RAKTÁR

Hogyan lehet a legelszúrtabb sminkkel is Vogue-címlaplány?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. március 3., hétfő 14:41

Nem kell ahhoz jól kinézni, hogy úgy érezze magát, mint egy címlaplány. Ha reggel ön is úgy ébred, hogy inkább depressziós lesz a látványtól, akkor próbálja ki a magazincímlapos tükröt, ami arra hivatott szolgálni, hogy kicsit megdobja az önbizalmát munkába vagy éppen randiba indulás előtt. Választhat, hogy éppen a GQ magazin címlapján szeretné magát viszontlátni minden nap, vagy a Vouge címlaplányaként szeretné az utolsó simításokat végezni a sminkjén. Akár az egész szettet is megrendelheti, nehogy ráunjon arra, hogy mindig csak a Time magazin címlapján szerepel, szóval akár a Playboy címlapon is nyomogathatja a pattanásait. A 30x20 centis tükrökhöz egyébként egész olcsón hozzá lehet jutni, egy darabot nagyjából 4000 és 7000 forint között kaphat meg (az Amazone drágább), ha pedig az egész újságosstandot szeretné végigpróbálni, azt nagyjából 21 ezer forintból úszhatja meg.

clke
697 szavazat 631 szavazat

Párnába épített gumiarc: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. március 2., vasárnap 16:24

Könnyen elképzelhető, hogy a floridai származású művész, Emily Grace King az Etsy-n  többé-kevésbé haszontalan tárgyakkal nyomuló Catie Noble legújabb agyszüleményét, az életnagyságú Ryan Gosling párnát irigyelte meg, ami a hónap elején bejárta az internetet. A Gosling testpárna talán megfizethető árának (45.12 font, ami nagyjából 17.000 forint) köszönhette, hogy szinte percek elkapkodták a megszállott Gosling rajongók (vagy az ő vicces kedvű ismerőseik) az online boltból. Az a gyanúnk, King párnáinak nem lesz ekkora sikere.

Ugyanaz a gumifej többféle kárpittal
Ugyanaz a gumifej többféle kárpittal
1368 szavazat 984 szavazat

Ön akarna tojássárga-cuppantó halat?

Toma 2014. március 1., szombat 15:25

Manapság számos ötletes háztartási kütyüt dobnak piacra, hogy megkönnyítsék a szorgos háziasszonyok életét, és szerencsére a jobbak arra is odafigyelnek, hogy ezek a kütyük jól nézzenek ki. Vagy legalább viccesen. Az ablaktisztító robot, és a bringás pizzavágó után itt a tojássárgája cuppantó hal!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeleteljen pizzát biciklivel!

bb 2014. február 28., péntek 12:50

Már biciklivel is felszeletelheti pizzáját ha akarja
Már biciklivel is felszeletelheti pizzáját ha akarja

A 2008 óta sikeresen működő online üzlet, a Doiy eddig is elhalmozta a kütyürajongókat egyedi, elborultabbnál elborultabb, de még megfizethető kiegészítőivel, úgy mint a szalámira hajazó post-it,a terhesség visszaszámláló naptár vagy a 3000 forintos ujjfoci. A két vállalkozó kedvű fiatal, Elodie és Jaime ezúttal a legtöbb ember számára általában kedvelt két időtöltést, a pizzazabálást és biciklizést egyesítette legújabb termékében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz tiszta az autója!

etelka 2014. február 27., csütörtök 17:59

Lassan vége a sosemvolt télnek, a kocsikat azonban így is megviselte a sár, a sok eső, a rég ottfelejtett papírokról, chipses zacskókról, morzsákról és mindenhová betömködött zsebkendőkről nem is beszélve. A kocsit időnként érdemes kiglancolni, amire egy tavaszi nagytakarításnál nincs is jobb apropó: egyrészt mert a komfortérzetünket erőteljesen növeli a tiszta autó, másrészt a kocsi is boldog lesz, ráadásul tényleg nem tesz rosszat neki, ha néha le van pucolva.

Focus.de egy autótakarító céget keresett meg, akik mozgóképen mutatják meg, hogy lehet a legjobb eredményt elérni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel lakását csöcsös sütitartóval!

Menő/Ciki

jean_pierre 2014. február 27., csütörtök 15:54

Hogy pontosan ki tervezhette a Jonathan Adler nevű dekorcég Georgia nevű kerámia keksztartóját, arról nem sokat lehet tudni, de elvileg valódi kézműves alkotásról van szó: a soho-i iroda tervei alapján a cég fő műhelyében, Peruban gyúrták és égették ki jól képzett helyi művészek. A honlapjukon meglepőnek, szürrealisztikusnak, fenségesnek írják le, amivel vitatkozni mi sem tudunk, szimplán csak nem értjük. Egy darab 225 dollárba, azaz kicsivel több mint 50 ezer forintba kerül, cserébe viszont egy komplett lányosztálynyi mellet kap, a tetejét pedig ajkak díszítik, közülük bújik ki a fogó: egy kinyújtott nyelv.

cukortarto
615 szavazat 539 szavazat

Ezekben főzi idén a kávét!

etelka 2014. február 26., szerda 13:42

Magyarország még mindig a kotyogós hazája, bár erősen ott van az élvonalban a Szarvasi is. A kapszulások, podosok és egyéb csodák csak ezután jönnek - legalábbis nem reprezentatív felmérésünk szerint. A hétvégi Kávébazáron három újfajta, vagy inkább a szélesebb közönség előtt nem annyira ismert technológiával működő főzőt is találtunk, bár ezek közül egyik sem gép. Izgalmasan hangzik? Az is!

Hideg vizes kávékészítő

Az elv nagyon egyszerű, de türelmetlenek felejtsék is el azonnal: a kávén átfolyik a hideg víz, és apró csöppekben egy arra szolgáló edénybe gyűlik. A dolog látványos, de tényleg sokat kell várni egy adag kávéra, akár 3-12 óra is eltelhet, míg "lefő" egy adag. Ily módon készítve viszont a kávé 67 százalékkal tartalmaz kevesebb savat, mint a melegen elkészített verziója, és a kinyert koncentrátum akár 2 hétig is eláll a hűtőben - legalábbis a Toddy nevű forgalmazó szerint, akiknél 37 dollár (8300 Ft) egy "gép".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Homoklámpa, harkályos zsinór és többszínű fény

bh 2014. február 26., szerda 12:23

Összegyűjtöttünk öt egészen különleges tervezésű darabot, amikben csak az a közös, hogy a legkevésbé érdekes tulajdonságuk a világítás. Harkályos, gyertyás vagy csak úgy simán értelmezhetetlen konstrukciók, unalom ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: mit tud a hernyó az ablakon?

etelka , Edicsek 2014. február 25., kedd 16:18

Amikor először szembejött velem a hír, hogy bizony létezik ablaktisztító robot, rögtön úgy éreztem, azonnal ki kellene próbálni, mitöbb, rögtön meg is vásárolni. A másodikról lebeszéltem magam, hisz 79.990 Ft azért már van olyan magas ár, hogy aludjak rá egyet. Az Ecovacs winbot nevű robotját otthoni ablakpucolásra ajánlják.

Az Ecovacs Robotocs "WINBOT" – a 2013-ban a Nemzetközi Otthon és Háztartási Show rendezvényen az Innovációs Díj nyertese lett a „Háztartási és otthoni elektronika” kategóriában.  A chicagoi  McCormick Place-ben rendezett nemzetközi eseményen 13 kategóriában több, mint 500 terméket neveztek - írták a forgalmazók, és ettől még inkább kíváncsiak lettünk a dologra.

Viszonylag kicsi és praktikus csomagban érkezett meg a robot, melyről első pillantásra az a különösen szembeötlő, mennyi mocsok sok kábelt mellékeltek hozzá. A használati utasítás áttanulmányozása után nekiláttam a feladatnak. Bevallom, a robot összerakását a LEGO-n edződött gyerekemre bíztam, akinek ezek a feladatok - velem ellentétben - nem okoz nehézséget. Pedig a dolog viszonylag egyszerű: a robot elején és a végén van 2 db mikroszálas törlőkendőt, melyből az elsőt be kell fújni a csomaghoz mellékelt spray-vel, aztán rácuppantani az ablakra és megnyomni a play gombot. Na, ez így marha jól hangzik, ám a valóság ennél sokkal macerásabb.

Egyrészt nem használható 3mm-esnél vékonyabb ablakon. Másrészt - mivel talajszint felett használtam, hisz a legtöbb ablak itt helyezkedik el - kötelező volt felszerelnem rá egy úgynevezett biztonsági fogantyút, ami elvileg a gépet védi a leeséstől. Nem használható 60X45-nél kisebb üvegfelületeken, strukturált üvegen, nedves, olajos vagy zsíros üvegen (szóval a konyhaablak is kiesik), 4 fok alatt és 45 fok felett, valamint nem négyszögletes ablakoknál. Ráadásul, ha nagyon koszos az ablak, le kell azért előtte mosni és megszárítani, és nem szedi le a rágó-, ragasztó- és egyéb foltokat sem. Magyarul tehát: ez a robot a nem túl koszos, négyszögletes, nagy ablakokra használható. Hogy mennyire, arról a hajtás után két tesztelőnk véleményét olvashatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartaná az iratait egy kitömött bárányban?

Menő/Ciki

-h- 2014. február 24., hétfő 15:51

A BD Barcelona Design egy akkora etikai határvonalat lépett át a Salvador Dalí ihlette bútorkollekciójának legújabb darabjával, hogy az már szinte szabad szemmel is látható. És hogy mi is ez? A XAI néven futó szekrény prototípusáról van szó, ami egy valaha boldogabb napokat megélt, vágóhídról beszerzett bárányból készült. Mondjuk, ki tudja, kell-e több egy háziállatnak annál, minthogy örök emléket állítson a szürrealizmusnak..?

Távolról sincs vége, olvasson még »
647 szavazat 564 szavazat

Dráma: megszünteti Expedit polcait az IKEA, összeomlottak a DJ-k

etelka 2014. február 24., hétfő 11:42

A külföldi sajtóban már felröppent a hír, hogy az IKEA a Faktum konyhabútorcsaládja után az Expedit polcsorozatát is kivonja a piacról, és Kallax néven hasonló, de méreteiben némileg eltérő termékre cserélik le. Az új termék április elsején kerül a boltokba, legalábbis tőlünk nyugatra, és nem fogja elhinni kik omlottak össze a hír hallatán: lemezgyűjtők és DJ-k.

Ugyanis az Expedit méreteiből adódóan pont megfelelő a bakelit (oké, egész pontosan vinyl) hanglemezek tárolására. A német érintettek azonnal tiltakozni kezdtek, a Facebookon csoportot is hoztak létre, melyben követelik a polcsorozat további gyártását. A csoportnak jelenleg 20460 tagja van, számuk egyre nő (amit vélhetően lassít, hogy az oldal nem angol nyelvű), a tiltakozók kedvenc Expeditjük képeivel illusztrálják, hogy miért is fognak padlót, ha megszűnik a termék.

0expedie-002 640

Valójában a kétségbeesés némileg indokolatlan, az Expedit és új váltótársa ugyanis nem sokban különbözik egymástól. Azt pedig a német IKEA Facebook-oldalán már januárban egyértelműen megerősítette, hogy a lemezek tárolása szempontjából oly létfontosságú belső méretek konkrétan nem is változnak (a különbségekről lásd a lenti keretest).

Megkerestük a magyarországi IKEA-t is, hogy kommentálja a sajtóinformációkat. Sajnos arra nem tudtak válaszolni, hogy mi lesz itthon, azt azonban megerősítették, amit már úgyis tudtunk: konyhafronton valóban változás lesz, a Faktum bútorcsalád megy, helyette jön a Metod Magyarországra is, úgyhogy a konyháját mindenki úgy tuningolhatja majd, ahogy akarja.

Ha viszont Ön tőlünk nyugatra él, és nem volt még Expeditje, akkor még most csapjon le rá, ott ugyanis nemsokára valóban kisöprik a készleteket. Azt pedig, hogy mi mindenre lehet még használni ezeket a robosztus polcokat, itt nézheti meg.

Miben lesz más a Kallax, mint elődje, az Expedit?

.- A külső falak szélessége 1 centiméterrel csökken

- a belső méretek nem változnak

- Feketésbarna, fehér, nyír, világozöld, rózsaszín, magas fényű türkiz és magas fényű piros színben fogják forgalmazni  

- 147×147 cm, 77×147 cm, 42×147 cm és 77×77cm-es méretben lesz kapható.
 
- az árat még nem hozták nyilvánosságra
 
- a cég közlése szerint a Kallax strapabíróbb lesz, mint elődje volt.
 

2014-ben még mindig a minimálbútor a nyerő?

bd 2014. február 23., vasárnap 18:25

Egy szuperkönnyű asztal, faléces elemekből összeállított berendezés, skandináv ENSZ-tárgyaló. A Designs of The Year 2014 bútor kategóriájának jelöltjei inkább visszafogottsággal és praktikummal operálnak, mint esztétikai élménnyel. Március végétől augusztusig láthatók a londoni Design Museum kiállításán.

Bújjon hatalmas plüss ászkarákhoz, jó lesz!

Menő/Ciki

jean_pierre 2014. február 23., vasárnap 13:44

Egy online japán áruház, a Hamee Strapya World cuki plüss ászkarákokat árul több méretben, a kis mancsozhatótól egészen az XL-es, 55 centis darabig. Az ászkarákok általában 20 és 40 centi között mozognak, úgyhogy túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életnagyságú példányokat lehet beszerezni az üzletből. Az állatokat Japánban állítólag szenvedélyesen szeretik, mert rejtélyesnek, ugyanakkor cukinak tartják őket (plusz érdekesség: akár öt évig is kibírják éhen!). A plüss példányok a leírások alapján nagyon puhák, finom tapintásúak, szépen kidolgozottak elragadó, kerek szemük van, és kábé 14-15 ezer forintba kerülnek. Ön aludna ilyennel?

922 szavazat 1043 szavazat

Kemóház és úszó iskola 2013 díjesélyes épületei közt

bd 2014. február 22., szombat 19:31

A design világának egyik talán legrangosabb elismerése, a Designs of the Year 2014 jelöltjei március végétől láthatók a londoni Design Museum kiállításán. Hét kategóriában összesen 76 pályamunkát választottak ki, az épületek mezőnyében egészen látványos, néha meghökkentő megoldások is felbukkannak.

Nézze meg az elmúlt év legmenőbbnek ítélt épületeit, kattintson a galériánkra!

Vegyen trendi, színes retrótelefont egy zsák ruháért!

zezse 2014. február 21., péntek 17:34

A Möbelkunst nevű designbútorokat forgalmazó cég szerzett valahonnan egy csomó, gyerekkorunkat idéző klasszikus, tárcsázós (és kicsit újabb, nyomógombos) telefont, melyeket egy jótékonysági akció keretében árulnak a hétvégén. Ha valaki vásárol egyet a legkülönfélébb színekben pompázó, 3000 Ft-os telefonok közül, akkor annak teljes vételárát az Új Út Szociális Egyesület kapja majd meg. A felhívás szerint egyrészt nem csak pénzért, hanem egy zsák meleg ruháért cserébe is el lehet vinni a telefonokat, másrészt, ha valaki kevesebbet szán rá, annyiért is megkaphatja álmai tárgyát. A készülékek egy része nem működik, de a cég ígérete szerint használható darabokat is tudnak biztosítani. Az akció vasárnapig tart.

Önön is kitört a nosztalgia?
Önön is kitört a nosztalgia?
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar aszimmetriának örvendezik a nemzetközi építészszakma

gr 2014. február 21., péntek 16:21

Dúzs Sándor és az Architéma Kft munkatársa, Kuknyó Lajos munkáját dicséri az egyik legnépszerűbb építészeti és lakberendezési portál, a Contemporist. A kertvárosi villa Budapest közelében épült, letisztult üvegfelületei és aszimmetrikus szerkesztése feltűnő épületet eredményez. A hajtás után meg is mutatjuk, milyet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a Cthulhu falilámpa?

Menő/Ciki

jean_pierre 2014. február 21., péntek 12:13

Egy Karl Dupéré-Richer nevű szobrász készítette a szobornak is beillő falilámpát, amihez állítólag többek közt kerti székek alkatrészeit, virágcserepeket, egy napernyőtartót, biciklikerekeket, 30 konzervdobozt, és egy kerti locsolócsőa darabjait használta fel. Az ihletet H.P. Lovecraft egyik rajzából merítette, akinél Cthulhu nem más, mint a végső borzalom megtestesülése. Dupéré-Richer az oldala alapján megszállottja ezeknek a művészi lámpáknak, ha ide kattint, akkor több alkotását is megnézheti. A lámpa egyékbént egy EtOH nevű montreali sörözőben van kiállítva. 

694 szavazat 898 szavazat

Így lesz helye a baltának is a szoba közepén

Edicsek 2014. február 20., csütörtök 12:01

Azt hitte, hogy egy egyszerű dohányzóasztalba nem lehet túl sok egyéniséget és eredetiséget belevinni? 5 példánk van rá, mekkorát tévedett!

Dobja fel a kukáját öntapadós matricákkal!

Menő/Ciki

Toma 2014. február 20., csütörtök 10:04

Lelombozóak, büdösek, gusztustalanok és rondák – legtöbbször ilyen jelzőkkel illetik a kertekben, tárolókban álló sötét kukákat. Erre a kényszerhelyzetre nyújtanak megoldást a kukamatricák, amikkel pillanatok alatt dekorálhatja a szemetesét, és a száműzött-megtűrt tárgy kertje vidám és egyedi színfoltjává válhat. És még csak nem is kell vagyonokat kiadnia érte.

Távolról sincs vége, olvasson még »
949 szavazat 1174 szavazat

Az emberi agyból olvassák ki a tökéletes dizájnt

bb 2014. február 19., szerda 17:13

Szokatlan módszerrel próbálja meghatározni a tökéletes dizájn egyenletét Merel Bekking holland tervező. Az 1987-es születésű, magát kutatás-alapú dizájnernek valló Bekking egy olyan metódus fejlesztésén dolgozott egy kutatócsoporttal, aminek célja, hogy az agy szkennelésével, a reakciók olvasásával megtalálják a tökéletes dizájnt, írja a dezeen.com. És ha minden igaz, ez sikerült is neki. Az eredmények azt mutatták, hogy az agyunk leginkább a piros színű, műanyag tárgyakra és zárt organikus formákra reagál pozitívan.

A marketingesek legújabb nagyágyúja az MRI szkenner
A marketingesek legújabb nagyágyúja az MRI szkenner
Fotó: Merel Bekking/Facebook
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kertészkedni februárban is lehet

etelka 2014. február 19., szerda 15:33

Mint a földhöz csak hobbiszinten kapcsolódó "majdnem pesti", azt gondoltam, hogy mivel úgyis állandósulni látszik ez a kora tavaszi időjárás, itt az idő kitocsogni a kertbe és nekilátni a kerti munkáknak. Szerencsére Bogos Jenő, a Hermes szakértője felvilágosított, hogy hiába van viszonylag meleg, a kertművelés nem ezt veszi figyelembe.

Tehát, hiába van meleg, a kertben maximum a zöldséges ágyásnak valót lehet felásni, abban az esetben, ha laza, homokos talajunk van. A gyümölcsfák metszésének is itt az ideje, de ha fogalmunk sincs hogyan kell, vagy egyáltalán kell-e, akkor azért inkább keressünk egy kertészt, vagy legalább egy hozzáértő szomszédot.

Aki mégis nagyon kertészkedne már, az kezdhet barátkozni a káposztafélékkel, ugyanis ezeknek a kiültetési időszaka április eleje, és mivel öt hét a palántázási idő, így ennek február végén neki is lehet kezdeni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Berlinben menő, ha benéz egy óriásfej az ablakon

bh 2014. február 18., kedd 21:37

Hervé-Lóránth Ervint nehéz egyszerűen bemutatni, mert annyi művészeti ágban próbálta ki már magát, hogy azt valóban csak az általa kitalált polihisztérikus önmeghatározás írja le kellően. Most épp képzőművész, aki hatalmas szoborprojektjével a Pannónia utca helyett a német fővárosban teremtett látványosságot és talán hagyományt.

Íme a toll, amit soha nem kell újratöltenie

bb 2014. február 17., hétfő 09:42

A többek között a Ferrari, az Alfa Romeo, a Peugeot a Fiat, a Maserati vagy a Lancia lenyűgöző designjáért felelős olasz formatervező, Pininfarina a világ vezető papíráru és írószer vásárán, a frankfurti Paperworldön debültált forradalminak számító 4.EVER Pininfarina Cambiano névre keresztelt ceruza-tollával, melyet a szintén olasz Napkinnel együttműködve készített el.

Menő vagy ciki a kétszázezres világító fotel?

Menő/Ciki

gr 2014. február 16., vasárnap 15:38

Belép a nappalijába és anélkül, hogy lámpát gyújtania, már világos van. Sőt, a fény forrása egyenesen egy bútordarab. Jól hangzik, nem? A dolog létezik és LED lámpás fotelnak hívják: bár elsősorban bárokba, pubokba és éjszakai szórakozóhelyekre ajánlják, az igazán elvetemültek simán beszerezhetik akár otthonra is. Elegánsnak nem mondható, feltűnőnek viszont annál inkább.

659 szavazat 623 szavazat

Ne utálja a panelt, sokkal olcsóbb tud lenni a rezsije, mint hiszi!

bh 2014. február 15., szombat 14:50

Az ingatlanpiac egyik legkevésbé népszerű tételei a panellakások, pedig egy korszerűsített panelban a fűtésdíj akár 40%-kal is lehet kevesebb, mint a téglaépítésű lakásoké, és az ingatlan árában ez alig látszik. Ráadásul a szakértő szerint a lakótelepi lakások mindig keresettek lesznek, így aki befektetésként akar ilyet venni, nem kell félnie, hogy bennragad a rendszerben, és az albérlőkkel is jót tesz. De mennyit lehet a fűtésen spórolni egy korszerűsített panelben, és mennyiért lehet ilyen lakást venni? Utánajártunk.

20394111 948309c9a75e28eaed039efa19ae6e70 xl
Fotó: Z. Sándor / Indafotó
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés