RAKTÁR

Legyen a terasz kerti nappali!

Dívány 2014. augusztus 11., hétfő 20:45

Ha Ön is rajong a kertért, de szeretné élvezni a nappali nyújtotta kényelmet, akkor most itt a lehetőség, hogy a teraszát egy második, kültéri szobává alakítsa. Ehhez természetesen nem jók a klasszikusnak mondott kinti bútorok, sőt, az sem árt, ha a kiegészítőkkel, és néhány ügyes trükkel is azt hangsúlyozza, hogy a terasz a lakás folytatása, és nem attól különálló terület.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi minden lehet elhagyatott templomokból

aa 2014. augusztus 10., vasárnap 20:36

Míg van, aki modern, Batman forma útszéli kápolnában lát fantáziát, addig egyre többen gondolkodnak abban, hogy hogyan lehetne megmenteni vagy újragondolni a funkciójukat vesztett, több száz éves templomokat. Az inhabitat.com szerkesztői összegyűjtötték azt a hat ötletes megoldást, melyeknél a tervezők figyelembe vették ezeknek az alkotásoknak a kulturális örökségben betöltött elengedhetetlen szerepét is. Íme néhány példa, hogyan használhatjuk ki praktikusan az elfeledett templomok adottságait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy erkély is elég a profi konyhakerthez

Dívány 2014. augusztus 9., szombat 16:34

A saját zöldség és fűszernövény bizony olyan kiváltságok, amiről sokan úgy gondolják, csak a kertes házban élőknek adatik meg. Pedig ez nem igaz: már egy erkély is alkalmas arra, hogy hasznos és szép konyhakertet tartson fenn, csupán be kell tartania néhány alapszabályt.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lenne szíve kidurrantani egy aranyhalat?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. augusztus 8., péntek 19:40

A legtöbben, ha buborékos csomagolóanyaggal találkoznak, ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy nekiessenek kipukkasztgatni a kis buborékokat. Sokan már-már kényszeredetten nyomogatják végig a kis levegővel telt buborékokat, mintha az lenne a küldetésük, hogy egy se maradjon épségben. Ha ön is ilyen késztetéseket érez, nézze meg Daisuke Akiyama aranyhalas újragondolását, lehet, hogy változni fog a véleménye.

228408 141867502550988 7279247 n
Távolról sincs vége, olvasson még »
964 szavazat 964 szavazat

Tessék, a lakás, ami gombnyomásra átalakul

bb 2014. augusztus 7., csütörtök 18:57

A jövőben akár egy egyszerű gombnyomással is változtathatunk lakásunk felosztásán, ha akarunk. Legalábbis a teheráni építésziroda, a nextoffice tervezői szerint, akik félig mobil szobákban gondolkodtak a tervezés során, hogy ezzel extra helyet és optimális mennyiségű napfényt biztosítsanak legújabb házuk lakóinak – írja az inhabitat.com a látványos projektről.

Időjárástól és hangulattól függően változtathatunk a tereken
Időjárástól és hangulattól függően változtathatunk a tereken
Fotó: nextoffice.ir
Távolról sincs vége, olvasson még »

Világítson mini üvegházzal!

aa 2014. augusztus 7., csütörtök 14:45

„Emberek, akik szeretik a fényt” olvasható a több évtizede sikeresen működő lengyel világítástechnikai stúdió, a Lightovo frappánsan hangzó mottója, melyhez tökéletesen illeszkedik a márka legújabb, Milo néven futó terméke is.Az újonnan piacra dobott lámpa érdekessége mégis az, hogy közepes méretű, két oldalt kivágott vázának köszönhetően kisebb méretű cserepes növények tárolására is alkalmas, tehát egyfajta mini üvegházként is funkcionál.

A Kis herceg rózsája adta az ihletet a búrához
A Kis herceg rózsája adta az ihletet a búrához
Fotó: lightovo.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így alakítsa ki a kertje világítását

Dívány 2014. augusztus 6., szerda 19:37

A kert kialakításának vannak olyan sarkalatos pontjai, melyek később nagyon meghatározó elemeivé válhatnak a pihenése színhelyének. Ilyen a világítás is, hiszen a segítségével olyan nyugodt, kellemes környezetet teremthet, ahol nem csak kikapcsolódni tud, de látványnak sem éppen utolsó

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tervrajz egy filmből? Lehetséges.

bb 2014. augusztus 5., kedd 09:21

Ilyennek látják a Mechanikus narancs belső tervrajzát a készítők
Ilyennek látják a Mechanikus narancs belső tervrajzát a készítők
Fotó: archdaily.com

Pár hónappal ezelőtt az egyik legmeghatározóbb lakberendezési szaklap, az Apartamento nyári kiadása készített egy átfogó anyagot Wes Anderson sajátos képi világáról. Az olasz lap mellett egy másik nívós online magazin, az elsősorban építészetre fókuszáló archdaily.com is elindított egy sorozatot, melyet az Interiors Journal két szerkesztője, Mehruss Jon Ahi és Armen Karaoghlanian ír.

A rovat készítői leginkább a kultikussá vált filmekre koncentrálnak, és azoknak készítik el a tervrajzát. Ilyen exkluzív anyag készült a közelmúltban többek között Stanley Kubrick klasszikusaiból, a Ragyogásból, az 1968-ban forgatott 2001: Űrodüsszeiából vagy a Mechanikus narancsból is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen egy cserép füvet az íróasztalra!

bb 2014. augusztus 4., hétfő 09:21

Pooleaf-pens-1
Fotó: zeup.co.kr

Bár egyre kevesebben írnak tollal, azért néha előfordul, hogy hasznát vennénk egy íróeszköznek a napi munka során. A régi tollakkal, reklámceruzákkal, kiszáradt filctollakkal és egyéb megmagyarázhatatlan kacattal telezsúfolt írószertartó azonban már a múlté. A vékony piaci rést kívánta megcélozni a koreai székhelyű Zeup Design Studio, akik fűszálaknak álcázták az íróeszközöket a tervezés során és stílusosan egy elegáns cserépbe helyezték el őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen űrvadászgépet a konyhapultra!

Becca 2014. augusztus 3., vasárnap 18:40

Jövőre megérkezik a Star Wars legújabb epizódja, de addig is – hogy ne hiányozzon a Csillagok Háborúja-feeling – szerezzen be a többi konyhai kütyü mellé egy X-wing űrvadászgép-kinézetű késtartót is. Természetesen a tartóhoz kiválóan passzoló rozsdamentes acélkések is tartoznak, összesen öt darab: kenyérvágó-, filéző-, hámozó-, szeletelő- és séfkés. A szett ára mindössze 70 angol font, azaz 27.500 forint, amit a thefowndry.com internetes oldalról szerezhet be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szociális lakásokat brazil stadionokból?

aa 2014. augusztus 2., szombat 16:09

Így kívánják beépíteni a stadionokat az építészek
Így kívánják beépíteni a stadionokat az építészek
Fotó: 1week1project.org

Pár héttel ezelőtt ért véget minden idők egyik legdrágább labdarúgó-világbajnoksága Brazíliában, aminek apropóján 12 stadiont húztak fel vagy alakítottak át a játékok miatt a 198 millió főt számláló országban. Két francia származású építész, Axel de Stampa és Sylvain Macaux pedig már a sportesemény alatt azon törte a fejét, hogy mi az, amire a számtalan szegénynegyeddel megáldott braziloknak feltétlenül szükségük lehet – és arra jutottak nem stadionokra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ettől lesz szép az erkély

etelka 2014. augusztus 1., péntek 09:56

Nyáron mindenki a szabadba vágyik, még az is elkezd azon töprengeni, hogyan lehetne feldobni a teraszt, akinek csak néhány négyzetméteres erkély jutott, mint szabadságfaktor. Ha az embernek sok pénze van, számos lehetőség kínálkozik, de úgy könnyű – mondhatnánk. Ha kisebb a büdzsé, akkor azt ajánlott végiggondolni, mi az, ami látványos javulást hoz, növeli a térérzetet, vagy épp megváltoztatja a hangulatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zseniális lett a Móricz Zsigmond körtéri Gomba

aa 2014. július 31., csütörtök 18:38

Május közepén hivatalosan is átadták Móricz Zsigmond körtéri Gombát, melyre 2009 nyarán írt ki ötletpályázatot Újbuda Önkormányzata. A Móricz Zsigmond körtéri műemléki védettségű Gomba tervpályázatát a Hetedik Műterem nyerte el, akiknek munkáját részletesen bemutatta a napokban az archdaily.com szerkesztősége is.

A 430 millió forintból felújított, 450 négyzetméteres alapterületű épületnél az építészcsapat a műemlékvédelmi szempontokat figyelembe véve értelmezte újra a Gombát, melynél az egyik legalapvetőbb tervezési szempont az volt, hogy megtartsák annak tökéletes körkörös szimmetriáját. Miután az eredeti épület kontúrjait, a pilléreket, gerendákat, valamint a konzolos födémet rekonstruálták, azután keret nélküli, hajlított termoüveggel és finom betonpanelekkel adtak kortárs jelleget az épületnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Twin Peaks múzeum lehet a Palmer-házból

Edicsek 2014. július 30., szerda 15:35

A Twin Peaks az egyik legkultikusabb sorozat, ami az elmúlt 25 évben adásba került. Sokan rajonganak David Lynch (aki mostanában virágmintás ruhákat is tervez) könnyen emészthetőnek egyáltalán nem mondható szériájáért és a kemény mag mindent meg is tenne azért, hogy megőrizze azt az utókornak. Most épp egy Twin Peaks-központot és múzeumot szeretnének létrehozni Laura Palmer házában, ehhez pedig a Kickstarteren gyűjtenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Receptkönyv, amit meg kell sütnie, hogy elolvashassa

aa 2014. július 29., kedd 18:49

Néhány hónappal ezelőtt a gyógynövényekben és fűszerekben utazó Schwartz látott fantáziát abban, hogy hangokat adó fűszerekkel reklámozza termékeit. A hagyományostól eltérő promócióban gondolkodott ezúttal egy másik fűszeres nagyvállalat, a horvát Podravka is. A cég Well done címmel adta ki éves receptgyűjteményét, ám a könyv tartalmához melózni kell: ahhoz ugyanis, hogy a recepteket el tudjuk olvasni, be kell tenni a sütőbe, hogy hő hatására láthatóvá váljon a szöveg – olvasható a külföldi grafikus, Karen Hurley oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágy a lábnak, hogy kényelmesen dolgozhasson

Becca 2014. július 28., hétfő 09:06

Kényelmesen ülni több órán keresztül ugyanabban a székben a számítógép előtt? Nagyjából lehetetlen, és tisztában van ezzel a  Connect Design koreai dizájnstúdió is. A cég ennek kiküszöbölésére találta ki a Fuut mini függőágyat, ami az asztallap alatt függeszkedik lábtartóként, így a lábunkkal nem nehezedünk a földre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírzacskóból készül a környezetbarát lámpabúra

bb 2014. július 27., vasárnap 19:31

Szokatlan módon lehelnek új életet az átlagos papírzacskóba a 2007-ben alapított brit bútor és lakberendezési márka, a Liqui Studio dizájnerei – a tervezők a zacskókat a high-end design egyes elemeivel kapcsolták össze úgy, hogy közben az eddig piacra dobott világítótestekről sem feledkeznek meg.

Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Fotó: liquidesign.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyvenféle gyümölcsöt terem a különleges fa

aa 2014. július 26., szombat 17:39

Nem mindennapi tervet hajtott végre az amerikai Syracuse Egyetem szobrásztanára, Sam Van Aken, amikor egy olyan fát hozott létre, amin negyvenféle gyümölcs terem meg. A projekt még 2008-ban vette kezdetét, mikor a művész megtudta, hogy finanszírozás hiányában bezárnak egy New York államban található mezőgazdaságot, és ezzel párhuzamosan leállítják az ott található gyümölcsös további gondozását is, ezzel halálra ítélve az ott találhatót több, 150-200 éves őshonos, ritka csonthéhjasokat termő fát.

Lélegzetelállító színekben pompázik a fa
Lélegzetelállító színekben pompázik a fa
Fotó: treeof40fruit.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyártson magának légkondit pár ezer forintból!

Edicsek 2014. július 26., szombat 10:21

Bár enyhült kicsit az időjárás, attól nem kell tartani, hogy ez tartós állapot lesz – újra jön a kánikula, amire érdemes felkészülni. Ha már elege van abból, hogy egész nap a saját izzadtságában ül, de eddig az anyagiak nem nem tették lehetővé, hogy beszereltessen egy légkondit, akkor jó hírünk van: a Lifehacken találtunk egy egyszerű, néhány ezer forintból kivitelezhető megoldást mobilklímára. Jó, nem pont szép, de jobb mint, a melegben kínlódni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nappalik evolúciója az '50-es évektől mostanáig

bb 2014. július 25., péntek 14:52

Korabeli fotókból kiderül, hogyan nézett ki egy-egy lakás a '60-as vagy a '70-ev években, sőt néhány jellemző bútordarabba még ma is könnyű belefutni a nagyszülőknél vagy albérlethirdetéseknél. Aztán a korszakokkal együtt a bútorok is változtak – és velük együtt a lakások elrendezése is, köszönhetően a gazdasági és kulturális hatásoknak. A brit Harvey Water Softeners csapata tízéves periódusokra bontva mutatja meg egyszerű, de annál sokatmondóbb képeivel, hogy az 1950-es évektől kezdve milyen radikális változásokon mentek át a nappalik az elmúlt évtizedekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Geometrikus mintákat, letisztultságot hoz az IKEA

Edicsek 2014. július 24., csütörtök 18:12

Magyarországon várhatóan csak ősszel lesz elérhető, de más országokban már kijött az IKEA 2015-ös katalógusa (ide kattintson érte), így akár most rögtön elkezdheti tervezni a lakásátalakítást. Ám még mielőtt az utolsó díszpárnát is kiválasztaná a kanapéra, azt azért kalkulálja bele, hogy országonként akad eltérés a kínálatban – nagyvonalakban azonban már most is gondolkodhat, mondjuk, mire számíthat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a kertjét magaságyással!

.syl. 2014. július 24., csütörtök 15:07

Több kertben, tetőteraszon látni deszkákból, kövekből, téglákból épített magaságyásokat, amikben egymás mellett sorakoznak a paprikák, paradicsomok, retkek. Oké, tetőterasznál még érthető is, na de mi értelme elkeríteni, sőt, még fel is tölteni plusz földdel egy pár négyzetméteres részt, amikor ott egy jelentős kert? Hát, mert csakúgy, mint a szalmakert, kényelmes, és ha egy kicsit többet foglalkozik vele, még a kertje díszévé is válhat. Arról, hogy hová érdemes ilyet készíteni, mi kell hozzá és hogyan készül, Ónozó Krisztián kertészmérnököt kérdeztük.

shutterstock 107836505
Távolról sincs vége, olvasson még »

Designer házak macskáknak, amikkel jótékonykodhat is

Edicsek 2014. július 22., kedd 11:03

Akinek van macskája, pontosan tudja, hogy beszerezni a megfelelő játékot, vagy éppen lefoglalni a kedvencét nem egyszerű dolog. Az pedig, hogy annyira kifárassza szimpla játékkal kedvencét, hogy egész éjszaka aludjon és ne randalírozzon a lakás különböző pontjain, szinte lehetetlen küldetés. De mutatunk néhány házat, amit talán a kedvence is szeretni fog, de legalábbis jótékony célokat támogat a megvásárlásukkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Étkezőbútorrá alakítható pad kiskertbe, zseniális!

Becca 2014. július 21., hétfő 15:09

Nem vitte túlzásba a gondolkodást a gyártó, amikor nevet keresett ennek a kerti bútornak, ugyanis valami frappáns elnevezés helyett ezt adta neki: kétféleképpen használható pad. Persze, ettől még ez egy tényleg nagyon jó találmány, és az ára is több mint jó: 19 800 forintért már magáénak is tudhatja ezt a nagyon klassz „kettő az egyben”-kerti bútort, ami amellett, hogy többfunkciós, kevés helyet is foglal. Összecsukható sörpadot láttunk már, ezt a darabot viszont egy egyszerű mozdulattal lehet átalakítani étkezőasztalból és padokból sima paddá. Asztallá szétnyitva négy ember fér el körülötte, és még csak attól sem kell tartania, hogy napszúrást kap ebéd közben, mert az asztal közepébe napernyőt lehet állítani.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

9 szék hátfájósaknak

bb 2014. július 20., vasárnap 19:20

Az egészséges életmódot aktívan promotáló szervezetek szerint az ülés az új dohányzás. Legalábbis abban az értelemben véve egészen biztos, hogy többet ülünk, mint kellene. Ennek leginkább az irodai dolgozók isszák meg a levét, akik a szó szoros értelemben véve leülik a maguk nyolc-kilenc óráját, majd hazamennek és rosszabb esetben lehuppannak a televízió elé.

Szerencsére már vannak olyan munkahelyek, ahol igyekeznek tenni az egész napos ülés ellen és a hagyományos asztalok és székek helyett más, aktívabb alternatívákat keresnek a problémára, melyek lehetővé teszik, hogy ülés közben némi ringással vagy ugrálással megmozgassák dolgozóik az izmaikat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés