RAKTÁR

Luxus lakópark lesz a Pink Floyd borítóról ismert hőerőműből

aa 2014. szeptember 20., szombat 17:11

Két éven belül újjáépülhet London egyik legmenőbb szimbóluma, a 103 méteres fehér kéményeiről könnyen beazonosítható Battersea Power Station, ami több filmben és videóklipben is feltűnt az elmúlt évtizedekben. Látható volt többek között Alfred Hitchcock 1936-os Szabotázs című alkotásában, a Pink Floyd 1977-es Animals című albumának borítóján, valamint a Batman A sötét lovag című filmben is 2008-ban – írja az izgalmasnak ígérkező projektről a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mászófal lakásból: menő vagy ciki?

ST 2014. szeptember 20., szombat 11:39

Az IKEA-ról sok minden el lehet mondani, de azt, hogy az ötleteik maradiak, és elcsépeltek lennének, azt nem. Legalábbis ha marketingről van szó, akkor biztosan nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágy és kád egyben: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 19., péntek 12:44

A pihenés, a kikapcsolódás és a kényelem két jelképét, a fürdőkádat és a függőágyat hozta össze legújabb tárgyában a 2009-ben alapított brit márka, a Splinter Works két tervezője, Miles Hartwell és Matt Withington. A tervezőpáros ugyanis szénszálas műkerámiából készült, föld felett lebegő fürdőkádat dobott piacra, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel már sorozatgyártásban készítenek – írja a két fal közé ékelhető, Vessel márkanevű szaniter termékről a designboom.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
874 szavazat 953 szavazat

Városi zöldségtermesztés az alapoktól, élőben

ST 2014. szeptember 19., péntek 09:30

A saját maguk által termelt zöldségeket nem véletlenül értékelik ennyire sokra. Hiszen azon túl, hogy az ízükben benne van a rengeteg törődés és a folyamatos táplálás, nem utolsó sorban azt is tudni lehet, hogy a termesztés során milyen vegyszereket használtunk, vagyis pontosan mit is eszünk meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon buja őserdőt a fürdőszobából!

ST 2014. szeptember 18., csütörtök 10:52

Elsőre talán azt gondolná, hogy a fürdőszoba a legideálisabb hely a lakásban arra, hogy oda növényeket tegyen. De ez nem teljesen van így, mert bár tény, hogy itt a legmagasabb a páratartalom a lakásban, ezt azonban nem minden növény viseli olyan jól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor a bicikli maga a zár is

ST 2014. szeptember 17., szerda 21:26

Önnek is eszébe jutott már, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha a biciklijén beépített zár lenne, és nem kellene magával hurcolnia a különböző kilós vasláncokat, nehéz U-lakatokat, hogy biztonságban tudja a kerékpárt? Szerencsére ez a probléma másokat is foglalkoztatott, és olyan érdekes megoldások születtek belőle, mint a Danny, vagy a C alakban összehajtható bicikli. Ha ezt elképzelni se tudja, hajtás után megmutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a laptopba dugható rántott csirkecomb?

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 17., szerda 08:52

Nem tudjuk elképzelni, mennyire lehet kényelmes a görgetés egy csirkecomb formájú egérrel, de a japán KFC kreatív ügynöksége el tudta, sőt ennél többet is: a különös formájú egér mellett billentyűzet, óriási pen drive és fülbevaló piacra dobásában is nagy fantáziát láttak. Ezeket a 3D nyomtatással készült szülinapi emléktárgyakat szeptember végétől fogják promóciós ajándékként szétosztogatni a különleges panírjáról ismert étteremlánc leglelkesebb Twitter követői között – számol be róla a Kotaku.com.

screen-shot-2014-09-04-at-7-30-36-pm1.png
Fotó: kfc.co.jp
Távolról sincs vége, olvasson még »
596 szavazat 496 szavazat

Saját kalandjaikból rajzolt ábécéskönyvet minden kisgyereknek!

aa 2014. szeptember 16., kedd 09:41

Rég nem láttunk olyan menő stílusban kivitelezett ábécéskönyvet, mint a magyar származású, de Cipruson élő illusztrátor, Kövecses Anna munkája. A minimalista formákkal és élénk színekkel bátran kísérletező művész legújabb műve egyébként négyéves kislányának, Rebekának a Földközi tengeren töltött nyári kalandjait dokumentálja napló formájában, úgy, hogy közben a magyar ábécé 44 betűjével is megismerteti olvasóit – írja a 130 oldalas, 88 illusztrációt tartalmazó könyvről a thejealouscurator.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes lakberendezési magazin nyomában

etelka 2014. szeptember 16., kedd 08:11

A lakberendezési magazinok aranykora már rég véget ért, ehhez képest még mindig meglehetősen sok versenyző próbálja elnyerni az olvasók bizalmát. Megnéztünk 6 hazai kiadványt és a francia Art & Décorationt, melyiket kinek érdemes vennie, és melyik az, amelyiket senkinek, mert csak lakberendezésnek álcázott reklámprospektus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felgyújtható kiscica: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 14., vasárnap 17:33

Jóval túllépte a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalon a kitűzött 40 ezer dollárt a PyroPet néven futó márka bizarr projektje, melynek megvalósításához végül 100 ezer dollárt zsebeltek be. A termék ötletgazdáinak, Thorunn Arnadottirnak és Dan Kovalnak a sikeréhet pedig nem más jelentette, mint egy szerethető külsejű kiscica formájú viaszgyertya vicsorgó fémvázzá olvasztása – írja a Kisa nevet kapott figuráról a runfreakrun.com.

Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Fotó: pyropetcandles.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
780 szavazat 1015 szavazat

Repülő tehén őszi lehangoltság ellen

Menő/Ciki

.syl. 2014. szeptember 13., szombat 10:53

Magyarországon még nem találkoztunk vele, de Hamburgban szerencsére kapni a repülő tehenet, ami tulajdonképpen nem is annyira lakásdísz, mint szórakoztató elem – viszont annak tökéletes. Ha pedig nagyon megszereti, akár a plafonra is fellógathatja, higgye el, boldog lesz tőle. A hiánypótló repülő tehenet 5 eurocent híján 15 euróért (kb. 4800 forintért) szereztük be egy hamburgi metróaluljáróban, ahol olyan további kincsekre akadtunk, mint a vetkőzős nős toll.

A repülő tehén két ceruzaelemmel működik, amit a hasába kell beleműteni, majd ezután a torkán lévő kapcsolóval bírhatjuk működésre. A jószág ekkor verdesni kezd a szárnyaival, ami már önmagában is tökéletes élmény, de ezt tovább fokozhatja, ha a hozzávaló akasztó és zsinór segítségével rögzíti a plafonra és gyengéden meglöki egy kicsit. Akkor körözni kezd, így:

Nekünk az abszolút kedvencünkké vált a jószág, de ön mit gondol? Inkább ciki? 

Távolról sincs vége, olvasson még »
686 szavazat 1008 szavazat

Kifestőkönyv felnőtteknek: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 12., péntek 17:49

A felnőtt életen és annak hétköznapi problémáin ironizál a brooklyni humorista páros, Ryan Hunter és Taige Jensen, akiknek nemrég jelent meg 6 dollárért (1459 forint) kapható kifestőkönyv sorozatának következő része „Coloring For Grown– Ups: The Adult Activity Book címmel – írja a HuffingtonPost.com a könyvről, melyet a szerzők állítása szerint nagy részben befolyásolt a kortárs internetes humor. A rózsaszín babaházaktól, hullámokon lovagoló delfinektől és unikornisoktól mentes kifestőkönyvről elmondta a véleményét a POYKPAC komédia társulat párosa is:

Távolról sincs vége, olvasson még »
827 szavazat 915 szavazat

Most megveheti a világ egyik legkisebb házát!

aa 2014. szeptember 12., péntek 16:13

Eladó a világ egyik legkisebb háza Észak-London egyik puccos részén, Islington környékén. A kiváló elhelyezkedés ellenére valószínűleg nincs könnyű helyzetben az az ingatlanos, akit megbíznak majd a mindössze 17.46 négyzetméteres, egyetlen szobából álló modern mikro-otthon eladásával: a tulaj 275 ezer fontot (108 millió forintot) szeretne érte – írja a Guardian.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 tény a sztárépítészről, aki csak kőgazdagoknak és hajléktalanoknak tervez

aa 2014. szeptember 11., csütörtök 16:51

Az elsősorban humanitárius projektjeiről és ötletes újrahasznosított anyaghasználatáról ismert japán építésznek, Shigeru Bannek idén tavasszal ítélték oda a Pritzker-díjat, majd nem sokkal később átadták az általa tervezett Művészeti Múzeumot is Aspenben. Ennek apropóján készített vele interjút a New Yorker magazin riportere, Dana Goodyear, melynek köszönhetően számos, eddig ismeretlen tény is kiderült az ironikus válaszokban is jó tervezőről, aki az utóbbi időben csak hajléktalanoknak vagy kőgazdagoknak tervezett. A Curbed.com szerkesztői Goodyear interjúja alapján összegyűjtötték a legérdekesebb tudnivalókat az építészről. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miki egér elűzi a szörnyeket a gyerekszobából

ST 2014. szeptember 11., csütörtök 13:30

Hung-kue Lee tervező megalkotta azt az izzót, ami minden Miki egér-rajongó gyerek álma. Nem csak azért, mert a formavilága kifejezetten nekik szól, hanem azért is, mert szellemes megoldásokkal és a részletekre is odafigyelő tervezéssel készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Találja meg a különbséget a két logó közt!

ST 2014. szeptember 10., szerda 21:13

A holland Light of the World alapítvány már régóta dolgozik azon, hogy a világ változtasson a felfogásán a mozgáskorlátozottakkal, fogyatékkal élőkkel kapcsolatban. Sokszor és sok helyről hallhatta már, hogy a kerekesszék nem a világ vége, és a legtöbb ember, aki együtt kénytelen élni vele, nem azt várja el, hogy sajnálják. Sőt! Sokkal jobban szeretnék, ha olyan aktív, teljes értékű embernek látná őket, amilyenek valójában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen egyszerű és szellemes késtartót házilag!

ST 2014. szeptember 10., szerda 10:11

A késeket, főleg azokat, melyeket a leggyakrabban használ főzés közben, egyrészt érdemes kézközelben tartani, a munkapulton, másrészt óvnia kell őket. Ez a két szempont legtöbbször ellentmond egymásnak, és legtöbb esetben nem is valósul meg, vagyis az éles szerszámok egy fiókban hányódnak, egymáshoz ütődnek és súrlódnak, aminek az a vége, hogy csak gyorsabban veszítik el az élüket, sőt akár ki is csorbulhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikea hack bénáknak: frissítsd fel a gyerek játszóasztalát!

danny_lotion 2014. szeptember 9., kedd 18:45

Még soha, semmilyen bútort nem festettem, és csak azért tartom fontosnak ezzel kezdeni, hogy hangsúlyozzam: tényleg bárkinek sikerülhet. Viszont a művelet sokkal időigényesebb és unalmasabb, mint korábban feltételeztem. Cserébe viszont iszonyatosan feldobott a végeredmény, és gyakorlatilag mindenkinek feltűnik, aki nálunk jár, hogy a kisasztal mennyire menő. Az volt a célom, hogy kicsit fényes felületet képezzek, amivel ugyan elveszik a natúr fa szépsége, de a kislányom firkáinak, ételmaradékainak szépsége is, ráadásul ez a fényes felület puha ronggyal szépen tisztítható, ami kisgyerekes háztartásban elengedhetetlen szempont.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Apple-nél Picassónak érzik magukat

aa 2014. szeptember 9., kedd 09:28

A kaliforniai Apple lehet az egyetlen olyan technológiai cég a földön, amely össze meri magát hasonlítani Picassóval. A vállalat belső képzési programján, az úgynevezett „Apple Egyetemen” az egyik oktató ugyanis Picasso 11 litográfiát tartalmazó Bika sorozatával szemléltette, hogyan tervezik az Apple-nél a termékeket. Tehát ahogy Picasso a lehető legletisztultabb módon, egyre kevesebb vonalra redukálva ábrázolta modelljeit, úgy a cég is arra törekszik, hogy minél egyszerűbb és mégis elegáns vonalvezetésű termékeket állítson elő.

Ezzel szemléltetik az Apple filozófiáját
Ezzel szemléltetik az Apple filozófiáját
Fotó: behindthecreativity.tumblr.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha unja már a rendetlenséget: legyen minimalista otthona!

aa 2014. szeptember 8., hétfő 21:49

Az indiai székhelyű építésziroda, a Neotecture együttműködött az építészeti szaklapokat készítő Nestopia.com munkatársaival, és elkészítettek egy egyszerű, jól átlátható és informatív útmutatót arról, hogyan érdemes, illetve illik berendezni egy minimalista stílusú otthont. Az ötleten felbuzdulva összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, hogy hogyan alakítsunk ki ilyen jellegű életteret maguknak. Íme néhány jó tanács!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szemetelsz? Hülye vagy.

bb 2014. szeptember 7., vasárnap 20:02

Toronto az elmúlt időszakban leginkább a kokain- és alkoholproblémáiról ismert polgármestere, Rod Ford miatt szerepelt a hírekben, a napokban azonban a Live Green Toronto egy provokatív és vicces kampánnyal hívta fel a figyelmet az elharapódzott szemetelésre. – írja a boredpanda.com a „Littering says a lot about you” ( A szemetelés sokat elárul rólad) néven futó projectről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemsokára már az ablakaink is napelemekből lesznek

aa 2014. szeptember 7., vasárnap 15:49

Egy új típusú, napenergiát elnyelő és tároló, átlátszó napelemet fejlesztett ki a Michigan State University kutatócsoportja, mely lehetővé teszi, hogy a napelem egyben ablakként működhessen. Az új anyagot a vegyészmérnöknek tanuló Yimu Zhao valamint a Vegyészmérnöki és Anyagtudományi Kutatóintézet adjunktusa, Richard Lunt azonosította, tesztelte és fejlesztette ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Moleskine most a geekeknek kedvez

LS 2014. szeptember 6., szombat 11:48

Hülyeség vagy must have?

 • 16
  Hülyeség
 • 138
  Kell

Minden bizonnyal egyre kevesebben vannak azok, akik jegyzetfüzetet hordanak magukkal. A Moleskine cég, mely hagyományosan fekete kis füzeteiről ismert, erre reagálva kezdett kísérletezni, az "okos  üzettel". A füzet valójában egészen addig nem lesz okos, míg egy bizonyos tollat nem használunk hozzá, mely képes átalakítani, amit írunk vagy rajzolunk. A kép vagy szöveg pedig egyszerűen a telefonukra vagy laptopunkra kerül, vagy ahová szeretnénk. A Moleskine a Livescribe nevű okostollakat gyártó céggel állt össze, és tervezte meg, mi is az, amire a felhasználóknak szükségük lehet. A toll érzékeli a margókat, a vonalakat, és megfelelő ikonra kattintva a füzetben, megfelelő helyre menti el életünk ötletét. 

A két gigabyte-os okostoll iskolakezdés alkalmából 119 dollár (28500 ft) a hozzávaló füzet pedig 29 dollárba, illetve Európában 29 euróba (9110 ft) kerül. Persze nem csak a Moleskinnel működnek a tollak, suliban használható spirálfüzetet már 5 dolláért vehetünk. A Livescribe idén májusban jelentette be, hogy tollainak segítségével az Evernote nevű, milliók által használt programba is bekerülhetnek kézzel írt jegyzeteik.

Csodaszép gyerekjátékra gyűjt pénzt a közösségtől a magyar tervező

etelka 2014. szeptember 4., csütörtök 19:55

Kéne vagy sem egy Rollark?

 • 738
  Aham, gyönyörű
 • 302
  Á, hülyeség
 • 45
  Ha lenne gyerekem,lecsapnék rá

Gulyás Sára tervező után most Policsányi István tesz kísérletet arra, hogy közösségi finanszírozással szedjen össze pénzt az alkotására, egy gyerekjátékra. A Kickstarteren 16000 eurót (5120000 Ft) szeretne összegyűjteni a formatervező. Jelen állás szerint több mint 5 és félezer eurójuk már megvan a célzott összegből, és még 20 napjuk van, hogy összehozzák a többit.

Ami biztos, hogy a Rollark nevet kapott játék csodaszép. A gurulós jármű lehet hajó, busz, vagy bármi, amit a gyerekek elképzelnek. A Rollarkra rá is lehet ülni, de lehet bele pakolni, és állítólag időtálló is. A Kickstarteren 300 euró fölötti befizetésnél jár egy-egy ilyen bárka, ami 96000 forintot jelent + szállítási költség. Én ezek után biztos szívbajt kapnék, ha a cukimuki kétévesem viaszkrétával firkálná össze, vagy épp filctollal művészkedne rajta, de biztos erre is van megoldás - főleg ennyiért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Világító fák válthatják az utcai lámpákat a jövőben

bb 2014. szeptember 4., csütörtök 12:21

A holland tervező, Daan Roosegaarde szerint a nem is olyan távoli jövőben akár világító fák is helyettesíthetik az utcai lámpákat. A világító úttestben, intelligens ruhában és egyéb látványos innovációkban is gondolkodó dizájner ugyanis olyan biolumineszcens élőlények tulajdonságait vizsgálta az elmúlt időszakban, mint a saját fényt kibocsátó medúza, egyes gombák, vagy a szentjánosbogarak, melyek segítségével szerinte felváltható az utcai világítás a jövőben.

Banner
Fotó: bioglowtech.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

 • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
 • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
 • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
 • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés