RAKTÁR

4 tipp a hatékonyabb otthoni irodához

ST 2016. október 13., csütörtök 16:45

Otthonról dolgozni nagyon jó dolog, már ha az ember belerázódik. Hiszen kezdetekben kissé fura is, és elképesztő, hogy bár azt hinné, ez sokkal nyugodtabb környezet egy irodához képest, mégis mennyi minden képes elvonni az ember figyelmét. Egy kis rendetlenség az irodai konyhában kicsit sem zavaró, az otthoniban azonban egy idő után bántja az ember szemét, majd egyre jobban idegesíti, végül már megőrül tőle. Aztán feladja, és nekiáll mosogatni, takarítani, rendezkedni – munkaidőben.

Hogy ezt elkerülhesse, mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetnie az otthoni dolgozósarok kialakítására. Nemcsak egy szék és egy asztal kérdése ugyanis a dolog, egy sor olyan apróság is van, melyekre ha hangsúlyt helyez, azzal a saját mindennapjait teszi könnyebbé, produktívabbá és persze a munka is gyorsabban megy majd. A lehetőségek közül az elledecoration.co.za négyet említ, melyek talán a legfontosabbak is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készíthet otthon koptatott tárgyakat!

etelka 2016. október 12., szerda 12:42

A shabby chic, azaz kb. kopottan elegáns stílust sokan szeretik, de kevesen mernek nekivágni a kivitelezésnek, attól tartva, hogy a végeredmény vállalhatatlan lesz. Pedig teljesen felesleges görcsölni rajta, mert még azok is könnyen megvalósíthatják, akiknek nincs jó kézügyessége, ahogy ez is a videón is látható. A Hobbyművész oktatójának segítségével mutatjuk meg, hogyan lehet pár perc alatt megvalósítani a kopott stílust. Szombat délelőtt workshopunkon kipróbálhatták, hogyan lehet képkeretet és füzetet átalakítani, aki pedig lemaradt, a videó alapján nyugodtan megpróbálhatja elsajátítani a fogásokat. Ha csak a füzet érdekli, tekerjen előre 8:30-hoz a videóban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hallgasson zenét lebegő viharfelhőből!

Edicsek 2016. október 10., hétfő 17:01

A Richard Clarkson stúdió által készített felhő alakú lámpáról már írtunk, most viszont itt a folytatás: a felhő alakú hangszóró. Már az interaktív lámpához is tartozott egy hangszórórendszer, azonban most a stúdió a Crealev nevű, lebegő tárgyakra specializálódott céggel dolgozott együtt, hogy a "felhő élmény" még tökéletesebb legyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trükkök a párásodó ablakok ellen

ST 2016. október 10., hétfő 08:13

A fűtési szezon beindulásakor bezárulnak az egész nyáron tárva-nyitva álló ablakok, és azonnal meglátszik, ha egylakás vagy ház szigetelése nem megfelelő. Az igazi nagy hőmérséklet-különbségek beálltakor ugyanis megjelenik az ablakok belső felületén egy vékony harmatréteg: a pára. Ez pedig nemcsak azért bosszantó, mert nem tudja tőle kristálytiszta felületen át szemlélni a tájat (vagy a szembe szomszédot), de egészségügyi gondokat is okozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi köze van Alvar Aaltónak a gördeszkásokhoz?

bb 2016. október 9., vasárnap 15:54

A finn modernista építész, formatervező és várostervező, Alvar Aalto az 1930-as években véletlenül tervezett egy vese formájú medencét, amit újszerű formája igen népszerűvé tett. Ez az újszerű forma, valamint a nagy kaliforniai szárazság tehet arról, hogy a gördeszkások is felfedezték maguknak a lehetőséget, és kultúrájuk egyik legmeghatározóbb részévé tették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van egy ember, aki 500 kilós Halloween-tökben akarja átevezni a Velencei-tavat

Szűcs Gyula 2016. október 8., szombat 09:54

Mókás levelet kapott a Dívány szerkesztősége a napokban a Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesülettől: Keszler László gárdonyi kertjében gigantikus méretőre nőnek a tökök! Idén például az egyik elérheti a 250 kilót is akár.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Cameron Spencer / Getty Images Hungary

A gigatököt Keszler úr a lányáról, Pankáról nevezték el, és a tervei szerint el fogja árverezni még Halloween előtt, azzal a tökkel együtt, amivel nemrég elnyerte a rácalmási és az őrségi tökfesztivál fődíját is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leonard Bernstein egykori lakásában él Jessica Chastain

aa 2016. október 8., szombat 08:14

Nemcsak a neves divattervező, Marc Jacobs engedte be otthonába az Architectural Digest szerkesztőit, hanem Hollywood egyik legfelkapottabb színésznője, Jessica Chastain is, aki az 57. utcában található, pazar New York-i otthonát mutatta meg a lapnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most ültesse el a tulipánt, nárciszt, ha virágzó kertet szeretne tavasszal!

ST 2016. október 7., péntek 17:03

Az évelő hagymások a kertben olyan díszeket jelentenek, amikkel nem is igazán kell foglalkozni. Persze ehhez jó alapok kellenek, és ismerni kell az egyes növények igényeit, melyek kielégítése garantálja a virágzást. De ha jól ismeri növényeit, akkor akár olyankor is élvezheti a színes pompát, amikor egyébként mindent hó fed!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a biciklisták álma: a világító kerékpárút

(sze) 2016. október 7., péntek 15:41

Nem csak szép, de környezettudatos is: egy lengyel városban holland inspirációra létrehoztak egy olyan kerékpárutat, ami kék fénnyel világít éjszaka. Ráadásul ehhez semmi mást nem használ föl, csak napenergiát.

2014-ben Hollandiában, Nuenenben már megtalálták a módját, hogyan kössék össze a kellemest a hasznossal: Van Gogh Csillagos éj című festményének hatására egy kilométer hosszan megalkották a kék fényekkel világító bicikliutat, ami nemcsak biztonságos, de varázslatos is, hiszen úgy érezhetjük magunkat, mintha a tejúton bicikliznénk. Ez azonban még részben LED-lámpákkal működik, szemben a legújabb lengyel találmánnyal, ahol már továbbgondolták az ötletet.

A Badan Technicznych Intézet Lidzbark Warminski város közelében hozta létre idén azt a bicikliutat, ami már egyáltalán nem igényel villamosenergiát, hiszen olyan foszfortartalmú aszfaltból készült, ami nappal feltöltődik napfénnyel és éjszaka ebből táplálkozva akár 10 órán keresztül is képes világítani.

A projekt még csak kísérleti, nem tudni ugyanis, mennyi ideig lesz képes megőrizni világító tulajdonságát a bicikliút anyaga, de talán ez is mérföldkövet jelenthet a fenntartható közlekedés bevezetésében - számolt be róla az Inhabitat.com

Az őszi hangulat a széllel együtt érkezett

ermiz 2016. október 6., csütörtök 20:10

Fehér, bordó, meg egy kis hidegkék – így képzelik el a lakásunkat azok a fast fashion üzletek, melyek az utóbbi években nyitottak a lakberendezés felé. Úgy tűnik, az őszt a hálószobában fogjuk tölteni, legalábbis ha megnézzük a cégek kínálatát, amelyek főleg erre a helyiségre fókuszáltak, de gyertyákban sem lesz hiány – ami nem annyira meglepő, hisz minden ősszel, ahogy csökken a napsütéses órák száma, azonnal elözönlik a gyertyák az üzleteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül a kézműves szemüveg

LS 2016. október 4., kedd 18:29

Kézműves szemüveg igenis létezik. Ez számunkra akkor derült ki, amikor a Design hét eseményeit böngészve megtaláltuk a Concept Eyeweart, és azt, hogy meg lehet nézni a műhelyüket, ahol fából és növényi rost alapú acetátból készülnek a keretek sok-sok kézi munkával.

A műhely a VI. kerületi bolt hátsó traktusában helyezkedik el, a hosszú asztalok mellett szekrények, kisebb munkagépek állnak arra várva, hogy elkezdődjön a munka. A keretgyártó cég alig két éve alakult, ebből másfél év a próbálkozásé volt, a piacra pedig idén áprilisban léptek egy divatbemutatón debütálva. Azóta eltelt fél év, jelenleg 25 optikában kaphatóak a termékeik.

Hogy mennyire van helyük a magyar piacon? Jó kérdés. A hazai piacon jelenleg a  legnagyobb a Tipton cég, akik bakelitlemezzel és acetáttal is dolgoznak. Őket világszinten jegyzik, igaz, magasabb árkategóriában helyezkednek el, és korábban is kezdték a dolgot. Rajtuk kívül még hárman foglalkoznak hasonlóval a magyar piacon.

A kézzel készített szemüvegkeretek elkészítése ugyanis hosszú idő, 3-4 hét alatt készül el egyetlen keret, köszönhetően a kézi munkának. Szintén a kézi munkából következik, hogy még az alsóbb kategóriás keretek sem tartoznak az olcsó ársávba. Itthon az 50.000 forint körüli árra sokan felszisszennek - miközben szó nélkül kifizetik ugyanezt egy fröccsöntött, de márkás keretre -, a külföldiek viszont azt hiszik, ez a nagykereskedelmi ár, ugyanis nyugaton sokkal drágábban kaphatóak a keretek.

A Concept Eyewear szemüvegeinek egyediségét az adja, hogy a fát acetáttal is kombinálják, ami igen ritka variáció. A kézi készítés előnye, hogy a keretek teljesen testre szabhatóak, így például a szárhosszt is tudják egyediesíteni, hisz egyikünknek sem egyforma a feje, és ami valakinek jó, másnak kicsi lesz. Van lehetőség egyedi szöveg gravírozására is a szárba, volt olyan vevőjük, aki a rendszámát szerette volna viszontlátni a kereten. Természetesen megkapta. 

Ha kíváncsi, hogyan készül a kézműves szemüveg, nézze végig galériánkat! 

Tanuljon meg spórolni a fűtésen!

ST 2016. október 3., hétfő 13:07

Hamarosan kezdődik a fűtési szezon, vagyis a rezsi is most fog jelentősen megemelkedni. Nem csoda hát, ha ilyenkor mindenkinek átfut a fején, mivel csíphetne le néhány ezrest a fűtésszámlából. A jó hír, hogy erre több lehetőség is van, a rossz, hogy az igazán hatékony megoldásokhoz szakemberre van szükség, és nem éppen olcsók. Cserébe azonban például egy nyílászárócsere, vagy utólagos szigetelés akár 40 százalékkal is csökkentheti a számlákat, ami néhány év alatt visszahozza a beruházási költségeket. Ha azonban most nincsen a nagyobb kiadásokra keret, akkor maradnak a nagyi praktikái – és aki azt hinné, hogy ezekkel nem lehet spórolni, az nem is tévedhetne nagyobbat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 példa arra, hogyan lehet feldobni a köztereket

aa 2016. október 3., hétfő 11:02

Rég volt már ennyi fantasztikus ötlet arra, hogyan lehet hasznosabbá, élhetőbbé és kényelmesebbé tenni azokat a közterületeket, amik között élünk. Ezúttal a BrightSide.me oldal gyűjtött össze 12 olyan kiváló urbanisztikai példát, amelyekkel minden városban jó lenne találkozni a közeljövőben. Kattintson a galériára és nézze meg, milyen egy padként is használatos virágágyás, egy környezetbarát Wi-Fi hotspot, vagy egy világító bicikliút!

Olcsó fűtés zöldhulladékból: a komposztkazán

ST 2016. október 2., vasárnap 19:27

Komposztálni jó, ezt már elég régóta tudjuk. Előnye nemcsak az, hogy így nem kell fizetni a zöldhulladék elszállításáért, hanem az is, hogy a kert földjének tápanyagpótlása mellett akár a fűtést is meg lehet vele oldani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Környezetbarát kályhát tervezett Philippe Starck

aa 2016. október 1., szombat 17:45

A kandalló őrületet meglovagolva az ipari formatervezőként és belsőépítészként ismert francia dizájner, Philippe Starck is elkészítette saját moduláris fatüzelésű kályháját a fűtési szezonra – írja a Dezeen.com a Speeta márkának tervezett termékről, ami Speetbox by Starck néven fut a piacon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez az oka, hogy barnulnak a fenyői

ST 2016. október 1., szombat 15:42

A kert szépségét a virágzó és a zöld növények együttese adja. Ezt az összképet lehet árnyalni örökzöldekkel (és sokan előszeretettel teszik is), melyek segítségével a téli fehérségbe is csempészhetünk egy kis színt. Ha igazán mutatós növényeket telepítene, a fenyőfélék kézenfekvő és tökéletes választásnak bizonyulnak. Sokan azonban félreismerik ezeket a tűlevelűeket és azt gondolják, azért tűrik olyan jól a zord mínuszokat, mert elképesztően ellenállóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Számolórudakból rakták össze a Nemzeti Edzés Központot

Menő/Ciki

Dívány 2016. szeptember 30., péntek 14:32

A napokban - ha nem is hivatalosan - de átadták a teniszezők magyar Nemzeti Edzés Központját Óbudán - írja az Archichat. Az épület, amelynek egy részét mintha az általános iskolai matekórákon használt (csak épp itt óriási) számolórudakból rakták volna össze, nem véletlenül lett ilyen színes, hiszen a teniszben ma már ez az új trend.

"Andre Agassi megjelenése a 80-as évek végén alapjaiban változtatta meg a teniszsport arculatát. A "fehér sport" hirtelen színessé vált. A „Paradicsommadár” rikító, extravagáns öltözetével a korábbi úri sportról kialakított képet lendületesebbre, fiatalosabbra változtatta. A nagy nemzetközi tornákon – Wimbledon kivételével – ma már a játékosok divatot teremtve, egyéni színes öltözékekben szerepelnek. A színes mezek, cipők, ütők világa mellett a pályák borítása, azok színvilága is megváltozott. Gondoljunk az évekkel ezelőtt kék salakon megrendezett madridi tornára" - írják a blogon.

A létesítményben, ami tulajdonképpen a Magyar Tenisz Szövetség otthona, helyet kapott még egy étterem, egy edzőterem, és persze vannak irodai helyiségek is. A tervezők, azaz Kendik Géza és az A4 Stúdió pedig kikérte a szakma, többek közt a hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander, a wimbledoni bajnok Pat Cash és a kétszeres páros Grand Slam-győztes és háromszoros páros világbajnok Taróczy Balázs véleményét is.

Így nézett ki a NEK a látványterveken:

                

És így néz ki készen:

                

192 szavazat 204 szavazat

Tapogatózzon vakon a tárgyak után!

ermiz 2016. szeptember 29., csütörtök 09:18

Mi a design bútor fő jellemzője? Mi a legfontosabb, amit azonnal észreveszünk egy tárgyon? Mitől ismerhető fel egy tervező stílusa?  Mennyi időt fordít egy létfontosságú tárgy kiválasztására? Mitől kényelmes egy szék? Mit tudnak a kortárs tervezők ülőbútorai? 

Ezekre a kérdésekre lehet választ kapni, ha valaki elmegy a Design hét keretében nyílt Touch kiállításra, ami kiállítás, ám nem a szemünknek, hanem a tapintásunknak. A kiállítást ugyanis sötétben lehet megtekinteni, vak kísérők segítségével, akik körbe kalauzolnak az installációkon. Minden bútort ki lehet próbálni, lehet találgatni a színeket, anyaghasználatot és a formákat is. Egyszerűnek tűnik, de hihetetlen meglepetésekkel lehet szembesülni – villanygyújtás után. Kiderül, hogy semmi nem az, aminek éreztük, és nem biztos, hogy a legformásabb a legkényelmesebb darab! 

szek1

A TOUCH kiállításon ülőbútorokat mutatnak be, amelyeknél különösen fontos a kényelem és jól kidolgozottság, az anatómia. A cél, hogy a fogyasztók kicsit átértékelhessék a "kényelmes" és "formás" fogalmakat, miközben magasabb szintre emelik az érzékelést, valamint hogy összegyűjtsék mi mindent rejt számukra egy jól megtervezett tárgy. A kiállításon önkéntes, vak guide-ok vezetnek végig minden látogatót 4 fős csoportokban, a Kézzelfogható Alapítvány jóvoltából. A kiállítást hét végéig lehet megnézni a Brody Studiosban, ráadásul ingyenes, de a látogatás regisztrációhoz kötött.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlélik az egzotikus gyümölcsök a kertben?

ST 2016. szeptember 29., csütörtök 08:17

A mediterrán, vagy éppen trópusi gyümölcsökkel a legtöbben a boltok polcain találkozhatunk. A kertek tulajdonosai azonban sokszor álmodoznak arról, hogy egyszer nemesítenek majd egy olyan déli gyümölcsöt is, melyet a szabadban nevelhetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy padlásszoba lehet nagyon is kényelmes!

ST 2016. szeptember 28., szerda 18:20

Divatos és egyedi tereket lehet létrehozni, ha az ember hajlandó egy kicsit tenni is értük. Ez különösen igaz a padlásterekre, hiszen egyedi adottságaik mindenképpen egyedi megoldásokat igényelnek. A beépítés után a bútorozás, vagy éppen a felújítás ugyanúgy igényli, hogy előbb alaposan gondoljuk végig a lépéseket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanulja meg a kopott stílust!

ermiz 2016. szeptember 27., kedd 15:43

A kopott bútorok vagy kiegészítők menők, ezekkel van tele a Pinterest, erről csacsognak a csajok a fórumokon és Facebook csoportokban. De valójában mit takar a shabby chic kifejezés, és hogyan kell ezt csinálni? A kopottan sikkes és stílusosnak fordítható irányzat jellemzője, hogy matt festékeket és viaszt használ, kopottas hatást alakít ki akár új bútoron is, amitől az úgy néz ki, mintha már öreg és szakadt lenne. Ez megjelenhet az ajtókon, asztalokon, vagy bármilyen felületen,akár a padlón is.

A megvalósítására számos módszer és technika létezik, mi most egy négy órás tanfolyam keretében szeretnénk megtanítani, hogyan és miként lehetséges ilyen tárgyakat készíteni. A tanfolyam során készítünk képkeretet és füzetet, megmutatjuk, hogyan érdemes és javasolt használni az un. krétafestékeket, mit tud a krétaporos spray, és mivel antikolhatóak a tárgyak. Ha érdekli, hogyan festhet akár magasfényű bútort egyszerűen mattra és sikkesen kopottra, akkor nálunk a helye!   

A foglalkozást október 8-án 10:00 órától tartjuk, a Hobbyművész üzletében, a Budapest, 1085 Üllői út 32 szám alatt,  A foglalkozás 10-14 óráig tart. A tanfolyamhoz mindent mi biztosítunk.Jelentkezéshez kattintson! 

További tanfolyamok időpontokkal 

  Október 22 - Stencilezés

  November 5. Üvegékszer készítés 

  November 19 - Kalligráfia - a szépírás tudománya

 December 3 - Pirográfia 

 December 17 -  Furoshiki, japán csomagolástechnika

Ha érdekli valamelyik tanfolyam, kérjük küldjön egy e-mailt nekünk, és értesítjük az indulás előtt!

Sunday coffee break #sunday #camdenmarket #chabbychic #londonlife #coffeebreak #pinky

A photo posted by Caroline Latini (@carolinelatini) on

  Hogy, ne csak az elméleti tudást szerezze meg, ezért készítünk egy képkeretet, ami tökéletes lesz a gyakorlásra, valamint egy jegyzetfüzetet, ami kitűnő ajándék lehet bárkinek. Ha tetszik, de változtatna, arra is van lehetőség, mi csak az irányt  mutatjuk meg, aztán önre bízzuk a kivitelezést! 

HOBBYMUVESZ LOGO R
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem lesz a gyerekszobában állandó szemétdomb

ST 2016. szeptember 26., hétfő 18:19

A szülők többsége már jóval a gyerek érkezése előtt eldönti, hogyan is fog kinézni a gyerekszoba: szépen be is rendezik, matricákat, díszeket tesznek ki és élvezik. Nagyjából 1 évig: azután a csemete úgyis rendet vág benne. Pontosabban: a megteremtett, harmonikus egységet a saját szájíze szerint dekorálja egymillió plüssel és játékkal, amiket kifejezetten a földön szanaszét dobálva kíván elhelyezni. Élelmes szülő ilyenkor kapja a netet, és nekiáll olyan játéktárolókat túrni, amik a kicsinek is tetszhetnek, és a szobába is passzolnak. Könnyítésképpen összeszedtünk néhány lehetőséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, milyenek lesznek a jövő városai

aa 2016. szeptember 26., hétfő 13:04

Mialatt az építész szakma a Velencei Biennálén hívja fel a figyelmet a természeti katasztrófákra, a migrációra, a lakáshiányra valamint a külvárosok problémáira, addig az Archdaily.com szerkesztősége összegyűjtötte, hogy milyen innovatív tervezési és építési projekteket tettek le az asztalra a végzős diákok az elmúlt két évben.

A szakmai zsűri húsz különböző országból válogatta össze a jobbnál-jobb ötleteket és installációkat, a hajtás után pedig ön is megnézheti, hogy mi a fő irány a jövő építészei szerint többek között Angliában, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Peruban vagy éppen Finnországban!

A lakáskeresés 11 aranyszabálya

Koncz Andrea 2016. szeptember 25., vasárnap 12:49

Lakást keresni klassz és izgalmas dolog. Valamint általában sok kompromisszummal jár. Biztosan létezik persze olyan, aki megálmodja, hol, mekkora és milyen lakásban szeretne lakni, aztán megtalálja és megveszi. De a többség nem ilyen szerencsés, nekünk valamiben biztosan engedni kell.

Mivel a büdzsé általában fix, ezért az elhelyezkedés, a méret vagy az állapot az, amiben kicsit lejjebb kell venni az igényekből. De ha ügyesek vagyunk, és végiggondoljuk, mi is igazán fontos számunkra, nem kell olyan kompromisszumot kötni, amit később bánni fogunk.

Mivel minden ember és család más, ezért az alábbiak inkább csak egyfajta kiindulási pontként szolgálnak. De ha az alábbiak szerint gondolja végig, pontosan mit is vár az új lakásától, egészen biztosan elégedettebb lesz a választásával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mihez kezdjünk a diófa leveleivel?

ST 2016. szeptember 24., szombat 15:07

A kerttulajdonosok egyik nagy dilemmája, hogy mihez is kezdjenek a lehullott falevelekkel, amikor elköszön az ősz is. Pedig ez igazán nem nagy gond, főleg a kertben, hiszen a leveleket sokféleképpen hasznosíthatja, de akár el is vitetheti. Vannak azonban olyan növények a kertben, amelyek leveleit érdemes külön kezelni: az egyik legismertebb ilyen a diófa, és azt is mindjárt elmondjuk, miért kell vele vigyázni, és hová tegye a leveleit.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Megéri lakást venni átalakuló környéken?

Nézzük a Józsefváros metrótól és a belvárostól is mindössze 10 percnyire lévő Magdolna negyedét, aminek a rehabilitációjára nemrég 3,8 milliárd forintot költöttek. Jó befektetés?

STRANGE Két tavaszi fotósorozat Axente Vanessával

Két képsorozat fiatal magyar büszkeségünkről, az elsőt Charlotte Wales, a másodikat Vincent van de Wijngaard készítette.

PRAXIS Orvos vagyok, de a mentősöktől meghalhattam volna

Orvos vagyok. December elsején kaptam a második infarktusomat, a mentők helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második, felismerem, EKG pozitív volt. A büntetőeljárás folyik.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés