RAKTÁR

London legújabb nevezetessége egy kagyló

Edicsek 2014. július 7., hétfő 09:16

Ha Londonban, azon belül is a Kensington Park közelében jár idén nyáron, akkor semmiképpen se hagyja ki a legújabb látványosságot. Megnyitott ugyanis a Serpentine galéria legújabb pavilonja, amit idén a chilei Smiljan Radic álmodott meg. Az előző években az arra járók láthattak itt felhőszerű építményt Sou Fujimoto tervei alapján, 2012-ben pedig Herzog & de Meuron építményét lehetett megnézni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lesz M.C. Escher lehetetlen formáiból lámpa?

bb 2014. július 6., vasárnap 17:14

Trükkösebbnél trükkösebb dizájnerlámpákba botlottunk az utóbbi időben. A plusz egy dimenzióval megtoldott és az igény szerint formát váltó lámpák után a 2008-ban alapított Note Design Studio elkészítette MCE Lamp fantázianevű kollekcióját, melyet a lehetetlen festőjeként elhíresült holland művész és matematikus, Maurits Cornelis Escher valamint a lehetetlen tárgyak megalkotójaként emlegetett svéd származású Oscar Reutersward kultikussá vált munkái ihlettek.

Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Fotó: peruse.be
Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra lesz mozi az Új Udvarban

Becca 2014. július 6., vasárnap 11:39

Végre fellendülhet az élet a főváros budai oldalán is, ugyanis egy gasztro- és szórakoztatókomplexum nyílik októberben Buda Entertainment and Gastro néven Óbudán, melynek az Új Udvar ad helyet. Már nagyon régóta szükség lenne egy ilyen helyre Budán, mert – a pesti oldal nyüzsgő bulihelyszíneivel ellentétben – elég csekély volt a lehetőség, ha valaki szórakozni szeretett volna, akár csak fröccsözni, vagy csak úgy beülni valahova. 

„A pesti szórakozással kapcsolatban a budaiakat igazából az zavarja, hogy nagyon kiesnek ezek a helyek, a hazataxizás drága mulatság, éjszakaizni meg nem feltétlenül szeret senki egy átmulatott éjszaka után” – indokolta a Díványnak Arie Yom-Tov az újonnan épülő komplexum izraeli társtulajdonosa - és a pesti oldal egyik legpörgőbb bulihelyszíne, a Gozsdu Udvar alapítója –, miért is jó ötlet a budaiaknak is helyben biztosítani a szórakozást.

„A Gozsdu Udvart 16 évvel ezelőtt álmodtam meg, amikor még senki nem hitt benne. Büszke vagyok, hogy mára egy, a magyarok és külföldiek számára egyaránt népszerű célponttá vált. Budán viszont nincs hasonló szórakoztató központ, az Új Udvar pedig kiváló adottságokkal rendelkezik, amelyekre építve egyedülálló megoldás születik az országban. Fiatalok és idősebbek, felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják a maguk számára kedvelt szórakozási formákat” – tette hozzá.

A magántőkéből finanszírozott, egymilliárdos beruházású központban egyebek mellett nemzetközi és hazai éttermek, kávézók, és több szórakozóhely várja az érdeklődőket. Külön szinten magyar kézművesek és fiatal divattervezők, festők állíthatják ki munkájukat, amellett, hogy – a párizsi Montmartre mintájára – festőművészek is alkothatnak az épületben. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Feje tetejére állt a világ

LS 2014. július 5., szombat 12:06

Bejön a reklám?

  • 134
    Igen, szuper
  • 23
    Ez már elcsépelt
  • 27
    Olyan semmilyen

Időnként irigykedve nézzük a külföldi reklámokat, ahogy most is. A Leo Burnett a Jeep számára készített egy reklámkampányt, ami olyan jól sikerült, hogy el is vitte az aranyérmet a Cannes Lions reklámfesztiválon.

A reklám az optikai megtévesztésen alapul, a szlogenje egyszerűen ennyi: „Lásd, amit látni akarsz".

A képek egyszerűek: zsákvászonszerű háttér, fekete nyomaton állatok - semmi extra. Ám, ha megfordítjuk, egy teljesen más állat rajzolódik ki a képen. Kattintson, és nézze meg, mi mindennek lehet látni valamit!

Botrányt kavart Zaha Hadid tervezői díja

bb 2014. július 4., péntek 20:18

A napokban hetedik alkalommal adták át a londoni Design Múzeum által szervezett Design of the Year díját a St.Martins Lane Hotelben. A 2014-es díjazottak közül építészet kategóriában Zaha Hadid 100.000 négyzetméteres Heydar Aliyev néven futó kulturális központja került ki győztesen, melyet az azerbajdzsáni Bakuba tervezett a Pritzker-díjas építész. – írja a dezeen.com az eseményről, ahol idén elsőként díjaztak női építészt a zsűritagok.

„El vagyok ragadtatva, hogy megkaptuk ezt a díjat. A Heydar Aliyev Központ számos rendezvény helyszínéül szolgál majd, ahol a látogatókat barátságos, átlátható terek fogadják. Ez egy teljesen új típusú, polgári része a városnak, az üvegszálerősítésű betonpanelekből készült épületet úgy terveztük, hogy befogadóhelye lehessen kiállításoknak, koncerteknek és egyéb kulturális programoknak is a jövőben.” – mondja a futurisztikusan hullámos formát kapott épületről a 63 éves Hadid, akinek hatalmas központja öt év alatt épült meg a Kaszpi-tenger parti városban.

Íme a díjazott épület
Íme a díjazott épület
Fotó: Iwan Baan
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Grand Budapest Hotelt is utolérte a legósítás

etelka 2014. július 3., csütörtök 18:29

A legózás nem csak a gyerekeknek jön be, Ryan Ziegelbauer amerikai dizájner Wes Anderson filmjének „főszereplőjét" építette meg a kis színes kockákból. A dizájner a hotel összes részletét hűen reprodukálta - beleértve a színeket, vagy a környező fákat is.

A hotel ennek ellenére sem létezik a valóságban, eredetije egy Karlowy Varyban található szálloda, a Grandhotel Pupp, ezt tekinthetjük a szálloda előképének. A filmben látot szálloda azonban valójában csak makett, és a berlini Babelsberg studióban építették meg, míg a belsőt egy német kisvárosban, Görlitzben 2010-óta üresen álló épület adta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Aludjon repülőben a Belváros közepén!

zezse 2014. július 2., szerda 19:26

Akarna hajóban lakni? Menőnek tartja, ha egy repülőgép belsejében sörözik a haverjaival? Vagy csak nem érti, miért is jó, egy Simson ülésén elfogyasztani a reggelit? Ezt mi sem feltétlenül értjük, de az biztos, hogy a vizualitásnak egyre nagyobb szerep jut az életünkben, és minden bizonnyal valami hasonlóra jöhetett rá Pozsonyi Attila, a Design Apartment tulajdonosa is.

Apartmanjait öt éve nyitotta meg, és minden bizonnyal bejött az üzlet, mert nyárra kész lesz a második komplexum is. A Váci utcában, egy régi bérház földszintjére álmodták meg az öt apartmant, melynek kiindulópontja a járművek voltak. Egész pontosan egy gördeszka kereke láttán érezte úgy Pozsonyi, hogy neki ezt a tárgyat be kell építenie a lakásba. Így is lett, jó pár lépcsőfokká és néhány szekrénygombbá avanzsáltak a gördeszkák.

Lett aztán repülőgépből származó ülés, ráadásul el lehet választani az első osztályt a konyhától egy függönnyel, a szűk lépcsőn felmenve, pedig heverészhetünk is egy jumbo tetején.

A beruházási költségről a tulaj diszkréten csak annyit mondott, hogy "jóval több volt a tervezetnél", és a család teljes megtakarítása ide került. Ráadásul a tavaly szeptemberben indult felújítás a tervezett december helyett talán júliusra lesz kész, ottjártunkkor látszott, hogy még bőven van vele meló.

Az látszik, hogy jól kitalálták a dolgot, de sajnos a beruházásra vagy nem volt elég pénz, vagy nem vették eléggé komolyan a feladatot, ami az első kellemes meglepetés után hagy egy kis keserűséget a szemlélőben. A repülőgépülés és a rozettás mennyezet például nem igazán passzolnak, ahogy a régi ablakok, és az - egyébként a bérházakban megszokott - mázolt, széles keretes ajtók sem illenek a képbe. Mintha elfogyott volna a lendület (vagy a pénz, ki tudja?), és elfelejtették volna kiszedni a '80-as évek gázkonvektorait, melyek ott búslakodnak Toscana és egy hajó nappalijában. Mégsem igazán ordító hibák ezek, enélkül is biztosan tömegek fognak lecsapni a jó árú (55 euro lesz éjszakánként) apartmanokra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Mindig is szeretett volna saját viharfelhőt a nappaliba?

ermiz 2014. július 2., szerda 12:50

Richard Clarkson dizájner előtt le kell borulnunk. Létrehozott ugyanis egy olyan lámpát, mely hol bájos bárányfelhőként viselkedik, máskor viszont viharossá válik. A Felhő nevet kapott alkotás ráadásul nem merül ki ennyiben, elég összetett szerkezet, többek közt egy interaktív lámpa és hangszórórendszer társul hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalma, krétatábla, fagerenda passzol a PET palackhoz

LS 2014. július 1., kedd 12:20

PET palackos borokhoz belsőépítész? Az utóbbi két év egyik nagy sikertörténete az olcsónak ható, de minőségi borokat árusító Borháló Borkereskedés franchise hálózaté, amit mi most belsőépítészeti szempontból néztünk meg. Elek Márton alapítóval beszélgettünk arról, hogyan lett egy romos pincéből 32 üzlet, és mi az, ami minden Borhálóban egységes. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét budapesti ingatlan 150 millió forint felett

etelka 2014. június 29., vasárnap 15:08

Gondolkodott már azon, hogy mihez kezdene egy lottóötösnyi pénzzel, ha egyszer kihúznák az ön számait? Drága ingatlanokat kerestünk Budapesten, hogy tudjon válogatni, ha úgy hozza az élet, vagy csak hüledezhessen, hogy bezzeg másoknak mire futja. Először 100 millió forint feletti ingatlanokra szűrtünk az Otthontérkép keresőjében, de túl sok volt a találat, úgyhogy feljebb, 150 millió forintnál húztuk meg az alsó határt. Efölött már elég menő lakásokat és házakat lehet kapni, bár takarítónő és kertész nélkül nem érdemes lecsapni rájuk. Mutatunk hetet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A reklámipar leglátványosabb bevásárlótáskái

bb 2014. június 29., vasárnap 09:19

A vásárlásnál nemcsak az illatok, a zene, az üzlet és az áruk kinézete hagy maradandó nyomot a vevőben, hanem az is, hogy milyen bevásárlótáskában vihetik haza az aznapi zsákmányukat – legalábbis ezt mutatja, hogy az élelmes külföldi markeingesek csak úgy ontják a piacra a viccesnél viccesebb, figyelemkeltő, olykor megbotránkoztató darabokat. Íme a leglátványosabbak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sörfőzdéből lett menő irodaház Berlinben

bb 2014. június 28., szombat 09:25

Elkészült a nemzetközileg is ismert és elismert online platform, a SoundCloud új berlini központja a város egyik központi kerületében, a Mitte negyedben, amely a város történelmi negyedének egy részét is magába foglalja. A SoundCloud csapata az egykori berlini fal közelébe, egy régi sörgyár átalakított épületébe költözött, írja a háromszintes, 4000 négyzetméteres területen elterülő épületről a dezeen.com. A 200 főt foglalkoztató cég az egyik legfelkapottabb német stúdiót, a Kinzót bízta meg a felújítással, akik egy luxus irodaházzá változtatták át az ipari komplexumot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biciklire csatolható utánfutóval erősít az IKEA

zezse 2014. június 27., péntek 18:19

Először nyitott sétálóutcában üzletet az IKEA, írja a Kurier, meg aztán azt is, hogy ez Hamburgban történt meg. A dolog azért érdekes, mert a cég leginkább a külvárosba, autópályák vagy forgalmas utak mellé telepíti üzleteit, ahová a vevők kocsival érkeznek. Itt viszont már a belvárosban érők is könnyen elérhetik a boltot, még autóba sem kell ülniük hozzá, és ez is volt a cég célja: közelebb kerülni az emberekhez – mondta a lapnak Johannes Ferber fejlesztési igazgató.

A hamburgi bolthoz több újítás is kapcsolódik: van például kirakata, a kiegészítőket pedig anélkül is meg lehet vásárolni, hogy végigmennénk az egész üzleten. A hétemeletes hodály ugyan 20 százalékkal kisebb, mint a többi, de így is 18 000 négyzetméteren nézelődhetnek a vásárlók. „Úgy gondoljuk, hogy minden második vásárlónk tömegközlekedéssel érkezik majd" – nyilatkozta a lapnak Christian Mollerus, az áruház vezetője. És mivel így gondolják, készülnek is az eddigiektől eltérő igényekre, mégpedig úgy, hogy biciklire csatolható utánfutót vagy kiskocsit biztosítanak a vevőknek, hogy hazavihessék az árut. 

Johannes Ferber fejlesztési igazgató szerdán azt mondta, azért döntöttek úgy, hogy a belvárosban nyitnak üzletet, mert szeretnének közelebb kerülni az emberekhez.

Kattintson a képekért!
Kattintson a képekért!
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Olcsón trendit, hogy a külföldieknek is bejöjjön

zezse 2014. június 25., szerda 20:58

Fekete-fehér padló, falak, olcsó megoldások, hangulatos összkép jellemzi azt a kiadásra felújított, Budapest VI. kerületében található lakást, amit a tulajdonosok direkt úgy pofoztak ki, hogy lecsapjanak rá az Airbnb-nél szállást keresők. A felújítás olyan jól sikerült, hogy bekerült egy külföldi válogatásba is, amiben a legszebb budapesti kiadó lakásokat gyűjötték össze.

A tulajdonosok elmondták, nem költöttek sokat a felújtásra, mert nem volt miből – nézzék meg, mit hoztak ki a minimálösszegből! Kapcsolódó cikkünkben pedig elolvashatja, hogyan kereshet ezzel a műfajjal.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Magyar tervező acélasztalaira buknak külföldön

bb 2014. június 24., kedd 11:27

A színes dizájnbeton után újabb jól sikerült magyar tervezői munkára figyeltek fel külföldön. A 2011-ben alapított budapesti Studio Nomad tervezője, Tarcali Dávid 3LEGS Table néven futó, acélból készült asztalain több, tehetséges műveszekre specializálódott oldal szerzőjének is megakadt a szeme – meg is értjük, a három darabból álló gyűjteményt mi is szívesen látnánk otthonunkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan keressen sokat egy üres lakással?

etelka 2014. június 23., hétfő 20:17

Ha az embernek nincs lakása, az elég nagy baj, de az is okozhat gondot, ha több van, mint kéne. Ha eladni nem akarja, még mindig kereshet bele albérlőt (ami legalább annyi gonddal tud járni, mint előnnyel), a harmadik lehetőség pedig mindezeken kívül a lakás rövid távú kiadása turistáknak.

Réges-rég az IBUSZ-ban lehetett szobát vagy lakást foglalni, becsattogva a Felszabadulás térre, de azóta eltelt jó pár év, ma már az interneten érdemes kutakodni. Az egyik leggyorsabban növő hálózat az Airbnb, ahol kiadó lakás, ház, vagy akár hajó után is lehet kutakodni, és persze a sajátunkat is hirdethetjük. A rendszer kezelése viszonylag egyszerű, használata ingyenes, csak a megvalósult foglalások után kell fizetni a bérbeadóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Skandinávia lángokban: kié a sajtszeletelő?

bb 2014. június 23., hétfő 12:41

Nem mindennapi cicaharc alakult ki a napokban a Twitteren a svédek és a norvégok között, akik jól láthatóan képtelenek megegyezni abban, hogy kinek a találmánya a konyhai kiegészítők egyik alapvető terméke, a sajtszeletelő, azaz ostehøvel vagy osthyvel – számolt be a diplomáciai bonyodalmakról a TheLocal.no. A feszkózás tárgya Norvégia szerint vitathatatlanul az egyik legjelentősebb innováció a nemzetközi konyhakultúra terén, hát nem véletlen, hogy mindenki magának akarja.

Igen, jól látja, hogy ezen balhéztak össze
Igen, jól látja, hogy ezen balhéztak össze
Fotó: wikipedia.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tükrökkel rejtették el a kilátót a skót nemzeti parkban

bb 2014. június 22., vasárnap 17:04

Ha ön is trükköknek olvasta a cím első szavát, nincs egyedül, és még igaza is van: két skót diák ugyanis vizuális csellel élve szinte láthatatlanná tett egy kisebb épületet. A glasgow-i Strathclyde Egyetem két hallgatója, Angus Ritchie és Daniel Tyler nemrég egy ötvenes években épült francia sípályát újítottak fel egy tükrös tető hozzáadásával, most pedig a festői Loch Lomondban (azaz a Lomond-tónál) található Trossach Nemzeti Parkba terveztek egy tükörkabint. A munkát a kormány által finanszírozott Scottish Scenic Routes Initiative projekt finanszírozza, de szponzori segítséget kaptak a MAKlabtól, a Russwoodtól és a Gillrick Metalworktől is – írja a dezeen.com.

Lookout-for-the-Loch-Lomond-and-Trossachs-National-Park-by-Angus
Fotó: Ross Campbell
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tollak Transformers-rajongóknak: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. június 21., szombat 09:30

Míg Japánban sushi kinézetű fakirakós játékokat dobnak piacra a gyerekeknek, addig Kínában 21.századibb, különleges technikával készült fejlesztésekkel kívánják felrázni a konzervatívnak mondott játékipart. Legalábbis a progresszív vállalati kultúrát valló hongkongi székhelyű Sentinel játékgyár egészen biztosan, akiket ezúttal a Transformers, azaz alakváltó ihletett meg.

transformers-pen-1
Fotó: sentinel-toys.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
802 szavazat 817 szavazat

Kóborolja be a pokol melletti művészmennyországot!

Qrator , bznyufy 2014. június 20., péntek 16:45

Petárdák durrogtak, üvöltözés zaja hallatszott be, a távolban villamosok és teherautók dübörögtek. Nagy volt a zaj, de valahogy az egész tompán szűrődött le ebben az elrejtett zugban, egyedül a petárdák robbanása talált utat a lombok között. Nem csoda, a Ferencváros megverte a Paksot, így a focicsapat biztosította az indulási jogát az Európa Ligában. Nagy nap volt ez a drukkereknek, de más szempontból is nagy nap volt. Ugyanis megtörtént az a kuriózum, hogy beengedték az egyszerű embereket is a közeli Százados úti művésztelepre, így a Nyitott műtermek rendezvénysorozat keretében mi is bejutottunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz ház, ami fittyet hány a gravitációra

bb 2014. június 19., csütörtök 15:31

Nagyon szeretjük a talajjal csak minimálisan érintkező, ún konzolos épületeket, melyekből az elmúlt években nem egy igencsak látványos példát is láthattunk családi házak, szállodák, nyaralók, kulturális központok vagy múzeumok formájában. Ezúttal az archdaily.com szerkesztőinek gyűjtésén felbuzdulva szedtük össze mi is a tíz kedvencünket. Nézze meg a galériában a leghatásvadászabb, töretlen népszerűségnek örvendő lebegő házakat!

Bármilyen színt reprodukál a jövő tolla

bb 2014. június 18., szerda 15:22

Alig telt egy hónap azóta, hogy hasra estünk a Rotring legújabb vívmányától, az érintőtollként is funkcionáló ceruzától, már itt is van egy újabb agyszülemény, melyet a scribble.com munkatársai fejlesztettek ki. A Kickstarteren házaló márka egy RGB-érzékelővel ellátott tollal rukkolt elő, mely öt színes, újratölthető tintapatronnal van ellátva, és lehetővé teszi, hogy szinte mindent színt képes legyen feldolgozni.

Így kell elképzelni a jövő tollait
Így kell elképzelni a jövő tollait
Fotó: scribble.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Könyvekből faragta ki az ábécét a japán művészpáros

bb 2014. június 17., kedd 10:32

Nemrég mutattuk be Somogyi Éva papírművész szuperlátványos Weöres Sándor kötetét, mellyel hasonló vonalon mozog az ambíciózus japán művész páros, Yoshihisa Tanaka és Ryuta Iida, azaz a Nerhol legújabb munkája is. A dizájnerek ugyanis ravasz módon japán regényekből faragták ki az ABC betűit A-Z-ig, ami közelről talán fel sem tűnik, de egy lépés távolságból már valóban sokkal jobban láthatóak az absztrakt, oratórikus betűtípusok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A ruhánkkal fogunk zenélni a jövőben

zezse 2014. június 16., hétfő 15:11

Eindhovenben adták át a Velux nemzetközi díját, ahol két magyart is díjaztak. A téma az árnyékolás volt, a tetőablakairól ismert cég azt szerette volna, ha innovatív megoldásokat találnak ki a versenyzők a sötétítésre. Számos remek ötlet született, a mágneses verziótól a grafén bevetéséig. Esteban de la Torréval és Kárpáti Eszterrel beszélgettem a harmadik helyezést érő munkájukról, a hőre színváltoztató anyagok használatáról.

Mivel indultatok a versenyen ?

Internetem találtunk a Velux pályázatára, és azt gondoltuk, hogy jó lehetőség lenne, hogy az amivel egyébként is foglalkozunk, azaz smart textilekkel, e-textilekkel és különlegesebb festékekkel, azt egy ilyen platformon használjuk fel. Egy jó alkalmazási felületnek gondoltuk, és megcsináltuk a bekért feladatokat, első fordulóban egy látványtervet kellett készíteni, amibe azt írtuk le, hogy hogyan tudunk természetes energiaforrásokat felhasználni, melyek fenntarthatóak és ezeknek az előnyeit kihasználni.

Négy szempont volt, melynek meg kellett felelni, ebből egy volt a fenntarthatóság, a piaci lehetőség. Olyan energiaforrást akartunk felhasználni, mely fenntartható, ezért választottuk a napsugárzást, a hőmérséklet változást .Termokromatikus festékekkel dolgozunk, ami változtatja a mintáját és színét. Megjelenik benne a játékosság, a vidámság, valamint innovatív is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit gondol, kik laknak itt?

bb 2014. június 15., vasárnap 13:20

Nem mindennapi épülettel bővült Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek az állatkertje, ahova a Monk Mackenzie stúdió és Glamuzina Patterson építészcsapata karöltve tervezték meg az állatkertben élő zsiráfok új otthonát. – írja a dezeen.com a két egymást metsző tetővel készült zsiráflakról, mellyel a megrendelők célja az volt, hogy a ház hosszú nyakkal megáldott lakói és azok gondozói egyaránt kényelmesen elférjenek benne.

Giraffe-House-by-Monk-Mackenzie-with-Glamuzina-Patterson dezeen
Fotó: jonnydavis.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés