RAKTÁR

Ön elhiszi, hogy ez egy meki?

mzd 2015. december 28., hétfő 18:34

Ha azt hiszi, menő McDonald's csak Rotterdamban van, akkor óriásit téved: a hongkongi étterem nemrég ráncfelvarráson esett át, mi pedig, ha nem tudnánk, hogy a mekiről van szó, simán elhinnénk, hogy egy fine dining hely fotóit látjuk. A folytatásban ön is megnézheti a contemporiston talált képeket és azt is, a külső mellett milyen újításokkal találkozhatnak az oda látogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár ön is aludhat a menő budapesti kislakásban, amiért a világ lelkesedik

Edicsek 2015. december 27., vasárnap 19:30

A Dezeen oldalán szerepel a Postion Collective ötletei által átalakított kis lakás, amit az Airbnb szállásfoglaló oldalnak köszönhetően bárki ki is próbálhat néhány éjszakára. A Position Collective egyébként már a dubai design héten is bemutatkozott és ők tervezték a ZONA étterem dizájnját is, valamint a bécsi ENSZ székházban is vannak bútoraik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A radiátor nem csak ronda lehet

ST 2015. december 27., vasárnap 09:39

A tél beköszöntével fontos szerepet kapnak a radiátorok. Nem mintha ilyenkor többet látnánk őket, csak valahogy jobban feltűnik a jelenlétük. És ha már feltűnik, akkor azzal is szembesülhet, hogy a többségük nem éppen izgalmas látvány. Persze vannak már elegánsak, letisztultak, de azért messze állnak attól, hogy hangulatukban, stílusukban is illeszkedjenek egy szobához, vagy egy egész lakáshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lepukkant iskolabuszból csinált luxus lakóbuszt, hogy beutazza vele Amerikát

Edicsek 2015. december 26., szombat 09:35

A kaliforniai Patrick elhatározta, hogy körbeutazza Amerikát, de ehhez kellett egy autó. Egy 1990-es, kicsit lepukkant iskolabuszt vásárolt, majd édesapjával közösen álltak neki a nagy projektnek: kipofozták ki és átalakították kerekeken guruló otthonná. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Gyűrűk ura óta hobbit házra vágyik? Rendelje meg!

ST 2015. december 25., péntek 14:22

A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért.

Ha jobban belegondol, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak. Egy ilyen házat megépíteni azonban nem egyszerű, nem is kellett sokáig várni, hogy valaki elkezdje sorozatban gyártani őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Irodai fák nélkül nem élet az élet!

ST 2015. december 24., csütörtök 08:31

Szeretne fákat az irodába?

  • 61
    Persze, szuper lenne!
  • 11
    Á, ez tök béna!
  • 4
    Nálunk már vannak!

Talinnban, Észtországban a KAMP építészei megpróbálták összehozni a természetet a munkával, de most olyan formában, ahogyan eddig még nem – írja a fastcodesign.com.

Az ember természeti lény, akármennyire is messzire távolodott ettől. Ez azt jelenti, hogy a közérzete és a munkakedve is javul, több energiával rendelkezik, amikor növények vannak körülötte. Ez a hatás pedig csak fokozódik, ha képesek vagyunk kilépni a szobanövények, vagy a klasszikus irodai fikusz és dracéna árnyékából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fából készül a jövő Legója

aa 2015. december 23., szerda 09:38

Olaszország egyik legmeghatározóbb design magazinja, a Domus az évtizedek óta töretlenül népszerű dán játékhoz, a Legohóz hasonlította Kengo Kuma legújabb munkáját, a moduláris darabokból álló Tsumikit. Japán egyik legismertebb építésze olyan, könnyen egymásba rakható, szétszedhető és újra felépíthető V-alakú formákat hozott létre, mely első ránézésre valóban lehet majd a Lego japán alternatívája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hátha lesz hó az idén: csizmacsepegtető tálcával a latyakos előszobák ellen!

ST 2015. december 22., kedd 18:00

Lassan itt a latyak, a sár és a hólé időszaka, ami kész rémálom az olyan otthonok számára, ahol az előszoba nem kőpadlós, vagy csak senki nem akar naponta ötször felmosni. Ilyen esetekben két választási lehetősége van: vagy téli álmot alszik és nem teszi ki a lábát tavaszig, vagy kénytelen kitalálni valamit a csöpögő csizmák gusztustalan latyakja ellen. Ha ön nem medve, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar tervező művei ezek a német luxustextilek

ermiz 2015. december 22., kedd 10:40

Varró Zoltán, a VarroDesign tulajdonosa és tervezője a JAB, német luxustextileket  gyártó cégnek tervezett kollekciót. A Grandezza márka számára készült az új, Díva névre hallgató kollekció, amit Varró tervezett. Az 1946-ban alakult cég számára még sosem tervezett külföldi dizájner, ám most megtört a jég.  A magyar tervező alkotása egy luxust és dekadenciát ötvöző kollekció lett, melyet a harmincas évek Budapestjének legendás mulatója, az Arizóna ihletett.

“Nagy öröm számomra, hogy a nemzetközi díjakon és a sajtóban ma már számolni kell a magyar dizájnnal is! Mindig fontos volt számunkra, hogy a tervezés végeredménye eredeti legyen. Olyan irányt, arculatot, egyéniséget adtunk a tereknek, hogy a betérőknek egyedi élményben legyen részük” - magyarázza sikerének titkát Varró Zoltán, aki azt is elárulta, hogy az új kollekció néhány darabja már Rúzsa Magdiék házát díszíti, ugyanis az énekesnő egy megbeszélésen meglátta a kirakott darabokat és beleszeretett a mintákba. 

A rangos nemzetközi elismerésekkel díjazott munkák mellett a dizájniroda tervezett bisztrót Prágában, tudomány tematikájú szállodát Szegeden, barlangfürdőt Demjénben, valamint a budai villanegyed Gerbaud-ját, az Émile-t. A munkák további eredményeként pedig Varró Zoltán az első magyar dizájner, akivel a félmillió példányban megjelenő rangos belsőépítészeti magazin, az Interia nagyinterjút készített.

A száraz bőr és a rossz alvás ellen párásítson!

ST 2015. december 21., hétfő 16:39

A nyár és a tél egyik közös pontja, hogy a lakásban szüksége lehet párásításra. Ám míg nyáron a meleg enyhítése és a felfrissülés a cél, addig télen a száraz levegő ellen szeretnénk felvenni a harcot. 

A fűtés sajnos nem csak azzal jár, hogy kellemes meleg lesz a lakásban, hanem a levegőt is száríthatja. Ez pedig sem a bőrnek, sem a légutaknak nem tesz éppen jót. Sőt, hatására az alvás sem lesz olyan pihentető, így kialvatlan, ingerlékeny és lehangolt lehet, vagyis utálni fogja az egész világot. Szerencsére megoldás van, méghozzá mindenki igényeinek megfelelően.

shutterstock 242937037
Távolról sincs vége, olvasson még »

Télen is díszes kert, fillérekből

ST 2015. december 20., vasárnap 15:24

A téli időszakban nemcsak a lakást, hanem a kertet is érdemes feldíszíteni, hiszen az időjárás ilyenkor sokszor szürke és komor, és a csupasz fák, a hó nélküli téli táj látványa a hangulatnak se tesz jót. Ha azonban egy kicsit feldobja a kertet, akkor kinézni is szívderítőbb lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar bor csomagolását imádja a világ

Edicsek 2015. december 20., vasárnap 12:01

A Pastor borászat címkéit már a Packaging of the World oldal is méltatja a különleges címkéje miatt. A kreatív csomagási technikákat bemutató lap a 2015-ös borok címkéibe szeretett bele. A borászat már szerepelt az újságban, akkor a vörösbor kollekciójukat emelték ki, szintén a címke miatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csillagok háborúját minden lakásba!

ermiz 2015. december 18., péntek 18:02

Ha azt hitte, hogy a bútorgyártók nem ragadják meg a lehetőséget, hogy egy kis extra bevételhez jussanak? Hát dehogynem. És ez idén nem más, mint a Star Wars, mely 18-án kerül a hazai mozikba, és ami iránt akkora a minden bizonnyal mesterségesen gerjesztett érdeklődés, hogy arra nehéz szavakat találni. Ezért is szedtünk össze néhány bútort vagy kiegészítőt amivel tovább élheti a kultikus filmet otthonában. A hisztériát jól mutatja, hogy az Amazonon 1661 bútort és lakáskiegészítőt árulnak, míg a Bed bath and beyond oldalon 286-ot.

lampa26990

Ez a lámpa 26071 forintba kerül, és LED izzóval működik. Díszdobozban szállítják Darth Vedert jelentsen ez bármit is, és bárhol nyomja meg a fejét világítani fog. Elemes, tehát utazáshoz is magával viheti. 

r2d2

R2D2 imádók számára kihagyhatatlan ez a zuhanyfej, ami alapvetően sok újdonságot nem okoz, viszont biztosan mosolyra készteti az embert a reggeli zuhanyozásnál. 7793 forintba kerül, és elérhető Dart Vaderes változatban is. 

toaster

Ez azért egy elég ütős darab,és itt a bizonyíték, hogy nem csak holmi lámpák meg zuhanyrózsák alakulhatnak át sci-fi hősökké, hanem a kenyérpirító is, ami ráadásul beleégeti a film logóját a kenyérbe, bár van olyan vásárló, aki szerint ez nem elég olvasható. A pirító 15000 forintba kerül.

61WArKMA9XL. SX522

Zenél, kivetít, cuki és 16000 forintba kerül az R2D2 óra, mely ébresztőóraként is funkcionál és mindenféle hanghatásokkal igyekszik az embert kirángatni az álmából. A kis szerkezet nagyban vetíti az időt a falra, hogy nehogy elkéssen a melóból. 

STARWARS 127152-01-XXL SlideProductPage 733x350.png

Star Wars őrült gyerekek számára készült el a Velux kollekciója -mi sosem gondoltuk volna, hogy a fényzáró rolók piacán is megjelenik a film - mely négy féle verzióban érhető el, értelemszerűen Velux ablakokra. 100 százalékos fénykizárás 27.000 forinttól. 

darthverder

Még nem jöttem rá, miért szeretik ennyire Anakin Skywalkert a tervezők, de itt egy újabb ajánlat a sötét oldal kedvelőinek, de leginkább gyerekeknek. Adott tehát ez a huzatféle, amibe bele lehet bújni mint egy hálózsákba, de egy mozdulattal be is lehet ágyazni. A 100 százalék poliészterből készült termék 12470 forintba kerül.

81U3Q5XbDiL. SX466

Kéne egy jó asztal? Nem probléma, van az is Csillagok háborújás változatban. 18900 forintba kerül, de ha valaki sajnálna érte ennyi pénzt kiadni - amit megértünk, vegyen helyette egy öntapadós fóliát a témában, és máris jóval olcsóbban megússza a bulit. 

61Yc9x2ZywL. SX522

Tagadhatatlanul ez a legütősebb darab, és ránézésre elég kényelmes is. A 33000 forintért kapható fotel, mely szerencsére elérhető Chewbaccás változatban is, ráadásul az szőrös és nem műbőr borítású.Egyetlen hibája van, hogy meglehetősen kicsi, ezért nem is ajánlják nagyobb gyerekek és felnőttek számára. 

Ennél egyszerűbb ágyat biztosan nem látott

mzd 2015. december 17., csütörtök 21:51

Aki albérletben lakik és/vagy sokat költözik, az tudja, hogy az ággyal mindig szívás van: vagy nincs a lakásban, vagy nem fér be a mi régink, alig találni jót és a szállításnál sem kellemes emeleteken keresztül cipelni. Ezek a valós problémák ihlették a The Floyd Platform elnevezésű új bútorát is, amit könnyű összeszerelni, alig van súlya, és éppen pénzt gyűjtenek rá a Kickstarteren.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Erzsébet téri Adományfa karácsony után tűzifaként segíti a szegényeket

Edicsek 2015. december 17., csütörtök 11:55

Hivatalosan is átadták az Erzsébet Téren a Hello Wood karácsonyi installációját, az Adományfát. Az Ökomenikus Segélyszervezet kampányában idén 16 méter magas, 30 m2 alapterületű installációt lehet megnézni, melyet Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood állított fel 40 tonna tűzifából. Az Adományfa tetején kilátó is helyet kapott, alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szentendrei eklektika patakparttal

LS 2015. december 16., szerda 10:43

Különös hirdetésre bukkantunk a Youtube-on: ritka, hogy házat animációval próbáljanak eladni. Nem lepődtünk meg, amikor kiderült, a ház gazdái mindketten film- és színházközeli emberek, akiknek az ingatlana csöppet sem hasonlít a lakberendezési magazinokban mutogatott házakra, viszont nagyon szerethető. Úgyhogy megmutatjuk, milyen az, ha nem designbútorokkal és konyhaszigettel rendelkezik egy ház, hanem egy csomó, látszólag össze nem illő bútorral, amelyek valahogy mégis elműködnek együtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A téli díszek nem csak a karácsonyról szólhatnak

ST 2015. december 16., szerda 08:23

A téli időszak a legtöbb esetben a karácsonyról szól, a hangulat, a dekoráció, minden ennek a pár napos ünnepnek van alárendelve. Ez azonban nem kell, hogy törvényszerű legyen: ki mondta, hogy a teljes tél mindhárom hónapja 3 napnyi ünnepről kell szóljon?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt csinálja utánuk, ha tudja

ST 2015. december 14., hétfő 19:27

Az ember szívesen néz olyan videókat, amiben szép dolgok készülnek, és az ígéretük szerint akár mi magunk is megalkothatjuk őket. Azonban az néző egy – egy alkalommal utólag döbben csak rá – már a videó nézése közben –, hogy bár valóban lépésről lépésre mutatják a teendőket, de ez azért nem az ő asztala.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 növény, amit sötétebb szobákba is bátran tehet

ST 2015. december 13., vasárnap 10:38

Minden növény igényli a gondoskodást és az öntözést, a fény pedig mindegyiküknél ugyanilyen létfontosságú - ám a mennyiségben itt is eltérnek az igényeik. Bár egy természetes fénytől teljesen elzárt helyiségben a legstrapabíróbb növények sem fognak túlélni, sok esetben a félárnyék már elegendő lehet olyan szépségeknek, amikkel tökéletesen feldobhatja a kissé sötétebb szobákat is. Hogy mik lehetnek ezek, arra a Housebeautiful.com ad 10 ötletet

Távolról sincs vége, olvasson még »

Filléres madáretető – házilag

Becca 2015. december 11., péntek 16:39

Hetek óta arra várok, hogy végre hideg legyen. Na, nem azért, mert annyira odáig vagyok a télért, hanem mert akkor végre látnám értelmét, hogy elkészítettem a madáretetőket. Jó, persze, eső és hó nélkül is jönnek enni a madarak (szóval, az etetők semmiképpen sem vesznek kárba), de mennyivel jobb érzés azt látni, hogy zord időben akár meg is tudják valahol húzni magukat! 

A házi madáretetőt elkészíteni nem csak jó időtöltés, de sokkal olcsóbb is, mint megvenni a boltban – ráadásul tökéletesen megfelel a szabadon élő, kisebb madarak etetéséhez, és még fel is dobják a teraszt. Mutatjuk a hajtás után, hogyan álljon neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne csak a növényeket, az egész kertet téliesítse!

ST 2015. december 10., csütörtök 15:15

Ahogy az idő egyre hidegebb lesz, a kerti munkák is véget érnek. Ilyenkor viszont nemcsak a kertet kell felkészíteni a hidegre, hanem a szerszámokat, eszközöket is téliesíteni kell. Ezzel ugyanis megnöveli az élettartamukat, vagyis jelentős összegeket spórolhat meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy kattintással is segíthet a cserdi romáknak

Edicsek 2015. december 10., csütörtök 13:12

Cserdi egy roma többségű település Baranyában, ami a mai Magyarországon nem lehetne sikertörténet – csakhogy mióta közel három éve a roma származású Bogdán László lett a polgármester, a kis falu életében hatalmas változás állt be. Az addig 98 százalékos munkanélküliség 6 százalék alá csökkent, a lakók gazdálkodnak, a házakat felújították, a gyerekek pedig tanulnak, mert aki szorgalmas, az jutalmat kap. Nem véletlen, hogy a média is felkapta őket, így az Index is tudósított arról, amikor két éve karácsonyra már ők küldtek egy tonna saját termesztésű zöldséget a budapesti rászorulóknak, a tavalyi adományuk már 5 tonnányi saját termesztésű zöldség volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Must have szerszámok mindenkinek

ermiz 2015. december 9., szerda 16:32

Kiszakad, eltörik, hiányzik, laza - csak néhány probléma a ház körül, amit nem lehet szerszámok nélkül megoldani. Na de mi kell egy átlagos háztartásba?

Először is attól függ, hogy házban vagy lakásban lakik, és van-e bármiféle ingerenciája a szerelésre. Ha ez utóbbi áll fenn, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy mi az amit feltétlenül be kell szerezni, és mi az amit helyettesíteni lehet, bár vészhelyzetben szinte mindent lehet helyettesíteni. 

A gyártók már árulnak női szerszámkészleteket is, ám ezek többnyire kimerülnek annyiban, hogy a szerszámok rózsaszínek, ami valljuk be, 18 éves kor fölött a nők 99 százaléka számára nemhogy menő volna, hanem egyenesen kínos (még ha amúgy a szerszámokkal semmi baj sincs). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A WWF pandás logóban teknős és gorilla is megbújik

Divany.hu 2015. december 9., szerda 11:48

A WWF ikonikus pandáját alakította át egy belorusz grafikus, bizonyos Yana Makarevich egyéb veszélyeztetett állatfajokra, mondván, ez a szimbólum könnyedén variálható, ráadásul nem is csak a pandák vannak kitéve veszélynek, adta hírül a designboom. A grafikus három másik állatfajt – a hegyi gorillát, a galapagosi pingvint és a madagaszkári teknőst rejtette el a logókon úgy, hogy csak az eredeti pandát alkotó formákat vette hozzá alapul. A grafikus azt reméli, hogy az emberek ezáltal még többet fognak beszélni majd a szervezetről mint eddig, hiszen a panda logójuk amúgy is nagy sikernek örvend.  

panda-transormation-designboom-818.gif
Fotó: Yana Makarevich

Ez a legmenőbb szőnyeg, amit valaha is láttunk!

ermiz 2015. december 8., kedd 13:30

Semmiféle csúcsdizájnerhez nincs köze, viszont közösségi alapon készült, egy kis közösség saját képére formálva, és ezzel a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület készítette el az ország legmenőbb szőnyegét. Komolyan mondjuk.

Az egész úgy kezdődött, hogy van egy 1800 lelkes település, Mosonszolnok, ahol úgy gondolják, jó ha a falu együtt is csinál valamit. Ezért pályáztak a Norvég Alapnál némi pénzre, és egy nyolc fordulós játékot hirdettek meg, ahol a falu összes utcája versenyzett egymással: volt, hogy az utca legszebb nyulát keresték, volt kaszálóverseny, de építettek együtt fűzfaágakból egy 5 méteres Szentkoronát is, köztéri alkotás jelleggel, ami szintén jól összehozta a település lakóit.

Végül eljutottak odáig, hogy a Retextil Alapítvánnyal közösen egy hatalmas, 3x4 méteres szőnyeget készítsenek el. A hatalmas szőnyeget mintegy két héten át készítették különböző technikával, és a végén a falu összes háza rákerült. A Retextil segített a mintával, azaz az úthálózatot rajzolta rá egy fekete vászonra, és megtanította a technikára a lelkes önkénteseket. 

A helyiek örültek volna, ha a szőnyeg a sportcsarnokba kerül, ahol nagyon sokan megfordulnak, mert itt rendezik a térség kézilabda meccseit, ám úgy tűnik erre nem lesz lehetőség. Így a helyi művelődési ház fogadta be a hatalmas alkotást, ami csak azért kár, mert feltehetően itt sokkal kevesebben fogják látni. Ezért is mutatjuk meg most mi, íme:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés