RAKTÁR

Hangulatvilágítás asztallal? Mi van?

ST 2014. december 28., vasárnap 15:28

Az ember a hangulatot szinte minden esetben fényekkel tudja a legjobban megteremteni. Ám ahhoz, hogy szinte minden érzéshez megfelelő erősségű fényt biztosítson, ráadásul még szép és helytakarékos is legyen, nem sok lámpát fog találni. Így aztán nem is érdemes lámpát keresgélni, inkább válasszon étkezőasztalt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartson földönkívülit a lakásban!

bb 2014. december 27., szombat 11:00

Míg japánban Micimackó ihlette bútorkollekcióban gondolkodnak a tervezők, addig a nemrég alakult dán dizájner cég műalkotásnak is beillő ülőalkamatosságot dobott piacra. A Rhode Island-i egyetem bútortervező szakára, valamint a bremeni művészeti egyetemre járt szobrász, Phillip Grass tervezési filozófiája az, hogy finoman elmossa a határvonalat a művészet és hétköznapi tárgyak között, úgy hogy lehetővé tegye a tárgyaknak, hogy a saját életüket éljék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alvar Aalto könyvtára lett az év modernista épülete

aa 2014. december 26., péntek 16:19

A New York-i MoMA és a World Monuments Fund / Knoll 2008 óta, két évente választja ki és díjazza azokat az építészeti vagy tervezési megoldásokat, melyek a modernizmust hivatottak megőrizni és népszerűsíteni. Így decemberben is átadták a 2014-es év legjobb modernista épületének járó díjat, mely a szakmai zsűri döntése alapján a finn építész, formatervező és várostervező, Alvar Aalto nemrég rekonstruált viipuri könyvtára lett – számol be a dezeen.com az elismerésről, amit 10.000 dollárral (kb.2.5 millió forint) is jutalmaztak a döntéshozók, a WMF elnöke, Bonnie Burnham, a Knoll bútor márka vezérigazgatója, Andrew B. Cogan valamint a MoMA kurátora és a modernista díj egyik zsűrije, Barry Bergdoll.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mosdó és fürdőszobaszekrény 5 gyűrűből

ST 2014. december 25., csütörtök 10:20

Szokás kifinomult eleganciát keresni a bútorokban, és egy kanapéban, asztalban vagy egy szekrényben nem is nehéz megtalálni. De elvárná ezt egy fürdőszobai kisszekrénytől?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a világ 9 legvitatottabb épülete

aa 2014. december 24., szerda 08:57

Nemrég igyekeztünk 11 brutalista épületen keresztül bemutatni az ötvenes évek elején kialakult mozgalom lényegét, ennek kapcsán már felmerült, hogy ennek a stílusnak nem volt egyértelműen pozitív a fogadtatása. Ezúttal az Archdaily.com szerkesztői összegyűjtötték a világ legvitatottabb épületeit. Nézze meg a hajtás után, hogy miért olyan megosztó a mai napig többek között az Eiffel torony, vagy a Sagrada Familia!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi köze van Albert Einsteinnek egy tányéralátéthez?

aa 2014. december 23., kedd 15:59

Amikor Albert Einstein a huszadik század első felében kidolgozta relativitáselméletét, bizonyára nem sejtette, hogy az általa meghatározott téridőt egy évszázaddal később egy egyszerű, 360mm x 455mm nagyságú, sima szövetanyagra alkalmazzák majd a világ másik végén. Azt pedig végképp nem gyaníthatta, hogy egy tányéralátét kollekcióhoz használják majd fel speciális általánosításait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor az építész távvezérléssel épít fel egy egész falut

ST 2014. december 22., hétfő 15:14

A dizájnerek és különleges épületek tervezői többnyire nem azért dolgoznak, hogy valami extravagánsat hozzanak létre. A céljuk sokkal inkább az, hogy olyan eszközöket, lehetőségeket adjanak az emberek kezébe, amivel azután az életük jobb lehet, a külcsín csak plusz. Erre tökéletes példa Mora Alvarado építész, aki Ecuadorban, Santiago de Guayaquile városában él. Innen 7 órányira található egy nehéz sorsú falu, Convento, ahol az ott élőknek nagy kihívást jelent megfelelően építkezni az esős évszakban gyakori árvizek miatt. A szakember ezért kidolgozott egy olyan, speciálisan rájuk szabott építészeti tervet, amit könnyen meg tud tanítani a falubelieknek, amikor hetente-kéthetente találkozik velük – derül ki a dezeen.com oldalról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén már írhatja gyöngybetűkkel az ajándékkísérőket

etelka 2014. december 20., szombat 21:19

Kellékek

Tollszár - 400 ft-tól

Tollhegy - 350 ft-tól

Tus - 450 ft-tól

papírok

 Tus, papír és tollhegy és sok-sok gyakorlás - nagyjából ennyi kell ahhoz, hogy megtanuljuk a kalligráfiát vagy rondírást. Amit nagyanyám még a tanítóképzőben tanult, én egy négy órás tanfolyamon próbálom elsajátítani, de szánalmas betűim sehol nincsenek ahhoz, amit Gleichauf Bogi, a "The Fanatic Calligrapher" tud.

A hely a Paloma egyik kis műhelye, ahol Mimi, a tulaj fantasztikus hangulatot teremtett néhány virággal, antik csészével és szépen dekorált fánkkal.

És ez csak egy kis része annak a csodának ami várt. Mindenki kapott egy kis csomagot, melyben tollszár, tollhegyek, gyönyörű papírok és kellékek voltak, úgyhogy innentől fogva nem volt más dolgunk, mint megtanulni, hogyan is kell ezt csinálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szexi Pin-up csajok ihlették a kigombolt blúzú kisszekrényt

aa 2014. december 19., péntek 19:08

A romániai származású dizájner, Cristina Bulat az év második felében tarolt legújabb, „Unbutton Collection” néven futó bútor kollekciójával, melyben egyszerre jelenik meg a skandináv design letisztultsága, valamint a burleszk és a pin-up vicces és szexi mondanivalója. A fiatal tervező munkájával nemcsak a távol-keleti szaklapok foglalkoztak az elmúlt hónapokban, de elnyerte az év legjobb román termékének járó díjat is az Elle Decoration Design Awardson valamint bútorait kiállították a bukaresti Nemzetközi Bútor Vásáron, a BIFE-SIM 2014-en is. – írja a freshome.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétszintes könyvtár is van a világ legnagyobb Starbucksában

bb 2014. december 19., péntek 10:23

Egyszerre ijesztőnek és gyönyörűnek nevezte a fastcodesign.com szerkesztője az újonnan átadott Starbucksot a Seattle-ben található Capitol Hill negyedben. A hely érdekessége, hogy a sajátosan nagy méretének köszönhetően az eddigi legméretesebb a kávézó nagyhatalom történetében. A 15.000 négyzetméteres , LEED-tanúsítvánnyal ellátott három szintes silóban egyedi diófa bútorokat és egy kétszintes könyvtárat is elhelyeztek a tervezők, de ekkora területen az óriási ipari berendezések között megfér egymás mellett két kávézó, egy üzlethelyiség valamint egy étterem is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6+1 épület a Rubik-kocka jegyében

bb 2014. december 18., csütörtök 11:24

Idén ünnepli negyvenedik születésnapját a világ egyik legismertebb 3D-s logikai játéka, a Rubik-kocka, amit Rubik Ernő talált fel 1974-ben. Az addiktív puzzle meghatározó inspirációforrást jelentett az elmúlt években több kreatív területen, mint például az építészetben is, aminek köszönhetően több olyan épület is felépült, mely a bűvös kocka forma- és színvilágát idézi. 2014-ben, a kerek évforduló kapcsán a nagyvilág is tisztelgett előtte, New Jersey államban például a Liberty Science Center és a Google szervezett egy nagyszabású vándorkiállítást, melynek koncepciójáért a harvardi matematikus, Daniel Goroff felelt. Az eseményen felbuzdulva az io9.com szerkesztői összeállítottak egy listát arról, hogy milyen épületek emlékeztetnek legjobban a Rubik-kockára világszerte. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki pulikutyán ücsörögni?

Menő/Ciki

aa 2014. december 17., szerda 15:06

A rendszeres tisztítását nem biztos,hogy vállalnánk Lőrincz V Gabi és Lőrinc Jonatán többfunkciós párnával ellátott székének, de nagyon szellemesnek és mutatósnak találjuk a tervezőpáros ötletét. Az LVG Textilart márka alapítója, a falikép-szőnyeg tervezőként ismert Lőrincz V Gabi ezúttal ezzel a tetszés szerint variálható bútorral hívta fel magára a figyelmet, melynek egyedisége kétségkívül a külsejében és a speciális elkészítésében rejlik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
658 szavazat 686 szavazat

890 forint és egy óra munka az új bútor ára

etelka 2014. december 16., kedd 16:42

Még mindig a mama szocreál bútorai borítják a lakást? Rosszul lesz, hacsak rájuk néz, de nincs pénze még az Ikeára se? A megoldást sikerült megtalálnom, alig 890 forintba került. A titok nyitja a Pentart új festéke, amit kis túlzással az Annie Sloan Chalk Paint festékének jóárasított verziójának lehet nevezni, legalábbis tulajdonságait illetően mindenképp.

Tehát van egy elég randa szocreál éjjeliszekrényem, amihez valamilyen abszurd és perverz módon ragaszkodom, mert tök prakitkus. A teteje fóliázva van, ergo csiszolni szinte lehetetlen, viszont legalább visszataszító kinézete van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Madárrajongókra hajt a Lego

ST 2014. december 16., kedd 09:09

Bár a Lego eredetileg gyerekjáték lenne, mégis rengeteg felnőttet is megihlet a variálhatósága és az (akár) művészi lehetőségei miatt. Most újabb célcsoportot ragadhat magával: a madárkedvelőkét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szakíthat a lila színnel a Wizz Air

etelka 2014. december 15., hétfő 16:12

Változó logó, új gépek és új színek – információink szerint ez vár arra a hét új Airbus A320-as repülőgépre, amelyek 2014 novembere és 2015 júniusa közt érkeznek meg. Ami biztosnak tűnik, hogy változik a szín, állítólag a lila búcsúzik, helyette a kék kerül a rózsaszínnel párba.

Az átalakítást a menedzsment azzal indokolta, hogy a magyar hátterű légitársaságnak 10 éve ugyanaz a designja, időnként pedig szükség van változtatásra.

A designváltással kapcsolatban megkerestük a légitársaságot is. „A Wizz Air hagyományosan nem kommentál pletykákat és találgatásokat, azt azonban meg tudjuk erősíteni, hogy folyamatban van egy projekt, amelynek során újragondoljuk vagy frissítjük a WIZZ brand bizonyos elemeit. Ha eljön az ideje, további részleteket is megosztunk majd".
 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ragyogó folyók az asztallapban, akár saját kezűleg is

ST 2014. december 14., vasárnap 16:02

A különleges bútorokat mindenki szereti, de a kínálatuk viszonylag behatárolt. Ennek oka főleg az anyagi oldaluk, hiszen ha valami nem hétköznapi, akkor annak bizony az ára sem az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Téli meseország az otthonában - 7 egyszerű lépésben

Steiner Kristóf 2014. december 13., szombat 15:25

A karácsonyban sok jó dolog van az evéstől az iváson és a hülye filmek nézésén át egészen az ajándékokig, de a legeslegjobb benne - nekem - egyértelműen a készülődés, ennek pedig rendkívül fontos része a lakásdekoráció. Nálam ez nem annyira egy délutáni, hanem inkább egy-két hónapon át tartó, lassan de biztosan kibontakozó folyamat - előbb megjelennek a karácsonyra utaló apró jelzések, mint képeslapok a hűtőn, vagy egy tobozzal ékesített asztaldísz, aztán egyszercsak megszáll az ihlet, és felaggatom a fényeket, mire pedig beköszönt a december, rendszerint már nagyjából készen vagyok a vendégseregre. Elméletem szerint ennek az október-novemberi karácsonyi készülődésnek semmi köze az ünnep "kommersz" mivoltához, egyszerűen így praktikus, ráadásul még jó móka is. Elképzelni nem tudom, mikor lenne nekem időm lakást díszíteni karácsony hetében, amikor nyilvánvalóan már non-stop enni és inni fogok, De addig is összeszedtem néhány egyszerű és hatásos lakásdekor-ötletet, amelyekkel bárki feldobhatja az otthonát, még mielőtt elsodorja a karácsonyi "semmire nincs időm" szezon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha mindig is kólásdoboz vagy a keresztrejtvény formájú kandallóra vágyott volna

Menő/Ciki

Edicsek 2014. december 12., péntek 15:10

Herczeg Zoltánt eddig extravagáns ruháiról ismerhettük, így legutóbbi bemutatóján meg is lepődtünk, sose gondoltuk volna, hogy egyszerű cuccokkal is elő tud állni. Aztán sikerült egy újabb irányvonallal meglepnie bennünket, mikor kiderült, hogy kályhákat tervez a MAT kerámia céggel karöltve. A kandallók vagy kályhák bemutatóján elmondta, hogy ő személy szerint sosem szerette a cserépkályhákat, mert mindegyiket rondának találta, szóval először hirtelen nem is tudta hovatenni a megkeresést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
761 szavazat 786 szavazat

Vegyen bútort fillérekért!

etelka 2014. december 12., péntek 12:16

Kiárusítást hirdetett a Basic Collection bútorüzlet, melynek keretében 80-90 százalékos kedvezménnyel lehet lecsapni a főleg vendéglátós bútorokra, azaz székekre, asztalokra, és egy-két kisbútorra. A Facebookon meghirdetett eseménynek hamar híre kelt, az első nap a 10-órás nyitáskor sorok vártak a bejutásra, akik aztán pillanatok alatt lecsaptak a masszívan leértékelt cuccokra. A 2008 óta működő cég nem zár be, csak költözik, a Jaguár szalon helyére, a József Attila utca régóta bezárva búslakodó üzlethelyiségébe próbálnak életet lehelni. A megmaradt készletet nem akarták átvinni, ezért inkább leakcióztak mindent.

Az egyedi vevők mellett persze a vendéglátósok is megjelentek, volt aki most megnyíló kávézójába vett 10 asztalt meg egy rakás széket, más csak az éttermét akarta feldobni. A legdrágább szék 19.900 forintba került (kivéve a design darabokat), de már simán le lehet csapni 6000 forintért egy jópofa asztalra. A bútorok mellett fillérekért (1000/m) kínálnak bútorszöveteket és műbőröket, 5000 forintért pedig már igazi bőrt is kaphatunk. Bár sok minden elfogyott, a még két napig nyitva lévő üzletbe érdemes elnézni, sok szép tárgy várja még a gazdáját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Szavazza meg Magyarország legmenőbb irodáját!

etelka 2014. december 10., szerda 20:57

Ötödször keresi az iroda.hu csoport Magyarország legmenőbb irodáját. A zsűri elnöke Finta Sándor, rajta kívül heten igyekeznek kiválasztani a legszebb, legdizájnosabb, legélhetőbb munkahelyet. December 8 - január 15 között várják a szavazatokat. A közönségszavazás lezárása után egy független, a kategóriáknak megfelelő szakemberekből álló zsűri értékeli a beérkezett pályázatokat, majd a nevezőktől bekért további anyagok, valamint a személyes házbejárások után alakul ki a végső sorrend. 

letöltés
Fotó: azevirodaja.hu

A győzteseket 2015. február 5-én a Budapest Music Centerben, az V. Díjátadó Gálán hirdetik ki. Nézze meg a jelölteket, és szavazzon, vajon a Ustream az Il Bacio di Stile, a Noguchi, vagy épp a KPMG munkatársainak van a legjobb helyük Magyarországon?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A takaró, ami nem a melegével menthet életet

ST 2014. december 9., kedd 15:38

Az elsősegélynyújtást pontos eljárását mindenkinek meg kell tanulnia, aki jogosítványt szeretne. Sőt, sok helyen a tananyagba is be van építve, ám még ez sem garantálja azt, hogy a megszerzett tudást vészhelyzetben mindenki használni is tudja. Ilyenkor az ember sokszor lefagy, nem tud reagálni, és hiába tanulta meg annak idején, egyszerűen nem emlékszik semmire (nem is beszélve azokról, akik egyáltalán nem tanultak ilyesmit). De akkor mit kell tenni, ha az ember olyan helyzetbe keveredik, hogy segítenie kell a másikon, méghozzá sürgősen?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kézmelegítős bögre a hideg napokra

ST 2014. december 7., vasárnap 15:47

A tél egyik velejárója a hideg is, amit azonban a legtöbben nem igazán kedvelnek. Persze ennek is megvan a maga szépsége, csak nehéz észrevenni. De kétségtelenül az egyik, amikor a forró bögrét markolva melengeti a kezét és nézi, ahogyan esik a hó.

bögre markolászásával csupán annyi a baj, hogy az csak a tenyerét melegíti, a kézfeje többi részét nem.  Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie: Sabrina Fossi tervező szintén fázós fajta lehet, hiszen az általa alkotott ToastyMUG bögre tökéletesen megfelel a hideg napok teázásaihoz, vagy éppen forralt borozásaihoz. 

Kép: sabrinafossi.com
Kép: sabrinafossi.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 híres nappali a legismertebb tévésorozatokból

aa 2014. december 7., vasárnap 13:12

Nemrég megmutattuk, hogy melyek azok az ikonikus bútordarabok, amiket számtalan alkalommal láthattunk már mozifilmekben az elmúlt évtizedekben. Ezúttal a Harper's Bazaar szerkesztői állítottak össze egy listát arról, hogy az ötvenes évek óta miként és mennyiben változtak a tévésorozatokban látható szobabelsők. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen nappalija volt a Jóbarátok vagy a Szex és New York főszereplőinek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jövőre se maradunk Jacobsen székek nélkül

aa 2014. december 6., szombat 20:14

Az év elején mutattuk be, hogy milyen Arne Jacobsen replikákat árul a dán bútorgyártó cég, a Republic of Fritz Hansen. A márka akkor a tervező 1958-as Drop formáját dobta újra piacra, egy másik ismert dán bútor cég, a Howe pedig a skandináv építész és tervező Munkagaard és Tongue néven futó székeiben látott fantáziát. Jacobsen 1955-ben, az Ant Chair után alkotta meg második székszériáját, a Tongue-ot, a Munkegaardot (más néven Mosquito szék) pedig egy iskola berendezési tárgyaként tervezte, de a klasszikus forma olyan sikeres lett, hogy rövid időn belül számos ikonikussá vált dán épületben is felbukkant - számol be a közkedvelt bútordarabokról a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szabadítson fel helyet a gyerekszobában!

ST 2014. december 6., szombat 14:15

A helytakarékosság nagyon nem egyszerű feladat, főleg akkor nem, ha olyan térről van szó, ahol bizonyos bútorokat nem tud mellőzni. Ilyen a gyerekszoba is, hiszen ha a poronty már nem rácsos ágyban alszik, akkor bizony a szekrény, az ágy és az íróasztal nélkülözhetetlen kellékek lesznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés