RAKTÁR

A tökéletes előszoba kellékei

ST 2014. december 4., csütörtök 11:35

Az előszobában rendszerint vagy a hazaérkezés első pillanatait, vagy az indulás előtti utolsókat szokta eltölteni az ember. Igen ritka, hogy ezen kívül más funkciót is kapjon, és ez is rendszerint csak akkor fordul elő, ha az előszoba egy másik tér – rendszerint a nappali, vagy a konyha – része, vagyis a helyhiány miatt. Ráadásul ez az a tér, ahol érkezéskor minden látogatónk az első benyomást kapja otthonunkról. Így aztán hiába nem tartózkodunk mi magunk itt sokat, mégsem elhanyagolható azzal a felkiáltással, hogy ez csak egy előszoba!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tökéletes asztal netfüggőknek

Menő/Ciki

bb 2014. december 4., csütörtök 09:11

Alig egy hónapja ért véget a Holland Design Hét, a kiemelkedőbb tervezőjelöltek munkáit máris elkezdték publikálni a szaklapok. Így bukkantunk rá a dezeen.com oldalán az eindhoveni Design Akadémia végzős diákjának, Maxime Mellotnak a tölgyfa asztalára, melynek érdekessége, hogy egy kalitkát, egy akváriumot és egy cserepes növényt is integrált az átértelmezett használati tárgyra, amivel az volt a célja, hogy az asztal használói "közvetlenül találkozhassanak bizonyos természeti elemekkel és élővilággal". Ha már nem mozdulnak el az asztal mellől.

A nyugalom szigete egy asztalon
A nyugalom szigete egy asztalon
Fotó: ddw.nl
Távolról sincs vége, olvasson még »
531 szavazat 579 szavazat

Hogyan lettem 3 nap alatt barkácslédi?

Koncz Andrea 2014. december 2., kedd 20:27

Aki valaha is érdeklődött a házilagos bútorfelújítás iránt, biztosan találkozott már Szentgyörgyi "Kicsiház" Kata nevével, aki talán a legismertebb, és legrégebben alkotó magyar csináld-magad blogger. Kata - látva sikerült és kevésbé sikerült próbálkozásaimat - meghívott egy háromnapos bútorfelújító workshopra. Bár nem tudtam, mire számítsak, és kicsit ijesztőnek is tűnt a két nap elmélet – egy nap gyakorlat tematika, belevágtam, leginkább azért, hogy kipróbálhassam Kata gépparkját.

Így keveredtem három egymást nap követő délutánján egy csapat lelkes nő közé – meglepő módon ugyanis a workshopon csak és kizárólag csajok voltak.

Nem bántam meg a részvételt, egyrészt, mert eddig csak sejtettem, hogy nem élet az élet excentercsiszoló nélkül, mostanra viszont biztosan tudom. Ami ennél meglepőbb volt, hogy mennyire hasznos volt a két nap elmélet, pedig ezzel kapcsolatban voltak kétségeim. Mégpedig azért, mert attól féltem, hogy két napig ugyanazt fogom hallgatni, amit már úgyis olvastam nyolcszázszor az elmúlt években a blogokon.

Ezzel szemben az a kellemes meglepetés ért, hogy nagyjából az volt a beugrószint, és innen haladtunk tovább. Ha valaki esetleg egyáltalán nem lenne képben, annak sem kell megijednie, a  bőséges írásos anyagban ugyanis az alapok átláthatóan és jól befogadhatóan össze vannak szedve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bőrönd, amibe korlátlan mennyiségű szuvenír fér

ST 2014. december 2., kedd 09:11

Utazni szinte mindenki szeret, azonban van egy kényes, és nem utolsó sorban igen drága vetülete az utazásnak – ez pedig nem más, mint a csomag. Az addig rendben is van, hogy ha az ember csak egy hosszú hétvégére utazik egy városnézésre, akkor csak egy egészen kicsi táskára lesz szüksége, ám ha hosszabb időre megy, akkor már egy nagyobbat kell vinnie. De mi van akkor, ha helyszűke miatt nem akarunk egy rakás bőröndöt tárolni otthon? És leginkább: ha kevés cuccal megyünk, de sokkal jövünk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőlegesen akár a lakásban is lehet kertje

ST 2014. december 1., hétfő 19:05

Függőleges kerteket építeni olyan kihívás, amihez azt gondolná, mindenképp kertészre (vagy még inkább építészre) lesz szüksége. Pedig mindössze némi kreativitással akár ön is elkészítheti egyik-másikat otthon is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Forró leves elvitelre kilötyögtetés és égési sérülések nélkül? Így.

Edicsek 2014. december 1., hétfő 16:19

Forró levest haza (vagy a munkahelyre, ebédként) vinni bármelyik kifőzdéből nem egyszerű feladat. Ha szatyorba teszik a dobozt, jó eséllyel kiömlik, ha ezt elkerülve csak a dobozt fogná, úgy viszont égeti a kezét. Egészen eddig, mert a Pho24-nél belefutottunk egy nagyon egyszerű megoldásba, amivel a poharas leveseiket nem gond hazavinni. A megoldás egy fül (más nézőpontból egy pontosan a pohár méretével egyező nejlonzacskó), ami elég szűk ahhoz, hogy biztosan üljön benne a pohár, elég vastag ahhoz, hogy stabilan tartsa is, és elég rövid ahhoz, hogy ön pedig ne tudja annyira lóbálni, hogy kilötykölje a levest. Reméljük, minél hamarabb elterjed a városban, ha már a pho leves-láz a jelek szerint egyelőre úgyse akar lecsengeni. 

Így telepítsen madáretetőt

ST 2014. november 30., vasárnap 14:57

A madarak téli etetése nem csak azért fontos, hogy segíthesse a túlélésüket, hanem azért is, mert így megfigyelheti őket, sőt a gyerekekkel is megismertetheti, hogy milyen állatok élnek a kertjükben. Ehhez persze fontos, hogy olyan madáretetőt és olyan eleségeket válassszon, ami a legjobban szolgálja a madarak igényeita. Több dologra is érdemes odafigyelni, amikor az etetőt kiválasztja, vagy elkészíti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen a tökéletes pezsgős pohár

aa 2014. november 30., vasárnap 09:13

Az ünnepek közeledtével még azokban a háztartásokban is előkerülnek a pezsgős poharak, ahol egyébként nem szokás ezt az italt fogyasztani. Így különösen profin időzítette be innovációját a svéd dizájn stúdió, a Claesson Koivisto Rune, akik az ismert pezsgő szakértővel, Richard Juhlinnal együttműködve dolgoztak a legoptimálisabb formájú és méretű pezsgős poháron – számolt be a Marten Claesson, Eero Koivisto és Ola Runa által vezetett stúdió legújabb munkájáról a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott az Ikea az elmúlt 50 évben

bb 2014. november 29., szombat 20:23

Az Ikea csak pár hónappal ezelőtt rukkolt elő Regissör névre keresztelt kollekciójával, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy a bútorcsalád a vállalat szakembereinek állítása szerint öt perc alatt összeszerelhető. Az 1943-ban alapított cég legújabb dobása pedig egy igazi retro kollekció, ami 26 darab olyan terméket kínál, melyeket az ötvenes és a hetvenes évek között egyszer már nagy sikerrel dobtak piacra – számol be a különböző stílusú székeket, kanapékat, szőnyegeket, lámpákat és étkészletet tartalmazó, Årgång néven futó gyűjteményről a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő/ciki: Találmány mindenkinek, aki utál mások után inni

Menő/Ciki

ST 2014. november 29., szombat 09:20

Az ember elmegy a barátaival túrázni, kellemesen tölti az időt, el is fárad. A pihenőnél előkerül a kulacs, majd a kérdés: kaphatok egy kortyot? Ez sok embernek nem jelent gondot, míg mások már a gondolatától is irtóznak, hogy közös üvegből kell inniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
524 szavazat 614 szavazat

Körkép: szőrös lakáskiegészítők a hideg napokra

ST 2014. november 28., péntek 18:10

A téli időszakban az ember szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amik nemcsak melegek, de megjelenésükben is meleget sugallnak: a kellemes, otthonos, téli hangulathoz ezek is hozzátartoznak. Ezek pedig jellemzően a puha, szőrös holmik, amelyek a lakberendezési kiegészítők közt a jelek szerint szinte bármilyen formában megjelenhetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő/ciki: az irodai kellék, ami teljesen haszontalan, de legalább jól néz ki

Menő/Ciki

ST 2014. november 28., péntek 09:58

Az Oki Santo nevével fémjelzett, japán Nendo Design Stúdió piacra dobta a világ egyik legfeleslegesebb irodai termékét. És miért nem lesz ez tuti bukás? Mert annyira jól néz ki, hogy biztosan sokan lecsapnak rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »
488 szavazat 839 szavazat

Széket vásárolni külön tudomány

ST 2014. november 27., csütörtök 20:29

A konyha egyre több esetben nem csak a főzés, hanem az étkezések helyszíne is. Ez főleg abban az esetben igaz, ha amerikai stílusban képzeli el a nappaliját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lámpát buli workshopon készíteni!

maze 2014. november 26., szerda 12:27

Nincs is jobb annál, amikor saját kezűleg készített dolgot tudunk elhelyezni a lakásunkban úgy, hogy nem leszünk rosszul a látványától. Az esetek többségében ehhez mégiscsak az szükségeltetik, hogy legyen legalább minimális kézügyességünk. Vannak azonban workshopok, ahol úgy tudjuk elkészíteni, amit szeretnénk, hogy közben ki is segítenek azoknál a részeknél, ahol tuti elakadnánk. Mint a villanyszerelés. No, de ne rohanjunk ennyire előre. 

A textilkábeleiről nevezetes Tilka rendez ilyen workshopokat, most mi is elmentünk, hogy aztán hazavihessünk egy szinte bárhová passzoló, textilkábeles függőlámpát, és egy ilyen tapasztalattal a hátunk mögött bátran állíthatjuk, hogy otthon azért ne próbálják meg egyedül. Szóval ez nem egyfajta diy dolog, még abban sem vagyok biztos, hogy most újra meg tudnám egyedül csinálni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymillióért öné lehet a világító csodaférfi

Menő/Ciki

LS 2014. november 25., kedd 11:53

A Kika gondolt azokra a vásárlókra, akik megunták a néhány tízezerbe kerülő világítótesteket és valami egészen másra vágynak. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan hiánycikké válna ez a feltehetően LED-világítással ellátott kristálylámpa, melyet olvasónk talált a Lehel úti áruház kirakatában, és 1,1 millió forintba kerül. A találat Istváné, akinek nem lehetünk elég hálásak.

Nem szeretnénk állást foglalni, hogy ez borzalmas vagy sem, ezért arra kérjük, döntse el ön!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1090 szavazat 830 szavazat

Télen is lehet konyhakertje, akkor is, ha kevés a hely

ST 2014. november 24., hétfő 21:15

A téli időszakban sokkal nehezebb és drágább is igazán friss zöldségekhez és fűszerekhez jutni. Hiszen ilyenkor itthon szabad körülmények közt nem teremnek meg, üvegházi verzióban meg nemcsak drágábbak, de nem is mindig olyan ízletesek. Vagyis a téli időszakban nem éppen egyszerű és pénztárcakímélő, ha szeretne egészségesen étkezni. De szerencsére ekkor sem lehetetlen, ilyenkor is vannak olyan trükkök, melyekkel a konyhában is tarthat egy növényt, fűszert, sőt ha helye és ideje van, akkor akár zöldségeket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Firkáljon falat mohával!

bb 2014. november 24., hétfő 13:26

Bár a graffiti művészeti jelentősége még napjainkban is vitatott, azért üzenetközvetítő erejében a legtöbben egyetértenek. A falfestést értelmezte újra Anna Garforth is, aki 2008-ban indította el Mossberger névre keresztelt projectjét, aminek keretében élő, zöld graffitivel pingálta ki a londoni Clissold Park üresen álló falait. A két hetes összművészeti kezdeményezés azóta a világ több pontján, Stockholmban, Tallinban, New Yorkban, Amszterdamban és Londonban is elterjedt, aminek köszönhetően látványosabbnál-látványosabb lélegző anyaggal készített zöld alkotások lepték el a nagyvárosok utcáit és tereit.

cool-moss-graffiti-wall-quote
Fotó: annagarforth.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jegyzettömb, ami ragyogva jelzi a teendőit

ST 2014. november 23., vasárnap 16:37

Menő környezettudatos tervezésben, hogy a környezetet kímélő termékek némi retrós beütést kapnak. Ilyen Sun Jin találmánya is, ami történetesen egy digitális jegyzettömb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Outdoor living” a lakásban – kerti hangulat egész évben

Steiner Kristóf 2014. november 23., vasárnap 09:28

Ha már tényleg ennyire vége a nyárnak, legalább az illúzióját teremtsük meg magunknak: a lefordíthatatlan „outdoor living” kifejezés a „kerti létezést” hivatott kifejezni, és világszerte egész magazinok, lakberendezési albumok specializálódnak rá, hogy azok az urbánus yuppie-k is megtapasztalhassák a természet közelségét, akik szerint a bazsalikom a Tescóban terem, a mentának pedig rágóíze van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Környezetbarát kisbicaj, ami a gyerekkel együtt nő

ST 2014. november 22., szombat 09:07

Ha önnek is fontos, hogy a környezetet védje, hogy sokáig használhasson egy-egy terméket, és még a gyermekeit is környezettudatosságra nevelje, akkor megérkezett az a termék, amivel mindezt egyszerre teheti meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrrel és műszállal készülnek a boltok a télre

etelka 2014. november 21., péntek 15:30

Egy meleg takaró majdnem minden háztartásba elkél, vasárnap délután bekuckózva olvasni, neadjisten bámulni a tévét a legjobb egy meleg takaróba burkolózva (kivéve, ha az ember a lakótelep kilencedik emeletén él, mert ott néha ilyenkor is jobban jön egy ventillátor). Körülnéztünk, hol érdemes szép és puha takarókat keresni, bónuszként vicces vagy érdekes tárgyakat is találtunk a kiegészítőket kínáló üzletekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan képzelik el londoni dizájnerek az otthont?

bb 2014. november 21., péntek 09:02

Az idei London Design Fesztiválon a felkapott lakáskereső oldal, az Airbnb is képviseltette magát a „Place Called Home” névre keresztelt projektjével, melynek keretében négy elismert dizájner mutathatta be különböző elképzeléseit az otthon fogalmáról - írja a London egyik legismertebb pontján, a Trafalgar téren megrendezett kiállításról a design-milk.com

A négy házat és annak berendezéseit elnézve a tervezők személyes víziói ténylegesen valósággá váltak a téren. A brit Jasper Morrison például egy galambkedvelő otthonát képzelte el, mivel szerinte a galambok a Trafalgar tér elsőszámú lakói. Morrison furcsa kellékeket szórt el az egyszerű berendezésű térben, amiből egyértelművé válik, hogy egy szenvedélyes galambásszal van dolgunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pszichedelikus textilek miatt várjuk a tavaszt

aa 2014. november 20., csütörtök 18:35

Az egyedi nyomatai és színhasználata által híressé vált finn textil- és ruházati márka, a Marimekko elkészült 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójával, melyet az amszterdami származású kortárs művésszel, Kustaa Saksival közösen terveztek – írja a lakberendezési tárgyakban, bútorokban, ruhákban és táskákban utazó design cégről a coolhunting.com.

Az 1950-es évek óta virágzó vállalat tervezői mindig is előszeretettel inspirálódtak a természetből, nem volt ez máshogy a mostani gyűjteménynél sem, melynél a vízivilág meseszerű növény-és állatvilágából merítettek ihletet, mint például a Merivuokkóból (tengeri kökörcsin) és a Meriheinäból (tengeri fű). „ A gyűjtemény azt az érzést kelti, mintha a városi életből a természetbe menekülnénk a hullámok, a patak és a víz alatti élet ábrázolásának segítségével. A kollekció élénk színeit az óceán kéksége, valamint a víz növényei és állatai ihlették” – mondja a szürrealista művész, aki a saját búvárkodós tapasztalatai alapján álmodta meg a gyűjteményben található szövetek és étkészletek ritmusát, színeit és hangulatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén talán vége a céges repibögre-dömpingnek

LS 2014. november 20., csütörtök 17:58

Ugye tudja, hogy mindjárt itt a karácsony, és vele együtt megérkeznek a csodálatosabbál csodálatosabb repiajándékok. Bögre, toll, naptár, jó esetben valami alkohol. A PALOMA ez ellen próbálja meg felvenni a harcot. Egy három napos design eseményt szerveztek, ahol húsz fiatal magyar designert kértek meg, hogy mutassanak be olyan termékeket, amiket nagyobb tételben is le tudnak gyártani, és megfelelőek lehetnek az év végi ajándékozásra.

A marketingesek vagy más döntéshozók helyben meg is rendelhetik a kinézett termékeket, amelyet a cégek saját magukra szabva is elkészíttethetnek. Mindig vágyott rá, hogy cége főhadiszállása párnává alakuljon? Itt a lehetőség! Vagy a megunt molinókat dolgoztatná át táskává? Hajrá!

Kárpáti Zsuzsanna, a Paloma marketingese szerint megpróbáltak olyan képzőművészeket, designereket keresni, akik időben, a megfelelő áron és minőségben készítik el a termékeket, ugyanakkor közösen dolgozva tovább tudják egyediesiteni a termékeket. Mi ezeknek a repicuccoknak a nagy részére szívesen lecsapnánk, bízunk benne, hogy idén végre véget ér a bögreszezon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Az egyszerűséget és használhatóságot díjazták a Łódź Design Fesztiválon

bb 2014. november 19., szerda 18:43

A napokban ért véget Lengyelországban az idei Łódź Design Fesztivál, melynek egyik kulcsfontosságú eseménye a Make Me! néven futó nemzetközi verseny, amire művészeti és tervezési háttérrel illetve tudással rendelkező fiatal, feltörekvő tervezők, gyártók, diákok és művészek jelentkezhettek. Ebben az évben a beküldött 247 pályamunkából 21 projekt jutott el a bemutatkozási lehetőségig Lengyelország második legnagyobb városában, a győztest pedig pénzjutalommal, 20.000 PLN-el (kb 1.4 millió forint) is díjazták. - számol be a design-milk.com. A pályázók kezét pedig a fesztivál után sem kívánják elengedni a szervezők, új lehetőségeket kínálnak számukra, további kiállításokon és szakmai lapokban jelentetik meg terveiket. A hajtás után megnézheti a legérdekesebb pályaműveket, valamint a nyertes munkáját is!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés