RAKTÁR

Medúzaakvárium: ez lenne a legújabb divat?

Divany.hu 2017. március 17., péntek 19:27

purple-jellytank
Fotó: Jellytank

Sok buggyant akvárium-ötlettel találkoztunk már – íme egy jó példa – de többnyire a leggyakoribb víz alapú életforma a töltelék: a hal. Más a helyzet a JellyTank-kel, a floridai Blake és Brock Gratton agyszüleményével.

Távolról sincs vége, olvasson még »
111 szavazat 435 szavazat

Menő vagy ciki a többmilliós kis hableány ágy?

Adamek Alma 2017. február 24., péntek 19:54

Nemcsak a film- és divatvilágban felkapott a kis hableány téma, hanem a lakberendezésben is. Legalábbis a portugál Circu szerint, akik a sellőfarok készítőkhöz hasonlóan igyekeznek meglovagolni a trendet, úgyhogy piacra dobták a Disney-féle Ariel ágy pontos mását.

Ariel kagylójában is aludhat, ha akar.
Ariel kagylójában is aludhat, ha akar.
Fotó: facebook.com/circumagicalfurniture
Távolról sincs vége, olvasson még »
193 szavazat 109 szavazat

Menő vagy ciki a legófal?

ermiz 2017. február 1., szerda 14:21

Akárhányszor is léptem már bele éjszaka a nyomorult Lego kockákba, változatlanul rajongok az játékért, mert egyszerűen zseniális. Ezzel nem csak én vagyok így hanem sokan, a New York-i EverBlock Systems nevű cég pedig egyenesen tökélyre emelte mindezt. Ugyanis egyszerűen elkezdték a kockákat valódi tégla méretben gyártani, és burkolóelemként árulni. 15 színben gyártják a kockákat, és a Legóhoz hasonlóan számos típus létezik belőle. 

Az igazi menőség, hogy van ezüst és arany színű is belőle, valamint hogy be lehet vezetni kábeleket a belsejükbe. Egy plusz elem segítségével ráadásul pillanatok alatt építhet polcot vagy asztalt is belőlük, és akár átlátszó is lehet a kombináció. Kültérre is használható, mert UV-álló a termék, plusz természetesen újrahasznosítható. Az egész úgy tökéletes, ahogy van, kivéve egy dolgot: naná, hogy az árát. A kockák nem olcsóak, egy polc (5 polccal) 330 dollár, azaz 95.000 Ft, ha pedig falazna vele, számoljon azzal, hogy egy négyzetméternyi nagyjából 157 dollár, azaz 45.000 forint körül jön ki belőle. A kérdés csak az: menő vagy ciki a legófal? 

Play+area+wall+2
Fotó: everblocksystems
122 szavazat 382 szavazat

Ne száműzze még a karácsonyi fényeket!

bb 2017. január 12., csütörtök 18:56

Furcsa trend ütötte fel a fejét a Pinteresten és az Instagramon, miszerint nem feltétlenül kell száműzni a hangulatos karácsonyi díszkivilágítást csak azért, mert elmúltak az ünnepek: ettől még a lakás számos pontját feldobhatjuk vele az egész sötét, borongós téli szezonban. A hajtás után mutatunk néhány (ha nem is túl praktikus, de) szerethető példát erre, a cikk végén pedig ne felejtsen el szavazni: menő-e, vagy inkább ciki a kiterjesztett karácsonyi hangulat?

Távolról sincs vége, olvasson még »
134 szavazat 317 szavazat

Menő vagy ciki az előregyártott DIY bútor?

aa 2016. december 8., csütörtök 19:53

A végtelen variációt kínáló moduláris székekben, ágyakban, padokban, asztalokban és gyerekjátékokban utazóSpyntex Kickstarter kampánya annyira sikeres, hogy jóval a lejárat előtt összekalapozták a végcélként kitűzött 30 ezer fontot (kb.10.9 millió forintot), sőt 11 ezer fonttal meg át is lépték azt – írja a felnőtt Legóra emlékeztető, vízálló kül- és beltéri elemekről a trendhunter.com.

Állítólag kényelmes is.
Állítólag kényelmes is.
Fotó: kickstarter.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
166 szavazat 228 szavazat

Kávézna ön a nagypapából?

Dívány 2016. november 13., vasárnap 10:24

Elhunyt szeretteink hamvait gyémánttá tömöríteni már több mint tíz éve lehetséges, Justin Crowe amerikai dizájnernek azonban sikerült megújítania a gyász és emlékezés módszereit. Egy szívéhez közel álló hozzátartozója elvesztése után a tervező meglehetősen szokatlan módot talált a gyász feldolgozására és szeretteink emlékének megőrzésére: a Nourish projekt keretében, 200 elhunyt hamvait felhasználva készített kerámiatárgyakat. Ebből nőtte ki magát a Chronicle Cremation Designs nevű cége, ahol emberi és házi kedvencek hamvaiból készítenek a megrendelő igénye szerinti használati tárgyakat, melyeket aztán a szintén a hamvakból készült különleges mázzal vonnak be. A forma lehet váza vagy mécses, de akár csésze vagy tányér is (ha pedig valaki saját kezűleg készített kerámiát szeretne bevonatni a speciális mázzal, azt is vállalják). Sőt, ha esetleg ön halála után korábban elhunyt kedvese/hörcsöge ölelésében szeretne nyugodni, akár urnát is rendelhet a hamvaiból - írja a My Modern Met.

Érdekesnek, izgalmasnak, bizarrnak, vagy egyenesen felháborítónak tartja az ötletet? Vázát végül is miért ne lehetne csináltatni a nagypapából, de azért teáscsésze formájában már mégiscsak durva volna használni? Ha így érzi, egészen biztosan nincs egyedül, Crowe elismeri, hogy gyakran kap kritikákat, sőt fenyegető megjegyzéseket is, de azt állítja, általában sikerült meggyőzni az ellenzőket arról, hogy ez valójában egy nagyon is méltó és csodálatos megemlékezés. "Ahelyett, hogy egy polcra helyezett urnát vagy egy fotót nézegetnénk, így interaktív módon idézhetjük fel a kedves emlékeket" - tette hozzá. 

És akkor jöjjenek a piszkos anyagiak: egy bögre ára 199 dollár (azaz 55 ezer forint), egy elegánsabb gyertyatartóért 649 dollárt (180 ezer forintot) kérnek, és ha vázát szeretne, az már 850 dollárjába (kb 240 ezer forint) fog kerülni. Ha pedig ennél is közelebb szeretné tudni magához az elhunytat, készülhet a hamvaiból csepp formájú kis medál 189 dollárért (kicsit több mint 53 ezer forint). A rendelést a honlapjukon keresztül lehet leadni, az ügyfél cserébe megkapja a csomagot, amiben elküldheti nekik a hamvakat, és 30-60 nap alatt el is készülnek a tárgyak. Ha saját kerámiát szeretne festeni, az elhunyt hamvaiból készült máz egy adagja 25 tárgyhoz elég, és ezeket két évig tárolja a cég. És persze jó tudni azt is, hogy az elhunyt rokonokból és kisállatokból készült kerámiák és a mázak mikrózhatóak és mosogatógépben is elmoshatóak.

333 szavazat 210 szavazat

Menő vagy ciki Kendall Jenner 14 milliós kanapéja?

bb 2016. november 6., vasárnap 17:14

A legfiatalabb Kardashian-híresség, Kendall Jenner még a nyáron csapott le Emily Blunt és John Krasinski keleti parti villájára, amiért 6.5 millió dollárt, azaz kb. 1.8 milliárd forintot perkált le. Úgy tűnik, a modellé avanzsált valóságshow-sztár csak most kezdi berendezni a 445 négyzetméteres ingatlant, de az már látszik, hogy - a közeli családtagokhoz hasonlóan - a 20 éves celebgyereknek is jó szeme van a minél drágább dizájnercuccokhoz.

Ebbe a csodába fektetett bele Kendall Jenner.
Ebbe a csodába fektetett bele Kendall Jenner.
Fotó: edra.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
314 szavazat 196 szavazat

Menő vagy ciki a retrósított R2-D2?

bb 2016. október 31., hétfő 17:19

Nem gondoltuk volna, hogy a Star Warsos bútorok, furábbnál-furább lakáskiegészítők és konyhai kütyük után még bárki tud újat mutatni a témában, de úgy tűnik, hogy a gyerekkönyvíróként és robotkészítőként ismert Kurt Zimmermannak sikerült újragondolnia George Lucas 1977-es klasszikusának androidját, R2-D2-t (Artut) – írja a NerdApproved.com az R/C “Artoo Deco” nevű kis robotról, ami stílusában olyan, mintha azt az 50-es években gyártották volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »
263 szavazat 333 szavazat

Ön enne a padlóról?

Dívány 2016. október 29., szombat 10:42

Egy párizsi építésziroda szerint ez nem is kérdés; Mathurin Hardel és Cyril Le Bihan gondoltak egy nagyot, és ötvözték a hasznost a hasznossal. A MyModernMet.com talált rá a különleges lakásra, ahol egy trükkös szinteltolás következtében a padló egyben asztallap is.

A 250 négyzetméteres apartman Párizs 20. kerületében található. Bár a berendezés a klasszikus minimalista stílust követi, egy ötletes csavarral mégis több annál; a konzolos asztal mindenféle hegesztés vagy megtörés nélkül válik a parketta deszkájává. Első hallásra kissé bizarrnak tűnik, de a megoldással mégis hihetetlenül innovatívan használták ki a hely adottságait.

Távolról sincs vége, olvasson még »
281 szavazat 960 szavazat

Menő vagy ciki a növényhajú Troll?

bb 2016. október 16., vasárnap 15:04

Furcsa összeborulásra lett figyelmes az incrediblethings.com a napokban, aminek köszönhetően mi is megismerhettük a crystoll.com néven futó oldalt, melynek ötletgazdája a kilencvenes évek trendjeinek visszatérését meglovagolva nem a rave korszak vagy a choker nyakláncok iránt érzett nosztalgiát, hanem a csúnya és színes hajú Troll babákra pörgött rá és piacra dobta annak növényes változatát.

Ciki lenne 25 év felett ilyet tartani a lakásban?
Ciki lenne 25 év felett ilyet tartani a lakásban?
Fotó: crystroll.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
366 szavazat 543 szavazat

Számolórudakból rakták össze a Nemzeti Edzés Központot

Dívány 2016. szeptember 30., péntek 14:32

A napokban - ha nem is hivatalosan - de átadták a teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központját Óbudán - írja az Archichat. Az épület, amelynek egy részét mintha az általános iskolai matekórákon használt (csak épp itt óriási) számolórudakból rakták volna össze, nem véletlenül lett ilyen színes, hiszen a teniszben ma már ez az új trend.

"Andre Agassi megjelenése a 80-as évek végén alapjaiban változtatta meg a teniszsport arculatát. A "fehér sport" hirtelen színessé vált. A „Paradicsommadár” rikító, extravagáns öltözetével a korábbi úri sportról kialakított képet lendületesebbre, fiatalosabbra változtatta. A nagy nemzetközi tornákon – Wimbledon kivételével – ma már a játékosok divatot teremtve, egyéni színes öltözékekben szerepelnek. A színes mezek, cipők, ütők világa mellett a pályák borítása, azok színvilága is megváltozott. Gondoljunk az évekkel ezelőtt kék salakon megrendezett madridi tornára" - írják a blogon.

A létesítményben, ami tulajdonképpen a Magyar Tenisz Szövetség otthona, helyet kapott még egy étterem, egy edzőterem, és persze vannak irodai helyiségek is. A tervezők, azaz Kendik Géza és az A4 Stúdió pedig kikérte a szakma, többek közt a hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander, a wimbledoni bajnok Pat Cash és a kétszeres páros Grand Slam-győztes és háromszoros páros világbajnok Taróczy Balázs véleményét is.

Így nézett ki a NEK a látványterveken:

                

És így néz ki készen:

                

196 szavazat 208 szavazat

Menő vagy ciki a világító virág?

Edicsek 2016. szeptember 7., szerda 17:34

Hazai fejlesztők alkották  meg a flAVATAR- Világító Virágok nevű terméket, ami egyébként 65 másik termék mellett el is nyerte idén a Magyar Termék Nagydíjat. A világító virág nem valami konnektorba dugható hangulatvilágítás, hanem száz százalékban növényi eredetű, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyaggal kezelt világító virág.

Távolról sincs vége, olvasson még »
380 szavazat 570 szavazat

Alsógatyát húzni a matracra menő vagy ciki?

aa 2016. július 26., kedd 14:35

Az olyan élelmesebb divatházakhoz hasonlóan, mint a Ralph Lauren, a Tommy Hilfiger vagy a Michael Kors, természetesen a Calvin Klein is jó ideje árul ágyneműket is. Az amerikai márka a napokban dobta piacra legújabb, pamut ágynemű kollekcióját, ami már most óriási sláger a közösségi oldalakon – hívja fel a figyelmet a 90-es évek ihlette termékre a nylonmag.com.

A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
Fotó: calvin klein
Távolról sincs vége, olvasson még »
540 szavazat 385 szavazat

70 emelet magasságban csúszdázni egy üvegcsőben menő vagy ciki?

nemoszi 2016. július 24., vasárnap 11:32

Júniusban nyílt meg Los Angeles-ben a Skyslide, egy ijesztőnek tűnő csúszda, melyet a U.S. Bank 72 emeletes épületének felújításakor építettek a 70. és a 69. emelet között. A merész vállalkozók ugyanis az épület falán kívül vezetett, 300 méter magasban induló üvegcsúszdán juthatnak le az egyik kilátóteraszról a másikra, azaz a csúszdázókat tényleg csak egy (biztonsági) üveg választja el a mélységtől. Ehhez csak az kell, hogy kifizessék a borsos 33 dolláros (9400 forintos) árat (bár ebben már benne van a kilátóteraszok díja is). Bár elsőre még az elszántabbak is nehezen indulnak neki a 300 méteres mélység felett, de egyre többen panaszkodnak arra, hogy az egy emeletnyi csúszás túl rövid, tulajdonképp unalmas. A csúszda sikerét azért némileg beárnyékolhatja, hogy máris történt egy baleset, még ha nem is olyan, amitől mindenki retteg: az egyik vendég alatt leszakadt a bokáját törte, mert érkezéskor beakadt a lába a zuhanást felfogó puha szőnyegek közé, úgyhogy épp perli a Skyslide üzemeltetőit – írja a Huffington Post. A hajtás után mutatjuk, milyen a mélység felett csúszdázni!

Távolról sincs vége, olvasson még »
513 szavazat 1281 szavazat

Remek találmány nyárra: a dinnyekés

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 17:29

Az olasz I Genietti forgalmazza az "angurello" nevű eszközt, melynél tökéletesebb nem is kell dinnyevágáshoz:

A különleges konyhai kés másra nem nagyon jó, de dinnyét szelni, azt nagyon tud. A találmány nem újdonság, épp ezért már leárazva is megveheti 15 euróért: már ha nem Magyarországon él, mert ide sajnos nem szállít a cég. Ha viszont nem ragaszkodik mindenáron az eredetiséghez, akkor vannak lehetőségei, ráadásul akár 3 dollárért (ami nincs 800 forint) megkapja a replikát. De inkább szavazzon: menő-e gyorsan és frappánsan előállítani a dinnyeszeleteket, vagy ciki egy újabb külön célszerszámmal növelni az otthoni kollekciót, amikor egy sima késsel is megküzdhetne a dinnyéjével?

Távolról sincs vége, olvasson még »
573 szavazat 1839 szavazat

Metálvillázva kivenni a sütőből a muffint menő vagy ciki?

(sze) 2016. június 27., hétfő 15:11

Ezentúl akkor sem kell félretennie a kemény oldalát, mikor épp a sütőből kapja ki a csokis muffint! Az a jó hírünk van, hogy a milánói We Love Rock webshop felfedezte a piaci rést, amit a sütni-főzni szerető rockerek töltenek ki, akik eddig kénytelenek voltak rockerhez méltatlanul mindennapi konyhai kiegészítőket használni ehhez. Nekik dobták piacra a metálvillát formázó sütőkesztyűt, de az igazán kemény mag hozzá illő köténnyel, zenészportrés edényfogóval, hitvallást hirdető konyharuhával, a gyereknek meg gitárzúzó rajzfilmrockeres előkével is felszerelheti a háztartást. Most már tehát főzés közben is teljesen önazonos lehet az, akinek a rock az élete. Fekete alapon fehér, vagy fehér alapon fekete, „rock” feliratú tetoválás és szegecses karkötő? A választás szabadsága mindenkit megillet, ön például nemcsak azt döntheti el, rendel-e azonnal vagy sem, de azt is, menő ez vagy ciki?

834 szavazat 624 szavazat

Menő vagy ciki vízipisztollyal takarítani a vécét?

nemoszi 2016. június 11., szombat 10:51

A londoni Calan Horsman akkor döntött úgy, hogy kitiltja házából a vécékeféket, amikor 2 éves unokahúga megrágta a családi darabot. A vécékefe minden háztartásban az egyik legkoszosabb eszköz, tele baktériummal és kemikáliákkal, tényleg veszélyes lehet a gyerekekre, szóval valóban hihetetlen, hogy az elmúlt évtizedekben nem változott semmit, nincs, ami kiváltsa. Na, de majd most!

Távolról sincs vége, olvasson még »
396 szavazat 443 szavazat

Irigyelte már a gyereket a babakocsiban?

Becca 2016. május 25., szerda 15:40

Drágám, a babakocsi marha nagy lett!” - akár így is kezdődhetne az ismert trilógia negyedik része, de ez most teljes mértékben a valóság. Egy amerikai babatermékeket forgalmazó cégnek jött az óriási ötlete, hogy felnőttméretű babakocsit gyártsanak. Megvenni nem lehet ugyan, mert csak azért készült, hogy a szülök megbizonyosodhassanak róla, mennyire kényelmes a babakocsi, amibe a drága utód kerül majd (valamint a banki egyenlegük tetemes része). Mivel a babakocsik célcsoportját képező gyerekek a legkevésbé sem tudják szóban véleményezni a kocsit (valamint viszonyítási alapjuk sincs, ugye), a cég úgy gondolta, ez a legegyszerűbb módja, hogy a szülőket meg tudja győzni. Nos, hogy hogyan szerepeltek a nagykorúak a teszten, nézze meg a videón és aztán szavazzon, hogy az ötlet menő-e, vagy inkább ciki!

404 szavazat 495 szavazat

3D-s papírkutyára pakolni menő vagy ciki?

bb 2016. május 17., kedd 10:07

Egy életnagyságú 3D-s papírkutyával szeretne betörni a lakberendezési piacra a madridi székhelyű Milimetrado kreatív csapata, Emilio Alarcón, Alberto Alarcón valamint a műszaki fejlesztésekért felelős Pablo Cruz, akik elsősorban a fenntarthatóságra és a környezetbarát filozófiára szeretnék helyezni a hangsúlyt szerethető termékeikkel – számol be a design-milk.com a Chucho (kiskutya) fantázianéven futó tárolóról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
543 szavazat 642 szavazat

Itt az idei nyár legmenőbb kerti hintaszéke (?)

aa 2016. április 2., szombat 08:31

Míg a tavalyi nyár egyik nagy dobása az oregoni Kodama Zomes által tervezett többfunkciós függőágy volt, addig az idei szezonban az MIT Institute of Design India három diákja, Harshita Murudkar, Shivani Gulati és Mehak Phili egy iskolai projekten belül mutatták be az év egyik legmenőbb kerti hintaszékét. Ez a fent említett darabhoz hasonlóan nemcsak pihenésre, olvasásra, nassolásra és bambulásra hanem például jóga gyakorlatok elvégzésére is tökéletesen alkalmas.

Szívesen elidőznénk benne.
Szívesen elidőznénk benne.
Fotó: behance.net / Zoloka
Távolról sincs vége, olvasson még »
477 szavazat 590 szavazat

A munkaállomás, ami valóban minden igényt kielégít

ST 2016. március 16., szerda 08:53

A munka, vagy éppen a játék a számítógépen akkor az igazi, ha azt kényelmesen tudjuk végezni. Persze a kényelemnek is vannak határai, hiszen ha a süppedős fotelben ülve próbálunk koncentrálni, az azért valamivel nehezebb, mintha egy széken, keményebb felületen tesszük ugyanezt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
419 szavazat 613 szavazat

Így lovagolja meg a magyar Oscart az ingatlanpiac

Divany.hu 2016. február 29., hétfő 12:12

Még nem is volt elég időnk örülni Nemes Jeles László filmje győzelmének, az Ingatlan.com egyik felhasználója máris tudja, hogyan lehet kihasználni ezt a nemzetközi sikert. Ezen a hirdetésen ugyanis ott figyel a házról készült fénykép felett egy Oscar-díj, a szöveg pedig ezzel a mondattal kezdődik: "Saul innen is indulhatott volna?! Gratulálunk mindenképp!" Persze nem titok, hogy Újlipótvárosban sok zsidó élt, és 1944-45-ben itt hoztak létre egy nemzetközi gettót, de kissé meredeknek tűnik ez a megközelítés, főleg háznak amúgy nem sok köze van a Saul fia című filmhez.

101341632 l 0
Fotó: ingatlan.com
490 szavazat 461 szavazat

Húzza meg a fékkart a bringakormányon, ha olvasna

Divany.hu 2016. február 23., kedd 20:42

Ön világítana fékkarral? Hogy ez eddig nem jutott eszébe? Belső Péter dizájnernek viszont igen, ő bringás lámpának, bicajbútornak is nevez az asztali lámpának szánt világítótestet, aminek a hivatalos neve amúgy Bike me Home. A lámpa gyártására most indítottak kampányt az Indiegogo-n, nem is rossz eredménnyel, hiszen egyetlen éjszaka alatt összejött a remélt összeg negyven százaléka, sőt még a címlapra is felkerültek. 

Industrial Kid bicikli asztali lampa kampanystart
Fotó: Industrial Kid
Távolról sincs vége, olvasson még »
690 szavazat 536 szavazat

Kívül átlagos ház, belül reneszánsz kastély, menő vagy ciki?

araya 2016. február 21., vasárnap 13:48

Newportban található egy épület, ami kívülről egy teljesen normális és átlagos kertvárosi ház benyomását kelt, de ha belép az ajtón, azt hiheti, hogy visszautazott az időben a XVII. századig. Vagy átkerült volna egy párhuzamos univerzumba. Az egész csak megközelítés kérdése.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
700 szavazat 753 szavazat

Menő vagy ciki a Warhol ihlette banán formájú lemezjátszó?

aa 2016. február 12., péntek 13:34

Nem mindennapi különlegességet árul az etsy.com oldalán a vintage és retro cuccokban illetve lemezekben utazó CarolynsEclectics nevű felhasználó: nemrég egy hetvenes évekbeli Velvet Underground lemezborító-ihlette banán formájú lemezjátszó jutott a tulajdonába. Emlékeznek, ez az az ikonikus The Velvet Underground & Nico album, amelynek a borítóján szereplő banánt maga Andy Warhol tervezte 1967-ben.

Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Fotó: tumblr.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
399 szavazat 397 szavazat
1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés