RAKTÁR

Sakkozzon, amíg a buszra vár!

Becca 2016. március 19., szombat 14:45

A minap járt körbe a Facebookon egy fénykép, amin egy asztal és két szék látható egy buszmegállóban. Ez annyira még nem volna különös, az viszont igen, hogy a kompozíció - mint a kommentekből kiderül - már több mint egy éve van ott. Persze ez se lenne akkora csoda a világ sok pontján, csakhogy ebben az esetben mégis az: az asztal ugyanis Budapesten van, a 128-as busz végállomásánál, a Városkúti úton. Ráadásul az asztal lapján egy sakktábla, a lábára kötve egy nejlonzacskóban pedig a bábuk várják a játékos kedvű és ráérős buszozni vágyókat. Arról már nem is beszélnénk, hogy az Ismeretlen Installátor arra is odafigyelt, hogy az egyik szék fekete, a másik fehér legyen...

Arról nincs információnk, hogy ez kinek az ötlete volt, de van egy olyan tippünk, hogy nem a városvezetésé. Mindenesetre elképesztően jó kezdeményezés, nem csak azért, mert el lehet ütni az időt sakkozással amíg el nem indul a busz, hanem azért is, mert egy kicsit közelebb lehet hozni így az embereket egymáshoz. És itt feltételezhetően tényleg mindenki ismer már mindenkit, legalább látásból, hiszen egy olyan megállóról van szó, amit leginkább a környékbeliek használnak, tehát nem összekötő-, vagy csomópont és még csak nem is forgalmas területről beszélünk. 

Reméljük, hogy ezután a poszt után sem fogja senki hazavinni a figurákat és/vagy megrongálni az asztalt, hadd legyen már tényleg valami jó is abban, hogy vannak még olyanok, akiket érdekel, mi van a másikkal. Nekünk nagyon tetszik az egész ötlet (és az is, hogy így kiállta az idő próbáját), és ha járnánk arra, le is ülnénk egyet játszani. Addig tegyenek így önök!

Mutatós napernyőkkel várjuk a tavaszt

bb 2016. március 18., péntek 10:52

Már nem kell sokat aludni ahhoz, hogy újra a kedvenc kávézóink és bárjaink teraszán töltsük a várva várt meleg szezont, amire jól láthatóan a dizájnerek is gőz erőkkel készülnek. A szokásos üdítős és sörös logókkal ellátott műanyag kerti bútorokra nyújt kiváló alternatívát többek között az olasz származású Paola Lenti is, aki esernyőkre emlékeztető színes kültéri napernyőkkel dobná fel a teraszokat.

Stílusos, időtálló napernyőkben gondolkodott a tervező
Stílusos, időtálló napernyőkben gondolkodott a tervező
Fotó: paolalenti.it
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak a szoba, az erkély is lehet otthonos

ST 2016. március 17., csütörtök 12:40

Azoknak, akik olyan szerencsések, hogy van kertjük, kicsit nehezebb kialakítani a teraszt, hiszen sokkal nagyobb a tér, és egy kicsit más is a funkciója elméletben ennek a területnek, mint az erkélynek a lakások esetében. De csak elméletben, gyakorlatban a harmonikus terasz és az erkély ugyanolyan elvek alapján készül, csak a tér más, ami a rendelkezésünkre áll.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A munkaállomás, ami valóban minden igényt kielégít

Menő/Ciki

ST 2016. március 16., szerda 08:53

A munka, vagy éppen a játék a számítógépen akkor az igazi, ha azt kényelmesen tudjuk végezni. Persze a kényelemnek is vannak határai, hiszen ha a süppedős fotelben ülve próbálunk koncentrálni, az azért valamivel nehezebb, mintha egy széken, keményebb felületen tesszük ugyanezt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
418 szavazat 612 szavazat

Önkéntesek keze munkáját dicséri a Heim Pál Gyermekkórház

Becca 2016. március 15., kedd 18:17

Rég köztudott a magyar egészségügy szánalmas helyzete és nap mint nap téma mindenhol a gyógyítás szinte lehetetlen helyzete mellett az is, milyen lerohadt épületekben kellene helytállniuk azoknak a keveseknek, akik még megpróbálják működésben tartani a hazai rendszert. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ha már a stadionépítések jobban teljesítése közben ilyesmikre a NER-nek nem futja, azért még akadnak olyan jószívű és lelkes önkéntesek és civil szervezetek, akik megpróbálnak élhetőbb körülményeket teremteni a kórházakban egyébként is épp nyomorúságos élethelyzetben lévő betegeknek. Most is egy ilyen kezdeményezésnek örülünk, ugyanis a Heim Pál Gyermekkórház fül-orr-gégészeti osztályának vizsgálóját nagyon menőn felújították. 

Egy civil szerveződés, a MindCrime Budapest kezdeményezése volt, hogy „családiasabbra” pofozzák a Heim Pál ezen részlegét, és szerencsére fotókat is készítettek az átalakulásról, majd jól kis is posztolták ezeket Facebook oldalukra. Az pedig külön szívmelengető, hogy a kórház osztályvezető főorvosa, Dr. Katona Gábor a poszt alatt szépen meg is köszönte az önkéntesek munkáját. Nekünk is szebb napunk lett ettől, köszönjük!

Ennyit tud egy kávéfőző, ha okos

ermiz 2016. március 15., kedd 09:12

Ezt tudja az okosgép

Kapszulakészlet-követés

Kapszularendelés

Időzített kávéfőzés

Automatikus kikapcsolás

Vízkőmentesítési értesítés

Értesítés megtelt kapszulatartó esetén

Értesítés üres víztartály esetén

Karbantartási értesítések

Az már rég rossz, ha  lézershow-val és vonagló nőkkel kell bemutatni egy kávéfőzőt, ám valamiért a Nespresso úgy érezte, hogy ez a jó irány. A helyszín sem volt mindennapi, a Tesla (nem az autó, a szórakozóhely) arról híres, hogy baromira nem lehet benne semmit látni. Sebaj, az új irány úgyis az okos vonal, a telefon pedig rendelkezik megfelelő fényerővel, így elég csak arra koncentrálni. 

Tehát a Nespresso piacra dobott egy új gépet, a Prodigiot, amely bluetooth technológiával kapcsolódik a telefonra letöltött applikációhoz. Azaz, ha fekszik az ágyban és rájön, hogy a macska még mindig nem főzi meg a kávét, csak szépen elindítja az appot a telefonján, ami elindítja a kávégépet. Ehhez azért kell, hogy ön legyen annyira előre gondolkodó típus, hogy este bekészítse a kapszulát a gépbe és alárakja a bögréjét. A programot iOs és Android rendszerre fejlesztették, szóval Windows Phone-osok továbbra is idomítgassák csak a macskát. 

Évek óta használok Nespressót, ráadásul kedvelem is, mert jók a kávék (bár marha drágák), teljesen egyszerű lefőzni és hamar kész. Ennek ellenére úgy gondolom, ha valakinek egy applikáció kell ahhoz, hogy észrevegye, nincs víz a tartályban (ami ráadásul ennél a gépnél jól látható is), illetve hogy tele a kapszulatartó, és ezért nem fő meg a kávé, akkor ott nincs miről beszélni. Az időzített kávéfőzés persze tényleg jó, ezért bírok lelkesedni, de ez egy férjjel, neadj' isten gyerekkel kiváltható (a macskának még nem sikerült megtanítanom). A legnagyobb szívás pedig, hogy hiába főzi le a okoskávéfőzőnk a kávét, ágyba már nem hozza az applikáció.

Aki mégis szeretne egy ilyen Nespresso Prodigio intelligens kávégépet, az 2016. március 16-tól veheti meg online, a Nespresso Boutique-okban, a Nespresso Club-on keresztül telefonon, valamint viszonteladó partnereknél. A Prodigio javasolt fogyasztói ára 62 990 Ft, a Prodigio&Milk kávégépé 77 990 Ft lesz.

Ne maradjon le a rózsák metszéséről, mert sokat árthat vele!

ST 2016. március 14., hétfő 18:09

A rózsák metszésének ideje a napokban el is érkezik, így mindenképpen érdemes beszélni róla. Sokan hiszik azt, hogy ez egy bonyolult és körülményes feladat, pedig nem okvetlenül. Csak tudni kell, milyen rózsája van, mert nem mindegy, és ez a metszésük mikéntjére is vonatkozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze csak, ilyen egy igazi lakóautó!

mzd 2016. március 14., hétfő 17:32

Kevin Nicks a Londontól északkeletre lévő, összesen hatezer főt számláló Chipping Nortonban él és egy átlagos férfi – azt leszámítva, hogy egy konkrét faházzal kocsikázik az utakon. Ez nem mindig volt így: Nicks négy hónapig civakodott a hatóságokkal, mígnem David Cameron közbenjárásával tavaly február 11-én megkapta az engedélyt arra, hogy a nem mindennapi járművet forgalomban is használhassa. Sajnos kevés fotó áll rendelkezésre a mű berendezéséről, de annyi látszik, hogy két óriási bőrfotel kapott helyet a vezetőfülkében, ahogy az is egyértelmű, hogy Nicks nagyon büszke a kocsijára. 

Kezdődik a tavasz, irány a kert!

ST 2016. március 13., vasárnap 09:15

A tavasz a kertben azt jelenti, hogy az ember végre előszedheti a szerszámait, megkezdheti a növények ültetését, és egy sor másik műveletet is elindíthat végre. Ez bizony nagy munka, de megéri, hiszen cserébe üde és dús kertet kaphat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tériszonyosok lehetőleg kerüljék ezt az éttermet!

mzd 2016. március 12., szombat 09:08

Bár még egyelőre csak terv fázisban van, hamarosan megszületik a Copper Canyon Cocktail Bar nevű hely, aminek nemcsak az lesz a különlegessége, hogy üvegből van a padlója, de az is, hogy az egész épület egy sziklából lóg ki egy kanyon fölé. Az épületet a Tall Arquitectos tervezte és a Basaseachi-vízesésnél keressék majd, Mexikóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha popup, akkor végre bútor!

LS 2016. március 12., szombat 09:07

A Paulay Ede utcában nyílt meg a  Projekt Showroom újabb pop-up boltja, vagyis olyan üzlete, mely csak ideiglenesen van nyitva: ebben az esetben március 10-20 között. A Projektes lányok rutinosak, Csikós Kriszta és Matisz Alisz már a 16. alkalommal nyitnak ilyen időszakos boltot a városban. A korábbiakról is írtunk már, mert hihetetlen kreativitással bírnak egyet csavarni az olyan unalomig ismert témákon is, mint a karácsony, a szuvenírbolt, vagy a bringázás. Mint az Antik és Vintage Bútorraktár elnevezésből eléggé egyértelműen kiderülhet, ezúttal a bútoroké a főszerep, az otthonok tavaszi megújulása jegyében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezentúl egy mozdulattal összecsukhatja a dolgozósarkot

Adamek Alma 2016. március 10., csütörtök 16:07

Elsőre inkább néztük házi gyúrópadnak vagy hibás szobabiciklinek, mint többfunkciós íróasztalnak Marc Rosenberg legújabb találmányát, mellyel éppen a Kickstarter oldalán próbálja összekalapozni az induláshoz szükséges 165 ezer dollárt (körülbelül 46,5 millió forintot). Az Edge Desk néven futó termék ugyanis egy olyan, pár másodperc alatt összeállítható és -hajtható ergonomikus íróasztal és szék, ami hatékonyan és kényelmesen használható a legkisebb helyen is, használat után pedig akár az ágy alá is besuvasztható.

Egyszerűen felállítható a székkel kapható asztal.
Egyszerűen felállítható a székkel kapható asztal.
Fotó: kickstarter.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, ami nélkül nem élhet a konyhában

ermiz 2016. március 10., csütörtök 13:49

Hoszteszek és nyugdíjasok - talán így lehet legjobban leírni a Konyhakiállítás közönségét, legalábbis azt a részét, akik ráértek péntek kora délután, és kifizettek legalább 1650 forintot (plusz ruhatár kettőötven), hogy meglessék a legújabb trendeket, irányokat és aktualitásokat. Kollégánk az okos termékek világában mélyedt el, mi pedig jobb híján megkerestük azokat a tárgyakat, amelyek nélkül 2016-ban nem élet az élet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézegessen mesébe illő Duna-parti épületeket!

aa 2016. március 9., szerda 14:18

Az 1978-ban született fotós, Hlinka Zsolt „Urban Symmetry” című sorozata a közelmúltban bejárta a világsajtót. A Wes Anderson-szerű stílusban készült képeket, melyek akár a rendező utolsó filmje, a Grand Budapest Hotel moziplakátjai is lehettek volna, éltette többek között az Archdaily, a Designboom a New York-i Musée Magazine valamint az Architizer is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Loptak már öntől a strandon? Itt a megoldás!

ermiz 2016. március 9., szerda 10:59

Egy közösségi irodában, zölddió juice-t kortyolgatva elmélkedtünk arról, mi is lehet az a Beachegg, amit a Virgo nevű, egyébként informatikával foglalkozó cég fog prezentálni, mint első tárgyiasult munkájukat. 

Előtte azonban egy apró közjátékként egy kutya tépett szét egy díszlet gumikacsát, apró cafatokra, amiről egy darabig azt hittem feature de kiderült, hogy bug. Úgy látszik, az IT-szakemberek a liberális nevelés hívei, reméljük, a kutya nem nyelte le Sápika darabjait. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbbek idén kartonsátrakban fesztiváloznak

ermiz 2016. március 8., kedd 20:34

Aludna ilyen sátorban?

  • 72
    Naná!
  • 47
    Dehogy, tuti elázik!

A Decathlon lehet, hogy zokogni fog, mert az emberek búcsút intenek a Quechua sátraknak, és helyettük a jóval környezetbarátabb Kartentekben fognak héderelni a fesztiválokon a nyáron. Legalábbis, ha összejön két holland diák ötlete. Jan Portheine és Wout Kommer ugyanis elhatározták, hogy kartonsátrakkal szórják tele Európa nagy bulijait, kezdve Glastonburyvel. A sátrakat már tavaly tesztelték, és úgy tűnik kiállták a próbát. Az árakról nehéz nyilatkozni, ugyanis a sátrak oldala tól eladható reklámfelület, és egy szponzor megjelenése azonnal megváltoztatja az összeget, így most egy hivatalos szám van, negyven font, amely 16000 forintnak felel meg nagyságrendileg. 

Ezen a képen épp tartós teszt alá kerülnek a sátrak, állítólag 3 napi esővel simán elbírnak. 

Testing the new KarTent for Mysteryland & Defcon! #kartent #mysteryland #defcon

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Ezekben pedig a nyáron már aludtak a delikvensek.

#kartent #rabobank #curius

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Egyedi jelölés nem árt, különben könnyen eltéveszthető a sátrunk. 

KarTent op FestyLand 2015! @festyland #kartent #festyland #jupiler

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Ez a srác boldog, mert nem ázik be a sátra. 

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Jól válassza meg a vetőmagot, hagymát, vagy palántát, amit vesz, hogy növény is legyen belőle!

ST 2016. március 6., vasárnap 14:16

A tavasz közeledtével egyre többen gondolkodnak el azon, hogy szeretnének néhány növényt telepíteni a kertjükbe, esetleg egy kis veteményest is kialakítanának. Ezt pedig a lehető legolcsóbban a vetőmagok vásárlásával lehet megtenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julia Roberts megválik egykori nászajándékától

bb 2016. március 6., vasárnap 10:27

Míg az Oscarról lecsúszott Sylvester Stallone és az adósságba keveredett Kanye West éppen a kaliforniai házuktól szeretnének megszabadulni, addig Julia Roberts a festői Montanában található Whitefish-i nyaralójától válna meg. Attól a rusztikus stílusú faháztól, amit egykori vőlegényétől, Kiefer Sutherlandtől kapott nászajándékba 1990-ben – hívja fel a figyelmet a kihagyhatatlan ajánlatra az Architecturaldigest.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiürült borosüveg = lámpa

etelka 2016. március 4., péntek 14:22

Időnként szembe jön velem az Instagramon vagy valamelyik lakberendezési oldalon a borosüveg lámpává való átalakítása. Viszonylag egyszerűnek tűnt, hisz nem kell hozzá más, csak üres üveg, foglalat, körte meg opcionálisan némi villanyszerelés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki mondta, hogy egy váza nem lehet többfunkciós?

Edicsek 2016. március 3., csütörtök 18:39

Első ránézésre egy sima vázának tűnik, de ha jobban megnézi a  Castor Design vázáját, meglátja a rejtett funkciót is. Amikor éppen nem virágokat tart benne, hogy feldobja a lakást, akkor bongnak lehet használni, hogy feldobja a bulit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Építészetről filmet nézni nagyon is izgalmas program

bb 2016. március 3., csütörtök 10:25

A szervezők szerint ezúttal is óriási az érdeklődés a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében megrendezésre kerülő 8. Budapesti Építészeti Filmnapokra, amit idén március 3-6. között tartanak meg a Toldi moziban. Európa második legnagyobb építészeti filmes fesztiváljára, mely a régió első építészettel foglalkozó filmes eseménye is egyben, számos izgalmas alkotás érkezett, melyek közül harminc filmet válogattak be a programba a rendezők.

12063845 10153936666078967 3417255099705217925 n.png
Fotó: filmnapok.kek.org.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Segítsen Kanye Westnek, vegye meg a villáját!

bb 2016. március 2., szerda 19:16

Míg Caitlyn Jenner nemrég alakította át luxusvilláját példás ízléssel, addig a világ egyik legellenszenvesebb házaspárja, Kim Kardashian és Kanye West inkább túladnának a kaliforniai Bel Air-ben található, toszkán stílusú luxusvillájukon. – számol be a hírről a Curbed.com. Az önjelölt divattervező, rapper és próféta állítólagos 53 millió dollárra rúgó tartozása miatt kellett meghirdesse a mutatós házat.

Nem ez a pár egyetlen ingatlanja a környéken.
Nem ez a pár egyetlen ingatlanja a környéken.
Fotó: themls.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egyszerű konyha a menő

ermiz 2016. március 2., szerda 16:24

Azt mindenki tudja, hogy akármekkora is egy lakás, a buli mindig a konyhában zajlik, legyen az 3 vagy 20 négyzetméteres. Persze, hogy milyen egy konyha, az sok mindentől függ, divatirányzatok itt is vannak. Az aktuális lakberendezési trendek eljutnak a konyhákba is, annak ellenére, hogy ennek a helyiségnek a berendezését nem cseréljük le évente. Tehát: divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, és előtérbe kerül az egyszerűség, a praktikusság és a környezettudatosság, de a Konyhakiállításon minden stílusban találhat konyhákat. Alább bloggerek meséltek arról, hogy szerintük hogyan alakulnak a trendek és mi az, amit érdemes megfontolni, ha változtatnánk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bejött az Eredet asztal? Itt az újabb!

Edicsek 2016. március 1., kedd 20:05

Ha esetleg lemaradt az előzőről, vagy kicsinek találta, akkor most itt az újabb lehetőség, hogy a 2010-es Inception (Eredet) című film ihlette asztalt szerezzen be. Tervezője, Stelios Moussarris ciprusi designer továbblépett és a Wave City asztalka mellé megálmodta a Wave City étkezőasztalt is. Ahogyan az elődje, a nagyobb verzió is fából és acélból készült, és kis felhőkarcolókból álló városképből hajtogatták. Mindezt 3D nyomtatással hozták létre, majd kézzel kapta a végleges színét. A 250 centi hosszú és 70 centi széles asztal árát már ki se merték írni, jó hír azonban, hogy bármennyibe is kerül, a szállítás legalább ingyenes. 

Ilyen leselejtezett repülőben lakni

Edicsek 2016. március 1., kedd 12:13

Bruce Cambell eredetileg egy teherautót szeretett volna átalakítani az otthonává, de rájött, hogy sokkal jobban jár ha repülőből készít magának egyet. Mindez 1999-ben történt, de annyira bejött neki az, hogy egy átalakított repülőn éljen, hogy most új házat, vagyis kiselejtezett repülőt keres magának. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.

Hirdetés