RAKTÁR

Papírzacskóból készül a környezetbarát lámpabúra

bb 2014. július 27., vasárnap 19:31

Szokatlan módon lehelnek új életet az átlagos papírzacskóba a 2007-ben alapított brit bútor és lakberendezési márka, a Liqui Studio dizájnerei – a tervezők a zacskókat a high-end design egyes elemeivel kapcsolták össze úgy, hogy közben az eddig piacra dobott világítótestekről sem feledkeznek meg.

Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Fotó: liquidesign.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyvenféle gyümölcsöt terem a különleges fa

aa 2014. július 26., szombat 17:39

Nem mindennapi tervet hajtott végre az amerikai Syracuse Egyetem szobrásztanára, Sam Van Aken, amikor egy olyan fát hozott létre, amin negyvenféle gyümölcs terem meg. A projekt még 2008-ban vette kezdetét, mikor a művész megtudta, hogy finanszírozás hiányában bezárnak egy New York államban található mezőgazdaságot, és ezzel párhuzamosan leállítják az ott található gyümölcsös további gondozását is, ezzel halálra ítélve az ott találhatót több, 150-200 éves őshonos, ritka csonthéhjasokat termő fát.

Lélegzetelállító színekben pompázik a fa
Lélegzetelállító színekben pompázik a fa
Fotó: treeof40fruit.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyártson magának légkondit pár ezer forintból!

Edicsek 2014. július 26., szombat 10:21

Bár enyhült kicsit az időjárás, attól nem kell tartani, hogy ez tartós állapot lesz – újra jön a kánikula, amire érdemes felkészülni. Ha már elege van abból, hogy egész nap a saját izzadtságában ül, de eddig az anyagiak nem nem tették lehetővé, hogy beszereltessen egy légkondit, akkor jó hírünk van: a Lifehacken találtunk egy egyszerű, néhány ezer forintból kivitelezhető megoldást mobilklímára. Jó, nem pont szép, de jobb mint, a melegben kínlódni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nappalik evolúciója az '50-es évektől mostanáig

bb 2014. július 25., péntek 14:52

Korabeli fotókból kiderül, hogyan nézett ki egy-egy lakás a '60-as vagy a '70-ev években, sőt néhány jellemző bútordarabba még ma is könnyű belefutni a nagyszülőknél vagy albérlethirdetéseknél. Aztán a korszakokkal együtt a bútorok is változtak – és velük együtt a lakások elrendezése is, köszönhetően a gazdasági és kulturális hatásoknak. A brit Harvey Water Softeners csapata tízéves periódusokra bontva mutatja meg egyszerű, de annál sokatmondóbb képeivel, hogy az 1950-es évektől kezdve milyen radikális változásokon mentek át a nappalik az elmúlt évtizedekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Geometrikus mintákat, letisztultságot hoz az IKEA

Edicsek 2014. július 24., csütörtök 18:12

Magyarországon várhatóan csak ősszel lesz elérhető, de más országokban már kijött az IKEA 2015-ös katalógusa (ide kattintson érte), így akár most rögtön elkezdheti tervezni a lakásátalakítást. Ám még mielőtt az utolsó díszpárnát is kiválasztaná a kanapéra, azt azért kalkulálja bele, hogy országonként akad eltérés a kínálatban – nagyvonalakban azonban már most is gondolkodhat, mondjuk, mire számíthat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a kertjét magaságyással!

.syl. 2014. július 24., csütörtök 15:07

Több kertben, tetőteraszon látni deszkákból, kövekből, téglákból épített magaságyásokat, amikben egymás mellett sorakoznak a paprikák, paradicsomok, retkek. Oké, tetőterasznál még érthető is, na de mi értelme elkeríteni, sőt, még fel is tölteni plusz földdel egy pár négyzetméteres részt, amikor ott egy jelentős kert? Hát, mert csakúgy, mint a szalmakert, kényelmes, és ha egy kicsit többet foglalkozik vele, még a kertje díszévé is válhat. Arról, hogy hová érdemes ilyet készíteni, mi kell hozzá és hogyan készül, Ónozó Krisztián kertészmérnököt kérdeztük.

shutterstock 107836505
Távolról sincs vége, olvasson még »

Designer házak macskáknak, amikkel jótékonykodhat is

Edicsek 2014. július 22., kedd 11:03

Akinek van macskája, pontosan tudja, hogy beszerezni a megfelelő játékot, vagy éppen lefoglalni a kedvencét nem egyszerű dolog. Az pedig, hogy annyira kifárassza szimpla játékkal kedvencét, hogy egész éjszaka aludjon és ne randalírozzon a lakás különböző pontjain, szinte lehetetlen küldetés. De mutatunk néhány házat, amit talán a kedvence is szeretni fog, de legalábbis jótékony célokat támogat a megvásárlásukkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Étkezőbútorrá alakítható pad kiskertbe, zseniális!

Becca 2014. július 21., hétfő 15:09

Nem vitte túlzásba a gondolkodást a gyártó, amikor nevet keresett ennek a kerti bútornak, ugyanis valami frappáns elnevezés helyett ezt adta neki: kétféleképpen használható pad. Persze, ettől még ez egy tényleg nagyon jó találmány, és az ára is több mint jó: 19 800 forintért már magáénak is tudhatja ezt a nagyon klassz „kettő az egyben”-kerti bútort, ami amellett, hogy többfunkciós, kevés helyet is foglal. Összecsukható sörpadot láttunk már, ezt a darabot viszont egy egyszerű mozdulattal lehet átalakítani étkezőasztalból és padokból sima paddá. Asztallá szétnyitva négy ember fér el körülötte, és még csak attól sem kell tartania, hogy napszúrást kap ebéd közben, mert az asztal közepébe napernyőt lehet állítani.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

9 szék hátfájósaknak

bb 2014. július 20., vasárnap 19:20

Az egészséges életmódot aktívan promotáló szervezetek szerint az ülés az új dohányzás. Legalábbis abban az értelemben véve egészen biztos, hogy többet ülünk, mint kellene. Ennek leginkább az irodai dolgozók isszák meg a levét, akik a szó szoros értelemben véve leülik a maguk nyolc-kilenc óráját, majd hazamennek és rosszabb esetben lehuppannak a televízió elé.

Szerencsére már vannak olyan munkahelyek, ahol igyekeznek tenni az egész napos ülés ellen és a hagyományos asztalok és székek helyett más, aktívabb alternatívákat keresnek a problémára, melyek lehetővé teszik, hogy ülés közben némi ringással vagy ugrálással megmozgassák dolgozóik az izmaikat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk a rendmániások álmát

LS 2014. július 20., vasárnap 10:57

Kéne vagy sem néhány totemoszlop?

  • 47
    Naná, ez marha jó!
  • 151
    Sznobság, minek?
  • 100
    Ha hozzámvágják, jöhet

A Kingston egyetemen végzett Oliver Richardson rájött, mire van szüksége az emberiségnek. Rendszerre! Jó, lehet, hogy neki pont nem ez járt az eszében, mindenesetre totemoszlopokat talált ki, méghozzá a konyhába.

Ötlete, mely szerint a konyhában tevékenykedőknek a különböző napszakoktól függően különböző konyhai eszközökre van szükségük, sokak tetszését elnyerte. Részben azért, mert jól néznek ki. .„Az indiánoktól ismert tradicionális oszlopokkal ellentétben, ahol minden figura egy családtagot, vagy egy fontos történelmi pillanatot idéz meg, az én oszlopaim funkcionális tárgyak."

Első oszlopa a reggeli, pontosabban a tojásfőzés témáját járja körül. Eszerint négy, különböző anyagból készült tojástartóval, és a hozzájuk illő homokórával indul a reggel – legalábbis, ha az ember brit, és képes évekig ugyanazt enni.

eggs-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

Következő oszlopa az estéről szól: ezt a totemet egy dugóhúzó, egy gyertyatartó és egy palacklezáró dugó alkotja, hogy az ember pillanatok romantikus hangulatba kerülhessen.

wine-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

Ha már lelazult kicsit egy pohár borral, indulhat a sütés, ennek során Richardson szerint nem mást illik összedobni, mint egy jó steaket. Következő totemoszlopában ennek megfelelően van egy márvány húsklopfoló, egy sótartó és egy borsörlő is, biztos ami biztos.

steak-1-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

„Fontos volt, hogy a különféle anyagokat a funkcióiknak megfelelően válasszam ki. Azt, hogy a felhasználok meg tudják különböztetni a funkciókat és az anyagokat" -részletezte a Dezeennek Richardson.„ A tervező kiindulási pontnak használta az olasz dizájner, Ettore Sottsass' munkáját használta fel, aki gyakran használt bútorainál egymásba helyezett formákat.

Art deco dizájntárgyak hajból: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. július 19., szombat 11:38

Számunkra már a házikedvencünk szőréből köttetett pulóver is hátborzongató ötletnek tűnt, de a Studio Swine két tervezőjének, Azusa Murkakmi és Alexander Groves emberi hajból készített dísztárgyai még ennél is morbidabbak. A számos nemzetközi elismeréssel és díjjal kitüntetett páros nem először hívja fel magára a figyelmet szokatlan ötletével, az ő nevükhöz köthető ugyanis az a Sao Paulóban kiállított bútorkollekció is, melyet szemétből és tengeri törmelékből készítettek a tervezők.- írja a Veuve Clicquottal, a Heinekennel és az Unileverrel is együtt dolgozó dizájnerekről a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
643 szavazat 630 szavazat

Lakjon Chanelben!

aa 2014. július 18., péntek 21:42

Szeretjük a látványos szálloda projecteket, így semmi meglepő nincs abban, hogy megakadt a szemünk a Szingapúr belvárosában található Naumi Hotel külső és belső dizájnján, melyet több millió dolláros költségvetésből újított fel a White Jacket Studio – írja a blouinartinfo.com az ötmilliós város központi üzleti negyede mögött található épületről.

A kissé közhelyes, de mindig működő „Otthon, távol az otthontól” koncepcióra hagyatkozó tervezők olyan népszerű bútorgyártó cégektől rendeltek bútorokat a szállodába, mint a családi vállalkozásként működő olasz B&B, a torinói székhelyű Poltrona Frau, valamint a szőnyegekben utazó Moroso. A designerek saját bevallásuk szerint tervezés során arra törekedtek, hogy ízlésesen keverjék a mai luxus elemeket a művészettel és a modernizmussal is, így nem csoda, hogy szobákat Andy Warhol vagy Coco Chanel munkássága ihletette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bármit elsuvaszthatunk a bővíthető tárolókban

bb 2014. július 18., péntek 19:02

Nemcsak a konyhai termékek körében népszerű a bővíthetőség, legalábbis ez derül a Kickstarteren pénzt gyűjtő Herbst Produkt legújabb kollekciójából. A tervezés és termékfejlesztés területén ötven éves tapasztalattal rendelkező márkának ugyanis legújabb projectjével sikerült megugrania a kitűzött 18.000 ezer dollárt (4.1 millió forint), sőt jelenleg már túl vannak a 27.000 dolláros (6.1 millió forint) álomhatáron is – írja a svéd egyszerűségben és német kifinomultságban hívő márkáról a designmilk.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyönyörű tárgyak üvegből és óceánból

aa 2014. július 17., csütörtök 14:43

Rendkívüli variációkban tért vissza a bútorpiacra az üveg, amit egy ideig valamiért mellőztek a dizájnerek a kollekcióikból. Pedig a törékeny, de látványos anyag számtalan módon és formában feldolgozható. Így látta ezt a washingtoni székhelyű művész és bútor-készítő, Greg Klassen is, akinek folyókra és tavakra emlékeztető kreatív munkái egyszerre funkcionálnak dekoratív bútorként és gyönyörű művészeti tárgyként.

A teológusból lett asztalos bonyolultnak tűnő termékeit a Csendes-óceán északnyugati partvonalának vidéke és az ott növő fák ihlették, melynek hatására azonnal felvette a kapcsolatot egy helyi fűrészteleppel és nekikezdett a természeti formákra épülő asztalok elkészítésének - írja természetes szépséget kutató művészről a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lámpa, ami törve jó

ZZs 2014. július 16., szerda 20:43

A mostanában a belsőépitészetben és design-ban is egyre többet használt betonhoz nyúlt Dragos Motica román dizájner, aki egy otthon befejezhető lámpát álmodott meg. 

A lámpa, az Ubikubi román bútormárka megrendelésére készült, és már a csomagolása is gyönyörű: egy henger alakú csőben érkezik, melyet parafadugóval zártak le. Ha kinyitja a dobozt, először egy kő esik ki belőle, melynek funkciója van. A vásárló ugyanis dönthet úgy, hogy a nyír rétegelt lemezből és vasbetonból készült lámpatestet úgy szereli fel, ahogy megkapta, de úgy is, hogy a csomagoláshoz mellékelt kővel megtöri a szerkezetet, akárcsak a diót. Így láthatóvá válik a hengeres vasbeton szerkezet, neki pedig egy teljesen utánozhatatlan és egyéni lámpaburája lesz.

1-1080x720
Fotó: ubikobi.ro
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fele költségvetésből épít stadiont Zaha Hadid Tokióban

aa 2014. július 16., szerda 09:19

Újabb balhéba keveredett az év tervezőjének járó díjjal kitüntetett Pritzker-díjas építész, Zaha Hadid, akinek múltkori kitüntetésétől sem mindenki volt elragadtatva a szakmában. Ezúttal Japánban találkozott akkora ellenkezéssel egy stadionterve, hogy utcai tüntetéseken tiltakoztak ellene.

Így fog kinézni a stadion 2020-ban
Így fog kinézni a stadion 2020-ban
Fotó: Zaha Hadid Architects
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen sziklakertet

Dívány 2014. július 15., kedd 16:41

Egy kert szépségét nem csak az határozza meg, hogy tulajdonosa mennyit foglalkozik vele, hanem az is, és milyen megoldásokat alkalmaz benne. Egy sziklakert például remek megoldás lehet, amit akár ön is elkészíthet a saját kezével. Azonban, hogy valóban mutatós legyen, és ne egy kőbányára hasonlítson, hallgasson szakértőnkre, és tervezze meg előre a folyamatot!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen balatoni nyaralót egy budapesti garázs áráért!

etelka 2014. július 14., hétfő 20:59

Tudja, hogy kis túlzással egy budapesti garázs áráért már vehet nyaralót a Balatonon? Nyilván nem luxuskecót, a legtöbb felújításra vár, de simán van olyan, ahol azt az évi pár hetet érdemes eltölteni, a fennmaradó hetekben pedig ki lehet adni a haveroknak, és mindenki jól jár. Mutatunk néhány hirdetést, a képekre kattintva nézheti meg a lakások és házak adatlapjait, és további fotókat is talál róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csaknem 90 év alatt épült meg Frank Lloyd Wright benzinkútja

bb 2014. július 14., hétfő 14:31

Csaknem kilencven évvel azután, hogy a 20.század egyik legmeghatározóbb építésze,Frank Lloyd Wright megtervezte New York állam második legnépesebb városában, Buffaloban található benzinkútját, végre át is adták azt végleges formájában – írja a gizmodo.com a nyüzsgő ipari városban található töltőállomásról, melyet a Pierce-Arrow Museum már 2002 óta szeretne a közlekedési múzeum gyűjteményében tudni.

Csaknem 90 évet kellett várni, hogy megépülhessen
Csaknem 90 évet kellett várni, hogy megépülhessen
Fotó: www.pierce-arrow.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Bonnban nem félnek kortárs dizájnt csempészni régi házak közé

bb 2014. július 13., vasárnap 11:31

Vidám, mediterrán hangulatú gyorsétterem nyílt a történelmi jelentőségű német városban, Bonnban a napokban. Beethoven szülővárosában egyébként is felkapott a kortárs dizájn támogatása, amit ezúttal mi sem bizonyít jobban, mint az a fiatalos, élénk színeket kapott mediterrán étkezde, melyet a spanyol kreatív stúdió, a Masquespacio alakított ki aKessalao néven futó helynek – írja a The Cool Hunter a szemet gyönyörködtető színeket és szerethető szimbólumokat felvonultató, mindössze 40 négyzetméteres helyről.

Kessalao-Mediterranean-food-take-away-by-Masquespacio
Fotó: David Rodrguez Pastor / David Rodrguez Pastor
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön várná a buszt Legó-buszmegállóban?

bb 2014. július 12., szombat 15:14

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne fussunk bele valamilyen Legóval vagy legósítással kapcsolatos hírbe. Az évtizedek óta megunhatatlan játék ezúttal a brit főváros egyik buszmegállójában tűnt fel, amit Duncan Titmarsh dizájner legósított a városnak. Az akció a „Year of the Bus” program keretében történt, melyet a Londoni Közlekedési Vállalat indított a város szimbólumaként is gyakran emlegetett emeletes, piros jármű munkába állásának századik évfordulója alkalmából.

Buszmegálló a Regent Streeten
Buszmegálló a Regent Streeten
Fotó: Transport for London
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek jelenleg a legmenőbb dizájncuccok!

LS 2014. július 12., szombat 12:19

A napokban adták át Németországban a Red Dot-díjakat, mely cím elnyerését a gyártók előszeretettel tüntetik fel termékeiken, a szakértők azonban nem ilyen lelkesek.

Számos kategória létezik, ezeken belül is sokan kapnak díjat, mi most mutatunk néhányat a design kategória díjazottai közül. Nem meglepő módon évről évre sok német cég van a listán, köztük igazi nagyágyúkkal. Nézegessen szép tárgyakat, és ha nem elég, amit összeszedtünk a galériában, folytassa itt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Egy egyetemista feltalálta a legmenőbb borítékot

etelka 2014. július 11., péntek 21:26

Dobozok, borítékok, papírok -csak néhány azon lehetőségek közül, amelyeket a postai csomagolásoknál használnak milliószámla. Ezek sajna baromi sok szemetet termelnek, még akkor is, ha újrahasznosítják a papírt, vagy újratelepítik az erdőket, melyek a papír alapanyagát adják.

repack
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ír kocsmahangulatban dolgoznak a Airbnb-sek

bb 2014. július 11., péntek 16:46

Míg a SoundCloud dolgozói egy nemrég felújított régi sörgyár épületében kaptak helyet, addig a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb hagyományos ír kocsmahangulattal és egyéb látnivalókkal várja naponta dolgozóit, melytől - a babonához híven - szerencsét remél a vállalat vezetősége – számolt be a 2008-ban alapított közösségi szálláskereső oldal új dublini irodaházáról a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerű és nagyszerű tipp nem csak legómániásoknak

Edicsek 2014. július 9., szerda 21:42

A Sugru egy olyan szilikon alapú ragasztó, ami nem hagy nyomot, és nagyjából olyan, mint egy rágógumi: gyúrható, formázható, és nagyjából 24 óra alatt képes keményre megkötni. A gyártók most megmutatták, hogy LEGO kockákkal és Sugruval mennyire egyszerűbbé válhat az élete. Rájöttek ugyanis, hogy a figurák kezébe pont beleillenek az otthoni vagy irodai telefontöltő-zsinórok és adatkábelek. És ez még csak a kezdet, a ragasztót és a minifigurákat összepárosítva vége a rendezetlen madzagoknak, vagy teljesen új élményeket vihet a legózásba és a mindennapjaiba.

2
Fotó: Sugru
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés