüttest. Úgyhogy nem maradt más hátra, mint megpróbálni párosítgatni a kétfajta nadrágot és a szintén kevéske pulóvert, ami azért elég lehangoló,    mert hogy néz ki a fekete nadrág egy totál más színű, szürke felsővel? A nadrág 12 990, a pulcsi 8990 forintba kerül.

Puma, Outlet

Ugyanez az outletben szerencsére sok fokozattal jobb: elég nagy a színválaszték, és a második helyet tudta bezsebelni magának a legjobb ár" kategóriában. Kapucnis pulcsik 4490, nadrágok 7990, pólók 3990 forintért kaphatóak. Nekem jól jött, hogy az eladókat itt se érdekli a betévedő vevő, egymással voltak elfoglalva, így legalább sok fotót tudtam készíteni.

Hervis, Mammut

Hiába kerestem a Nike üzletét a Westendben és a Mammutban, egyszerűen felszívódott. Kérdezgettem az üzletházak eladóit, biztonsági őreit, hogy miért nem találom ezt a márkát sehol. Legalább annyi fogalmuk volt róla, mint nekem. Nem maradt más hátra, a Hervisben lévő Nike-szereléseket mértem fel: itt a szürke-bordó kompozíció a menő, és már 9999 forintért kapható egyszínű fekete együttes.

Nike, Outlet

Aki nem akarja végigjárni az üzletközpontok sportruházati boltjait Nike-cuccok után kutatva, egyből az outletbe menjen, mert ott még van saját üzlete az amerikai cégnek, és árban az összes üzletet veri! A boltban – tűrhető áron – minden megtalálható, ami edzéshez szükséges. Egy nadrág-pulcsi-póló összeállítást például már 14 ezerért összerakhat. Eladónak a színét sem láttam.

Természetesen a sportolás elengedhetetlen kellékei még a cipők és a táskák: Nike sportcipők már 4990 forinttól vannak, viszont táskában szörnyű a választék. Az Adidasban csupa infantilis, rózsás és egyéb kislányos hátizsáké a főszerep – nem is olcsó: 6690, a Pumában a hosszúkás, elképesztően kínaipiacos kinézetű fazonért kérnek 7990 forintot. A Nike-ban a hosszúkás, fiús modellt 5490 forintért adják. Jó hír, hogy azért, lehet jó áron ízléses sporttáskákat is találni: például az outlet Bags&more üzletében Björn Borg táskák 3490 forinttól beszerezhetőek.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra