RAKTÁR

Japánból érkezik a rendes lakás titka

ermiz 2016. október 25., kedd 21:21

Marie Kondo neve néhány éve lett ismert világszerte, és nagyjából annyit lehet róla tudni, hogy ő az a japán nő, aki bárkit megtanít rendet rakni és azt fenn is tartani. Az idea nem új, sokan írtak már efféle könyvet, hogy csak a hazai példánál maradjak, ott van Polcz Alaine, aki a Rend és rendetlenség címmel foglakozott már a témával, meglehetősen átfogóan. A takarítás japán művésznője – akit csak KonMari néven emlegetnek a tökéletességre törekvő háziasszonyok – két éve jelentette meg első könyvét Rend a lelke mindennek címmel. A nyugati olvasótábor pedig ráharapott a helyenként már-már az Alice Csodaországban különcségeit idéző,zen-buddhista zokni-lélekgyógyászatra, és azóta sem tudják megunni.

A Bookline jó érzékkel lovagolta hát meg a hájpot, amikor Tiszta öröm címmel a szerző új könyvét is megjelentette. A 296 oldalas kötetet kemény borítóval, szép grafikával, elegáns kötésben adták ki, ráadásul még könyvjelző csík is került bele, amivel engem külön boldoggá lehet tenni. Kérdés, hogy a külcsín és a belbecs találkozik-e? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Etetőszék, újságtartó és dohányzóasztal egyben

Edicsek 2016. október 25., kedd 13:03

Kunsik Choi álmodta meg a többfunkciós asztalt, ami lehet dohányzóasztal, újságtartó vagy gyerekasztal és etetőszék egyben – nyilván nem egyszerre, de mégis ötletes megoldást szolgáltat azoknak, akik helyhiánnyal küzdenek. Igazi örök darab, hiszen ha a gyerek nagyobb lesz, akkor sem kell megválni tőle (maximum egy kicsit lesikálni róla a zsírkrétamaradékot), majd tökéletes dohányzóasztalként funkcionálhat tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kék csipkébe borul az Árpád híd budai hídfője

Szűcs Gyula 2016. október 24., hétfő 09:20

Október 19-ig lehetett szavazni arról, hogy milyen minták díszítsék az Árpád híd Flórián téri felüljárójának pilléreit. A közönségszavazatok alapján az egykori Goldberger textilgyár ikonikus épületeit kékfestő motívumokkal kombináló tervek kapták a legtöbb szavazatot - írja az Óbuda.hu. Az óbudai önkormányzat tervei szerint kedvező időjárás esetén még idén elkészülhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak kivájt tökkel dekorálhat Halloweenkor!

ST 2016. október 23., vasárnap 19:35

Kezdődik a tökfaragási időszak, ám ez nem mindenkinek öröm. Sokan ugyanis, bár nagyon szeretnének szép halloweeni díszeket, a tökfaragással gondban vannak. Szerencsére azonban nemcsak a kés és a kaszabolás az egyetlen lehetőség, ha ebből a zöldségből szeretne díszeket alkotni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Időalagúttal emlékezik meg Kanadában '56-ról a Hello Wood

Dívány 2016. október 23., vasárnap 10:48

A Hello Wood 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készített installációja a kanadai magyar emigrációra emlékezik: “Olyan emlékművet akartunk építeni, amely egy Magyarországhoz egyáltalán nem kötődő kanadai fiatal figyelmét is felkeltheti. Az Időalagút elég látványos, aki megnézi közelebbről is, megtudhatja, hogy mi történt Budapesten 1956-ban. A magyar kötődésűek így büszkék lehetnek az óhazára és az őket befogadó Kanadára, az egyébként nagyon nyitott helyiek pedig kapnak egy olyan ízt a világtörténelemből, amit eddig talán nem ismertek” - meséli Pozsár Péter, a Hello Wood egyik társalapítója a torontói Budapest Parkban felépített, Időalagút elnevezésű installáció kapcsán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen menő gyertyákat még nem látott!

Becca 2016. október 22., szombat 14:13

Bár az igazán zord téli időjárás még nem köszöntött be, ez még nem ok arra, hogy ebben a korai sötétben ne gyújtsunk gyertyákat otthon. Na, persze nem egyszerű gyertyáról beszélünk, olyanokat mutatunk most, amilyeneket még biztosan nem látott. Akár ajándékba is tökéletesek, és nem, gyertyát egyáltalán nem ciki ajándékozni, főleg ezek bármelyikét nem!

Nézze meg a dizájngyertyákat és szavazzon, önnek melyik a kedvence!

Önnek melyik gyertya tetszik a legjobban?

 • 15
  A macskás
 • 41
  Az újratermelődő gyertyatartó
 • 48
  Amelyikkel egész árnyerdeje lehet a falon
 • 19
  Amelyikben kis szobrocskák vannak
 • 10
  A gyertyaüzemű villanykörte
 • 13
  A meggyőző lágytojás
 • 36
  A kis papírhajjó
 • 14
  A újra feltámadó gyertya
 • 7
  A világító kisállatok
 • 2
  A beépített gyufásdobozos
 • 3
  A gerincoszlop
 • 14
  A szivárványt vető
 • 1
  A görögdinnye
 • 8
  Ide nekem a macaronokat!
 • 0
  Cthulhu mindenek felett!
 • 2
  A fityisz és barátai
 • 5
  Ami elküld a francba
 • 35
  AZ ÖSSZES!!!!!!!!

Minden értelemben borzasztó és rettenetes kiegészítőkkel készülhet Halloweenra

Edicsek 2016. október 22., szombat 12:58

A halloween tényleg semmi másról nem szól, mint a dekorációkról és a buliról. Ennek megfelelően a boltok többsége is erre helyezte a hangsúlyt és bevetett mindent, hogy a lakásból néhány ezer forintért villogó szellemkastélyt csinálhasson. Természetesen a koponyák, tökök és boszorkányok kapták idén is a legnagyobb figyelmet, de azért szemgolyókból és pókokból sem volt hiány. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar szálloda lett Közép-Európa legjobbja

(sze) 2016. október 21., péntek 19:10

Legalábbis a világ vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler szerint, ami minden évben elkészíti a legjobb szállodák toplistáját: idén az Aria Hotel Budapest végzett náluk az első helyen. Ez azért is hatalmas elismerés, mert a döntést maguk a vendégek hozták meg saját utazási élményeik alapján. Idén pedig minden eddiginél több, mintegy 300 000 olvasó töltötte ki az értékelést.

Sitting pretty on Hercegprímás Street. #AriaHotelBudapest

Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így használja a légkondit az ősszel!

aa 2016. október 21., péntek 19:10

Nemcsak a megfelelő hőszigetelésre érdemes figyelmet fordítani az őszi-téli szezon beálltával, de a légkondicionálásra is. A hajtás után összeszedtük, mennyibe kerül az éves karbantartás és miért nem érdemes jövő tavaszra halasztani, ahogyan azt is megtudhatja, megéri-e a klímát fűtésre használni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a legmenőbb cicaházakat!

bb 2016. október 21., péntek 09:22

Nemcsak dilis lábtörlőkkel van tele az Etsy.com és az Amazon.com webáruháza, hanem sikkes macskabútorokkal és -játékokkal is. Ha már pont szétkapta a kisállat a neki hajtogatott karton Tadzs Mahalt, vagy ön unta meg a legózást az elemekkel, esetleg nem találtelég pofás darabota nappaliba korábbi gyűjtéseinkben sem, íme, mutatjuk, mi mindent vehet helyettük! A home-designing.com összeállítása alapján készítettünk egy újabb gyűjtést arról, hogy nemcsak praktikus, de akár a lakás stílusával is harmonizáló darabokkal is meglepheti házi kedvencét. A galériára kattintva mutatjuk a legötletesebb és legszerethetőbb megoldásokat!

Két magyarra is szavazhat az Electrolux nemzetközi ötletversenyének elődöntőjében

Edicsek 2016. október 20., csütörtök 19:55

Buzogány Anna és Tóth Máté pályázata is bejutott a legjobb 50 közé az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. Hogy bejutnak-e a legjobb tíz közé is, az a közönségen múlik, egészen november 16-ig lehet az ötleteikre szavazni. A fődíj 10 ezer Euró, egy stockholmi utazás, ahol a cég vezetőitől és a legsikeresebb skandináv start-upok megalapítói látják el jó tanácsokkal a nyertest, hogy ötletét továbbfejlessze, és akár elindítsa annak megvalósítását is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Látványos hajóalagút épülhet Norvégiában

Edicsek 2016. október 18., kedd 17:16

A VisitNorway a napokban tette közzé a ország első hajóalagútjának látványterveit: még néhány év, és egy hatalmas hely gyomrában lehet végighajózni az 1,7 km hosszú Stad hajóalagúton. A Snøhetta építész- és design stúdió tervei bebizonyították, hogy egy alagút is lehet több annál, minthogy vájunk a hegybe egy lyukat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyiféleképp hasznosíthatja a beépített erkélyét

ST 2016. október 18., kedd 07:53

Sokan élnek kisméretű panellakások "növelésére" az erkélybeépítés trükkjével, hogy így további 4-6 négyzetméternyi hasznos területhez jussanak. Jó esetben ebből nem lomtár lesz, ahova a lakásban máshová már el nem férő kacatokat halmozzák, hanem valami funkcióval ellátott helyiség, amit nagyon jól ki lehet használni. Hiszen – bár a terület kicsi – jó ötletekkel azért hasznossá és otthonossá is tehető!

[PINTEREST] 57ff870426574
Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a süppedős kanapékban sem lehet bízni!

Edicsek 2016. október 17., hétfő 18:21

A skót FourEightEight művésznéven dolgozó dizájner kanapéja első ránézésre rendkívül kényelmesnek és puhának tűnik, csak úgy vonzza a szemlélőt, hogy huppanjon bele, helyezkedjen el kényelmesen, aztán nézzen meg egy filmet vagy olvasgasson. A szemlélő azonban jobban teszi, ha nem hisz neki, mert ebbe a kanapéba belehuppanva csak fájdalmas élményekkel gazdagodhat: ugyanis betonból készült. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk az év legszebb éttermeit és bárjait

bb 2016. október 16., vasárnap 16:22

Idén is kiosztották a nívós Restaurant & Bar Design Awardsot, melyen a világ legszebb és legdizájnosabb éttermeit illetve bárjait díjazza a zsűri. A 2015-16-os év egyik legmenőbb étterme lett például a Conran and Partners által tervezett, a londoni King Crosson található German Gymnasium, de a különféle kategóriáknak köszönhetően több elegáns étterem és bár is reflektorfénybe került Angliában, Spanyolországban, Bulgáriában, Afrikában, Kínában, Mexikóban, New Yorkban vagy Ausztráliában! A galériára kattintva megnézheti az év menőbbnek ítélt helyeit!

Menő vagy ciki a növényhajú Troll?

Menő/Ciki

bb 2016. október 16., vasárnap 15:04

Furcsa összeborulásra lett figyelmes az incrediblethings.com a napokban, aminek köszönhetően mi is megismerhettük a crystoll.com néven futó oldalt, melynek ötletgazdája a kilencvenes évek trendjeinek visszatérését meglovagolva nem a rave korszak vagy a choker nyakláncok iránt érzett nosztalgiát, hanem a csúnya és színes hajú Troll babákra pörgött rá és piacra dobta annak növényes változatát.

Ciki lenne 25 év felett ilyet tartani a lakásban?
Ciki lenne 25 év felett ilyet tartani a lakásban?
Fotó: crystroll.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
385 szavazat 576 szavazat

Többféleképp is pótolhatja a tápanyagot a földjében, de nem mindegy, melyiket választja

ST 2016. október 15., szombat 17:43

Az ősz nem csak az ültetés időszaka: most kell felkészítenie a kertet is az eljövendő tavaszra. Ez sokaknak csak annyit jelent, hogy felszedik a leveleket, és utoljára még lenyírják a füvet. Pedig ennél jóval többet is tehet kertje szépségéért: az ősz tökéletes időszak a talaj lemerült tápanyagkészleteinek pótlására.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtanítjuk a profi stencilezés titkait!

etelka 2016. október 15., szombat 09:33

Az utóbbi évek egyik kedvelt DIY tevékenysége a stencilezés, ami alapvetően egy baromi egyszerű műfaj - gondoltam én, amikor nekiláttam otthon művészkedni az egyedileg rendelt stencilemmel. Az eredményt ma már műfű fedi – nem véletlenül. A lényeg, hogy nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, és az ember hiába tanulmányozza a YouTube videókat, nem biztos, hogy összejön az áhított minta. Ami nemcsak annak tükrében fájdalmas, hogy utána nézheti az elrontott művét, hanem mert sokba kerülnek a stencilek és a festékek is.

De hogyan lehet jól stencilt készíteni? Mi a titka a megfelelő felvitelnek? Hogyan lehet elérni, hogy a minta ne legyen foltos? Mikor nem folyik meg a festék? Miért nem érdemes drága stencilt venni, és tényleg nélkülözhetetlen-e a stencilecset? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a tükör figyeli önt, miközben figyeli magát

Edicsek 2016. október 15., szombat 08:43

Ha már  a környezetünkben minden okos, akkor természetesen a tükör sem maradhat ki, de a Random International Fragments (részletek, töredékek) elnevezésű tükre nem az időjárást mutatja, miközben fogat mos, a vásárlásban sem segít. Itt ugyanis nemcsak ön az, aki megfigyel: itt a tükör az, aki figyeli önt és minden mozdulatára reagál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvették Johnny Depp art deco lakását

dívány.hu 2016. október 14., péntek 15:58

A filmszínésznek mindössze egy hónapig kellett árulnia a Los Angeles-i, art deco stílusban berendezett, öt hálószobás lakását, a napokban el is kelt - írja az Art Net.

A vevő 2,45 millió dollárt, vagyis nagyjából 650 millió forintot fizetett az egészen különlegesen berendezett (többek között Johnny Deppről készült festménnyel is díszített) lakásért. A fenti galériában, illetve az alábbi videóban megnézheti, milyen menő (vagy éppen nem menő) lakásról maradt le.

4 tipp a hatékonyabb otthoni irodához

ST 2016. október 13., csütörtök 16:45

Otthonról dolgozni nagyon jó dolog, már ha az ember belerázódik. Hiszen kezdetekben kissé fura is, és elképesztő, hogy bár azt hinné, ez sokkal nyugodtabb környezet egy irodához képest, mégis mennyi minden képes elvonni az ember figyelmét. Egy kis rendetlenség az irodai konyhában kicsit sem zavaró, az otthoniban azonban egy idő után bántja az ember szemét, majd egyre jobban idegesíti, végül már megőrül tőle. Aztán feladja, és nekiáll mosogatni, takarítani, rendezkedni – munkaidőben.

Hogy ezt elkerülhesse, mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetnie az otthoni dolgozósarok kialakítására. Nemcsak egy szék és egy asztal kérdése ugyanis a dolog, egy sor olyan apróság is van, melyekre ha hangsúlyt helyez, azzal a saját mindennapjait teszi könnyebbé, produktívabbá és persze a munka is gyorsabban megy majd. A lehetőségek közül az elledecoration.co.za négyet említ, melyek talán a legfontosabbak is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készíthet otthon koptatott tárgyakat!

etelka 2016. október 12., szerda 12:42

A shabby chic, azaz kb. kopottan elegáns stílust sokan szeretik, de kevesen mernek nekivágni a kivitelezésnek, attól tartva, hogy a végeredmény vállalhatatlan lesz. Pedig teljesen felesleges görcsölni rajta, mert még azok is könnyen megvalósíthatják, akiknek nincs jó kézügyessége, ahogy ez is a videón is látható. A Hobbyművész oktatójának segítségével mutatjuk meg, hogyan lehet pár perc alatt megvalósítani a kopott stílust. Szombat délelőtt workshopunkon kipróbálhatták, hogyan lehet képkeretet és füzetet átalakítani, aki pedig lemaradt, a videó alapján nyugodtan megpróbálhatja elsajátítani a fogásokat. Ha csak a füzet érdekli, tekerjen előre 8:30-hoz a videóban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hallgasson zenét lebegő viharfelhőből!

Edicsek 2016. október 10., hétfő 17:01

A Richard Clarkson stúdió által készített felhő alakú lámpáról már írtunk, most viszont itt a folytatás: a felhő alakú hangszóró. Már az interaktív lámpához is tartozott egy hangszórórendszer, azonban most a stúdió a Crealev nevű, lebegő tárgyakra specializálódott céggel dolgozott együtt, hogy a "felhő élmény" még tökéletesebb legyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trükkök a párásodó ablakok ellen

ST 2016. október 10., hétfő 08:13

A fűtési szezon beindulásakor bezárulnak az egész nyáron tárva-nyitva álló ablakok, és azonnal meglátszik, ha egylakás vagy ház szigetelése nem megfelelő. Az igazi nagy hőmérséklet-különbségek beálltakor ugyanis megjelenik az ablakok belső felületén egy vékony harmatréteg: a pára. Ez pedig nemcsak azért bosszantó, mert nem tudja tőle kristálytiszta felületen át szemlélni a tájat (vagy a szembe szomszédot), de egészségügyi gondokat is okozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi köze van Alvar Aaltónak a gördeszkásokhoz?

bb 2016. október 9., vasárnap 15:54

A finn modernista építész, formatervező és várostervező, Alvar Aalto az 1930-as években véletlenül tervezett egy vese formájú medencét, amit újszerű formája igen népszerűvé tett. Ez az újszerű forma, valamint a nagy kaliforniai szárazság tehet arról, hogy a gördeszkások is felfedezték maguknak a lehetőséget, és kultúrájuk egyik legmeghatározóbb részévé tették.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés