RAKTÁR

A tapast nem csak enni lehet, nézni is

Becca 2015. augusztus 20., csütörtök 18:01

Hetek óta keringett már a Facebookon, hogy hamarosan megnyit az Iparművészeti Múzeumban a TAPAS elnevezésű kiállítás, ami nagyon beindított minket. Kíváncsiak voltunk, hogy mik azok a gasztronómiai dizájnok, melyeket a konyha, az asztal és az étel inspirál. Úgyhogy amikor végre megnyílt, a múlt heti rekkenő hőségben rá is szántuk magunkat a tárlatra. Jó hír: kellemesen hűvös van a múzeumban; még jobb hír: nem ez a legjobb az egész kiállításban; még ennél is jobb hír: rossz hír nincs.  

A tapas a spanyol gasztronómiában a változatos, különféle előételként vagy italok kísérőjeként fogyasztott ételféleségeket, falatkákat jelöli, a Tapas című kiállítás pedig szintén változatos és sokszínű módon felöleli konyhai formatervezés minden ágát, melyekben egyvalami közös: kizárólag Spanyolországban tervezett vagy gyártott termékeket mutat be. A kiállított darabok között vannak spanyol dizájnerek által külföldön előállított termékek, de láthatjuk külföldi tervezők Spanyolországban gyártott darabjait is. Többek között látni a jellegzetes spanyol borostömlőt, a füles korsót és a butykost is, amelyből persze vannak fiatal tervezők által újragondolt változatok is, mint például a  Jordi Herrera chef által tervezett Fakircook vagy Andreu Carulla szellemes „élő” edénye.

A kiállítást három címszó köré csoportosították: Konyha, Asztal és Étel a három terem neve, és igen, ebben a sorrendben tárul a nagyközönség elé a múzeumban is. Az első szobában elképesztően látványos az installáció, nagyon jól tálalják a látnivalókat és nagyon jók a fényeffektek is. A szoba végében kicsit megtorpantunk azért, mert nem értettük, hogyan kerülhet egy szimpla Braun citrusprés a felhozatalba, aztán persze kiderült, hogy bármennyire is német a márka, ez a termék bizony spanyol kooperációban született. Az már nyilván nem okoz senkinek túl nagy meglepetést, hogy a Chupa Chups nyalóka dizájnját Salvador Dalí tervezte, így természetesen helyet kapott ez is a kiállításon. Egyébként rengeteg olyan termék szúrt még szemet a felhozatalban, amin elsőre meglepődtünk, mit keresnek itt, de nézze meg őket inkább saját szemével a képgalériában!

Konyha, asztal, étel

A tervező és építész Juli Capella kurátor koncepciója szerint a „Tapas” három kiállítási egységben mutatja meg gasztronómiai dizájnból: konyha - azaz az előkészítés és a hozzátartozó eszközök helye; asztal – azaz az élelmiszerek kóstolására szolgáló tárgyak; és az étel - vagyis az élelmiszerek saját dizájnja.

Tapas

A tapas a spanyol konyha jellegzetességeként (a kisebb adagokban felszolgált) előételek különböző kínálata. Sok helyen Spanyolországban kisebb és nagyobb mennyiségben szolgálják fel a tapast, például lehet választani, hogy 5, vagy esetleg 10 fajta étel kerüljön-e a kis tányérokba. Persze, sok helyen össze is lehet válogatni, hogy mi legyen az asztalon és sokszor nem előételként, hanem főételnek kérik az éhes vendégek.

Érdekesség: a tapa (falatka) eredetét számos legenda és hagyomány is övezi. Ezek egyike szerint, régen, amikor bort rendeltek, a poharat egy szelet kenyérrel vagy felvágottal takarták le, megelőzendő, hogy a por vagy a muslicák bekerülhessenek az italba. A pohár befedése a spanyol tapar igéből származik, mely a mai tapas szóra utal.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem fogja tudni abbahagyni ennek az órának a bámulását

mzd 2015. augusztus 20., csütörtök 12:51

Mintha életre keltek volna, úgy mozognak Zelf Koelman Ferrolic nevű alkotásában a tintafoltok. Amik persze nem tintafoltok, hanem a NASA által kifejlesztett mágnesezhető folyadék, a ferrofluid. Az órára a TheVerge oldalán bukkantunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, hogy tuti jól tartsa a broméliáját!

ST 2015. augusztus 19., szerda 17:37

Ha ön is vett már broméliát az üzletben, és végighallgatta az eladó utasításait, hogy hogyan gondozza azt, akkor joggal hiheti, hogy ismeri ezt a különleges növényfajt. Pedig ez messze nincs így, hiszen a broméliák több, mint 160 faja teljesen eltérő igényekkel is rendelkezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül a világ legnépszerűbb műanyag széke

aa 2015. augusztus 18., kedd 12:35

Eames székek Herman Miller gyártásában
Eames székek Herman Miller gyártásában
Fotó: Herman Miller

Ki ne ismerné a világ egyik legnépszerűbb székformáját, a Charles és Ray Eames által tervezett „Shell széket” , aminek története egészen a negyvenes évekig nyúlik vissza és amiből a klasszikus és kortárs dizájn bútorokat terveztető és gyártó Herman Miller a mai napig a legtöbbet eladását produkálja? „Egy tervezőnek olyan átgondoltnak kell lennie, mint egy jó házigazdának, akinek tisztában kell lennie a vendégek igényeivel” – vallotta Charles Eames, aki már azelőtt kísérletezett rétegelt lemezekkel, új technológiákkal és formázható anyagokkal, mielőtt elvette volna későbbi állandó alkotótársát, Ray Eamest (Bernice Alexandra „Ray”). Tehát az 1950-es években piacra dobott szék megtervezése valójában több mint tíz évvel azelőtt kezdődött, hogy valójában debütált volna a nagyközönség előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudjuk, mit fog olvasni a vécén!

etelka 2015. augusztus 18., kedd 08:25

450 ezer példányban jelent meg az új IKEA katalógus, amit elsősorban az áruházakban lehet beszerezi, a szerencsésebbek pedig a postaládájukba kapják, hogy aztán boldogan tehessék az x-eket és post-iteket, a megvásárolni kívánt termékek mellé (vagy a falhoz csaphatják a cukibbnál cukibb álomcsaládokat nézve). A katalógus újdonsága, hogy a hozzá letöltött applikáció segítségével körbe lehet járni a szobákat és kipróbálni, hogy milyen lenne a saját lakásunkban egy adott bútor. Ezzel jól el lehet játszani, mi rendesen kipofoztuk a szerkesztőséget. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok szekrény egy helyen: a gardróbszoba

ST 2015. augusztus 17., hétfő 11:30

Sokan álmodoznak arról, hogy ha egyszer lesz annyi helyük, akkor kialakítanak egy gardróbot. Amikor aztán végül valóban adódik a lehetőség, akkor mégis visszakoznak, mert már úgy megszokták a szekrényeket, és hát olyan szépek is. Jó, első hallásra egy külön szoba a ruháknak tényleg luxusnak hangzik, de ha egy kicsit jobban utánagondol, akkor bizony rengeteg helyet lehet vele megtakarítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol ágy állott, most kanapé

moana 2015. augusztus 16., vasárnap 17:30

A sűrűn lakott városokban bizony minden négyzetcentiméter számít, de a helytakarékosság és a tetszetős berendezés szinte kizárják egymást. Simon Woodroffe tervező YO! Home projektje viszont pont ennek az ellenkezőjét szeretné bizonyítani, vagyis, hogy a luxust nem kell feláldozni a praktikum oltárán.

Woodroffe és csapata többek között azzal spórol helyet, hogy az étkezőasztalt bele lehet süllyeszteni a padlóba, a konyha nem egy külön helyiség, hanem csak egy fal, amit könnyű eltüntetni, a nappaliból pedig azonnal hálószoba lesz, ha az óriási ülőgarnitúrára leeresztjük a plafonról a dizájnos álmennyezetnek álcázott franciaágyat. Az utóbbi átalakulás természetesen kis motorok segítségével történik, de akkor is le tud feküdni aludni, ha este hirtelen áramszünet volna, ugyanis a szerkezet kézi erővel is könnyedén működtethető - írja mymodernmet.com.

A tervező egyébként már a második prototípusnál tart, és a lakás méretét sikerült 40 négyzetméterre lecsökkenteni. Egy éppen készülő manchesteri házban pedig élesben is kipróbálják, hogy mennyire életképes a projekt. 

Szárazságtűrő növények a kertbe, balkonra

ST 2015. augusztus 16., vasárnap 12:03

A hőség mellett valami más is kikészíti a növényeket a nyári időszakban, ez pedig nem meglepő módon a szárazság. És míg mi bármikor ihatunk vagy fürödhetünk egyet, a növényekről ez nem mondható el. Hiszen hiába szeretné megöntözni őket, amikor látja, hogy kókadoznak, akár többet is árthat vele, mint amennyit használ: a tűző napon öntözött növény levelei ugyanis megéghetnek, amitől tönkremehet, így csak nagyon óvatosan szabad bánni vele.

Ezért remélhetőleg már minden terasz- és kerttulajdonosnak alapszabály, hogy locsolni csak kora reggel és késő este szabad – már ha nem felejti el. Akikkel ez gyakran megesik, azoknak itt egy egyszerű megoldás: ültessen szárazságtűrő növényeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kellemesnek szánt betontömb az erdő közepén

ST 2015. augusztus 15., szombat 14:03

Egy erőműtől senki sem várja el, hogy szép és esztétikus legyen. Persze azért nem árt, ha nem folyik ki a szeme az embernek, ha ránéz, de a gótikus csúcsívek vagy a organikus formák általában nem jellemzői az ipari épületeknek - kivéve persze, ha Hundertwasser arra járt. Az osztrák TIWAG erőmű látogató- és irányítóközpontja nem ilyen. Egyáltalán nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hordana anyatejet ékszerként?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 14., péntek 16:11

Annyi mindent raknak el az anyukák a gyerek születése után emlékbe a hajtincstől a kiscipőig, de valószínűleg sokan nem hallottak még arról, hogy akár ékszert is lehet készíttetni a szoptatós időszak emlékére - akár anyatejből is. A szettekhez kis gyöngyöt vagy figurát formáznak a speciális elárással megszilárdított anyatejből, amit aztán lehet hordani nyakláncon, vagy éppen gyűrűben, fülbevalón, esetleg mandzsettagombon. Ööö.

Távolról sincs vége, olvasson még »
623 szavazat 710 szavazat

A legegyszerűbb használati tárgyakat is lehet egyszerűsíteni

bb 2015. augusztus 14., péntek 09:20

A Weurbanist.com nemrég készített egy szemléletes gyűjtést azokról a használati eszközökről és szerszámokról, melyeket bár évtizedek (vagy akár évszázadok!) óta használunk, mégis ritkán esnek át némi funkcionális átalakításon. Ez nagyrészt nem véletlen, ennyi idő alatt a legtöbb tárgy formája letisztul és praktikusabbá válik - a galériában azokat a kivételeket ismerheti meg, melyekre mégis ráfért egy újragondolás, hogy méghasznosabbá, kényelmesebbé, vagy épp strapabíróbbá válhassanak. Kattintson és ön se értse, hogyan tudott eddig dolgozni egy hagyományos formájú csavarkulccsal, ollóval vagy éppen egy kalapáccsal!

Ágyat a nappaliba? Miért ne!

ST 2015. augusztus 13., csütörtök 19:28

Az egészen kicsi lakásokban sokszor nem jut hely olyan szükségesnek vélt dolgokra, mint a három személyes kanapé, a plusz fotel, vagy éppen a dohányzóasztal - de ezek nélkül azért el is lehet lenni. Ugyanakkor, ha a lakás annyira kicsi, hogy egyszerűen nem fér el benne egy külön hálószoba, akkor már gond lehet azzal, hova tegye az ágyat? Ilyenkor egy-két ügyes megoldással javíthat a helyzeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néhány trükk, hogy könnyebben eladja a lakását

Divany.hu 2015. augusztus 12., szerda 19:37

Nem egyszerű egy lakást vagy házat eladni, még akkor sem, ha mostanában kicsit felpörgött az ingatlanpiac. Vannak dolgok, amin nem lehet változtatni, de egy jó hirdetés mindenképp segítséget jelenthet az eladásban. Az Otthontérkép a néhány tippet, amelyekből kiderül, mit és hogyan kéne leírni és fotózni, hogy az ingatlan szinte eladja magát.

A megjelenő magán ingatlanhirdetések gyakori hibája, hogy nem megfelelő módon állítják össze őket, vagyis a hirdetők nem adnak pontos és kielégítő mennyiségű információt az ingatlanról, illetve hanyag minőségű fotókkal illusztrálják a szöveget. Olyan hibák ezek, melyeken kis odafigyeléssel könnyedén lehet segíteni.

Természetesen, nem mindenki engedheti meg magának, hogy profi fotóssal készíttessen bemutatkozó anyagot a lakásról. Sokszor azonban erre nincs is szükség, elég, ha fényképezés előtt egyszerűen rendet tesz az eladó, nappal fotóz, de nem nappal szembe, eltávolítja privát dolgainak jórészét, lezavarja a házi kedvenceket a kanapéról, kiküldi a szobából vagy legalább a kamera mögé tessékeli a rokonokat a kép elkészítésének idejére. Apró dolgok ezek, de sokat javíthatnak az eladás sikerességén. És hogy még miket érdemes végiggondolni ilyenkor? A galériából kiderül!

Húsz évükbe telt, de teljesen önfenntartó szigetet építettek

mzd 2015. augusztus 11., kedd 16:43

Bár a jövőkutatók és a klímaszakértők régóta riogatnak azzal, hogy ideje környezettudatosabban élni, az emberiség sajna messze van még attól, hogy erre valóban aggályosan figyeljen is a mindennapokban. De minden nagy változás valami kicsivel kezdődik: íme a kanadai pár, akiknek bár húsz évébe telt, de olyan szigetet építettek, ami teljesen önfenntartó – olvasható a MindBodyGreen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a betonkocka a Canale Grande partján?

Gyulai Bence 2015. augusztus 11., kedd 09:20

A fenti videó annak apropóján készült, hogy Velencében megépült a Santa Chiara nevű hotel új szárnya. Ebben az az érdekes, hogy Velence ugye teljesen egyedülálló építészetéről világhírű: teljesen egyedi és teljesen egységes stílusban épült ez a XXI. századi fogalmaink szerint is meglepően nagy város – ennek az új szárnynak viszont az a neve, hogy Il Cubo (azaz A kocka), és nem a neve a baj vele. Igen, a XXI. századi építészet végre helyet kapott Velencében is, egy bazi nagy fehér kocka formájában. A videó szerint a helyi lakosoknak kb. 98%-a van kibukva attól, hogy képesek voltak egy ilyen épületet a Canal Grande partjára felhúzni. Van, aki finoman úgy fogalmaz, hogy szégyen, hogy ez megépülhetett, van, aki konkrétabb, és szerinte „undormány” egy ilyen kocka, de persze akad olyan is, akinek tetszik ez a posztmodern stílusú épület, melyet Antonio Gatto, Dario és Maurizio Lugato Varratta tervezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy dizájnvásár a város legtutibb helyén

etelka 2015. augusztus 10., hétfő 13:44

Szökőkút, zöld fű, árnyas padok, kedves árusok – és egy borzalmas büfé. Így lehetne összefoglalni élményeinket a Barabás villában tett látogatásról, ahol egy designvásárt néztünk meg.

Az alapvetően esküvői helyszínként funkcionáló Városmajor utcai hely tényleg gyönyörű, a kertje pedig sok-sok szép részletet rejt. A negyvenfokos hőség ellenére meglepő módon látogatók is voltak, akik bágyadtan keringtek a villa kertjében.

Bennünket a Villa.Korzó elnevezésű esemény vonzott oda, ami dizájvásárnak ígérte magát, de itt főleg ékszeresek és festők voltak: hiába kerestünk volna bármiféle klassz formatervezésű lámpát vagy bútort, még egy árva szőnyeg sem akadt (mocsokság volna azért elhallgatni, hogy találtunk viszont vízen lebegő betonvirágtartót).

A vásár ettől függetlenül helyes, belépő nincs, van viszont ingyen hideg víz, és szőnyegeken lehet chillezni a vásárlásban megfáradtaknak. Persze van néhány alkotó, aki kicsit túlgondolta a művészetét, és inkább illenének az iskola adventi vásárba, mint egy dizájnvásárba, de ez legyen az ő gondjuk. Ami viszont nem passzol az egészhez, az a büfé: utasellátós hangulatú, lefóliázott szendvicsek, kopogós pogácsák, teljesen jellegtelen kávé és kevéssé szívélyes személyzet. Ehhez az egész rendezvényhez annyira jól passzolna egy izgalmasabb büfé, ahová be lehetne ülni inni egy jó kávét vagy limonádékat, esetleg szendvics helyett enni egy salátát ebben a melegben, hogy alapjában adná meg az egész vásár jobb hangulatát.

Ha azonban nem enni megy egy dizájnvásárra, van egy jó hírünk: lesz még ilyen, ráadásul, ha szerencsénk van, már nem is gatyarohasztó kánikulában, szeptember 13-án. Addig pedig nézze meg az alábbi galériában, mi miket találtunk ezen a hétvégén a Villa.Korzón!

A tetvek ellen nem csak vegyszerrel védekezhet!

ST 2015. augusztus 8., szombat 18:18

A kánikula alaposan megviselheti növényeinket a kertben vagy a teraszon, vannak azonban, akik még egy lapáttal rá tudnak tenni a növények szenvedésére, miközben ők maguk kiválóan érzik magukat a melegben: a tetvek. Ezek a kis lények sajnos minden évben megkeserítik a kertészek, és főleg a növények életét, mivel megjelenésüket nem nagyon lehet félvárról venni: ha nem foglalkozik vele, akkor a fertőzés a kertnek vagy az erkélynek szinte kivétel nélkül az összes lakójára átterjedhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ágy, ami tényleg kidobja magából reggelente

Edicsek 2015. augusztus 7., péntek 18:17

Ön is érezte már úgy reggelente, hogy egyszerűen nincs ereje kikelni az ágyból? Colin Furze valószínűleg többször is érezte, mivel megalkotta az ágyat, ami szó szerint kidobja magából reggel. Beállíthatja, hogy az óra csörgése után azonnal vagy 5 perccel később hajítsa ki az ágy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fesse a betont házilag!

etelka 2015. augusztus 6., csütörtök 14:00

Lett ugye nekem egy csodás teraszom, melynek megújulásáról cikkben is megemlékeztem. Akkor műfű került a teraszra, ám úgy éreztem, szívesen kipróbálnám a beton festését is. Vannak jó példák előttem, itt van például Wein Krisztina, tehát nem én vagyok a helyi éceszgéber. A betonfestékek azonban nem olcsóak, főleg ha az ember esetlegesen több szín felhasználásával még művészkedne is egy kicsit. A Héra és a Tikkurila árai igen magasak, így roppant bevállalósként egy sosem hallott márkát, egy Hemmax Cool nevű festéket választottam, ami gyanúsan olcsó volt, mert egy liter mindössze 1500 forintba került, és azt ígérte, ezzel 8-10 négyzetmétert is lekenhetek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az óriási minyonos ágy felnőtteknek?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 6., csütörtök 11:24

Versenyautós vagy mesefigurás gyerekágyakat eddig a gyerekszobákban láttunk, ezek az alábbi különböző, mesefigura alakú ágyak viszont nem oda valók, meg igazából nem is igazán alkalmasak alvásra, legfeljebb egy délutáni szundikálásra. Merthogy a Minyon, Hello Kitty, Doraemon vagy Totoro ágyak igazából nem a tíz év alatti korosztálynak készültek elsődlegesen, hanem a felnőtteknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1118 szavazat 1067 szavazat

A kertet is védenie kell a kánikulától!

ST 2015. augusztus 5., szerda 20:13

A kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat és a növényeket is megviselheti. Ez igaz a kertre is, hiszen ilyenkor az egyébként színpompás és élettel teli terület lassan akár tönkre is mehet. Hogy ez ne következzen be, mindenképpen gondoskodnia kell a megfelelő vízutánpótlásról, és be kell tartania néhány szabályt. Ha így tesz, akkor a kert is épségben vészelheti át a forró napokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jogot a női fészerhez!

etelka 2015. augusztus 5., szerda 14:18

Ugye ismerős, amikor apu vagy a férj elvonul a műhelyébe, ahol fúr-farag, és ahová csak ő léphet be? Talán az egyenlőség nevében, talán csak azért, mert nyugalomra vágynak, egyre több nő dönt úgy, hogy neki is kell egy kis hely, ahová elvonulhat, ha elege van mindenből - írja az NBC Today.

Sandra Foster a New York államban lévő Catskills-hegységben él, és itt barkácsolta magának a kis házat, ahol egy kanapé, a könyvei és egy ágy is található. Ide akkor vonul el, ha elege van a munkából, vagy szüksége van némi térre a családjától. "Azért tettem, hogy megmentsem a házasságom és feltöltsem az életem" – mondta el a Todaynek. 

VIctoria Smith, az SF Girl By The Bay oldal bloggere ad néhány tanácsot, hogyan lehet megszépíteni és nőiessé tenni ezeket az alapvetően férfias hatású épületeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lassan tényleg lehet 3D nyomtatóval építkezni

bb 2015. augusztus 4., kedd 11:25

Az elmúlt évek technológiai vívmányai, elsősorban a 3D nyomtatás rohamos fejlődése gyökereiben változtatta meg az építőipar hozzáállását az újdonságok iránt. A tavalyi évben a világ több pontján is felbukkantak az alábbiakhoz hasonló projektek, sőt egy Shanghaiban székelő építőipari cég bemutatta, hogy hogyan kell olcsó ipari hulladékból egy nap alatt akár tíz 3D nyomtatással készítettt házat összedobni. A valahol ijesztő jelenséggel már a Business Insider vagy a Washington Post is foglalkozik, ami szintén azt támasztja alá, hogy a 3D-s nyomtatott munkákra érdemes lesz odafigyelni a jövőben. A hajtás után megnézheti, hogy miféle házakat húztak fel az elmúlt egy évben mindössze nyomtatóval!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Templom a sziklán

ST 2015. augusztus 4., kedd 09:41

Ha esküvőt tervez, mindenki valamilyen különleges helyszínt keres, ahol a nagy nap biztosan maradandó élmény lesz. Ha a cél az, hogy a násznépben benne ragadjon a szó, akkor most megtalálta, amit keres.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akarna eszement színes rajzfilmbútorok közt élni?

bb 2015. augusztus 3., hétfő 17:39

Érdekes jelenségre figyelt fel a dezeen.com szerkesztősége, akik az utóbbi idők divat- és designheteit, valamint az építészeti oldalakat elnézve arra a következtetésre jutottak, hogy 2015-re már-már hivatalosan is visszatért a posztmodernizmus és a Memphis stílus. Előbbi a modernizmust a hatvanas évek végétől követő irányzat, utóbbi ennek egy, a nyolcvanak évek legelején virágzó válfaja, melynek forma- és színvilága még a modernitást kedvelők körében is megdöbbentést váltott ki harminc évvel ezelőtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés