RAKTÁR

Ennyibe fog kerülni a kazáncsere

etelka 2015. szeptember 22., kedd 15:09

Szívás vagy sem, a 813 és 814/2013/EU uniós rendeletek értelmében most már csak olyan kazánok kerülhetnek forgalomba, melyek hatásfoka legalább 86 százalékos. Ennek a szabálynak azonban a hagyományos kazánok nem felelnek meg. A lakossági fogyasztók 2016 január elseje után már csak kondenzációs kazánra kapnak engedélyt, a megszokott verziókat el kell felejteni. A nem lakossági fogyasztók pedig már szeptember 26-tól barátkozhatnak az új kazánjukkal. A rendelet nem új, több mint 2 éve lehet rá számítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, ha már az egész lakást elárasztották a cipők

ST 2015. szeptember 21., hétfő 18:52

Van néhány dolog egy női szekrényben, amit a férfiak nem igazán értenek. Ezek egyike a cipő. Persze nem arról van szó, hogy nem érik fel ésszel, mire is való a lábbeli, sokkal inkább a mennyiséggel vannak gondok. Ezt nem is nagyon lehet nekünk felróni, hiszen bőven elég 4 cipő: egy alkalmi, egy sportoláshoz, egy utcai és egy csizma vagy bakancs. Ezzel szemben a nők gyűjteménye valamivel nagyobb, és ennek helyet is kell találni, ami már közös probléma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a megoldás pókfóbiásoknak!

ermiz 2015. szeptember 20., vasárnap 16:19

Nagyon sokan rettegnek a pókoktól, annyira, hogy az arachnofóbiát a pszichológia is számon tartja. A britek 25 százalékának sem ismeretlen ez a jelenség, és nekik lehet jó hír, hogy elkészült a világ első pókbiztos fészere, amelynek tervezői garantálják a teljes pókmentességet. A Tiger Sheds nevű céget megrohamozták a pókoktól rettegő angolok, akik hajlandóak 2000 fontot (kb. 855 ezer forint) áldozni nyugalmukra. Viszonyításképpen, egy átlagos, akár pókok által is beköltözhető tároló, mindössze 229 fontba (97000 ft) kerül. A különbözetből elég sok pókírtó kijön. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kék színű, résbiztos házikóhoz extraként lehet kérni félévente ellenőrzést és extra vegyi kezelést is. 

Nézze meg a világ legmenőbb játszótereit!

bb 2015. szeptember 19., szombat 14:59

A megszokottól eltérő, innovatív játszóterekre hívta fel a figyelmet az ArchDaily szerkesztősége, és ezen felbuzdulva készítettünk egy gyűjtést arról, hogy mégis milyen játszótereken vagy játszóházakban mászókáznak, ugrálnak, csúzdáznak, lebegnek és bújócskáznak a gyerekek napjainkban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy hogyan képzelik el az építészek az akár felnőttek számára is érdekes játszótereket Stockholmban, New Yorkban, Japánban vagy Ausztráliában!

Áram és hólapát is készül a használt kávékapszulákból

Edicsek 2015. szeptember 19., szombat 10:45

Mostantól semmiképpen se dobja ki a használt kávékapszuláit, hanem vigye vissza a Nespresso üzletébe, ugyanis a cég már itthon is elindította kapszula újrahasznosítási programját. A boltokban begyűjtött kapszulákat Csepelre szállítják, ahol a feldolgozás után tiszta alumínium nyerhető ki belőlük. Az Inter-Metal Recycling Kft. eljárása után a megmaradt kávéból hőerőmű áramot állít elő, míg a szállítótasakból hólapát készül. 

A Nespresso alumíniumból készült kapszulái korlátlan alkalommal újrahasznosíthatóak anélkül, hogy tulajdonságaikból veszítenének, és az eredeti alapanyagot 100%-ban fenntartható forrásból szerzik be. A főzés után visszamaradt kávézaccot pedig fel lehet használni természetes trágyaként a mezőgazdaságban, vagy energiaforrásként elektromosság előállításához vagy háztartási fűtéshez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bútorfestés ötletszegényeknek

ermiz 2015. szeptember 18., péntek 17:40

Bútort festeni kis túlzással mindenki tud. Persze vannak, akik meglátják benne a lehetőséget és mindenféle izgalmas dolgokat ki tudnak a tárgyakból. Ez már csak azért is jó, mert nem kell sok pénzért venni új bútorokat, hanem elég berobogni egy festékboltba. A hajtás után ön is inspirálódhat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár egész lakását felépítheti legóból

Edicsek 2015. szeptember 17., csütörtök 10:54

A legókockákhoz hasonló Everblocks bútorelemeket azoknak találták ki, akik hiába lettek hivatalosan is felnőttek és lakástulajdonosok, kedvenc játékukról nem szeretnének lemondani. Gyakorlatilag bármit építhetnek maguknak a lakásba, legyen szó asztalról, szekrényről vagy éppen fotelről. Ugyanúgy a kreativitás szab csak határt, mint a hagyományos legónál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A romantikus kert legfőbb eleme: a hortenzia

ST 2015. szeptember 16., szerda 16:08

Sokan ódzkodnak a hortenziától, mondván temetővirág, pedig a hatalmas virágfejek minden kertet szebbé tesznek. Azonban nem elég, ha túlteszi magát az előítéletein, ezt a növényt nem olyan egyszerű tartani, mint azt elsőre gondolnánk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar formatervező az Electrolux Design Lab verseny döntőjében!

Divany.hu 2015. szeptember 15., kedd 18:42

Ismét hazai versenyzőért izgulhatunk az Electrolux Design Lab formatervezői verseny döntőjén, Tobias Tsamisis, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója ugyanis egy interaktív jövőbeli osztályterem ötletével bejutott a legjobbak közé. Mellette öt további pályázó van versenyben a fődíjért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Répányi vagy kígyóuborkányi óvszercsomagolással könnyű belőni a helyes méretet

Menő/Ciki

ST 2015. szeptember 14., hétfő 19:03

Óvszert vásárolni nem is olyan egyszerű feladat, és nem is csak azért, ami az örök érvényű viccben is megesik, hogy az eladó hangosan kiabálva érdeklődik a hátul pakoló társától, hogy van-e még raktáron gumi. És bár sokakat biztatnak azzal, hogy nem a méret a lényeg, azért a kellően kényelmes kondom kiválasztásakor de.

Távolról sincs vége, olvasson még »
706 szavazat 979 szavazat

Grillezzen napenergiával és sóval a tisztább környezetért

ST 2015. szeptember 14., hétfő 18:22

Grillezni szinte mindenki szeret, annak ellenére, hogy tudjuk, a füstölés nem éppen a legkörnyezetbarátabb megoldás. Ez volt az, ami a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) oktatóját, David Gordon Wilsont arra ösztönözte, hogy keressen egy olyan megoldást, ami nem jár környezetszennyezéssel – írja a Designrulz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy szupermenő pesti levesező!

aa 2015. szeptember 13., vasárnap 13:24

Naná, hogy a bulinegyed kellős közepén, a Kazinczy utcában kapott helyett Budapest egyik legfelkapottabb japán levesezője, a Ramenka, melyet a Numbernow tervezői, Lengyel Márton, Vízkelety Rita és Varga Noémi álmodtak meg a kínai származású tulaj felkérésére a belvárosban.- hívja fel a figyelmet az új építésű társasház földszintjén helyet kapott rámenezőre az Építészfórum.hu.

Fotó: Bujnovszky Tamás / numbernow.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Építsen tornyot macskákból!

Dívány 2015. szeptember 12., szombat 09:24

Emlékszik még a jengára? Az a klasszikus építkezős társasjáték az, amiben kis fahasábokat kell kihúzni egy stabil toronyból, hogy aztán újabb és újabb szinteket pakolhassunk az egyre ingadozóbb építményre. Na, ezen az alapötleten csavart egyet a kínai játékgyártó, a Comma, és dobta piacra Cat Jenga nevű játékát, amiben különböző tipikus macskapózba faragott kis facicákból kell minél magasabb tornyot építeni. A játék egy-egy szettje, vagyis hat darab macskaforma 19,99 dollárért kapható az Amazonon, és a különböző összeállításokban más és más macskapózokat találunk indiai tölgyfából vagy éppen juharból. Arról, hogy mennyire lehet ezzel jót játszani fogalmunk sincs, viszont mint tárgy csodaszép. 

Se nem üvegház, se nem istálló, csak a legmenőbb ház a környéken

Edicsek 2015. szeptember 11., péntek 17:49

2009-ben készült el az a ház, ami első ránézésre olyan  mint egy nagy piros istálló, második ránézésre mint egy óriási üvegház, miközben egy trendi lakás, amit úgy alakít a tulajdonosa, ahogyan csak szeretne. A dRMM csoport által tervezett kétszintes ház külseje ugyanis lehet fedett, vagy éppen üveg, sőt szabadtéri is. Az egész csak azon múlik, hogy a tulajdonos hogyan mozgatja a külső borítást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg a Kertem lesz a legjobb budapesti kiülős hely?

Divany.hu 2015. szeptember 11., péntek 11:17

Idén második alkalommal hirdette meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a főváros. A Terasz Budapest 2015 pályázatra három kategóriában jelentkezhettek a vendéglátósok, a döntés pedig az öttagú zsűri és a közönség kezében van.

Augusztus 31-én indult a szavazás, és még majd' egy hétig, vagyis szeptember 14-én 12.00 óráig lehet voksolni itt. Az online szavazáson legszebbnek ítélt terasz közönségdíjban részesül, a szavazók között pedig a szervezők 5 darab hellopay kártyát sorsolnak ki. Erre legnagyobb esélye pont a Liget Projekt keretében jövőre ledózerolandó Kertemnek van, jelenleg több mint 650 szavazattal toronymagasan vezetik a mezőnyt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tűzcsapból jön mostantól az ingyen víz Budapesten

LS 2015. szeptember 10., csütörtök 16:11

Néhány fiatal elkezdett azon gondolkodni, hová tűntek a régi ivócsapok a pesti utcákról. Szerencsére Hüttl Sarolta, Soltész Judit, Zétényi Zsófia, Zoletnik Zsófia, valamint két gépészmérnök, Bodnár Gábor és Ilkei Tamás nem álltak meg a gondolkodásnál, hanem arra próbáltak választ keresni, hogyan lehetne kezelni is ezt a problémát nagyobb ráfordítás nélkül. 

   

Távolról sincs vége, olvasson még »

10+1 festési tipp

etelka 2015. szeptember 9., szerda 14:18

Festeni jó. Néha lassabb, néha gyorsabb folyamat, de az biztos, hogy sok mindent fel lehet újítani festéssel. Legyen szó viszont chalk paintről vagy csempefestésről, esetleg a régies hatást elérő vazelines festésről, mindig akadnak dühitő részletek, ami miatt várni és vacakolni kell. Szerencsére egy svéd lakberendezési újság, a Sköna Hem összegyűjtött néhány olyan ötletet, amikről csak az jut eszünkbe, hogy miért nem nekünk jutottak eszünkbe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen a lába elé és lőjön egy képet!

bb 2015. szeptember 9., szerda 09:42

Jól sejtettük, hogy az épület és lépcső fotózásnál nem állt meg az Instagramozók fantáziája, így már szemünk sem rebbent azon, hogy az építészet és az urbanisztika megszállottjai előszeretettel készítenek képeket különféle metlachikról, járólapokról és padló burkolatokról is. A jelenség egyik szakavatottjára,Sebastian Errasra a trendland.com hívta fel a figyelmünket, amin felbuzdulva utánajártunk, hogy mégis milyen padlókat töltenek fel a lelkes felhasználók. Nem meglepő módon: szebbnél szebbeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megválasztották az év legszebb szőlőbirtokát és az év pincészetét

bb 2015. szeptember 8., kedd 18:14

Még a nyár közepén indított szavazást a Bor és Piac című szaklap arról, hogy a borkedvelő közönség szerint vajon melyik az ország legszebb szőlőbirtoka 2015-ben. Az ötleten felbuzdulva mi is megszavaztattuk a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny tíz döntősét, melynek összesítéséből kiderült, hogy az olvasók a monoszlói Liszkay Borkúriát, a csopaki Petrányi Pincét, valamint a mádi Holdvölgy Pincészetet tartják a legnívósabbnak. Szeptember 7-én azonban a Bor és Piac is eredményt hirdetett, melyből kiderült, hogy hivatalosan az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett a 2015-ös év legszebb szőlőbirtoka.

Íme 2015 legszebb szőlőbirtoka!
Íme 2015 legszebb szőlőbirtoka!
Fotó: beresbor.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 szín, amit érdemes használni az őszi lakberendezésnél

aa 2015. szeptember 7., hétfő 15:55

Az elmúlt években már kiderült, hogy valószínűleg most is igaznak bizonyulnak majd a Pantone (a színszabványok területének szaktekintélye) jóslatai, miszerint a 2015-ös év második felének trendszínei a semleges földszínek, illetve sápatag pasztell árnyalatok lesznek, amitől hirtelen olyan érzésünk támadt, mintha a hatvanas-hetvenes évekbe repítettek volna vissza minket a nosztalgiázó szakemberek – írja az elledecor.com.

És igazunk is van: „Ezáltal a tervezők leróhatják tiszteletüket az amerikai történelem olyan meghatározó pillanatai előtt, mint például az elragadó húszas évek, illetve a bohém hippiket és a modernizmust egyaránt magában foglaló hatvanas-hetvenes évek. Ezek a színek a természet szeretetét valamint az otthon melegének és biztonságának időtlenségét idézik fel” – indokolja a színszabványok területén ötven éve élen járó Pantone cég a választást.

A Pantone legújabb színkombinációi alapján az ősz tulajdonképp egy végtelen indián nyár, így várható volt, hogy a szerethető árnyalatoknak nagy sikere lesz majd a lakberendezők, grafikusok, illetve az ipari és divattervezők körében is. Íme az őszi-téli szezon tíz legmenőbb árnyalata:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a hipszterbölcső?

Menő/Ciki

aa 2015. szeptember 7., hétfő 09:11

Szürke és barna színeket kapott a bölcső.
Szürke és barna színeket kapott a bölcső.
Fotó: Barbay Csaba - Flashback Studio / o-bjekt.com

A budapesti tervezőnek, Vági Oszkárnak köszönhetően a jövőben minden gondozott szakállú apuka és fekete szemüvegkeretes anyuka csak egyre fog vágyni: az O-bjekt Design mennyezetre felfüggeszthető bölcsőjére. Ez azért más, mint a sima gyermekágyak, mert nemcsak kényelmet és pihenést biztosít az újszülötteknek, hanem olyan nyugalomban és biztonságban is érezhetik benne magukat, mint a születésük előtt - ígéri a tervező. A stílusos formát kapott bölcső ráadásul nem akármilyen anyagokból készült, a dizájner persze csakis 100 százalékban természetes textúrákkal, gyapjúval, filccel, bőrrel illetve fával dolgozott a munka során.

Távolról sincs vége, olvasson még »
916 szavazat 876 szavazat

Mi a vintage, mi a retró, és miért ne keverjük őket?

ST 2015. szeptember 6., vasárnap 19:13

Nagyon nagy divat lett a vintage, annak ellenére, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent ez a stílus, mit követel meg attól, aki e szerint szeretné berendezni a lakását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 projekt, amitől még menőbb lesz majd New York

aa 2015. szeptember 5., szombat 13:36

Nemcsak London arculata fog jelentősen megváltozni a közeljövőben, hanem New Yorké is. Legalábbis erről számol a TheRealDeal.com, akik utánajártak annak, hogy az elmúlt évek gazdasági megtorpanása után milyen fejlesztések várhatóak a Nagy Almában. A hajtás után megnézheti, hogy a szemeteskuka ihlette lakótornyon kívül még milyen épületeket készül felhúzni a város a jövőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Apple-nél dolgozott, most bútorokat tervez

mzd 2015. szeptember 3., csütörtök 19:43

Brad Sewellről azt kell tudni, hogy tervezőmérnökként dolgozott az Apple-nél és úgy gondolja, hogy teljesen rosszul veszünk bútorokat. Szerinte a problémák forrásai legtöbbször a magas szállítási költségekben, a hosszú szállítási időkben és a gyenge minőségben rejlenek. Éppen ezért indította legújabb cégét, ami Campaign névre hallgat – olvasható a FactCO oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keleti hangulatot a lakásba mindössze pár trükkel!

ST 2015. szeptember 2., szerda 15:01

A nyugalom, a füstölők illata, a jellegzetes textilek és a párnák, és - szerencsésebbeknek - a felejthetetlen nyaralások: ez mind a keleti hangulat sajátja. Legyen szó az indiai kultúráról, a kínairól vagy éppen a japánról, a tradicionális elemeket remekül be lehet illeszteni a nappaliba, hálóba is, ezzel a kis behatással rögtön megváltozik a szoba hangulata. Ráadásul nem is kell hozzá sem átrendezni, sem költséges bútorcseréket végrehajtani - mutatjuk, hogy akkor mit kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés