RAKTÁR

Így lett belőlem hobbiasztalos

ermiz 2015. november 5., csütörtök 08:34

Alig három hete nyitott meg Budapesten az a közösségi barkácsműhely, ahová bárki mehet fúrni és faragni. Mivel én teljesen laikusnak érzem magam a gérvágó vagy a szalagfűrész kezelésében, elhatároztam, hogy megnézem, mit is lehet készíteni 5 óra alatt. A téma a virágtartó volt, de ezen belül nem volt megkötés, mindenki azt készített és úgy, ahogy akart. A sztori azért nem innen indult, hogy az illetékes hatóságok megnyugodjanak, volt kötelező munkavédelmi alapképzés, megtudtuk mihez kell védőszemüveg, mihez ne nyúljunk, és mikor kötelező a fülvédő használata. 

Prekoncepcióm és előzetes tapasztalataim alapján 30+-os nőkre lőttem be a barkácsoláson részt vevők körét, ehhez képest volt kétgyerekes anya, lelkes srácok, egy angol-magyar vegyespáros, ahol a nőtag a szinkrontolmács szerepét töltötte be, és két nagyon kedves segítő, akik mindent megkerestek, odaadtak, megoldottak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pekingi Dizájnhét luxusplazákban tolta a gazdagok arcába a kulturális örökséget

aa 2015. november 4., szerda 09:12

A napokban ötödik alkalommal rendezték meg a Pekingi Dizájnhetet, amely az előző évekhez hasonlóan ezúttal is felért egy városnéző körúttal, mivel a minisztériumok és a helyi önkormányzatok által támogatott esemény keretén belül számos kiállítást, előadást és vásárt tartottak a 22 milliós városban. Ez többek között azért volt fontos a rendezőknek, mivel a dizájnhét egyik kiemelt témája a kulturális örökség megőrzése, a műemlékvédelem fontossága és az ezekkel kapcsolatos kritikus kérdések megválaszolása volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz olyan a szobája, mint Mihalik Enikőé!

ermiz 2015. november 3., kedd 17:36

Mihalik Enikő magyar topmodell már egy ideje New Yorkban él, mármint amikor nem a világ egyéb tájain dolgozik. Most megmutatta hálószobáját, amelynek falára friss dekoráció került. A dekor is jó, meg a szoba is, úgyhogy megpróbáltuk összeszedni, hogyan és menyiért lehet olyan hálószobája, mint az egyik legmenőbb magyar modellnek. 

Stars above my bed thanks to @rjraizk * #mybedroomissupergirlie #loveit #starconstellation

Eniko Mihalik (@mreniko) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most vegyen rózsát, ha jót akar

ST 2015. november 2., hétfő 17:41

A rózsa olyan növény, amit cserepes formájában is rengetegen tartanak, de igazán szép mégis a kertben lesz. Persze ehhez megfelelő ápolásra, gondozásra is szüksége van: a dús virágzás és az erős növekedés titka a napos fekvésben, a jó tápanyag- és vízellátásban rejlik. Figyelnünk kell még a bokrok tavaszi metszésére, a talaj tisztán tartására, a permetezésre és a téli feltöltésre. És ha kedvet kapott egy szép rózsaágyáshoz vagy lugashoz, akkor van egy jó hírünk: éppen most van itt a szezonja a nagy rózsavásároknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt tárolják a világ legdrágább borát

bb 2015. november 2., hétfő 11:02

Nem mindennapi látványt nyújt a világ egyik leghíresebb borászatának, a Château Cheval Blanc-nak a legújabb pincészete, melyet Christian de Portzamparc építész tervezett a bordeaux-i borvidéken található Saint Emilion hegyközségbe – írja a designboom.com a borászatról, mely egyike annak a négy pincészetnek, ami megkapta a legmagasabb Premier Grand Cru Classe (A) besorolást a régióban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatjuk az építészt, akiről focilabdát és molekulát is elneveztek

aa 2015. november 1., vasárnap 09:15

Júliusban ünnepelte volna 118. születésnapját és halálának évfordulóját is a fenntarthatóság atyjaként ismert Buckminster Fuller, „Bucky”, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású formatervezője, építésze, feltalálója és matematikusa volt egyben. – emlékezik meg az archdaily.com szerkesztősége az amerikai gondolkodóról, aki termékeny pályafutása során több, mint harminc könyvet publikált, 28 fejlesztést szabadalmaztatott és 47 tiszteletbeli doktori címet zsebelt be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartson halakat a konyhapult alatt!

Menő/Ciki

bb 2015. október 31., szombat 14:58

Nem irigyeljük azt a háziasszonyt,aki nekilát ennek az akváriummal felturbózott konyhabútornak a kitakarításához, melyet a holland dizájner, Robert Kolenik tervezett. A vizuálisan lenyűgöző hatást keltő „Ocean Kitchen” névre keresztelt limitált szériás munka ráadásul nemcsak egy gigantikus tengeri akvárium, hanem egy működő konyhapult is egyben, aminek belsejében a látszat ellenére elférnek a legtöbb konyhában szanaszét hagyott fazekak, serpenyők és egyéb főzéshez-sütéshez szükséges kiegészítők.

Fotó: kolenik.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
546 szavazat 745 szavazat

Mi olyan érdekes két ellopott székben, hogy a rendőrség nyomoz utánuk?

aa 2015. október 30., péntek 20:34

Különös bűnügy borzolja a kedélyeket az oklahomai Bartlesville-ben: a napokban két igencsak értékes, Frank Lloyd Wright által tervezett széktől szabadították meg a Price Tower szállót. Az ügy külön érdekessége, hogy magát az épületet is a világhírű építész tervezte 1952-1956 között, ráadásul a 67 méter magas torony rajta van az UNESCO várólistáján, tehát 2016-ban nagy eséllyel a Világörökség részévé is választhatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz szép a sír

ST 2015. október 30., péntek 08:23

A hétvégén esedékes Mindenszentek közeledtével egyre többeknek jut eszébe az is, hogy rendbe kellene rakni a sírokat. A hétköznapokban ugyanis csak keveseknek van ideje ilyesmikre, ilyenkor két megoldás marad: vagy a teljes sírt lefedik kőlappal, amivel ugyan semmi dolguk, de a szépsége azért kérdéses. A másik lehetőség, hogy olyan növényeket választanak, amikkel nincsen sok gond.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludjon az állatkertben!

ermiz 2015. október 29., csütörtök 11:56

Valószínűleg extra bevételre akart szert tenni az az állatkert, mely éjszakára is megnyitja kapuit a gazdag vendégek előtt. A zseniális ötlet a bristoli állatkert igazgatójának a fejéből pattant ki, Nagy-Britannia első luxushotelje, a The Lodge már várja a látogatókat. A privát szakács, a vörös pandák és az oroszlánok etetése csak néhány az izgalmas programok közül. Nem szabad elfeledkezni a szafari stílusú reggeliről sem, ami a gorillákkal való reggelizést takar, és amiért mindössze 125 fontot (54000 Ft-ot) kell fizetni személyenként. Ha siet, most épp kedvezményesen foglalhat!

Owain Cassidy, az állatkert marketingvezetője szerint ezzel a szolgáltatásukkal igazán különleges élményt tudnak nyújtani a vendégeiknek, akik bepillanthatnak az állatkert életébe a zárás után, megnézhetik kedvenc állataikat vagy a naplementét, és közben szürcsölhetik a borukat.

Hatezer forintért csótányosíthatja az otthonát

Menő/Ciki

mzd 2015. október 28., szerda 10:14

Ha a rovarok és a lakás kapcsolatáról van szó, a legtöbbször olyan kontextusban kerül elő, hogy a tulajdonosok szeretnék kiirtani az otthonban felbukkant élősködőket. Többek között ezért is lepődtünk meg azon, amikor a Zara lakberendezési vonalának webshopjában nem csak egy, de több, elvileg dekorációs célt szolgáló rovarra bukkantunk. A hajtás után megnézheti, hogyan festenek, mit nem értünk rajta, aztán szavazhat is egy jót!

Távolról sincs vége, olvasson még »
456 szavazat 535 szavazat

Őszi hangulat a lakásban: mit és mennyiből?

ermiz 2015. október 27., kedd 09:47

Amikor jeges szelek fújnak és az orrunkig sem látunk el a reggeli köd miatt, semmi sem esik jobban, mint bekuckózni a kanapéra és kezünkben egy bögre forralt borral, vagy forró csokival bámulni a tévét vagy olvasni. Ehhez kerestünk inspirációt a boltokban, a kiinduló elem egy ággyá kihúzható kanapé volt, amely meg is határozza az őt körülvevő teret. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így védekezzen a kártevők ellen ősszel

ST 2015. október 26., hétfő 13:42

A permetezést jellemzően akkor szoktuk megtenni, amikor a növényeken még fenn vannak a leveleik, de egyes esetekben akár később is szükség lehet rá. Az ősz pedig ekkor is megfelelő idő, hiszen a téli pihenés a növények életének is fontos szakasza, tehát nem jó, ha azt fertőzések zavarják meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kávézzon és közben nyomtasson 3D-ben!

ST 2015. október 25., vasárnap 15:26

Ha az ember feltaláló, akkor érdemes Londonban gondolkodnia a következő elképesztő kütyüjén, mivel itt olyan szolgáltatást kaphat, amivel egyelőre még sehol máshol nem rukkoltak elő. Eddig semmiben sem különbözik kismillió másik kávézótól, és ezért nem lenne érdemes Londonba menni. Ha azonban azt is elmondjuk, hogy a bárban lézeres vágás és gravírozás, valamint 3D nyomtatás is szerepel a szolgáltatások között, akkor már egészen más lesz a helyzet.

Kép: Makers Cafe
Kép: Makers Cafe
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymás hegyén-hátán élnek majd a londoniak

aa 2015. október 24., szombat 20:38

A londoni Building Centre épületében október 15. és december 17. között tekinthető meg az a száz projekt, illetve a tíz nyertes pályamű, amit a New London Architecture (NLA) által kiírt nemzetközi ötletpályázatára készítettek az építészek. A téma ezúttal a londoni lakásválság volt, a kreatív tervezőknek erre az egyre égetőbb problémára kellett megoldást találniuk az ötletelés során, a nyertesek pedig meghívást kaptak a Greater London Authority csoportba, ahol többek között annak a lehetőségét vizsgálják a szakemberek, hogy mégis hogyan lehetne új és költséghatékony lakóterületeket kialakítani a hirtelen megtelt, több mint nyolc milliós fővárosban.

A szervezet célja elsősorban az, hogy 2025-re legalább 110 ezer megfizethető otthont teremtsenek Londonban. Kattintson a galériára és nézze meg a döntős pályaműveket!

Szegénynegyedbe terveztek sportcsarnokot a sztárépítészek

bb 2015. október 21., szerda 09:12

Míg Mexikóban kőgazdagoknak húznak fel luxusrezidenciákat, addig Brazíliában a világ egyik legmenőbb építészirodája, a bázeli székhelyű Herzog & de Meuron felújította az Arena do Morro sportcsarnokot Mae Luízában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem tocsognak többé mosogatólében az evőeszközök

Menő/Ciki

aa 2015. október 20., kedd 10:17

A termékeikkel már számos nemzetközi formatervezési díjat bezsebelt Peleg Design stúdió egy újabb látványos agyszüleménnyel rukkolt elő, méghozzá egy elefánt formájú evőeszköz szárító pohárral, amiben nem is lenne semmi meghökkentő, ha annak ormánya nem vezetné vissza a villáról vagy a kanálról lecsepegő felesleges vizet a mosogatóba.

Távolról sincs vége, olvasson még »
632 szavazat 1904 szavazat

Tarolt a galyatetői kilátó az építészversenyen

Edicsek 2015. október 19., hétfő 10:35

Október 16-án az Urániában adták át a legjobb magyar épületeknek és terveknek járó, 1,5 millió forintos összdíjazású Média Építészeti Díját. 2015 legjobb épületének járó díjat a természet tiszteletét és szeretetét a modern építészet elemeivel ötvöző, Kovács Csaba és  Vass-Eysen Áron  munkája alapján épült Galyatető kilátó nyerte. A legjobb építészeti tervnek a zsűri Palotai Dániel munkáját, az Athenaeum of Philadelphia, vagyis a természetes fényeket és a közösségi tereket egyedi módon kezelő philadelphiai könyvtár tervét választotta. A közönségdíjat - amelyről az Urániában jelenlévő közönség dönthetett - épület kategóriában, szintén a Galyatető kilátó alkotói vihették haza, terv kategóriában pedig Csaba Zita Zarándokszállása kapta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gereblye, pho, hastáncruha: a Józsefvárosi piacon jártunk

Lina 2015. október 18., vasárnap 12:41

Emlékszik még a híres Négy Tigris, közismertebb nevén Józsefvárosi piacra, ahol állítólag a szamurájkardtól kezdve a bólogató kutyáig mindent lehetett kapni? Na, az már nincs. A helyén csak szemét és törmelék maradt, miután ledózerolták az egészet 2014 nyarán. Viszont a piac újjáéledt, jobban mondva átköltözött a szemben lévő régi gyárépületekbe, ahol már szabályozottabb és kulturáltabb körülmények között zajlik a biznisz.

Ha kíváncsi arra, miket lehet most kapni, kik árulják a portékáikat és igazak-e a piacról keringő urbánus legendák, csatlakozzon hozzánk egy körútra az épületek szövevényében! A cikk megírása során segítségünkre volt egy bennfentes is, Kita személyében, aki a Dang Muoi étkezde tulajdonosának a lánya. Kita és családja testközelből ismeri a piaci életet, hiszen maguk is a józsefvárosin kezdték működésüket, sőt még mindig van egy étkezdéjük az új piac területén. A részletekért erre tessék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tavi növények egy része simán átteleltethető a tóban. És van, ami nem.

ST 2015. október 17., szombat 17:32

Akik szeretik a tavakat, és a kertjükben is telepítettek egyet, azoknak a tél mindig plusz kihívást jelent. Ez nem is csoda, hiszen ilyenkor nem csak a víz az, ami télen másképpen viselkedik, de a benne élő lényekről is gondoskodni kell. Jó hír: a növények, és akár az állatok is áttelelhetnek a tóban, de ehhez bizonyos feltételeknek teljesülniük kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bogarakkal kidekorált szoba: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. október 17., szombat 16:03

Bár a közelgő Halloweenre is készíthette volna legújabb munkáját Jennifer Angus, de a wisconsini egyetem professzora egy egészen más alkalomból látott neki a projektnek. A rózsaszín "bogárszoba" ugyanis a washingtoni Smithsonian American Art Múzeumban található Renwick Galéria újranyitásának apropóján készült. Az épületrészt két éves felújítást követően november 13-án nyitják meg újra a nagyközönség előtt, a felfrissült tárlaton pedig kilenc kortárs művész mutatja be nagyszabású vagy éppen inkább hagyományos stílusú munkáját a csoda témakörében.

Bogarakkal kidekorált fal a múzeumban.
Bogarakkal kidekorált fal a múzeumban.
Fotó: facebook.com/jenniferangusartist
Távolról sincs vége, olvasson még »
1463 szavazat 558 szavazat

Nyert a Design Labon a vízforraló, ami fertőtlenít, párol és növényt is termeszt egyszerre

Edicsek 2015. október 16., péntek 14:53

Az Angliát képviselő Jordan Lee Martin nyerte az Electrolux Design Lab 2015 döntőjét és az ezzel járó tízezer eurót, valamint a fél éves ösztöndíjat, a Bloom névre keresztelt vízforralójával. A találmány a eredeti funkciója mellett még a növényeket is gondozza, vagy akár párolni és tisztítani is lehet vele. A közönségdíjat pedig a brazil Larissa Trindade lett Weaver névre keresztelt ruhajavító és anyag analizáló szerkezetével nyerte, igaz ő a legjobb hat közé nem került be.  A 60 ország 1500 pályázatából hat jutott a döntőbe, köztük Tobias Tsamisis is, aki a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója. A versenyt élőben izgultuk végig Helsinkiben, majd az Electrolux Design Igazgatójával vettük egyenként sorra a pályaműveket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő építészeti portál élteti a zánkai Gyógynövény-völgyet

aa 2015. október 15., csütörtök 19:28

A Kis Péter által tervezett, megosztó fogadtatású Bazaltbor-Laposa Pincészet után egy újabb balatoni épületet kapott fel az építész szakma egyik legerősebb online lapja, az ArchDaily. Ezúttal a Modum Építésziroda tervezőjének, Krizsán András DLA-nak egyik tavalyi munkáját, a Balaton északi partján található zánkai Gyógynövény-völgy látogató és oktató központot mutatják be az olvasóknak.

„A 7000 négyzetméteres kertbe, ahol időszakosan több mint 400 féle gyógynövény terem meg, egy specializálódott látogató- és oktatóközpontot, egyfajta összetett, sokoldalú szolgáltatást nyújtó ökocentrumot álmodott Takács Ferenc. A tervezésére a terepet már jól ismerő Krizsán Andrást kérte fel, akinek a korábbi tervei jó alapot adtak az új épülethez, a családi léptékkel mérve sok funkciót magába foglaló, nonprofit gyógynövény központ megtervezéséhez” – mutatja be Bán Dávid a Káli-medence kapujában található épületegyüttest.

Fotó: Bujnovszky Tamás / Modum.hu / Bujnovszky Tamás
Távolról sincs vége, olvasson még »

Santiago Calatravaé az idei Európai Építészeti Díj

mzd 2015. október 15., csütörtök 18:51

Jövőképpel rendelkező teoretikus, filozófus, utópista – többek között ezekkel a jelzőkkel jellemezte Christian Narkiewicz-Laine, a chicagói Athanaeum elnöke Santiago Calatravát, majd hozzátette: mint építész, mérnök, szobrász és festő is díjazták őt – olvasható az ArchDaily-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen menő angliai ingatlant a tengerparton

Dívány 2015. október 14., szerda 09:02

De csak akkor vegyen, ha teljesen meghibbant, illetve van felesleges hét és félmillió angol fontja (3,1 milliárd forint). Mert hiába pazar saját homokos stranddal, (beltéri) úszómedencével és lila posztós biliárdasztallal az amúgy is felkapott brit Dorset legdrágábban meghirdetett ingatlanja, ha az évi átlaghőmérséklet augusztusban is csak maximum 20,1 fok. De ettől még a környék és a ház is gyönyörű, szóval ha ön kedveli a hűvös időt és marha gazdag, nem ördögtől való gondolat ide költöznie. 

A házban öten tudnak kényelmesen aludni, 8000 négyzetméteren. Amúgy tényleg csak én nem találom a kandallót a képeken? 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés