RAKTÁR

Rohadt nagy meló az ültetés, és tudta, hogy el is lehet rontani?

ST 2015. november 11., szerda 15:07

Az ősz, egészen a fagyok beálltáig az ültetés időszaka. Ezzel megújíthatja, feltöltheti a kertjét a következő évekre - ha viszont nem jól csinálja, akkor egy rakás pénzt dob ki az ablakon. Mert sajnos ezt is el lehet rontani, és ráadásul nem is nehéz. Mondjuk, mit és hogyan csináljon, ha inkább a szép kertet választja a kidobott pénz helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen be a Nagy Gatsby rendezőjének villájába!

aa 2015. november 10., kedd 09:29

Megválik látványos darlinghursti otthonától a Moulin Rouge!, a Nagy Gatsby illetve a Rómeó+Júlia című kasszasikerek rendezője, Baz Luhrmann. A filmrendező feleségével, a többszörösen díjazott jelmeztervezővel, Catherine Martinnal vette a családi birtokot még 2006-ban, ekkor 10 millió dollárért jutottak hozzá a több száz négyzetméteres ingatlanhoz valamint a hozzá tartozó zöldterülethez – írja a soha vissza nem térő lehetőségről a buzzfeed.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igenis lehet szemétből várat építeni!

Edicsek 2015. november 9., hétfő 09:40

Christian Montez és Kyra Powell 9 hét alatt fejezte be az építkezést. Egy kétszintes házat építettek ennyi idő alatt konyhával-előszobával, amiben még dolgozószoba is van. Ráadásul az egész ezer fontba, azaz nagyjából 435 ezer forintba került. A titok nyitja, hogy mindent újrahasznosított elemekből, vagyis tulajdonképpen szemétből építettek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az ízlésficamos filmstúdió?

Menő/Ciki

aa 2015. november 8., vasárnap 15:01

Annyira megosztóra sikerült a Life Style néven futó lakberendezési cég két tervezőjének, Brittany Zwicklnek és Shannon Wollacknak a legújabb projektje, hogy arra gondoltunk: döntsék el önök, vajon menő vagy ciki-e a közelmúltban átalakított Culver Studios.

Távolról sincs vége, olvasson még »
392 szavazat 472 szavazat

Lehet praktikus fürdőszobája utólag is!

ST 2015. november 8., vasárnap 11:18

Amikor a fürdőszobáját tervezgeti,  mindenki elsősorban azt tartja szem előtt, hogy a végeredmény megfeleljen az ízlésének. Sokan pedig használat közben szembesülnek vele, mennyi tárolóhelyre lett volna még szükségük, esetleg bővült a család, vagy hogy olyan dolgokat is felhalmoznak a fürdőben, amikre eredetileg nem is számítottak. Ha már túlesett a fájdalmas szelektáláson, akkor íme, néhány praktikus ötlet, amivel nyerhet még egy kis helyet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi, vidám lakásdekor

ST 2015. november 7., szombat 17:47

Az ősz alapvetően egy gyönyörű évszak a színes levelekkel, a kellemes napsütéssel, és a bőséges gyümölcskínálattal. Kivéve persze, ha épp esős, nyálkás idő van – de a hangulatot olyankor is fel lehet dobni, még akkor is, ha a kertbe, közeli erdőbe nem nagyon tud kimenni. A lakás dekorálása ősszel is olyan lehetőség, amitől jobb kedve lehet, és nem is kell hozzá nagy kézügyesség, vagy túl sok idő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse fel kerti növényeit a fagyokra!

ST 2015. november 7., szombat 14:22

A növények számára a tél a pihenés ideje, ám a mai kertekben már sokszor nemcsak olyan növényeket talál, amelyek gond nélkül átvészelik a hideg hónapokat, hanem olyanokat is, melyekre a fagy akár végzetes is lehet. A részben télálló növények helyzete ráadásul rosszabb, mint cserepes társaiké: utóbbiakat ugyanis nemes egyszerűséggel be lehet menekíteni a fagy elől, ám sok kerti növénnyel ezt már nem lehet megtenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hely, ahol átváltoznak a tárgyak

ermiz 2015. november 6., péntek 13:36

Kele Sára és Markó Barbara úgy döntöttek, nyitnak egy boltot a Szondi utcában. Ez alapvetően még nem lenne annyira izgalmas történet, de ők egy vintage boltot nyitottak. Gondoltam én, ám hamar kiderült, a furcsa hely nem is bolt, hanem inkább egy kreatív stúdió. A Studio Fabrika a Facebook-oldalukon olvasható önmeghatározás szerint "vintage furniture + magic", ennek megfelelően tele van székekkel, asztalokkal, lámpákkal és mindenféle kevésbé ismert kisbútorral, melyekhez nagy merészséggel nyúltak hozzá. Ezért is lehet például rózsaszín és kék egy egykori bárszekrényke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak Kolozsvárig kell mennie, ha megnézné ezt a steampunk kocsmát

bb 2015. november 5., csütörtök 18:46

Még H.R.Gigernek is tátva maradt volna a szája attól a kolozsvári kávézó-kocsmától, amit nemrég a 6th Sense Interiors két belsőépítésze, Alexandru Tohotan és Zelenyák Zoltán tervezett meg. Bár azt nem tudni, hogy az Enigma Cafe néven futó bárban is ilyen méregdrága steampunk kávéfőzőkkel főzik e le a kávét, de a mozgó kinetikus szobrok és az azt körülvevő látvány valószínűleg enélkül is ámulatba ejti az ide betérő vendégeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett belőlem hobbiasztalos

ermiz 2015. november 5., csütörtök 08:34

Alig három hete nyitott meg Budapesten az a közösségi barkácsműhely, ahová bárki mehet fúrni és faragni. Mivel én teljesen laikusnak érzem magam a gérvágó vagy a szalagfűrész kezelésében, elhatároztam, hogy megnézem, mit is lehet készíteni 5 óra alatt. A téma a virágtartó volt, de ezen belül nem volt megkötés, mindenki azt készített és úgy, ahogy akart. A sztori azért nem innen indult, hogy az illetékes hatóságok megnyugodjanak, volt kötelező munkavédelmi alapképzés, megtudtuk mihez kell védőszemüveg, mihez ne nyúljunk, és mikor kötelező a fülvédő használata. 

Prekoncepcióm és előzetes tapasztalataim alapján 30+-os nőkre lőttem be a barkácsoláson részt vevők körét, ehhez képest volt kétgyerekes anya, lelkes srácok, egy angol-magyar vegyespáros, ahol a nőtag a szinkrontolmács szerepét töltötte be, és két nagyon kedves segítő, akik mindent megkerestek, odaadtak, megoldottak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pekingi Dizájnhét luxusplazákban tolta a gazdagok arcába a kulturális örökséget

aa 2015. november 4., szerda 09:12

A napokban ötödik alkalommal rendezték meg a Pekingi Dizájnhetet, amely az előző évekhez hasonlóan ezúttal is felért egy városnéző körúttal, mivel a minisztériumok és a helyi önkormányzatok által támogatott esemény keretén belül számos kiállítást, előadást és vásárt tartottak a 22 milliós városban. Ez többek között azért volt fontos a rendezőknek, mivel a dizájnhét egyik kiemelt témája a kulturális örökség megőrzése, a műemlékvédelem fontossága és az ezekkel kapcsolatos kritikus kérdések megválaszolása volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz olyan a szobája, mint Mihalik Enikőé!

ermiz 2015. november 3., kedd 17:36

Mihalik Enikő magyar topmodell már egy ideje New Yorkban él, mármint amikor nem a világ egyéb tájain dolgozik. Most megmutatta hálószobáját, amelynek falára friss dekoráció került. A dekor is jó, meg a szoba is, úgyhogy megpróbáltuk összeszedni, hogyan és menyiért lehet olyan hálószobája, mint az egyik legmenőbb magyar modellnek. 

Stars above my bed thanks to @rjraizk * #mybedroomissupergirlie #loveit #starconstellation

Eniko Mihalik (@mreniko) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most vegyen rózsát, ha jót akar

ST 2015. november 2., hétfő 17:41

A rózsa olyan növény, amit cserepes formájában is rengetegen tartanak, de igazán szép mégis a kertben lesz. Persze ehhez megfelelő ápolásra, gondozásra is szüksége van: a dús virágzás és az erős növekedés titka a napos fekvésben, a jó tápanyag- és vízellátásban rejlik. Figyelnünk kell még a bokrok tavaszi metszésére, a talaj tisztán tartására, a permetezésre és a téli feltöltésre. És ha kedvet kapott egy szép rózsaágyáshoz vagy lugashoz, akkor van egy jó hírünk: éppen most van itt a szezonja a nagy rózsavásároknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt tárolják a világ legdrágább borát

bb 2015. november 2., hétfő 11:02

Nem mindennapi látványt nyújt a világ egyik leghíresebb borászatának, a Château Cheval Blanc-nak a legújabb pincészete, melyet Christian de Portzamparc építész tervezett a bordeaux-i borvidéken található Saint Emilion hegyközségbe – írja a designboom.com a borászatról, mely egyike annak a négy pincészetnek, ami megkapta a legmagasabb Premier Grand Cru Classe (A) besorolást a régióban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatjuk az építészt, akiről focilabdát és molekulát is elneveztek

aa 2015. november 1., vasárnap 09:15

Júliusban ünnepelte volna 118. születésnapját és halálának évfordulóját is a fenntarthatóság atyjaként ismert Buckminster Fuller, „Bucky”, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású formatervezője, építésze, feltalálója és matematikusa volt egyben. – emlékezik meg az archdaily.com szerkesztősége az amerikai gondolkodóról, aki termékeny pályafutása során több, mint harminc könyvet publikált, 28 fejlesztést szabadalmaztatott és 47 tiszteletbeli doktori címet zsebelt be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartson halakat a konyhapult alatt!

Menő/Ciki

bb 2015. október 31., szombat 14:58

Nem irigyeljük azt a háziasszonyt,aki nekilát ennek az akváriummal felturbózott konyhabútornak a kitakarításához, melyet a holland dizájner, Robert Kolenik tervezett. A vizuálisan lenyűgöző hatást keltő „Ocean Kitchen” névre keresztelt limitált szériás munka ráadásul nemcsak egy gigantikus tengeri akvárium, hanem egy működő konyhapult is egyben, aminek belsejében a látszat ellenére elférnek a legtöbb konyhában szanaszét hagyott fazekak, serpenyők és egyéb főzéshez-sütéshez szükséges kiegészítők.

Fotó: kolenik.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
514 szavazat 715 szavazat

Mi olyan érdekes két ellopott székben, hogy a rendőrség nyomoz utánuk?

aa 2015. október 30., péntek 20:34

Különös bűnügy borzolja a kedélyeket az oklahomai Bartlesville-ben: a napokban két igencsak értékes, Frank Lloyd Wright által tervezett széktől szabadították meg a Price Tower szállót. Az ügy külön érdekessége, hogy magát az épületet is a világhírű építész tervezte 1952-1956 között, ráadásul a 67 méter magas torony rajta van az UNESCO várólistáján, tehát 2016-ban nagy eséllyel a Világörökség részévé is választhatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz szép a sír

ST 2015. október 30., péntek 08:23

A hétvégén esedékes Mindenszentek közeledtével egyre többeknek jut eszébe az is, hogy rendbe kellene rakni a sírokat. A hétköznapokban ugyanis csak keveseknek van ideje ilyesmikre, ilyenkor két megoldás marad: vagy a teljes sírt lefedik kőlappal, amivel ugyan semmi dolguk, de a szépsége azért kérdéses. A másik lehetőség, hogy olyan növényeket választanak, amikkel nincsen sok gond.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludjon az állatkertben!

ermiz 2015. október 29., csütörtök 11:56

Valószínűleg extra bevételre akart szert tenni az az állatkert, mely éjszakára is megnyitja kapuit a gazdag vendégek előtt. A zseniális ötlet a bristoli állatkert igazgatójának a fejéből pattant ki, Nagy-Britannia első luxushotelje, a The Lodge már várja a látogatókat. A privát szakács, a vörös pandák és az oroszlánok etetése csak néhány az izgalmas programok közül. Nem szabad elfeledkezni a szafari stílusú reggeliről sem, ami a gorillákkal való reggelizést takar, és amiért mindössze 125 fontot (54000 Ft-ot) kell fizetni személyenként. Ha siet, most épp kedvezményesen foglalhat!

Owain Cassidy, az állatkert marketingvezetője szerint ezzel a szolgáltatásukkal igazán különleges élményt tudnak nyújtani a vendégeiknek, akik bepillanthatnak az állatkert életébe a zárás után, megnézhetik kedvenc állataikat vagy a naplementét, és közben szürcsölhetik a borukat.

Hatezer forintért csótányosíthatja az otthonát

Menő/Ciki

mzd 2015. október 28., szerda 10:14

Ha a rovarok és a lakás kapcsolatáról van szó, a legtöbbször olyan kontextusban kerül elő, hogy a tulajdonosok szeretnék kiirtani az otthonban felbukkant élősködőket. Többek között ezért is lepődtünk meg azon, amikor a Zara lakberendezési vonalának webshopjában nem csak egy, de több, elvileg dekorációs célt szolgáló rovarra bukkantunk. A hajtás után megnézheti, hogyan festenek, mit nem értünk rajta, aztán szavazhat is egy jót!

Távolról sincs vége, olvasson még »
447 szavazat 520 szavazat

Őszi hangulat a lakásban: mit és mennyiből?

ermiz 2015. október 27., kedd 09:47

Amikor jeges szelek fújnak és az orrunkig sem látunk el a reggeli köd miatt, semmi sem esik jobban, mint bekuckózni a kanapéra és kezünkben egy bögre forralt borral, vagy forró csokival bámulni a tévét vagy olvasni. Ehhez kerestünk inspirációt a boltokban, a kiinduló elem egy ággyá kihúzható kanapé volt, amely meg is határozza az őt körülvevő teret. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így védekezzen a kártevők ellen ősszel

ST 2015. október 26., hétfő 13:42

A permetezést jellemzően akkor szoktuk megtenni, amikor a növényeken még fenn vannak a leveleik, de egyes esetekben akár később is szükség lehet rá. Az ősz pedig ekkor is megfelelő idő, hiszen a téli pihenés a növények életének is fontos szakasza, tehát nem jó, ha azt fertőzések zavarják meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kávézzon és közben nyomtasson 3D-ben!

ST 2015. október 25., vasárnap 15:26

Ha az ember feltaláló, akkor érdemes Londonban gondolkodnia a következő elképesztő kütyüjén, mivel itt olyan szolgáltatást kaphat, amivel egyelőre még sehol máshol nem rukkoltak elő. Eddig semmiben sem különbözik kismillió másik kávézótól, és ezért nem lenne érdemes Londonba menni. Ha azonban azt is elmondjuk, hogy a bárban lézeres vágás és gravírozás, valamint 3D nyomtatás is szerepel a szolgáltatások között, akkor már egészen más lesz a helyzet.

Kép: Makers Cafe
Kép: Makers Cafe
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymás hegyén-hátán élnek majd a londoniak

aa 2015. október 24., szombat 20:38

A londoni Building Centre épületében október 15. és december 17. között tekinthető meg az a száz projekt, illetve a tíz nyertes pályamű, amit a New London Architecture (NLA) által kiírt nemzetközi ötletpályázatára készítettek az építészek. A téma ezúttal a londoni lakásválság volt, a kreatív tervezőknek erre az egyre égetőbb problémára kellett megoldást találniuk az ötletelés során, a nyertesek pedig meghívást kaptak a Greater London Authority csoportba, ahol többek között annak a lehetőségét vizsgálják a szakemberek, hogy mégis hogyan lehetne új és költséghatékony lakóterületeket kialakítani a hirtelen megtelt, több mint nyolc milliós fővárosban.

A szervezet célja elsősorban az, hogy 2025-re legalább 110 ezer megfizethető otthont teremtsenek Londonban. Kattintson a galériára és nézze meg a döntős pályaműveket!

Szegénynegyedbe terveztek sportcsarnokot a sztárépítészek

bb 2015. október 21., szerda 09:12

Míg Mexikóban kőgazdagoknak húznak fel luxusrezidenciákat, addig Brazíliában a világ egyik legmenőbb építészirodája, a bázeli székhelyű Herzog & de Meuron felújította az Arena do Morro sportcsarnokot Mae Luízában.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés