Fehérnemű körkép: az outletben a kínálat, a plázákban a tömeg a nagyobb

Az év eleji leárazások szerencsére fehérneműkre is vonatkoznak, felmértük, mit kínálnak a nagyobb márkák, és azt, hogy mit tudnak ugyanezek outletes üzletei. A plazákban akár 50 százalékkal olcsóbban is megkaphatjuk az újabb fazonokat, ami szuper ár, de így sem versenyezhet az outletesekkel: ott bugyi már 300, melltartó 990 forintért is található. Ráadásul itt ingyen parkolhatunk és nincs tömeg.

A fehérnemű az anyagmennyiség-ár arányban egyik legdrágább mulatság, úgyhogy érdemes ennek a bevásárlásával is kibekkelni az árleszállításokig. A Dívány egy plaza és egy outlet 4-4 fehérneműüzletében mérte fel, mi a nagyobb márkák kínálata, milyen árengedményekre számíthatunk, és hol kellemesebb vásárolni. Nem túl  meglepő módon már megint az outlet nyert: árakban messze lenyomja a plazás üzleteket, hozzátéve persze, hogy a kínálat is másodlagos frissességű. Emellett viszont – szemben azzal, hogy az üzletközpontok parkolóházai horribilis összegekbe kerülnek, a boltokban nincsen levegő, meleg van, harcolni kell egy-egy jobb darabért, és kígyózó sorok állnak a próbafülkék előtt – az outletekben ingyenes a parkolás, nincs tömeg, és (a biatorbágyi Premier Outletben speciel) az eladók nemcsak segíteni, de akár még mosolyogni is képesek.

Intimissimi, Premier Outlet

Az Intimissimi és Tezenis termékeket felsorakoztató bolt kínálatában nő, férfi és gyerek egyaránt találhat magára megfelelőt. Méretkínálat van, választék már kevésbé. Az üzlet kicsit olyan benyomást kelt mintha csak az az áru került volna be ide, amelyeket már nem vett meg senki, és kicsit turkálós a hangulata is. Az árak is hasonlóak: Tezenis bugyit 300, melltartót 1250 forinért már lehet venni. Az üzlet hatalmas, könnyen el lehet férni benne ezért plusz pont jár.

Intimissimi, Westend City Center

Az egészen aprócska boltban négy eladó tüsténkedett: idegbetegen rohangált. Körülbelül tíz percbe telt, mire egyiküket sikerült végre elkapnom egy egészen egyszerű kéréssel: piros melltartót és hozzáillő bugyit kerestem. A válasz a szokásos volt: "Minden ki van akasztva a fogasokra".

Mivel nem azért kértem a segítségét, hogy egyedül bogarásszak, tovább kérleltem. Végül sikerült közösen megtalálnunk a megfelelőt, és jött a következő harci feladat, a próbafülke bevétele. Összesen negyven percet töltöttem az Intimissimi boltjában, mire a kasszához értem. A megpróbáltatásokért az ár kárpótolt, akciósan a teljes ár feléért tudtam megvenni a szettet.

A nem akciósból csinálhat akciósat!

Ha az állandó kollekcióból szeretne valamit vásárolni de drágának tartja, vigyen magával egy régi ócska melltartót és cserélje be: minden új, nem akciós melltartó vásárlásánál a régit ezer forintért beszámítja az Intimissimi.

Triumph ideiglenes bolt, Premier Outlet

Nagyon kellemesen csalódtam a boltban, bár először egy kicsit nehézkesen találtam meg a hangot az eladókkal. A január végéig nyitva tartó Triumph üzletében nagy a választék és óriási akciók vannak: bugyik 990, melltartók 1490 forinttól vannak. Egy valóban szép és igényes kidolgozású melltartó és a hozzáillő tanga vagy franciabugyi ára is csak 3400 forint.

Triumph márkabolt - Premier Outlet

A hatalmas üzletben szinte minden megtalálható, amit egy nő kíván: melltartók és bugyik a szivárvány minden színében fellelhetőek, és még méret is van mindenből. A kosárnélküli tini melltartótól az E kosárig itt minden kapható, legolcsóbb 1290, a legdrágább 8749 forint. Érdemes végignézni a galériát hozzá!

Triumph - Westend

Szerencsére a Triumph nem aprózza el a dolgokat, a Westendben is sikerült egy elég nagy üzlethelységet kifogniuk. A készlet egészen más, mint a Biatorbágyon lévő üzletben, mégis, egyes darabok 30 százalékkal olcsóbban vihetőek, bár még így is eléggé húzós az áruk. Nincsen olyan melltartó típus amelyet a német cég ne gyártana: sport, push-up, csipkés, alakformáló, merevítő nélküli és még jó pár fazon. A hazai Triumph üzletek egyetlen hibája, hogy F kosárnál nagyobbat nem árulnak, és sajnos ezekben a nagyobb méretekben túl kicsi a választék: a legtöbb körkosaras, széles a hátulja és vastag a pántjuk is, inkább nagyis, mint szexi. Rejtélyes, hogy a fehérnemű üzletek Magyarországon miért csak a kis melleket tudják igényesen becsomagolni.

Bellinda - Premier Outlet

Az üzlet szép és vásárlóbarát, az eladó: udvariasan megkérdezi, hogy segíthet-e, és ha nem a válasz, a háttérből figyeli, hogy mikor van szükség a segítségére. Ez számomra nagyon pozitív, mert roppantul utálom, mikor úgy érzem, követnek a boltban, nehogy ellopjak valamit. A kínálat nem kifejezetten változatos sem színben sem pedig fazonban, mégis, a legbizarrabb darabot itt láttam: a Dim Beauty Lift melltartóról a galériában van is fényképünk. Az üzlet legolcsóbb melltartója egyébként 1990, a legdrágább 8000 forintba kerül.

Bellinda - Westend

Sajnos ez az üzlet nagy csalódás volt: túl picike és kicsit bóvli is. Össze sem lehet hasonlítani a biatorbágyi tesójával, még az árukészlet is sokkal kisebb benne. Árait tekintve nem tér el az outletestől, legalábbis az a pár darab, ami a boltban kapható.

Skiny - Premier Outlet

A fiatalabb korosztálynak gyártó osztrák cég fehérneműinél előtérbe helyezi a természetes anyagok használatát. Egyaránt gyárt merevítős és merevítő nélküli, mintás  már-már túl bohókás és egyszínű cicifixet. Rettentő olcsón, 990 forinttól már vihetőek egyes darabok, ami azért is praktikus, mert nem fáj az ember szíve, ha aztán valamiért tönkremegy. Mindemellett nagyon előnyös lehet akkor is, ha csak egyszeri használatra kell jó minőségű fehérneműt beszerezni.

Skiny webshop

Mivel a Triumph-ban nem találtam rá a Skiny termékekre, így csak a cég webshopján informálódhattam. Meglepő módon itt sokkal kisebb a választék, mint az üzletben, és híre sincs az olcsó fehérneműknek: összesen huszonkétféle melltartót sorakoztatnak fel 7405 forinttól egészen 8930 forintig. Nem kifejezetten ízléses a kínálat sem, a legtöbbnek ránézésre köze sincs a tipikus vagány fazonhoz. Bugyiban már sokkal jobb a helyzet, de ha még a szállítási költséget is rászámoljuk, egyáltalán nem éri meg itt vásárolni.

Ráadás

A Westendben belebotlottunk a Konkurencia nevű fehérneműket árusító boltba, és kíváncsiak lettünk, tényleg vetélytársa-e a mustrában szereplő többinek.

A rendkívül fülledt hangulatú kirakat arról árulkodott, hogy valószínűleg nem: itt inkább közönséges darabok kaphatóak, nem pedig az egyszerű, letisztult formák.

Jól hittük: bent kiderült, itt a tigrismintáson át a japán motívumig minden fellelhető a fehérneműkön. Az pedig egyenesen érthetetlen, hogy van még olyan bolt, ahol árulnak színes és mintás melltartókat bugyi nélkül. Mit lehet kezdeni egy egyébként nem is túl csúnya, piros csipkés felsővel a hozzáillő bugyi nélkül? Az árak nagyon szélsőségesek, az előbbi melltartó magában nyolcezer forint, de van egészen normális szett hatezerért.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra