RAKTÁR

Ilyen egy skót piramis

ZZs 2015. május 15., péntek 19:11

A skóciai Lomond-tónál fekvő az Inveruglas nevű falucskában május 13-án adják át azt a  8 méter magas kilátót, ami igencsak hasonlít egy piramisra és ami az An Ceann Mor nevet kapta. A Daniel Bar, Stephane Toussaint és Sean Edwards tervezte kilátó faanyag idővel beszürkül, így jobban illeszkedik majd a tájba - írja a BBC.
Egy kormányzati program keretében a piramis mellett három építményt adtak át a környéken. A projekt következő fázisában többek között a Cairngorms Nemzeti Parkban próbálják majd rávenni ehhez hasonló kilátókkal rávenni a kirándulókat, hogy álljanak meg egy kicsit, és nézzenek egy kicsit körül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A 3D nyomtató menőség és erre bizonyítékunk is van!

Edicsek 2015. május 15., péntek 17:38

Május 14-16-ig tart a Budapest 3D Printing Days kiállítás, ahol a látogatók megtudhatják, mire is jók a 3D nyomtatók, merre halad a technika és egyáltalán, hogy néznek ki ezek a szerkezetek működés közben. Ugyanitt kihirdették a What-to-print-in-3D designverseny győzteseit is, és megtudtuk azt is, hogy minifigurát, műkörmöt és edényszárítót is lehet nyomtatni 3D-ben. Jó, azt nem állítjuk, hogy most azonnal rohannánk venni egy ilyen nyomtatót, de hogy szívesen nyomtatnánk valami egyedit, az tuti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Törpe gyümölcsfát minden erkélyre, kertbe!

ST 2015. május 13., szerda 20:07

Konyhakertje ma már gyakorlatilag annak is lehet, aki még csak erkéllyel sem rendelkezik, hiszen a kertészetek és a szakemberek, valamint néhány használható ötlet akár a lakásban is lehetővé teszik a nevelést és a szüretet. Arról viszont sokkal kevesebb az infó, hogy mit kell tennie, ha saját gyümölcsöket szeretne termeszteni. Az eper vagy a szeder nem kihívás, hisz ezek kistermetű, bokros növények, de mit tegyen az, aki almára, körtére vagy a cseresznyére vágyik? Ebben az esetben is van megoldás: legyen törpe gyümölcsfája!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Yoko Ono tragikus kávéskészletet tervezett a remény jegyében

Divany.hu 2015. május 13., szerda 08:51

John Lennon özvegye, Yoko Ono amúgy zenész és képzőművész, most viszont éppen kávéscsészék tervezésében fejezi ki önmagát, adta hírül a New York Daily News. A művésznő az Illy kávéscég Illy Art Collection kávéscsésze-sorozatába tervezett egy hét részből álló kollekciót, melyből hat az újkori történelem hat tragikus eseményének állít emléket Ono saját kézírásával, és egy régi japán edényjavítási technika, a kitsugi segítségével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Swarovski játszótéren is ugrálhat a gyerek

Edicsek 2015. május 12., kedd 20:56

Mi már tényleg nem lepődünk semmin, ha a Swarovski csiszolt üvegekről van szó. Most például a felújított múzeumokról érkezett néhány infó, amik közül az egyik az, hogy készítettek egy játszóteret is. Ha máris indulnának, ne feledje, ha a gyerek lehorzsolja a térdét, akkor kristályos ragtapaszt tegyen rá, és vihasztalja meg egy üvegdarabos süteménnyel

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsben meleg párok engedik át a zebrán

mzd 2015. május 12., kedd 15:45

Arról már írtunk, hogy a bécsi Life Ballt idén milyen gyönyörű Klimt-parafrázis fotókkal promózzák, viszont most egy újabb, hasonlóan menő lépésről számolhatunk be: a már említett esemény, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványarádé alkalmából június végéig az egyszemélyes kis gyalogos figurája helyett azonos nemű párok is láthatóak majd a közlekedési lámpákon az osztrák fővárosban – tudtuk meg Bécs Város Képviseleti Irodájától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: bútorok kintre

ermiz 2015. május 12., kedd 13:49

Ezeket néztük

Fa terasz szett (asztal+ 2 szék)

Napozóágy

Napernyő

Talp

Párna

Hintaágy

Letagadhatalan a nyár jelenléte, az áruházak tömegével kínálják a kerti és terasz szetteket, grillsütőket és egyre több medencefelszerelést. Annak jártunk utána, hol mennyibe kerülnek a kerti bútorok. Igyekeztünk ugyanolyan termékeket keresni, de ez persze nem mindenhol volt lehetséges, így azt néztük, melyik a legolcsóbb termék hasonló kategóriában. Voltunk hipermarketben és barkácsboltban egyaránt, és megdöbbenve figyeltük, mekkkora árdifferencia van egyes áruházak közt. 

Az Auchanban meglepően sokféle kerti termékre bukkantunk, idén a cég úgy látszik, azokat is megszólítja, akiknek kisebb-nagyobb medencéjük van, mert megannyi polcnyi kegyszert lehet kapni hozzá. Van többféle hintaágyuk is, a fa balkonszettet pedig le is akciózták, hogy minél több fogyjon belőle. A párnakínálat is nagy, látszik, hogy gondoltak a kiskerttulajdonosokra, nyaralókra, akik elsuhannak a budakalászi áruház mellett. Ha valaki grillezni kíván, itt külön rész várja, hogy valaki lecsapjon a mindenféle típusú, méretű és árú grillalkalmatosságra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig is olasz dizájnsótartóra vágyott? Tessék.

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:35

Museum of Modern Art, azaz MoMa webáruházában május elejétől kaphatóak az 1910-es évek olasz dizájnjának replikái, amik így ráadásul nem is kerülnek egy vagyonba. Oké, nem olyan olcsók, mint egy ikeás evőeszközkészlet, de tényleg emberi áron juthat hozzá híres olasz kortárs tervezők termékeihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmondtuk, hogy kékebb lesz a Wizz Air!

Divany.hu 2015. május 11., hétfő 10:08

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Wizz Air hét új Airbus A320-as repülőgépe új designt kapott, ami most kiderült, nagyjából annyit jelent, hogy a cég kékre cserélte a lilát. Az Airportal mutatta be a hangárból elsőként kigurult gépet, amiről rajongóknak eláruljuk, hogy az F-WWIA tesztlajstromot viseli. Még azt is elárulták, hogy a repülőgép végleges, magyar lajstromát a hivatalos átvételkor kapja majd meg, mely a hírek szerint HA-LYQ lesz.

A repülőgép orr része fehér festést kapott a szárnytőig, ahonnan elkezdődik a magenta színű sáv. A repülőgép törzsének első részén egy nagy W!ZZ logó kapott helyet, magenta és kék színben. A wizzair.com webcím a repülőgép törzsének hátsó részére került. A repülőgép hajtómű burkolatai maradtak magenta színűek. 

Az új festésről az Airportál megkérdezte a légitársaságot is, de azt a választ kapták, hogy várjanak e hó tizenkilencedikéig, akkor minden kiderül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ilyen egy szerethető bringás vásár

mzd 2015. május 10., vasárnap 09:04

Szeretek mindent, ami bringákkal kapcsolatos, ezért úgy döntöttem, hogy a múltkori csalódásom után most a Projekt Showroom pop-up boltjának is adok egy estélyt. És milyen jól tettem: bár jelenleg semmire nincs szükségem, egy-két dolog láttán majdnem elcsábultam, amihez hozzásegített a szervezők és az eladók kedvessége is. Ha kíváncsi rá, hogy mit és mennyiért talál, ha május 17-ig ellátogat az ötödik kerületi Sas utcába, akkor olvasson tovább és nézze meg a galériánkat is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erkély nemcsak zöld lehet, de illatos is

ST 2015. május 9., szombat 20:56

A kertben vagy a balkonon tartott növények egyik lényege a díszítő jellegük, hiszen a zöld levelek és színes virágok kétségelenül jól néznek ki. De ha még illatoznak is, az elég sok pluszt tud hozzátenni az élményhez!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen okosasztalon főzünk majd nemsokára

aa 2015. május 9., szombat 15:00

Ahogy az otthonunk legtöbb helyisége, úgy a konyha is gyökeres változásokon ment át az elmúlt száz évben. És az Ikea szerint ez még látványosabban és nagyobb sebességgel fog változni az elkövetkező évtizedben. A konyhában bekövetkező forradalmi fejlődésre hívták fel a figyelmet a nemrég megrendezett Salone del Mobile Design kiállításon és vásáron Milánóban is, ahol a Concept Kitchen 2025 nevű program keretén belül azt mutatták be, hogy az Ideo dizájn céggel együttműködésben az Ikea szakemberei, valamint 50 formatervező szakos svéd és holland diák milyen fejlesztéseket vitt végbe az egy éves kutatómunkájuk során.

A jövő asztala felismeri majd az ételt.
A jövő asztala felismeri majd az ételt.
Fotó: conceptkitchen2025.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Komplett erdőt növesztettek az osztrákok a világkiállításra

mzd 2015. május 8., péntek 17:26

Amíg mi egy olyan, ötmilliárd forintba kerülő, ízléstelen sámándobbal égetjük magunkat Milánóban, amitől még a saját tervezői is elhatárolódnak, addig az osztrák szomszédok egy komplett erdővel készülnek a világkiállításra. A Klaus K Loenhart építesz vezette csapat, a Team Breathe annyi fát ültetett, hogy akár 1800 ember számára is biztosítani tudják az oxigént – olvasható a dezeen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fűnyíró-továbbképző: hogy a legjobbat válassza!

Dívány 2015. május 8., péntek 11:12

A választás szempontjai

 • mekkora a kert, hogyan van kiépítve
 • mennyire lehet közel menni a szegélyekhez
 • tolókar állítható-e
 • milyen füvet tud levágni
 • kerékhajtás szükséges-e
 • milyen erősségű a motor
 • mennyire nehéz
 • kell-e éleztetni, és ha igen, mennyire nehéz szétszerelni
 • rendelkezik-e áramütés elleni védelemmel
 • benzines vagy elektromos
 • milyen hosszú a vezeték
 • golyóscsapágyozottak-e a kerekek?

 A kertes házban élők egyik leggyűlöltebb tevékenysége a fűnyírás. Ezt a munkát elhanyagolni nem nagyon lehet, mert ha nem csinálja meg az ember időben, akkor a fű túlnő, és 10-12 cm felett már csak a kaszálás marad. Míg Amerikában vagy szuper kis traktorokkal nyírják a kerteket, vagy jön a zsebpénzért ház körüli munkákra fogható kamasz, nálunk keveseknek van egy kisebb használt autónyi pénze kistraktorra, így legtöbbször a tulaj áll neki a feladatnak kézi fűnyíróval. A Praktiker és az AL-KO szakemberei segítettek elmagyarázni, mire érdemes figyelni a vásárlásnál, mik a megfontolandó szempontok.

Először is nézzük, milyen típusú gépek léteznek. Megkülönböztetünk benzines, elektromos, akkumulátorost és kézi erővel működtetett fűnyírókat. A jelenleg legismertebb márkák a piacon az MTD, AL-KO, Husquarna és a Bosch gépek.

Az első szempont, ami alapján dönteni tud, a kertje nagysága: az elektromos, akkus gépek általában 250-800 m2-ig használhatóak, a benzinesek nagyjából 800-1800 m2-ig, a kézi erő pedig addig, amíg az ember bírja a strapát. A tartályos gépek akkor jók, ha nagyobb kertben akarjuk használni őket, egyébként a ház elé, kisebb előkert esetében bőven megfelelő az oldalt kidobós változat. 

shutterstock 59131393

A kérdés persze gyakran az ár, az olcsó és a drága gép között főleg funkcióbeli eltérések vannak, értelemszerűen a drágább kép több funkcióval rendelkezik, és többnyire erősebb a motorja is. Egy magasabb árú darab képes például mulcsozni, állítható a központi magassága, erősebb a motorja, duplán golyóscsapágyazott kerekei vannak, puha fogantyúja. Mielőtt döntünk, érdemes megnézni azt is, hogy a gyártó hány év garanciát biztosít a gépekre, az AL-KO esetében ez 1 év, amit meg lehet növelni + 2 évvel, amennyiben a vevő regisztrál a vásárlás után, de hasonló lehetőség van többek közt a Makitánál is, így érdemes vásárláskor rákérdezni erre.  Normál használat és karbantartás esetén a fűnyírók évekig működnek.

Komolyabb gépet akkor érdemes venni, ha sok a bokor vagy fa a kertben, ezért nem praktikus mondjuk egy vezetékes elektromos fűnyíró használata. Érdemes végignézni a hazai webshopok kínálatát és összehasonlítani a kinézett készülékeket. Ehhez nézze meg, mire jutottunk korábbi tesztünkben, amikor a barkácsáruházak internetes megjelenését vizsgáltuk meg.

A fűnyíró mellett egy másik fontos kerti kiegészítőt is érdemes beszereznie, ez pedig a szegélynyíró. A fűnyírók ugyanis legjobb kialakítás ellenére sem képesek elérni olyan helyekre, mint a fák töve, a kerti csap körüli terület, vagy éppen a ház oldala, pedig itt is kell nyírni. Ehhez használhat kézi megoldást, vagyis ollót, ám ezzel azért elég sokáig tart a művelet. Célravezetőbb egy elektromos, vagy akár motoros fűszegélynyírót beszereznie. Ezek között van olyan, amelyik csak damillal dolgozik, de már kapható késes változat is, aki pedig nem szeretné tartani a szerkezetet, az választhat olyan modellt is, amelyik kerekekkel rendelkezik.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a vastagabb, esetleg félig fás-, fás szárú gyomokat a szegélynyíróval nem tudja majd jól levágni (próbálkozhat ugyan vele, de rendszerint csak a damilt pazarolja). A másik dolog, amit mindenképpen tartson szem előtt, hogy bár a damil nem bírja a fás szárú gyomokat, a műanyagot azonban tönkreteszi, szóval ha a kertben műanyag cserepes növények vannak a fűben vagy annak szélén, akkor a szegélynyírót itt csak óvatosan használja, vagy váltson inkább ollóra.

A választék ebben az esetben is legalább olyan széles, mint a fűnyíróknál, ezért a vásárlás előtt gondolja végig, hogy pontosan mire is szeretné használni az eszközt és mekkora területet akar levágni a segítségével. Ha még így sem tudja megtalálni a legmegfelelőbbet, akkor kérje az eladók segítségét.

Hát- és derékfájás a fűnyírástól

Sajnos ez a tünetcsoport sokakat érint, fűnyírás után pedig a tünetek fokozottan jelentkeznek. Ennek oka azonban nem a gépben keresendő, hanem a tartásban. A legtöbben a munka közben a vállaikat előreejtik és görbén tartják a hátukat, emiatt a test statikai egyensúlya felborul, ami komoly izommunkát ró a hátra és a derékra. A sokáig tartó pluszmunka pedig egy idő után fájdalomhoz vezet. Amikor füvet nyír (főleg, ha esetleg ollóval vágja a szegélyt!), törekedjen arra, hogy a háta egyenes legyen. Ebben segítséget is kaphat a gyógyászati segédeszköz boltokban, ahol olyan eszközöket is beszerezhet, melyek segítenek megtartani a helyes pozíciót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ezek a kis rohadékok gyilkolják a növényeit!

etelka 2015. május 7., csütörtök 16:35

Gyönyörű nevű, de mocsok kis lények teszik tönkre a termést és a növényeinket, és akkor még nem beszéltünk a kórokozókról. A tavasz többek közt azzal telik a kiskerttulajdonosok körében, hogy hümmögnek, szitkozódnak, majd elindulnak a legközelebbi gazdabolt vagy kertészet felé, hogy beszerezzenek valamit, ami kiirtja a dögöket, melyek tönkreteszik a fákat és a növényeket. Nincs ez máshogy azok körében sem, akik nem rendelkeznek kerttel. 

Mi a Hermes áruházba látogattunk el, hogy egy szakértő magyarázza el, milyen csapásokra számítsunk és mit tehetünk ellenük. Érdemes tudni, hogy ezekbe a boltokba be lehet vinni a károsodott növényt, és az ottani szakértők megmondják, hogy mi a baja és mit is lehet vele csinálni. Vigyázat, most egy csomó vegyszer nevét fogja olvasni, így ha ön csak a biokertészkedésben hisz, itt abba is hagyhatja az olvasást, és kattintson erre a cikkünkre! Ha azonban igazi terminátorként szállna szembe a kis dögökkel, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A könyvjelzők már rég nem unalmas kis papírcsíkok

aa 2015. május 7., csütörtök 15:32

Míg a világ másik végén már lámpabúrának álcázott könyvjelzőt is vehetnek az excentrikusabb könyvmolyok, addig hazánkban még divatban vannak a hagyományosabb formák, amiket a könyvbe kell helyezni. Persze azért ezek is változtak a korral, a sima kis keménypapír csíkokat felváltották már az újszerű anyagok és formák. Napjainkban már olyan strapabíróbb, de könnyű anyagból is készítenek könyvjelzőket, mint például a puha szilikon, a rozsdamentes acél, vagy a műanyag, és persze a formákban is akad némi újítás. A boredpanda.com össze is válogatott pár egész elrugaszkodott darabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Na, ilyen lett a milánói expóra tervezett sámándob

etelka 2015. május 7., csütörtök 10:54

Szép vagy ronda a magyar pavilon?

 • 532
  Szép, persze, hogy szép!
 • 1294
  Ocsmány, nem is értelmezhető!
 • 477
  Pont olyan, mint a többi!

Már akkor botrányoktól volt hangos a sajtó, amikor még meg sem épült a magyar pavilon a május elsejétől október 31-ig látogatható Milánói Világkiállításra: a tervezők kiléptek a projektből, nem adják hozzá a nevüket , a kifizetések pedig akadoznak. Csakhogy mindennek ellenére a pavilon elkészült, és május elseje óta ott áll, ahol állnia kell. Az Életkert pavilon nehezen értelmezhető alkotás, nem csodálom, hogy nem vállalják be a tervezők. A hivatalos kommunikáció szerint a pavilonban megjelennek az egészséges hagyományok, mely Magyarország minőségi élelmiszereit népszerűsíti.

Ugyanakkor, mivel mi maga vagyunk a víz országa, mondhatni édesvízi nagyhatalom vagyunk, ezért a gyógyvizeket is promózzuk egy kicsit. És önök azt tudták, hogy „Magyarország számára kiemelt fontosságú az agrárkutatás, a biológiai örökség megóvása és továbbadása a tudományos módszerek és innovatív technológia felhasználásával"? Pedig hát ez áll a hivatalos honlapon.

Plusz harcolunk egy kicsit ezzel a pavilonnal a GMO termékek ellen, és még sikerül bemutatni az olasz-magyar történelmi kapcsolatrendszert, amiről nekem csak a szocializmus alatti tarvisiói piaclátogatások, és a magyar lányok nagy arányú olaszországi munkavállalása van meg, de nyilván itt (is) sokkal többről van szó. Mi arra kérjük, döntse el, hogy szép vagy nem igazán sikerült a magyar pavilon! Nézze végig a fotókat, és szavazzon! 

Nincs többé szétszóródó por a hülyebiztos szemeteslapáttal

Homoki R 2015. május 6., szerda 18:26

Aki szívta már meg, hogy a frissen összesöpört kosz egy ajtócsapódás, egy fuvallat, egy rossz mozdulat hatására újra szétterül a padlón, az értékelni fogja a Yanko Design Szemeteslapát Gyagyáknak néven futó termékét. A cucc egyszerű: klasszikus lapát helyett egy lapát szájú porszívózsákba (oké, lehet kistáska is) söpörhetjük a szemetet, így azt semmilyen véletlen, se huncut természeti erő nem távolíthatja el onnan az akaratunk nélkül. Amellett pedig, hogy a szuperbiztos lapát segítségével most már végre teljes biztonsággal uralhatjuk a port, még nem is néz ki rosszul - nem mintha ez elsőrendű szempont lenne egy takarítószettnél, na de nem is utolsó. 

abc7a5 f268c5c4c2e1455db32933a60bb722ae
Fotó: arielanisfeld.com

Dubaj odavolt a magyar bumerángpadért

mzd 2015. május 6., szerda 15:24

Szőnyi Anna a MOME építész szakán szerzett diplomát és jelenleg Dubajban dolgozik. A nevéhez fűződik a Boomerang nevű pad megalkotása is, amellyel elnyerte a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium közös pályázatának Urban Design Initiative kategóriáját – tudtuk meg a Magyart blogról. De vajon hogyan lehet újat mutatni egy paddal? Mutatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egylégterű irodában dolgozzon odúban!

Edicsek 2015. május 5., kedd 08:03

Egylégterű irodában létezni sem a legegyszerűbb feladat, főleg olyanoknak nem, akik szeretnek csendben és nyugalomban dolgozni. Most viszont itt van elvileg a megoldás arra, hogy közös légtérben is üljön a kollégákkal, mégis külön, és ne kelljen zenét üvöltetnie a fejhallgatóján egész nap, mert zavarja, ahogy az ön mellett ülő telefonálgat naphosszat. A Brody egy kis kuckó, nem túl otthonos, nem is túl kényelmes, de legalább úgy érezheti, hogy van egy kis privát területe az irodában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megéri, nem éri? Mindent a napelemekről!

etelka 2015. május 4., hétfő 12:15

Nem lehet eleget beszélni arról, mennyire fontos megújuló energiákat használni, és mennyire jó, hogy a nap erejével lehet melegíteni a vizet, meg termelni az áramot. Ma már a passzívház sem tűnik úri huncutságnak. De hogyan kezdjünk hozzá, ha szeretnénk megújuló energiát, mondjuk napenergiát használni? Kezdjük azzal, hogy a napelem és a napkollektor nem egymás szinonímái. A napkollektor melegvíz előállítására alkalmas, míg a napelemek a napsütésből villamosenergiát állítanak elő.

shutterstock 92639266
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kávéfőző gazdag steampunkoknak: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2015. május 4., hétfő 09:18

Elég borsos árat kell fizetniük egy-egy csésze kávéért azoknak a kávérajongó steampunkoknak, akik rápörögnek a szöuli Dutch Lab márka különleges kávéfőző gépeire. A The Creators Project híre szerint az időigényes, lassan csöpögő kávét készítő szerkezeteket olyan művészeti irányzatok ihlették, mint a gótika, az Art Nouveau, valamint a modernizmus és annak épületei, és gépek olyan híres épületeket idéznek meg, mint például a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony vagy a holland szélmalmok.

Távolról sincs vége, olvasson még »
582 szavazat 749 szavazat

Origamira hasonlít a jövő villanykörtéje

Menő/Ciki

bb 2015. május 3., vasárnap 17:00

„Ahol a stílus és a tudomány találkozik” – többek között így jellemzi magát honlapján a torontói székhelyű Nanoleaf, nem teljesen indokolatlanul: a kreatív csapat újragondolt villanykörte formáit első ránézésre dizájnos karácsonyfaégőknek is hihettük volna. Pedig izzóik nemcsak a dekoratív formák miatt érdekesek, hanem az energiahatékonyság és a környezettudatosság miatt is – nem véletlen, hogy épp abban a hónapban dobták piacra a Nanoleaf Gem led izzót, amikor a Föld napját (április 22.) ünnepeltük. A torontói egyetemem tanult tervezők célja az volt, hogy olyan fényforrást alakítsanak ki, ami a lehető legkevesebb energiát igényli. Hát, sikerült is: ez az üvegből készült izzójuk egy 60 wattos hagyományos égő intenzitásával világít, ugyanakkor 8 wattot fogyaszt, viszont akár 23 év is lehet az élettartama. Így már nem is tűnik olyan soknak az a 24,99 dollár (kb. 6700 forint), amit elkérnek érte, ugye?

Nanoleaf Gem lamp off hiRes 54d712dd-6361-44cb-8ad6-f75f6a6cdcc0
Fotó: nanoleaf.me
Távolról sincs vége, olvasson még »
471 szavazat 519 szavazat

Komposztálás kisokos, hogy a szemete hasznos legyen

ST 2015. május 3., vasárnap 16:31

Komposztálni, azaz hulladékok szerves anyagaiból tápanyagokban bőséges humuszt képezni nagyon környezettudatos megoldásnak hangzik, és az is – mégis sokan visszarettennek tőle, mert attól tartanak, hogy drága az előállítása vagy kíméletlen bűzzel jár. Na de tényleg? Mit érdemes és mit nem ajánlott beleaprítani? Egyáltalán, hogyan érdemes nekikezdeni? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menekülteket is fogad ez a dizájnhotel

mzd 2015. május 3., vasárnap 11:22

A bécsi Magdas Hotel elég újkeletűen értelmezi a vendégszeretet fogalmát: az osztrák szálloda célja az volt, hogy a turisták fogadása mellett szálláshelyet biztosítson azoknak, akik arra kényszerültek, hogy elhagyják szülőhazájukat. Az ötletért egyébként a Magdas, a Caritas Austria leányvállalta, a kivitelezésért pedig az AllesWirdGut Architects felelt - írja a Design Milk.

A Bécsbe látogató turistákat 78, a Práterre néző szoba várja, a menekülteket pedig 2, összesen 25 férőhelyes lakóegység várja. Utóbbiaknak munkalehetőséget is biztosítanak, ha szeretnének dolgozni – egyébként a hotel személyzete javarészt belőlük áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés