RAKTÁR

Menő vagy ciki a döglött csirkéből készült bútor?

Menő/Ciki

aa 2015. december 1., kedd 18:50

Különös módját választotta a madárinfluenzás csirkék feldolgozásának a neves Delft University of Technology frissen végzett hallgatója, Emilie van Spronsen, aki a nemrég lement holland dizájn héten mutatta be azt az általa tervezett széket és urnát, amit a H5N8-vírussal megfertőzött csirkék betakarított csontjából és tollából készített el. – hívja fel a figyelmet a bizarr ötletre a designboom.com.

Műgyantába öntött színezett tollak.
Műgyantába öntött színezett tollak.
Fotó: emilievanspronsen.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
605 szavazat 940 szavazat

Kilencmilliárdért londoni pecót?

Divany.hu 2015. november 28., szombat 12:58

Kéne?

 • 49
  Kéne
 • 19
  Nem kéne
 • 97
  A pénz kéne
 • 36
  Na jó, elég a jutalék is...

A piac hal meg utoljára, nem a remény, újra van legdrágább eladó ház Londonban, ha esetleg menőzni akarna Habony Árpi (már ha van még ennyi pénz a magyar államkasszában), vagy valami apróságot keres Kedves Fecó Zimány Lindának. Ez a kétemeletes sarki ház 20 millió angol fontért került fel a netre, ami akárhonnan is nézzük majdnem kilenc milliárd forint. És hogy ezért mi jár? Hát, például kilenc hálóterem, igen ocsmány tapétával; kilátás egy másik házra, és könyvtárszoba, meg ugyanolyan kandalló mindenhova.

A tulajdonos igen bizakodó, nála már csak az ingatlanos a bizakodóbb, akik ezen a környéken általában házanként olyan négyszázezer font (178 millió forint) körül keresnek, de ha ezt az üzletet nyélbe üti, akkor akár nyugdíjba is vonulhat, hiszen a kilencszázezer fontot (négyszáz millió forintot) is elérheti a jutaléka. Igen, ez csak a jutalék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julia Roberts közel négyszáz milliót keresett ezen a lakáson

Divany.hu 2015. november 27., péntek 18:01

A hollywoodi sztárok nemcsak a vásznon keresnek nagyon jól, a nevükkel házaik és lakásaik is jóval áron felül kelnek el a piacon. Négy hónappal azután, hogy Julia Roberts meghirdette Greenwich Village-i  penthouse apartmanját, potom 4,5 millió dollárért (kb. 1,3 milliárd forint), már túl is adott rajta, írja a housebeautiful.com. Ez is szép kis summa lenne, ha nem adtak volna érte jóval többet, egészen pontosan 5,35 milliót (1,5 milliárd), ami akárhogyan is számoljuk, 850 ezer dollárral (közel 250 millió forinttal) több, mint amennyit kért érte. 

A 185 négyzetméteres lakás három szobával nem az egyetlen ingatlan, amit az A-listás színésznő el szeretne adni, éppen most kíván hawaii birtokától is megszabadulni. Ehhez a most eladott ingatlanhoz még 2010-ben jutott hozzá 3,9 millió dolláért (1,14 milliárd), így pár száz milliót már eleve nyert volna az eladáson, ám így még sokkal jobban járt. 

Nézegesse, hol kelt fel a színésznő, honnan nézte a kilátást és milyen teraszon kávézgathatott ebéd után, amikor éppen ebben a lakásban lakott. 

Tuti lakberendezési trükkök, ha Airbnbzne

etelka 2015. november 26., csütörtök 15:45

Viktor huszonkét év után szakított a multiléttel, és inkább a nyugodtabbnak gondolt rövid távú lakáskiadás mellett döntött. Azóta túlvan a tanulóleckén, a multivilág tapasztalatait is beleépítette a lakásokba, melyek Budapest belvárosában várják a vendégeket. Utolsó befektetése nemrég lett kész, még érezni benne a frissen felújított lakások egyedi illatát, amiben keveredik a falfesték és a frissen csiszolt parketta illata. A közepes méretű lakás nem volt rossz állapotban, a tulajdonosa néhány éve hagyta maga után, azóta üresen állt.

Le volt pusztulva?

Azt nem mondanám, olyan volt, mint amikor átment az ember a nagymamájához, aki 70 éve ugyanolyan környezetben él. Ugyanazok a szagok, bemész a fürdőszobába és a nagyinál is meglévő illat csapta meg az orrod. De nem baj, mert praktikus volt, jó volt az elrendezése, és ez a fontos. 

Ebbe a lakásba amikor beléptem, azonnal láttam, hogy jó lesz. A bejárati ajtótól jobbra és balra helyezkednek el a szobák, ami pont megfelelő. Már elég praktikusan látom ezeket a tereket, azt kell kitalálni, hogy 30-40 négyzetméterig 3-4 ember elhelyezését hogyan lehet megoldani. Egy nagyobb  lakást ennek az üzletnek a fényében akkor érdemes megvásárolni, ha tudod szeparálni. Az viszonylag ritka – tapasztalatom szerint –, hogy egyszerre jöjjenek öten-hatan, jellemzően 2-4 ember érkezik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Piranesi különdíjat kapott az ELTE világháborús emlékműve

bb 2015. november 24., kedd 19:52

November 21-én vette kezdetét a régió egyik legmeghatározóbb nemzetközi építészeti konferenciája, a 33. Piráni Építészeti Napok és ezzel együtt a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás, melyen az év legkiemelkedőbb épületeit díjazzák.

A díjért öt magyarországi projekt szállhatott versenybe, köztük Ekler Dezső DLA győrújbaráti szőlőléüzeme, Kovács Zoltán (KZ Építésziroda) és Ligervári István dabasi ravatalozója, Kovács Péter DLA (Archiko) debreceni műteremháza, Tamás Anna Mária és Kovács-Andor Krisztián (A+ Építész Stúdió) Visegrád városközpontjának I.ütemterve, valamint az ELTE Bölcsészkarának II. világháborús emlékműve. Az egyetem halottai című munkát az MM Csoport és a Hetedik Műterem tervezői, Albert Farkas, Bujdosó Ildikó, Fajcsák Dénes, Lukács Eszter, Polgárdi Ákos, Róth János DLA, Szabó Levente DLA és Szigeti Nóra készítették – írja az epiteszforum.hu.

Dinko Peračić díjnyertes piaca Horvátországban.
Dinko Peračić díjnyertes piaca Horvátországban.
Fotó: pida.si
Távolról sincs vége, olvasson még »

Dán dizájn, tényleg fillérekért

ermiz 2015. november 23., hétfő 15:16

Lehet örömködni, a méregdrága dizájnboltok jóárasított verziója nyílt meg a Váci utcában, és ígéretük szerint dán dizájnt kínálnak elérhető áron. Hogy miért épp az (egykor jobb napokat látott) bevásárlóutcát találták az első, 300 négyzetméteres magyarországi üzlet legjobb helyszínének, azt nem tudni, mindenesetre a masszívan terjeszkedő dán cég, a Tiger Store  jelenleg 556 üzlettel rendelkezik világszerte. És eggyel most már Magyarországon is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így indul be egy magyar startup Chilében

aa 2015. november 22., vasárnap 19:19

Napjaink egyik legnagyobb üzleti lehetőségeként tartják számon a startup vállalkozásokat, mi is nagy érdeklődéssel követjük a számos esetben sok kérdést felvető jelenséget, több figyelemfelkeltő és hasznos ötletet be is mutattunk már az elmúlt években az oldalon. A kifejezés egyébként röviden annyit jelent, hogy a korai fázisban lévő technikai fejlesztésen alapuló vállalkozásokat rövid idő alatt globális méretűre növelik.

Mialatt Budapest is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy startup paradicsommá nőjje ki magát, addig a világ másik végén, Chilében tárt karokkal várják az innovatív ötletekkel rendelkező, vállalkozó szellemű fiatalokat, hogy a Start-Up Chile programon belül indíthassák be üzletüket. Ezúttal a 3D nyomtatott szemüvegben utazó Forma lelkes készítőit kérdeztük arról, hogy hogyan lehet bekerülni a számos lehetőséggel kecsegtető chilei programba és mik a személyes tapasztalataik a rendszerről. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Titkok, amiktől boldog lesz a karácsonyi kaktusza!

ST 2015. november 21., szombat 13:01

A karácsonyi kaktusz egyike azoknak a növényeknek, amik megfelelő tartás mellett éppen abban az időszakban virágoznak, amikor minden más pihen. Nem csoda hát, ha népszerűsége töretlen, ám tartása nem annyira egyszerű, mint hinné.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem próbált még metszeni? Itt az ideje!

ST 2015. november 20., péntek 10:29

Az őszi szüretek lecsengésével a gondos kertész arra is gondol, hogy jövőre ugyanilyen szép termést hozzanak a növényei. Ehhez azonban az kell, hogy ügyesen metssze meg őket, ami azonban nem is olyan egyszerű feladat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pro és kontra az infrafűtésről

ST 2015. november 18., szerda 11:29

A télben az egyik jó dolog, amikor az ember összekucorodhat a kanapén egy forró teával meg egy jó könyvvel, és kellemes melegből nézheti a kinti zimankót. De ennek ára van, és sajna nem is kevés. Szinte mindegy, milyen fűtés mellett dönt, a kiépítésnek és a fenntartásnak komoly költségei vannak. A későbbiekben pedig nemcsak a a tüzelőanyag árával kell kalkulálni, hanem a karbantartással és az esetleges kapcsolódó költségekkel is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Airbnb nyúlja az enteriőrt

Dívány 2015. november 17., kedd 16:45

Zoé de las Cases francia belsőépítész beperelte a híres, lakásokat szünidőre bérbeadó céget, az Airbnb-t, amikor meglátta, hogy a cég vadonatúj, Szilícium-völgyi központjának egyik helyiségét pontosan ugyanúgy rendezték be, ahogyan az az ő párizsi lakásának nappaliját, adta hírül a Mirror. 

5

A lakberendezőnő azért adta be a keresetet, mert nem kapott semmiféle honoráriumot, amiért felhasználták az ötletét a cég irodájában, ami azért is bosszantja, mert korábban a cég egyik alapítója, Brian Chesky is megszállt nála három éjszakát, így nem lehet véletlen az azonosság. Már csak azért sem lehet az amúgy, mert a belsőépítész szerint még a nagymamájának a fényképe is megtalálható a lemásolt iroda polcain, ami valljuk be tényleg elég béna, viszont legalább bizonyíték is a cégre nézve. Azért Zoé de las Cases is nagyon ki lehet borulva, mert azt nyilatkozta, ez olyan neki, mintha megerőszakolták volna. Nyilván az ügyvédje tanácsára az is nagyon fáj neki, hogy a legszemélyesebb szuvenírjeit is lemásolták (szuvenír, ember!), sőt a nyaralási emlékeit is. No, de majd egy zsíros csekk nyilván fog tudni enyhíteni a fájdalmain.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hangelnyelő színes falakkal nem mennek egymás agyára a kollégáival

ST 2015. november 17., kedd 14:20

Ha ön is egyterű irodában dolgozik, akkor tudja, hogy megvannak az előnyei és a hátrányai is. Az előnye, hogy mind együtt vannak, az információáramlás gyorsabb, a csapat is jobban összetart. A hátrány, hogy a hangzavar sokszor elkerülhetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

420 forintért juthat lakáshoz Liverpoolban

bb 2015. november 16., hétfő 14:14

Nemcsak a szíciliai Gangi városában lehet ingyen ingatlanhoz jutni, mivel nemrég Liverpool városának vezetősége is úgy döntött, hogy egy jelképes, egy fontos (kb.418 forint) összegért piacra bocsát néhány házat a közel 470 ezer lakosú város Wavertree és Picton negyedében – írja a Metro.co.uk a város polgármesterének merész lépéséről. A város vezetője, Joe Anderson ugyanis már 2010-es megválasztása óta azon dolgozik, hogy megoldja az üresen álló ingatlanok körüli problémákat.

Ilyen házakra lehet lecsapni Liverpoolban.
Ilyen házakra lehet lecsapni Liverpoolban.
Fotó: LCC
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar víztorony kocsmának örül a világ

Divany.hu 2015. november 15., vasárnap 18:53

Az 1913-ban épült Nagyerdei víztorony felújítása olyan jól sikerült, hogy nem kerülte el külföldi építészeti oldalak, például a TheSpaces.com figyelmét sem. A víztorony Győrffy Zoltán és Novák Róbert építészek által felügyelt renoválása kilenc hónapig tartott, és eredményeképp a még mindig funkcionáló víztorony belsejében egy kávézó, bár, bolt, sőt galéria, a tetején pedig egy kilátó is található.  

Az épület amúgy a debreceni egyetem tulajdona, olyannyira, hogy az intézményt a mai napig vízzel látja el. A víztornyot Borsos József építész tervezte (akinek a Nagyerdő rendbehozatala is köszönhető), és most felújítás után újra Debrecen egyik nevezetessége lehet, hiszen a tetejéről csodálatos a kilátás az erdőre, ráadásul állandó kulturális programokkal próbálják becsalogatni a látogatókat. Ja, és a Nagyerdei Stadionra is jó a rálátás...

Azt hitte, a tapétát csak a falra lehet ragasztani?

ST 2015. november 15., vasárnap 12:00

A tapéta szerencsére újra kezd visszajönni a divatba, így pedig különféle nagyon vidám, mintás felületeket lehet létrehozni, akár egyetlen szobán belül is. Ugyanakkor a tapéta nem csak arra jó, hogy a nagy falfelületeket befedje vele: ha csak egy kicsit is kreatívan áll hozzá, akkor igen sokrétűen felhasználható anyaggá lép elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a diótörő óra?

Menő/Ciki

bb 2015. november 14., szombat 20:43

Ki gondolta volna, hogy a 21.században még ekkora kereslet van az otthoni diótörőkre, de úgy tűnik, hogy tévedtünk. Tavaly a londoni székhelyű tervező, Roger Arquer értelmezte újra a szerszámot, aki akkor puha szilikon fejjel látta el kalapácsra emlékeztető termékét. Ezúttal pedig egy lengyel dizájn stúdió, a Poorex látott fantáziát a hasznos eszközben, Arquerhez hasonlóan ők is egy meglepő csavarral dobták piacra diótörőjüket. – írja a designboom.com.

A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
Fotó: poor.pl
Távolról sincs vége, olvasson még »
696 szavazat 615 szavazat

Zöldellő kert télen? Simán

ST 2015. november 14., szombat 16:22

Sokan kedvelik az örökzöldeket, hiszen nem csak tavasztól őszig, de még télen is színt csempésznek a kertbe vagy az erkélyre. Ugyanakkor az is igaz, hogy a fenyők esetében a látványos, vagy éppen illatos virágzás nem igazán jellemző: bár léteznek kifejezetten dekoratív tobozokat nevelő fajták, de azért ez mégsem ugyan az, mint egy színes, illatos virág. Az ötlet, hogy télen is legyen szín a kertben nagyon is jó, de tévedés, ha azt gondolja, ez kizárólag tűlevelűekkel oldható meg. Utolsó mentsvárként sokan a tujához nyúlnak, de hiszi vagy sem, még ezen túl is vannak lehetőségek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fedezzen fel kortárs ékszereket a pesti éjszakában!

ermiz 2015. november 13., péntek 15:58

Mostanában már szinte mindennek van éjszakája, úgyhogy a kortárs ékszertervezők is úgy döntöttek, hogy szerveznek egyet maguknak. Az Ékszerek Éjszakája elnevezésű esemény november 13-án lesz és 50 kortárs ékszertervező vesz benne részt. Mivel az erről szóló sajtótájékoztatón sokat és hangsúlyosan használták a kortárs ékszer fogalmát, ezért megkérdeztük Stomfai Krisztina ékszertervezőt, mit is jelent ez szerintük, és mitől más egy kortárs ékszer, mint a hagyományos. 

Ha a cél az, hogyan különböztessék meg magukat többi ékszerestől, arra talán inkább a kézművest használnám – bár az is nagyon elcsépelt szó lett mostanság... 

Igen, ez valóban nehéz dolog. Mert van kézműves fagylalt és sör, de ékszer nem nagyon. Ha azt mondja valaki, hogy hagyományos ékszer, a legtöbben valami gyémántköves aranyékszerre gondolnak, valami nemesfémre. A kortárs ékszer fogalom a contemporaly jewellry angol szóból jön és ilyen módon próbáljuk magunkat megkülönböztetni azoktól, akik a szakma hagyományos ágát képviselik, mint az ékszerész. Ez nem biztos, hogy így a legjobb, de ez van. Ott van még az ötvös is, aki készít ékszert de akár gyertyatartót is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Galériaággyal teret spórol és kuckót nyer

ST 2015. november 12., csütörtök 20:07

Viszonylag ritka az probléma egy lakás berendezésekor, hogy túl sok a rendelkezésre álló tér. Sokkal jellemzőbb, hogy azzal szembesül a lakó, hogy mondjuk egy ágy mellé már mást nem tud beszuszakolni a szobába, így pakolásra marad a nappali, a konyha, vagy az előszoba. Ez azonban nem lehet megoldás, ha rendezett lakást szeretnénk, vagy ha mindenképp az adott szobában van szükség extra térre. Elvégre a gyerek például nem tanulhat folyton az ágyon ülve - főleg, ha írnia is kell -, és a nappali vagy a konyhaasztal sem lehet állandó megoldás erre. Ilyenkor érdemes felemelni az ágyat és berendezkedni alatta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha elég ügyes, 3D-ben rakhatja ki Budapestet!

LS 2015. november 12., csütörtök 10:12

A Logifaces kirakósával robbant be a köztudatba a Tervhivatal, miután rekordsebesen összegyűjtött 15000 dollárt egy logikai játékra, melynek során térbeli háromszögek segítségével alakíthatóak ki a formák. Ezzel órákig tartó játék válik lehetővé, ami lehet társas foglalkozás, de elmélyült aktív meditáció is. Dinh Dorottya, a Logideez marketing managere válaszolt kérdéseinkre új játékukkal, a Logiplaces-szel kapcsolatban, melynek gyártásának beindításához szintén közösségi finanszírozáson keresztül szeretnének pénzhez jutni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A holland dizájnhét a jövő nagy eseményeire fókuszál

aa 2015. november 11., szerda 19:24

A luxusplázákba zsúfolt pekingi dizájnhét után a napokban véget ért a 14. alkalommal megrendezett Holland Design Hét is (DDW) Eindhovenben. A kilenc napos rendezvényt pedig minden eddiginél sikeresebbnek tudják be a szervezők: a csaknem száz helyszínen zajló dizájnhéten 2500 tervező mutatta be munkáit, az eseményre pedig a becslések szerint rekordszámú, 275 ezer látogató érkezett a városba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rohadt nagy meló az ültetés, és tudta, hogy el is lehet rontani?

ST 2015. november 11., szerda 15:07

Az ősz, egészen a fagyok beálltáig az ültetés időszaka. Ezzel megújíthatja, feltöltheti a kertjét a következő évekre - ha viszont nem jól csinálja, akkor egy rakás pénzt dob ki az ablakon. Mert sajnos ezt is el lehet rontani, és ráadásul nem is nehéz. Mondjuk, mit és hogyan csináljon, ha inkább a szép kertet választja a kidobott pénz helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen be a Nagy Gatsby rendezőjének villájába!

aa 2015. november 10., kedd 09:29

Megválik látványos darlinghursti otthonától a Moulin Rouge!, a Nagy Gatsby illetve a Rómeó+Júlia című kasszasikerek rendezője, Baz Luhrmann. A filmrendező feleségével, a többszörösen díjazott jelmeztervezővel, Catherine Martinnal vette a családi birtokot még 2006-ban, ekkor 10 millió dollárért jutottak hozzá a több száz négyzetméteres ingatlanhoz valamint a hozzá tartozó zöldterülethez – írja a soha vissza nem térő lehetőségről a buzzfeed.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igenis lehet szemétből várat építeni!

Edicsek 2015. november 9., hétfő 09:40

Christian Montez és Kyra Powell 9 hét alatt fejezte be az építkezést. Egy kétszintes házat építettek ennyi idő alatt konyhával-előszobával, amiben még dolgozószoba is van. Ráadásul az egész ezer fontba, azaz nagyjából 435 ezer forintba került. A titok nyitja, hogy mindent újrahasznosított elemekből, vagyis tulajdonképpen szemétből építettek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az ízlésficamos filmstúdió?

Menő/Ciki

aa 2015. november 8., vasárnap 15:01

Annyira megosztóra sikerült a Life Style néven futó lakberendezési cég két tervezőjének, Brittany Zwicklnek és Shannon Wollacknak a legújabb projektje, hogy arra gondoltunk: döntsék el önök, vajon menő vagy ciki-e a közelmúltban átalakított Culver Studios.

Távolról sincs vége, olvasson még »
390 szavazat 463 szavazat
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés