RAKTÁR

Segítsen Kanye Westnek, vegye meg a villáját!

bb 2016. március 2., szerda 19:16

Míg Caitlyn Jenner nemrég alakította át luxusvilláját példás ízléssel, addig a világ egyik legellenszenvesebb házaspárja, Kim Kardashian és Kanye West inkább túladnának a kaliforniai Bel Air-ben található, toszkán stílusú luxusvillájukon. – számol be a hírről a Curbed.com. Az önjelölt divattervező, rapper és próféta állítólagos 53 millió dollárra rúgó tartozása miatt kellett meghirdesse a mutatós házat.

Nem ez a pár egyetlen ingatlanja a környéken.
Nem ez a pár egyetlen ingatlanja a környéken.
Fotó: themls.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egyszerű konyha a menő

ermiz 2016. március 2., szerda 16:24

Azt mindenki tudja, hogy akármekkora is egy lakás, a buli mindig a konyhában zajlik, legyen az 3 vagy 20 négyzetméteres. Persze, hogy milyen egy konyha, az sok mindentől függ, divatirányzatok itt is vannak. Az aktuális lakberendezési trendek eljutnak a konyhákba is, annak ellenére, hogy ennek a helyiségnek a berendezését nem cseréljük le évente. Tehát: divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, és előtérbe kerül az egyszerűség, a praktikusság és a környezettudatosság, de a Konyhakiállításon minden stílusban találhat konyhákat. Alább bloggerek meséltek arról, hogy szerintük hogyan alakulnak a trendek és mi az, amit érdemes megfontolni, ha változtatnánk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bejött az Eredet asztal? Itt az újabb!

Edicsek 2016. március 1., kedd 20:05

Ha esetleg lemaradt az előzőről, vagy kicsinek találta, akkor most itt az újabb lehetőség, hogy a 2010-es Inception (Eredet) című film ihlette asztalt szerezzen be. Tervezője, Stelios Moussarris ciprusi designer továbblépett és a Wave City asztalka mellé megálmodta a Wave City étkezőasztalt is. Ahogyan az elődje, a nagyobb verzió is fából és acélból készült, és kis felhőkarcolókból álló városképből hajtogatták. Mindezt 3D nyomtatással hozták létre, majd kézzel kapta a végleges színét. A 250 centi hosszú és 70 centi széles asztal árát már ki se merték írni, jó hír azonban, hogy bármennyibe is kerül, a szállítás legalább ingyenes. 

Ilyen leselejtezett repülőben lakni

Edicsek 2016. március 1., kedd 12:13

Bruce Cambell eredetileg egy teherautót szeretett volna átalakítani az otthonává, de rájött, hogy sokkal jobban jár ha repülőből készít magának egyet. Mindez 1999-ben történt, de annyira bejött neki az, hogy egy átalakított repülőn éljen, hogy most új házat, vagyis kiselejtezett repülőt keres magának. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Falmatricát felrakni nem egyszerű, szóval mutatjuk, hogyan kell

ST 2016. március 1., kedd 09:52

A falmatricákkal már foglalkoztunk egy előző anyagban, de a téma még további lehetőségeket is kínál. Mivel ez a dekorálási lehetőség egyre népszerűbbb az utóbbi időben, így érdemes a technikai hátterével is foglalkozni, és persze az ötletelés sem maradhat ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lovagolja meg a magyar Oscart az ingatlanpiac

Menő/Ciki

Divany.hu 2016. február 29., hétfő 12:12

Még nem is volt elég időnk örülni Nemes Jeles László filmje győzelmének, az Ingatlan.com egyik felhasználója máris tudja, hogyan lehet kihasználni ezt a nemzetközi sikert. Ezen a hirdetésen ugyanis ott figyel a házról készült fénykép felett egy Oscar-díj, a szöveg pedig ezzel a mondattal kezdődik: "Saul innen is indulhatott volna?! Gratulálunk mindenképp!" Persze nem titok, hogy Újlipótvárosban sok zsidó élt, és 1944-45-ben itt hoztak létre egy nemzetközi gettót, de kissé meredeknek tűnik ez a megközelítés, főleg háznak amúgy nem sok köze van a Saul fia című filmhez.

101341632 l 0
Fotó: ingatlan.com
491 szavazat 461 szavazat

Nézze, milyen faék egyszerűségű valójában a legnépszerűbb Ikea asztalka

Divany.hu 2016. február 29., hétfő 09:20

Önnek is van ikeás Lack asztalkája? Szinte mindenkinek van, hiszen olcsó és praktikus, ha más nem hát (rá)pakolás szempontjából igazán ideális eszköz, és hogy mennyire nem bonyolult szerkezet azt az alábbi videó szemlélteti a legjobban. Már az is meglepő lehet, hogy 1980 óta forgalomban van, persze ennek leginkább az is lehet az oka, hogy túl sokáig egyetlen példánya sem bírja, ami nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy valójában papírból készült és a belseje levegős. Amúgy is jobban hasonlít belülről egy óriási nagy méhkaptárra, szinte hihetetlen, hogy a szerkezet tovább bírja két napnál, de hát tudjuk, az ilyen rácsos szerkezetek meglepően erősek tudnak lenni. Mutatjuk, hogyan készülnek a Lack asztalkák, érdemes megnézni!

Mimi, a tacskó elhozza önnek a nyugalmat

Becca 2016. február 28., vasárnap 13:03

Minden kutyás, különösen a tacskórajongók legjobb barátja lehet Mimi, a füldugó, ami (aki) 9500 forintból megszünteti az idegesítő zajokat, és még irtó menőn is fog kinézni vele. Mimi ugyanis egy tacskót formáz, akinek a feje és a mellső lábai nyúlnak ki az egyik fülből, a másikból meg magától értetődően a feneke. Mao Yamamoto japán dizájner alkotta meg ezt a csodát, ami könnyen tisztítható, puha szilikonszivacsból készül és öt színben kapható: lehet fehér, szürke, sárga, narancssárga és kék tacskója is. A hozzá járó polipropilén tároló pedig szintén tízpontos: amilyen egyszerű, annyira tökéletesen illeszkedik a koncepcióhoz.

2
Fotó: koncent.jp

Mimi egyetlen hibája, hogy füldugóhoz képest minimum törzskönyvet is elvárhatnánk annyiért, amennyibe kerül: 9500 forint az átszámított ára, amihez még postaköltség is csapódik. Ha ennek ellenére őrült vágyat érez arra, hogy egy tacskó álljon bele a koponyájába, itt megrendelheti, de azért szólunk, egy tacskó nélküli füldugót már 600 forintból letudhat 

Aranyos sárgában fog ragyogni a lakás

ermiz 2016. február 28., vasárnap 11:04

Stílszerűen a legszínesebb cukrászdában, a Sugarban mutatta be a Dulux márka 2016 trendszínét. Kitzinger Szonja blogger mesélt a színekről, stílszerűen az év színében. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden magyar háztartás ebben a színben fog festeni az év végére, bár a Dulux ennek biztosan nagyon örülne, de jó inspirációt jelenthet, ha változtatáson töri a fejét. Egy szín ráadásul nem szín, így bejelentettek még 45-öt, hogy kontextusba kerüljön az egész.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az építészek is Photoshoppal tuningolnak

bb 2016. február 27., szombat 17:58

A napokban, február 19-én ünnepelte 25. születésnapját a világ egyik legelterjedtebb grafikai szoftvere, a Photoshop, ami nélkül természetesen az építészet sem olyan már, mint negyed századdal ezelőtt. Persze a tökéletességre és precizitásra törekvő építészeknek azért nem szalad el olyan könnyen a kezük a munka során, mint például a divat- és reklámiparban dolgozó szakembereknek, de azért itt is gyakran előfordul, hogy a végeredmény fényévekre kerül a valóságtól. Mutatjuk a hajtás után, hogy milyen hatással volt a Photoshop az építész szakmára az elmúlt években!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a Daft Punk zenéjét szék formájában

Edicsek 2016. február 27., szombat 11:19

Mit csinál egy bútortervező, ha nagy hatással van rá például a Daft Punk 1997-es Alive albuma, ahogyan az egész 90-es évek house zenéje? Például tervez belőle egy széket, ami bár nem tűnik túlságosan kényelmesnek, viszont kimondottan az volt a célja, hogy ezt a zenei világot adja vissza. Anyagát tekintve speciális filmréteggel bevont akril, ami a ráeső fényt ezer felé szórja a szivárvány minden színében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ötleteket mutatunk gyerekszobára!

aa 2016. február 26., péntek 16:13

Nemrég megmutattuk, hogy hogyan hozhatjuk ki legtöbbet a kamaszszobákból úgy, hogy a végeredmény a tizenéves gyereknek is bejöjjön, de mégse kelljen ráköltenünk egy vagyont. Ezúttal mutatunk néhány inspiráló példát arra, hogy milyen apró trükkökkel varázsolhatunk játékos, modern és kényelmes gyerekszobát a lakásba! Kreatív és könnyen kivitelezhető ötletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Díjat nyert az IKEA mobiltöltős lámpája

mzd 2016. február 26., péntek 13:21

iF Design Award-nyertes lett az IKEA Riggad nevű, mobiltöltős dolgozólámpája. A díjátadót február 26-án tartották Münchenben, ahol a svéd cég terméke világítási kategóriában győzött. Mi ihlette a nyertes darabot? Az IKEA szerint fogyasztói tanulmányok igazolják, hogy az emberek számára a telefonok feltöltése nyűg, amit csak kényszerből csinálnak. A Rigaddal nemcsak a stressz csökken, de az asztalon lévő kábelek mennyisége is.

Idén egyébként több mint ötezer pályázatot értékeltek az iF-en: ezt 2458 jelentkező adta be a világ 53 országából.

Aligruhás nővel a fürdőszoba is jobban eladható

etelka 2016. február 25., csütörtök 19:50

A Teslába fürdőszoba kiállításra menni finoman szólva sem megszokott, de ami a kiállítótérben fogadott, azt szavakkal nehéz leírni. A Caracalla nevű fürdőszoba stúdió negyedszerre rendez design napokat február 25-28. között. A rendezvényen nagyon sok, főleg szakmai előadást lehet meghallgatni, melyek kreditpontokat is érnek, és persze meg lehet nézni a fürdőszobákat és a meghökkentő enteriőrt, melyet Bogár Róbert álmodott meg.

A kiállítás előestéjén hirdették ki a fomatervezési pályázat nyerteseit, melyet minden évben egy nemzetközi márkával közösen hirdetnek meg: idén ez a Laufen nevű svájci cég volt, melynek nemzetközi központjába nyert egy utazást a nyertes. Taroltak a MoME hallgatói, akik tényleg nagyon szép dolgokat álmodtak meg. Az első helyen Farkas Bence végzett, őt követte Csobánczi Patrícia, Nyugat-magyarországi Egyetem SKK, a harmadik pedig az Electrolux pályázatán is a célegyenesbe jutó Kovács Apor lett. A közönségdíjat Szabó Bonifác kapta. 

Ha kíváncsi arra, mitől lehet igazán szürreális egy szaniter bemutató, kattintson a galériára és képedjen el a titokzatosan bevilágított, többezer eurós mosdókon és kádakon - meg a mellettük pózoló, bugyis modelleken!

Ezeken a helyeken barkácsolhat Budapesten!

etelka 2016. február 24., szerda 12:24

Amerika a lehetőségek és a csináld magad mozgalom hazája, időnként sóhajtozva nézzük azokat a bérelhető helyeket, ahová egy két órára vagy napra beesve  készíthetünk egy bútort, dobhatunk össze egy virágtartót vagy nyomtathatunk jelmezt a gyereknek. 

Szerencsére ennek a szikrái már Magyarországon is megjelentek, igaz jelenleg csak budapesti helyekről van tudomásunk, de bízunk benne, hogy csak hozzánk nem jutott el a többi hír. Némelyikről írtunk is már, de most összeszedtük mindet, hogy önnek ne kelljen keresgélnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húzza meg a fékkart a bringakormányon, ha olvasna

Menő/Ciki

Divany.hu 2016. február 23., kedd 20:42

Ön világítana fékkarral? Hogy ez eddig nem jutott eszébe? Belső Péter dizájnernek viszont igen, ő bringás lámpának, bicajbútornak is nevez az asztali lámpának szánt világítótestet, aminek a hivatalos neve amúgy Bike me Home. A lámpa gyártására most indítottak kampányt az Indiegogo-n, nem is rossz eredménnyel, hiszen egyetlen éjszaka alatt összejött a remélt összeg negyven százaléka, sőt még a címlapra is felkerültek. 

Industrial Kid bicikli asztali lampa kampanystart
Fotó: Industrial Kid
Távolról sincs vége, olvasson még »
690 szavazat 536 szavazat

Nyerjen helyet a lakótelepi fürdőszobában!

ermiz 2016. február 22., hétfő 18:40

A klasszikus lakótelepi fürdőszoba alapjáraton inkább a praktikumra mint a dizájnelemekre helyezi a hangsúlyt, ráadásul meglehetősen kicsi is. Azt, hogy mennyien próbálják átpofozni, jól mutatja, hogy több cég is szakosodott panelfürdő felújításra, ahol egységcsomagokat árulnak, fix díjakkal. Az átlagos fürdőszobát 350.000-400.000 forintért pofozzák helyre, de ez természetesen tud jóval több is lenni.

Kád vagy zuhanyzó?

A panelek legnagyobb hátránya, hogy eleve kicsi a fürdőszoba alapterülete. Ezt megnövelni nem igazán lehet, ám arra van mód, hogy egy jó elrendezéssel nagyobbnak tűnjön a helyiség. Mind a kádas, mind a zuhanyzós megoldás működhet kompromisszumok nélkül, de arra is van mód, hogy a kettőt kombinálja az ember. Ilyenek a minikádak, melyek 150 cm hosszúak, de kiöblösödnek, így mind zuhanyozásra, mind fürdésre alkalmasak. Ha viszont helyet spórolna, akkor egyértelműen a zuhanyfülke a nyerő, és máris nyert egy mosógépnyi helyet, melyet egy parapetfallal le is választhat.

avokado
Fotó: Ravak

Persze ehhez az kell, hogy szeressen zuhanyozni, mert különben utálni fog minden pillanatot, amit nem a kádban ázva tölt. A zuhanysarkok 75-120 centinyi helyet foglalnak el, attól függően, milyen konstrukció mellett dönt. Ha üvegajtós verziót választ, számolja bele az ajtó nyitásához szükséges teret is, de az ilyen kis helyiségekben persze a legegyszerűbb megoldás a tolóajtós változat.

jika2
Fotó: Jika
Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, a viselhető tetrisznyaklánc optikai illúzió-rajongóknak

Edicsek 2016. február 22., hétfő 11:43

Eleftheria Stamati görög művész olyan nyakláncokat dobott piacra, melyeket egyszerre imádhatnak azok, akik szeretik a tetriszt, az elegáns és visszafogott ékszereket, az optikai trükköket, meg az elöl-hátul mélyen dekoltált ruhadarabokat. Ez persze így egy nagyon speciális halmaz, de azért abban valószínűleg sokkal többen egyetértenek, hogy ezek az ékszerek egyszerűen piszok jól néznek ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kívül átlagos ház, belül reneszánsz kastély, menő vagy ciki?

Menő/Ciki

araya 2016. február 21., vasárnap 13:48

Newportban található egy épület, ami kívülről egy teljesen normális és átlagos kertvárosi ház benyomását kelt, de ha belép az ajtón, azt hiheti, hogy visszautazott az időben a XVII. századig. Vagy átkerült volna egy párhuzamos univerzumba. Az egész csak megközelítés kérdése.  

Távolról sincs vége, olvasson még »
700 szavazat 754 szavazat

Nézze meg, milyen egy autistáknak tervezett tökéletes környezet

bb 2016. február 20., szombat 12:50

Nagy kihívások elé állították a DaSilva Architects csapatát, mikor felkérték őket a New York-i Center of Autism and the Developing Brain (CADB) intervenciós központ újratervezésére, amelynél a fő cél az volt, hogy az autista gyerekek a túlérzékenységük ellenére jól érezzék magukat az új környezetben. Ehhez arra is szükség volt, hogy ahol a tervezők különösen nagy figyelmet fordítsanak a fényviszonyok, az akusztika és az anyagok megtervezésére és kiválasztására a munka során. Mutatjuk a hajtás után, hogy milyen közegben érzi jól magát egy autista gyerek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha szeretné kirakni legóból Budapestet

mzd 2016. február 20., szombat 11:19

A Kockaműhely Facebook-oldalán futottunk bele a projektbe, aminek keretében arra lehet szavazni, hogy Budapest nevezetességeit ábrázoló készlet legyen a LEGO 2015-ben indított Skylines sorozatának következő résztvevője. A műfaj lényege amúgy az, hogy az adott város emblematikus épületei (a főváros esetében a Parlementet, a Hősök terét, a Halászbástyát és a Lánchidat választották az ötletgazdák) egy hosszúkás, 4*32-es területen sorakoznak fel. Eddig New York, Velence, és Berlin jelent meg, és ebbe a sorba tudna illeszkedni a magyar építmény.

11261814 565570126951928 3755194086386553499 o
Fotó: Facebook / Kockaműhely

Ha tetszik önnek az elképzelés, akkor ezen az oldalon támogathatja is az elkészültét: ha egy éven belül tízezren (azaz naponta 27-en) nyomnak a Support gombra, akkor a LEGO fontolóra veszi az ötlet megvalósítását. A hozzászólásokból egyébként az látszik, hogy eddig mindenkinek tetszik.

Egyszerre digitális, egyszerre napóra és házilag is elkészíthető

Edicsek 2016. február 19., péntek 18:53

Úgy gondolja, hogy a digitális napóra szókapcsolat elsőre nem is értelmezhető? Pedig létezik, és egyszerre nagyon egyszerű és high-tech. Egyszerű, hiszen a napóra már évezredek óta létezik és működik, és high-tech is, mert a megszokottól eltérően ez digitálisan, számokkal jelzi az időt. Ráadásul nemcsak megrendelheti a gyártójától, de ha elég türelmes (na jó, és ha még egy 3D nyomtatója is van otthon), akár otthon is elkészítheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egyszobás kislakásban is lehet növelni a teret

ST 2016. február 19., péntek 14:23

Ismerős a helyzet, amikor a netet böngészve gyűjtöget ötleteket a saját lakásának berendezésére? Ez különösen igaz akkor, ha olyan nehéz feladattal találja szemben magát, mint amilyen egy egyszobás, aprócska lakás berendezése úgy, hogy a lehető legideálisabb térkihasználást érhesse el. Van azonban pár alapszabály, melyekkel egyszerűsíthető a kihívás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes-e lakásdekort külföldről rendelni?

ST 2016. február 18., csütörtök 18:11

A lakás dekorálása nem csak azért nagy kihívás, hogy miket is válasszunk bele, hanem azért is, mert nem mindegy, mennyiért tehetjük meg. Ráadásul ha szeretne különleges darabokat beszerezni, amik nem jönnek szembe mindenhol, fel kell készülnie, hogy ezek ára hazai viszonyok között többnyire erősen húzósak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó belsőépítészt még az is érdekli, melyik fiókban szereted tárolni a bugyidat

Farkas Edina Lina 2016. február 17., szerda 14:20

Az elmúlt évtizedben olyan változás történt Budapest belvárosában, amin a mai napig megáll még egy tősgyökeres pesti is álmélkodni. A zsidónegyed lüktető bulinegyeddé alakult, egymást érik az újabbnál újabb a szórakozóhelyek, éttermek, dübörög a street food: az orrunk előtt zajlott le a belváros arculatát is erőteljesen meghatározó gasztroforradalom. 

Bonta Gáspár, belsőépítész is kivette a részét a folyamatból, számos belvárosi vendéglátóhelynek Apropó tapas & wine bar, Léhűtő - csak, hogy néhány nevet említsünk -, tervezte meg a belső világát vagy az arculatát. Bontával az egyik kedvenc helyén (amihez természetesen köze is van), a Bestiában találkoztunk, és kicsit körbejártuk, hová vezet ez a mai napig tartó ütemes fejlődés, és hogy jön mindehhez a Hadik Irodalmi Szalon?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés