RAKTÁR

Ezt a házat bérli 37 millióért Justin Bieber Londonban

bb 2016. november 1., kedd 14:43

Míg Johnny Depp most adott túl Los Angelesi-i art-deco stílusú lakásán, addig a 22 éves kanadai popsztár, Justin Bieber Észak-London egyik legpuccosabb környékén nézett ki magának egy divatos kastélyt, amiért nem sokallja a 108 ezer fontot (kb. 37 millió forintot) sem kicsengetni havonta. Igen, jól számolja, ez több, mint 1 millió fontba, közel 344 millió forintba fáj neki évente. Szó se róla, megteheti, mégiscsak az egyik legjobban kereső popsztár napjainkban, még ha a művészetét nem is méltatnánk. De mutatjuk a hajtás után, mi kerül ennyibe!

Reméljük, hogy kellőképpen tágas lesz a ház Biebernek.
Reméljük, hogy kellőképpen tágas lesz a ház Biebernek.
Fotó: facebook.com/KnightFrank
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a retrósított R2-D2?

Menő/Ciki

bb 2016. október 31., hétfő 17:19

Nem gondoltuk volna, hogy a Star Warsos bútorok, furábbnál-furább lakáskiegészítők és konyhai kütyük után még bárki tud újat mutatni a témában, de úgy tűnik, hogy a gyerekkönyvíróként és robotkészítőként ismert Kurt Zimmermannak sikerült újragondolnia George Lucas 1977-es klasszikusának androidját, R2-D2-t (Artut) – írja a NerdApproved.com az R/C “Artoo Deco” nevű kis robotról, ami stílusában olyan, mintha azt az 50-es években gyártották volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »
264 szavazat 333 szavazat

Zöldnek lenni nemcsak trendi, de kifizetődő is!

ST 2016. október 31., hétfő 08:00

Zöldnek lenni, zölden élni ma már szerencsére divatnak számít, de mindenképpen követendő trendnek. Azonban sokan nem igazán értik, mit is jelent ez a kifejezés, mitől lesz "zöld", azaz környezettudatos az életük, vagy éppen az otthonuk. Hogy a lehetőségeinket, és a fejlődési irányt tisztázzuk, prof. dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutatóval, a Közép Európai Egyetem professzorával, az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) egyik alelnökével beszélgettünk.

shutterstock 84054178
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha van négy és fél millió dollárja, építészeti ritkaságot kap érte

Szvetlana 2016. október 30., vasárnap 14:50

The Case Study Houses néven váltak ismertté azok a kísérleti jelleggel épült lakóházak, amelyek 1945-66 közt épültek Kaliforniában egy különleges projekt keretein belül, az Art & Architecture magazin támogatásával. Az épületek közül már csak alig húsz van a piacon, ha továbbkattint, mutatjuk, milyen az az egy, amit most megvehet. Ha van 4.500.000 dollárja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a krizantémtól lehet színpompás a kertje ősz végén is

ST 2016. október 29., szombat 14:01

Az ősz végi kertek nagyon lehangolóak tudnak lenni: ilyenkor már vége a szüretnek, a növények elvirágoztak, legfeljebb a színes lombokban gyönyörködhetünk még, de a barnuló, pöndörödő, lehulló levelek már előrevetítik, hogy nem sok esélyünk maradt a téllel szemben. Ilyenkor már mindenki szívesebben ücsörög benn a lakásban, hogy a szobanövényeivel vigasztalódjon.

Pedig az ősz vége is lehet színes és életteli a kertben is, csak jól kell válogatni a növények között. Az első kézenfekvő választás erre a krizantém, hiszen színes, vidám megjelenésükkel fel tudják dobni a borongós kerteket, ám sokan mégsem kedvelik annyira ezt a növényt, mondván, temetői virág. Ha tehát mást is szeretne virágozni látni a kertben még októberben is, akkor íme néhány ötlet, hogy miket ültessen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön enne a padlóról?

Menő/Ciki

Dívány 2016. október 29., szombat 10:42

Egy párizsi építésziroda szerint ez nem is kérdés; Mathurin Hardel és Cyril Le Bihan gondoltak egy nagyot, és ötvözték a hasznost a hasznossal. A MyModernMet.com talált rá a különleges lakásra, ahol egy trükkös szinteltolás következtében a padló egyben asztallap is.

A 250 négyzetméteres apartman Párizs 20. kerületében található. Bár a berendezés a klasszikus minimalista stílust követi, egy ötletes csavarral mégis több annál; a konzolos asztal mindenféle hegesztés vagy megtörés nélkül válik a parketta deszkájává. Első hallásra kissé bizarrnak tűnik, de a megoldással mégis hihetetlenül innovatívan használták ki a hely adottságait.

Távolról sincs vége, olvasson még »
281 szavazat 961 szavazat

Visszafogott és természetes lesz az idei karácsony

etelka 2016. október 28., péntek 11:33

Az idén az Ikea nyerte meg a ki rukkol elő előbb a karácsonyi szortimenttel című versenyt, ami nem is csoda, a decemberi őrületből kiindulva komoly bevétele van a svédeknek a karácsonykor eluralkodó dekorációs lázból. Idén a XIX. századi svéd folklór került a középpontba, amely egyszerű és természetes, ergo biztos, hogy nem fogunk neonzöld csillagokat akasztani az ezüstfenyőre. Nagy szerepet kapnak a fények - naná, a sötét skandináv telekben ez valóban fontos, és hát nálunk is nem sokkal karácsony előtt van az év legsötétebb napja, amikor már négykor sötétedik. A lámpák ledesek, mert a környezetre is gondolni kell, de persze ott vannak mellettük még a természetes gyertyák is, mert azok meg szépek és hangulatosak. A natúr hatású fém és papír díszek visszafogottak lettek, de azoknak sincs okuk panaszra, akik a hagyományos színeket és formákat preferálják. 

Nem csak raklapból készülhet kanapé

ST 2016. október 28., péntek 08:04

Kanapét venni nem éppen olcsó mulatság:  vagy vesz egy nagy levegőt és elkezd keresgélni a használt darabok között, aztán ha mázlija van, belenyúl a jóba; vagy gyűjtöget. Ha azonban nem szeretne hónapokig spórolgatni, viszont van egy kis kézügyessége, akkor a bolti, vagy akár a használt ár töredékéért is készíthet magának kanapét. És még jól is fog kinézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőnyi Anna és Zaha Hadid a DesignEuropa döntősei között

Dívány 2016. október 26., szerda 17:30

Bejelentették a DesignEuropa-díjak döntőseit; köztük van a magyar formatervező, Szőnyi Anna és Zaha Hadid is. Az életműdíjat a legendás formatervezőnek, Giorgetto Giugiarónak ítélték - adta hírül az octogon.hu.

A bejelentés az ipari, valamint a kis- és feltörekvő vállalatok kategóriában történt; utóbbiban a magyar formatervező, Szőnyi Anna által tervezett IDO pad együtt versenyez a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid által tervezett Aria csillárral. A nyertesek neveit november 30-án, a DesignEuropa díjátadó ünnepségén jelentik be Milánóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Japánból érkezik a rendes lakás titka

ermiz 2016. október 25., kedd 21:21

Marie Kondo neve néhány éve lett ismert világszerte, és nagyjából annyit lehet róla tudni, hogy ő az a japán nő, aki bárkit megtanít rendet rakni és azt fenn is tartani. Az idea nem új, sokan írtak már efféle könyvet, hogy csak a hazai példánál maradjak, ott van Polcz Alaine, aki a Rend és rendetlenség címmel foglakozott már a témával, meglehetősen átfogóan. A takarítás japán művésznője – akit csak KonMari néven emlegetnek a tökéletességre törekvő háziasszonyok – két éve jelentette meg első könyvét Rend a lelke mindennek címmel. A nyugati olvasótábor pedig ráharapott a helyenként már-már az Alice Csodaországban különcségeit idéző,zen-buddhista zokni-lélekgyógyászatra, és azóta sem tudják megunni.

A Bookline jó érzékkel lovagolta hát meg a hájpot, amikor Tiszta öröm címmel a szerző új könyvét is megjelentette. A 296 oldalas kötetet kemény borítóval, szép grafikával, elegáns kötésben adták ki, ráadásul még könyvjelző csík is került bele, amivel engem külön boldoggá lehet tenni. Kérdés, hogy a külcsín és a belbecs találkozik-e? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Etetőszék, újságtartó és dohányzóasztal egyben

Edicsek 2016. október 25., kedd 13:03

Kunsik Choi álmodta meg a többfunkciós asztalt, ami lehet dohányzóasztal, újságtartó vagy gyerekasztal és etetőszék egyben – nyilván nem egyszerre, de mégis ötletes megoldást szolgáltat azoknak, akik helyhiánnyal küzdenek. Igazi örök darab, hiszen ha a gyerek nagyobb lesz, akkor sem kell megválni tőle (maximum egy kicsit lesikálni róla a zsírkrétamaradékot), majd tökéletes dohányzóasztalként funkcionálhat tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kék csipkébe borul az Árpád híd budai hídfője

Szűcs Gyula 2016. október 24., hétfő 09:20

Október 19-ig lehetett szavazni arról, hogy milyen minták díszítsék az Árpád híd Flórián téri felüljárójának pilléreit. A közönségszavazatok alapján az egykori Goldberger textilgyár ikonikus épületeit kékfestő motívumokkal kombináló tervek kapták a legtöbb szavazatot - írja az Óbuda.hu. Az óbudai önkormányzat tervei szerint kedvező időjárás esetén még idén elkészülhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak kivájt tökkel dekorálhat Halloweenkor!

ST 2016. október 23., vasárnap 19:35

Kezdődik a tökfaragási időszak, ám ez nem mindenkinek öröm. Sokan ugyanis, bár nagyon szeretnének szép halloweeni díszeket, a tökfaragással gondban vannak. Szerencsére azonban nemcsak a kés és a kaszabolás az egyetlen lehetőség, ha ebből a zöldségből szeretne díszeket alkotni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Időalagúttal emlékezik meg Kanadában '56-ról a Hello Wood

Dívány 2016. október 23., vasárnap 10:48

A Hello Wood 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készített installációja a kanadai magyar emigrációra emlékezik: “Olyan emlékművet akartunk építeni, amely egy Magyarországhoz egyáltalán nem kötődő kanadai fiatal figyelmét is felkeltheti. Az Időalagút elég látványos, aki megnézi közelebbről is, megtudhatja, hogy mi történt Budapesten 1956-ban. A magyar kötődésűek így büszkék lehetnek az óhazára és az őket befogadó Kanadára, az egyébként nagyon nyitott helyiek pedig kapnak egy olyan ízt a világtörténelemből, amit eddig talán nem ismertek” - meséli Pozsár Péter, a Hello Wood egyik társalapítója a torontói Budapest Parkban felépített, Időalagút elnevezésű installáció kapcsán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen menő gyertyákat még nem látott!

Becca 2016. október 22., szombat 14:13

Bár az igazán zord téli időjárás még nem köszöntött be, ez még nem ok arra, hogy ebben a korai sötétben ne gyújtsunk gyertyákat otthon. Na, persze nem egyszerű gyertyáról beszélünk, olyanokat mutatunk most, amilyeneket még biztosan nem látott. Akár ajándékba is tökéletesek, és nem, gyertyát egyáltalán nem ciki ajándékozni, főleg ezek bármelyikét nem!

Nézze meg a dizájngyertyákat és szavazzon, önnek melyik a kedvence!

Önnek melyik gyertya tetszik a legjobban?

 • 15
  A macskás
 • 41
  Az újratermelődő gyertyatartó
 • 47
  Amelyikkel egész árnyerdeje lehet a falon
 • 19
  Amelyikben kis szobrocskák vannak
 • 10
  A gyertyaüzemű villanykörte
 • 13
  A meggyőző lágytojás
 • 36
  A kis papírhajjó
 • 14
  A újra feltámadó gyertya
 • 7
  A világító kisállatok
 • 2
  A beépített gyufásdobozos
 • 3
  A gerincoszlop
 • 14
  A szivárványt vető
 • 1
  A görögdinnye
 • 8
  Ide nekem a macaronokat!
 • 0
  Cthulhu mindenek felett!
 • 2
  A fityisz és barátai
 • 5
  Ami elküld a francba
 • 35
  AZ ÖSSZES!!!!!!!!

Minden értelemben borzasztó és rettenetes kiegészítőkkel készülhet Halloweenra

Edicsek 2016. október 22., szombat 12:58

A halloween tényleg semmi másról nem szól, mint a dekorációkról és a buliról. Ennek megfelelően a boltok többsége is erre helyezte a hangsúlyt és bevetett mindent, hogy a lakásból néhány ezer forintért villogó szellemkastélyt csinálhasson. Természetesen a koponyák, tökök és boszorkányok kapták idén is a legnagyobb figyelmet, de azért szemgolyókból és pókokból sem volt hiány. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar szálloda lett Közép-Európa legjobbja

(sze) 2016. október 21., péntek 19:10

Legalábbis a világ vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler szerint, ami minden évben elkészíti a legjobb szállodák toplistáját: idén az Aria Hotel Budapest végzett náluk az első helyen. Ez azért is hatalmas elismerés, mert a döntést maguk a vendégek hozták meg saját utazási élményeik alapján. Idén pedig minden eddiginél több, mintegy 300 000 olvasó töltötte ki az értékelést.

Sitting pretty on Hercegprímás Street. #AriaHotelBudapest

Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így használja a légkondit az ősszel!

aa 2016. október 21., péntek 19:10

Nemcsak a megfelelő hőszigetelésre érdemes figyelmet fordítani az őszi-téli szezon beálltával, de a légkondicionálásra is. A hajtás után összeszedtük, mennyibe kerül az éves karbantartás és miért nem érdemes jövő tavaszra halasztani, ahogyan azt is megtudhatja, megéri-e a klímát fűtésre használni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a legmenőbb cicaházakat!

bb 2016. október 21., péntek 09:22

Nemcsak dilis lábtörlőkkel van tele az Etsy.com és az Amazon.com webáruháza, hanem sikkes macskabútorokkal és -játékokkal is. Ha már pont szétkapta a kisállat a neki hajtogatott karton Tadzs Mahalt, vagy ön unta meg a legózást az elemekkel, esetleg nem találtelég pofás darabota nappaliba korábbi gyűjtéseinkben sem, íme, mutatjuk, mi mindent vehet helyettük! A home-designing.com összeállítása alapján készítettünk egy újabb gyűjtést arról, hogy nemcsak praktikus, de akár a lakás stílusával is harmonizáló darabokkal is meglepheti házi kedvencét. A galériára kattintva mutatjuk a legötletesebb és legszerethetőbb megoldásokat!

Két magyarra is szavazhat az Electrolux nemzetközi ötletversenyének elődöntőjében

Edicsek 2016. október 20., csütörtök 19:55

Buzogány Anna és Tóth Máté pályázata is bejutott a legjobb 50 közé az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. Hogy bejutnak-e a legjobb tíz közé is, az a közönségen múlik, egészen november 16-ig lehet az ötleteikre szavazni. A fődíj 10 ezer Euró, egy stockholmi utazás, ahol a cég vezetőitől és a legsikeresebb skandináv start-upok megalapítói látják el jó tanácsokkal a nyertest, hogy ötletét továbbfejlessze, és akár elindítsa annak megvalósítását is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Látványos hajóalagút épülhet Norvégiában

Edicsek 2016. október 18., kedd 17:16

A VisitNorway a napokban tette közzé a ország első hajóalagútjának látványterveit: még néhány év, és egy hatalmas hely gyomrában lehet végighajózni az 1,7 km hosszú Stad hajóalagúton. A Snøhetta építész- és design stúdió tervei bebizonyították, hogy egy alagút is lehet több annál, minthogy vájunk a hegybe egy lyukat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyiféleképp hasznosíthatja a beépített erkélyét

ST 2016. október 18., kedd 07:53

Sokan élnek kisméretű panellakások "növelésére" az erkélybeépítés trükkjével, hogy így további 4-6 négyzetméternyi hasznos területhez jussanak. Jó esetben ebből nem lomtár lesz, ahova a lakásban máshová már el nem férő kacatokat halmozzák, hanem valami funkcióval ellátott helyiség, amit nagyon jól ki lehet használni. Hiszen – bár a terület kicsi – jó ötletekkel azért hasznossá és otthonossá is tehető!

[PINTEREST] 57ff870426574
Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a süppedős kanapékban sem lehet bízni!

Edicsek 2016. október 17., hétfő 18:21

A skót FourEightEight művésznéven dolgozó dizájner kanapéja első ránézésre rendkívül kényelmesnek és puhának tűnik, csak úgy vonzza a szemlélőt, hogy huppanjon bele, helyezkedjen el kényelmesen, aztán nézzen meg egy filmet vagy olvasgasson. A szemlélő azonban jobban teszi, ha nem hisz neki, mert ebbe a kanapéba belehuppanva csak fájdalmas élményekkel gazdagodhat: ugyanis betonból készült. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk az év legszebb éttermeit és bárjait

bb 2016. október 16., vasárnap 16:22

Idén is kiosztották a nívós Restaurant & Bar Design Awardsot, melyen a világ legszebb és legdizájnosabb éttermeit illetve bárjait díjazza a zsűri. A 2015-16-os év egyik legmenőbb étterme lett például a Conran and Partners által tervezett, a londoni King Crosson található German Gymnasium, de a különféle kategóriáknak köszönhetően több elegáns étterem és bár is reflektorfénybe került Angliában, Spanyolországban, Bulgáriában, Afrikában, Kínában, Mexikóban, New Yorkban vagy Ausztráliában! A galériára kattintva megnézheti az év menőbbnek ítélt helyeit!

Menő vagy ciki a növényhajú Troll?

Menő/Ciki

bb 2016. október 16., vasárnap 15:04

Furcsa összeborulásra lett figyelmes az incrediblethings.com a napokban, aminek köszönhetően mi is megismerhettük a crystoll.com néven futó oldalt, melynek ötletgazdája a kilencvenes évek trendjeinek visszatérését meglovagolva nem a rave korszak vagy a choker nyakláncok iránt érzett nosztalgiát, hanem a csúnya és színes hajú Troll babákra pörgött rá és piacra dobta annak növényes változatát.

Ciki lenne 25 év felett ilyet tartani a lakásban?
Ciki lenne 25 év felett ilyet tartani a lakásban?
Fotó: crystroll.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
366 szavazat 543 szavazat
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés