RAKTÁR

10+1 festési tipp

etelka 2015. szeptember 9., szerda 14:18

Festeni jó. Néha lassabb, néha gyorsabb folyamat, de az biztos, hogy sok mindent fel lehet újítani festéssel. Legyen szó viszont chalk paintről vagy csempefestésről, esetleg a régies hatást elérő vazelines festésről, mindig akadnak dühitő részletek, ami miatt várni és vacakolni kell. Szerencsére egy svéd lakberendezési újság, a Sköna Hem összegyűjtött néhány olyan ötletet, amikről csak az jut eszünkbe, hogy miért nem nekünk jutottak eszünkbe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen a lába elé és lőjön egy képet!

bb 2015. szeptember 9., szerda 09:42

Jól sejtettük, hogy az épület és lépcső fotózásnál nem állt meg az Instagramozók fantáziája, így már szemünk sem rebbent azon, hogy az építészet és az urbanisztika megszállottjai előszeretettel készítenek képeket különféle metlachikról, járólapokról és padló burkolatokról is. A jelenség egyik szakavatottjára,Sebastian Errasra a trendland.com hívta fel a figyelmünket, amin felbuzdulva utánajártunk, hogy mégis milyen padlókat töltenek fel a lelkes felhasználók. Nem meglepő módon: szebbnél szebbeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megválasztották az év legszebb szőlőbirtokát és az év pincészetét

bb 2015. szeptember 8., kedd 18:14

Még a nyár közepén indított szavazást a Bor és Piac című szaklap arról, hogy a borkedvelő közönség szerint vajon melyik az ország legszebb szőlőbirtoka 2015-ben. Az ötleten felbuzdulva mi is megszavaztattuk a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny tíz döntősét, melynek összesítéséből kiderült, hogy az olvasók a monoszlói Liszkay Borkúriát, a csopaki Petrányi Pincét, valamint a mádi Holdvölgy Pincészetet tartják a legnívósabbnak. Szeptember 7-én azonban a Bor és Piac is eredményt hirdetett, melyből kiderült, hogy hivatalosan az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett a 2015-ös év legszebb szőlőbirtoka.

Íme 2015 legszebb szőlőbirtoka!
Íme 2015 legszebb szőlőbirtoka!
Fotó: beresbor.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 szín, amit érdemes használni az őszi lakberendezésnél

aa 2015. szeptember 7., hétfő 15:55

Az elmúlt években már kiderült, hogy valószínűleg most is igaznak bizonyulnak majd a Pantone (a színszabványok területének szaktekintélye) jóslatai, miszerint a 2015-ös év második felének trendszínei a semleges földszínek, illetve sápatag pasztell árnyalatok lesznek, amitől hirtelen olyan érzésünk támadt, mintha a hatvanas-hetvenes évekbe repítettek volna vissza minket a nosztalgiázó szakemberek – írja az elledecor.com.

És igazunk is van: „Ezáltal a tervezők leróhatják tiszteletüket az amerikai történelem olyan meghatározó pillanatai előtt, mint például az elragadó húszas évek, illetve a bohém hippiket és a modernizmust egyaránt magában foglaló hatvanas-hetvenes évek. Ezek a színek a természet szeretetét valamint az otthon melegének és biztonságának időtlenségét idézik fel” – indokolja a színszabványok területén ötven éve élen járó Pantone cég a választást.

A Pantone legújabb színkombinációi alapján az ősz tulajdonképp egy végtelen indián nyár, így várható volt, hogy a szerethető árnyalatoknak nagy sikere lesz majd a lakberendezők, grafikusok, illetve az ipari és divattervezők körében is. Íme az őszi-téli szezon tíz legmenőbb árnyalata:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a hipszterbölcső?

Menő/Ciki

aa 2015. szeptember 7., hétfő 09:11

Szürke és barna színeket kapott a bölcső.
Szürke és barna színeket kapott a bölcső.
Fotó: Barbay Csaba - Flashback Studio / o-bjekt.com

A budapesti tervezőnek, Vági Oszkárnak köszönhetően a jövőben minden gondozott szakállú apuka és fekete szemüvegkeretes anyuka csak egyre fog vágyni: az O-bjekt Design mennyezetre felfüggeszthető bölcsőjére. Ez azért más, mint a sima gyermekágyak, mert nemcsak kényelmet és pihenést biztosít az újszülötteknek, hanem olyan nyugalomban és biztonságban is érezhetik benne magukat, mint a születésük előtt - ígéri a tervező. A stílusos formát kapott bölcső ráadásul nem akármilyen anyagokból készült, a dizájner persze csakis 100 százalékban természetes textúrákkal, gyapjúval, filccel, bőrrel illetve fával dolgozott a munka során.

Távolról sincs vége, olvasson még »
881 szavazat 854 szavazat

Mi a vintage, mi a retró, és miért ne keverjük őket?

ST 2015. szeptember 6., vasárnap 19:13

Nagyon nagy divat lett a vintage, annak ellenére, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent ez a stílus, mit követel meg attól, aki e szerint szeretné berendezni a lakását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 projekt, amitől még menőbb lesz majd New York

aa 2015. szeptember 5., szombat 13:36

Nemcsak London arculata fog jelentősen megváltozni a közeljövőben, hanem New Yorké is. Legalábbis erről számol a TheRealDeal.com, akik utánajártak annak, hogy az elmúlt évek gazdasági megtorpanása után milyen fejlesztések várhatóak a Nagy Almában. A hajtás után megnézheti, hogy a szemeteskuka ihlette lakótornyon kívül még milyen épületeket készül felhúzni a város a jövőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Apple-nél dolgozott, most bútorokat tervez

mzd 2015. szeptember 3., csütörtök 19:43

Brad Sewellről azt kell tudni, hogy tervezőmérnökként dolgozott az Apple-nél és úgy gondolja, hogy teljesen rosszul veszünk bútorokat. Szerinte a problémák forrásai legtöbbször a magas szállítási költségekben, a hosszú szállítási időkben és a gyenge minőségben rejlenek. Éppen ezért indította legújabb cégét, ami Campaign névre hallgat – olvasható a FactCO oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keleti hangulatot a lakásba mindössze pár trükkel!

ST 2015. szeptember 2., szerda 15:01

A nyugalom, a füstölők illata, a jellegzetes textilek és a párnák, és - szerencsésebbeknek - a felejthetetlen nyaralások: ez mind a keleti hangulat sajátja. Legyen szó az indiai kultúráról, a kínairól vagy éppen a japánról, a tradicionális elemeket remekül be lehet illeszteni a nappaliba, hálóba is, ezzel a kis behatással rögtön megváltozik a szoba hangulata. Ráadásul nem is kell hozzá sem átrendezni, sem költséges bútorcseréket végrehajtani - mutatjuk, hogy akkor mit kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar asztalos lett a világ legjobbja

aa 2015. szeptember 2., szerda 14:32

A tavalyi lillei-i sikerek után az idei WorldSkills szakmai bajnokságon is említésre méltó sikereket értek el hazánk szakmunkásai. Sőt, a bútorasztalosként bemutatkozó László Attila a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként első helyezést ért el, így nemcsak az aranyérmet, de a Best of Nation díjat (Nemzet Legjobbja) is megszerezte Brazíliában. Az augusztus 11-16. között megrendezett Sao Paulo-i szakmai olimpián 63 országból több, mint 1200-an érkeztek a városba, ahol az öt nap alatt ötven versenyszámban mérték össze a tudásukat. A profession.hu információi szerint hazánkat 13 szakmában 14 fiatal szakember képviselte 2015-ben.

Fotó: facebook.com/WorldSkills
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, hogyan spóroljon a vízzel

ST 2015. szeptember 1., kedd 21:32

A kánikulában rengeteg víz fogy, főleg, ha még egy kertet is locsolni kell. A számlafizetésnél aztán mindenki megfogadja, hogy most aztán spórolni fog, és ez az elhatározás aztán ki is tart... akár néhány napig is. És jó, ha tudja: nem csak a locsolás tehet róla, ha a vízszámlája egy kisebb nyaralás költségvetésével is felér.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen madáretetőkért simán lennénk madarak!

Dívány 2015. szeptember 1., kedd 09:50

Nemcsak a borászoknak jár ám a modern építészetből, nemcsak a gazdagok költözhetnek ám pazar faházakba, nem. Vége a diszkriminációnak, a fával kombinált modern építészet ma már mindenkié! Pontosabban minden madáré, aki van olyan szerencsés, hogy ilyen etetőkbe kapja a kaját:

A modern, illetve az ötvenes évek (különösenJoseph Eichler) építészetének hatásait mutató madáretetőket egy kaliforniai cég, a Sourgrass gyártja, és 16-60 ezer forintnak megfelelő összegért árulja őket. Köszi a tippet, Design Milk!

Sztárépítészek hekkelték meg az Ikea konyhabútorait

aa 2015. augusztus 29., szombat 13:51

A napokban ért véget az egyik legizgalmasabb, nemzetközi tehetségekre fókuszáló kiállítás és vásár, a koppenhágai Northmodern, ahol az újonnan alapított dán márka, a Reform is felvonultatta legújabb konyhabútor kollekcióját. Ebben még nem is lenne semmi meglepő, ha a Michael Andersen és Jeppe Christensen által alapított cég nem Dánia három legnagyobb nevű építészstúdióját, a BIG-et, a Norm Architects és a Henning Larsen Architects tervezőit kérte volna fel arra, tervezzenek egy megfizethető, de mégis magas minőségű konyhabútor családot, ami feltudja venni a versenyt például az Ikea által kínált árakkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak házat, autót is nyomtathatunk már

bb 2015. augusztus 28., péntek 12:01

A legtöbben még mindig úgy gondolják, hogy a 3D-s nyomtatással kisméretű tárgyakat lehetséges előállítani, pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy az igazság az egészen más. Sőt, két egymástól homlokegyenest különböző trend figyelhető meg: az egyik típusú nyomtató a legfinomabb technikai eljárásokra koncentrál, míg a másik módszerrel a lehető legnagyobb méretű formákat igyekeznek kinyomtatni.

Azt már tudjuk, hogy 3D-s nyomtatással akár építkezhetünk is majd a közeljövőben, ezúttal pedig a 3dprintingindustry.com segítségével összeállítottunk egy listát arról, hogy pontosan milyen 3D-s nyomtatók is állnak az ilyen nagy méretű projektek hátterében. Bár a nagy méretű 3D-s nyomtatók tábora egyelőre még kisebb, mégis úgy tűnik, hogy nagyobb érdeklődés övezi ezeket a projekteket, mint a kis méretű nyomtatott tárgyakét. A hajtás után megnézheti, mi mindenre képesek ma már 3D nyomtatók egy köbméter felett!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy lépcsőket fotózni menő?

bb 2015. augusztus 28., péntek 09:03

Különös jelenségre hívta fel a figyelmünket az elledecor.com: eszerint az Instagrammon nemcsak épületeket, jól fotózható (de nem biztos, hogy finom) ételeket, rózsaszín italokat és pucér lábakat menő posztolni, hanem lépcsőket is. De mégis, mi olyan nagy szám a lépcsőkben?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hűtőmágnes, paprika - milyen a szuvenír, ha nem közhelyes?

LS 2015. augusztus 27., csütörtök 17:28

A Bécsi utca egyik használaton kivüli üzlethelyiségébe költözött be a Projekt Showroom új, a "The Hungarian Concept - folk, design és bútor" témájú üzlete, melyet Csikós Kriszta a We love Budapest közreműködésével hozott létre. Nem ez az első üzletük, mi is írtunk már a vintage bútorboltjukról, vagy a legutóbbi biciklis dizájnfelhozatalról, Csikós Krisztával pedig most beszélgettünk is arról, mi is ez az egész. Ha kíváncsi rá, mások mit árulnak, kattintson ide és sokkolódjon! Ez pedig a balatoni kiadás, csak most, csak önöknek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak hiszi, hogy Budapest nem fér rá egy tojásra

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 11:38

A Librarius magazin oldalán futottunk bele Sátor Dénes zseniális ötletébe: a fiatal művész egy tojásra "festette" Budapest térképét úgy, hogy ha megszorítjuk, akkor felnagyítja az adott kerületrészt utcástól-buszmegállóstól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google navigáció már 1920-ban is létezett

bb 2015. augusztus 26., szerda 18:45

A modern technológiai találmányok és fejlesztések korában azt gondolnánk, hogy már semmin sem tudunk meglepődni. Pedig nincs új a nap alatt, merész, korukat megelőző találmányok nemcsak a Jetson család rajzfilmsorozat készítőinek fantáziájában léteztek, hanem a huszadik századi feltalálók asztalán is. Az alábbiakban kiderül, hogy a mai fejlett technológiai vívmányok korai prototípusai sokszor már évtizedekkel ezelőtt megszülettek, és csak arra vártak, hogy újra felfedezzék őket – vagy hogy a technológia elérje azt a fejlettségi fokot, amelyen már meg is valósíthatóak. A First.com jóvoltából ön is meglátja, milyen szerkezetek voltak a mai Skype, Google Earth vagy éppen a Wii elődjei! Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függöny, reluxa vagy roló tartja hűvösen a szobát nyáron?

ST 2015. augusztus 25., kedd 18:09

Az ember szereti a saját lakás nyugalmát. Ilyenkor ki tudja zárni a külvilágot, kellemesen ellazul, nem zavarja semmi – már persze abban az esetben, ha az ablakon nem kukucskál be a szomszéd, vagy az utca népe. Így mindenki igyekszik takarni valamivel az ablakot, még akkor is, ha nem a belátás zavarja őket: hiszen a jól megválasztott sötétítő a forró nyarak és a hideg telek esetén is jelent némi védelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kereshet pénzt a csetreszeivel!

zezse 2015. augusztus 24., hétfő 14:19

Régóta halmozódik egy csomó csetresz a háztartásban. Először a padlásra költöztek, később a kerti tárolóba, ahol enyészetnek indulnak. Most úgy döntöttem, változtatok ezen, úgyis kezdődik a suli, ki kéne pakolni a gyerekszobát is, tele van már nem használt játékokkal. Szóval akkor ideje kipróbálni a bolhapiacozást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobjon törülközőt a mosogatóba, jó lesz!

mzd 2015. augusztus 23., vasárnap 16:15

A lakberendezés örök és kimeríthetetlen téma, sokan azonban különösebb kreativitás és körültekintés nélkül alakítják ki azt a teret, ahol az életük nagy részét töltik. A Refinery most a Snowe társalapítójától, Rachel Cohentől mutatott be ötleteket – olyanokat, amelyek bár apróságnak tűnnek, mégis rengeteget javíthatnak a lakásán. Világítás, kávéfoltok és konyhai hackek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fekete is jó választás lehet a lakásba!

ST 2015. augusztus 22., szombat 14:52

A lakberendezésnél az egyik leggyakrabban használt szín a fehér, hiszen kitágítja a teret és tiszta, szellős benyomást kelt. Ezzel szemben az egyik legritkábban alkalmazott szín a fekete, főleg, ha nagy felületekről van szó. Lakásfestéskor szinte fel sem merül például egy fekete fal ötlete, pedig hihetetlenül elegáns és szép megoldás lehet – persze ehhez profi módon kell alkalmazni. Ha kipróbálná, először inkább bútorokkal vagy kiegészítőkkel kezdjen hozzá, adunk pár tippet is, hogyan!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így bányásszák a carrarai márványt

aa 2015. augusztus 22., szombat 09:19

A márványfejtés lenyűgözőbb látvány, mint azt elsőre gondolta volna. Legalábbis az 1972-ben született olasz rendező, Yuri Ancarani szerint egészen biztosan, aki csaknem egy évig forgatott az Olaszország északnyugati részén található Carrara régióban. A ravennai születésű, de Milánóban élő rendezőt ugyanis teljesen magával ragadta az Alpok és a bányát körülölelő túlvilági táj látványa – írja a Nowness.com az „Il Capo” azaz a Főnök című alkotásról, melyben a rendezőnek egyedülálló módon sikerült megörökítenie azt a drámai pillanatot, ahogy a monumentális, fehér márványtömb elválik a hegyoldaltól és világrengető robajjal földet ér. A kortárs filmes egyébként is előszeretettel keres fel és örökít meg olyan területeket, amelyek nincsenek annyira szem előtt a mindennapi életünkben.

Fotó: pinterest.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Női hotelt terveznek a magyarok Dubajban

etelka 2015. augusztus 21., péntek 15:57

Női hotelt terveznek magyarok Dubajban - számolt be róla a Design.hu. Az egyelőre csak látványterveken létező szálloda koncepciója szerint nőknek készül, és kizárólag nők fognak benne dolgozni. Ez azért lesz jó a vendégeknek, mert a hotelen belül így nem kell majd csadort vagy abaját viselniük, ahogy egyébként kötelező lenne, ha férfiak is lennének a szállodában. Ez a vallási előírások miatt kötelező az országban nők számára nyilvános helyen, de épp ezért is léteznek például a kifejezetten nőket szállító, női sofőrök által vezetett női taxik is. A látványterveken jól látszik, hogy a külső homlokzaton egy stilizált női fej látható, aki félig leengedi a csadorját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De igen, a beton elképesztően látványos és szép is tud lenni!

bb 2015. augusztus 21., péntek 09:52

A sikeres ismeretterjesztő könyvsorozatairól ismert Taschen egy új, két kötetes formában dobta piacra legújabb kiadását, melyben a száz legjobban sikerült és legismertebb kortárs beton épületet mutatják be az olvasóknak. A 60 dollárért (kb.16.980 forint) megrendelhető olvasmány válogatásán felbuzdulva mi is összegyűjtöttünk néhány olyan példát, melyek remekül bizonyítják, ajellegtelen parkolóhelyeken és toronyházakon túl micsoda bravúrokat lehet végrehajtani ezzel a sokoldalú anyaggal. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy a 20. illetve 21. században mit hoztak ki a betonból az olyan sztárépítészek, mint Oscar Niemeyer, Santiago Calavatra vagy David Chipperfield!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés