RAKTÁR

Virágoskert egy berlini pláza mennyezetén

Edicsek 2016. április 6., szerda 16:46

Végre itt a jó idő és a tavasz és minden virágba borult. Még a Bikini Berlin nevű berlini áruház mennyezete is, amit több mint 30 ezer színes virággal dekoráltak, rézdrótokon lógatva le őket a mennyezetről. A színes virágokat a Tollwasblumenmadchen adta a koncept-áruháznak és a londoni művész, Rebecca Louise Law álmodta meg a kertet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tető is lehet energiatakarékos

ermiz 2016. április 6., szerda 09:19

Tetőtérben élek, ráadásul olyan tetőtérben, amely a tető felől gyakorlatilag nincs szigetelve. Szeretem a sokméteres belmagasságot, a tágas teret, de azt nem, hogy a tetőn keresztül rengeteg energia megy el feleslegesen. Persze a tető alábélelése nem olcsó mulatság, de több lehetőség is adott a probléma kezelésére. Hogy ne járjon úgy mint én, megmutatom, mire figyeljen, ha még csak az építkezés gondolata jár a fejében, illetve ha felújítana. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme Nagy-Britannia legdrágább üvegháza

mzd 2016. április 5., kedd 16:11

Ha már háromszor annyiba kerül, mint egy átlagos lakás az Egyesült Királyságban, elég nagyok az elvárásaink a szigetország legdrágább üvegházával szemben. Korábban egy özvegy hercegné lakott az ingatlanban, amit most 5,6 millió fontos, azaz 2,3 milliárd forintos áron bárki megvehet magának, írja a Mirror.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő kamaszszobák olcsón

ermiz 2016. április 5., kedd 08:44

Meggyőződésem, hogy a kamaszszoba legfontosabb kelléke egy jól zárható, sőt becsapható ajtó. Viccen kívül, a tinédzser gyerek egyre több önállóságra és egyedüllétre vágyik, ehhez pedig szinte elengedhetetlen egy saját szoba (vagy legalább egy fél), ahová el tud vonulni akár egyedül, akár a haverokkal.

A kicsi lakás alapvetően kompromisszumokat szül, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne valami izgalmasat kihozni egy kicsi szobából is, legfeljebb jobban ki kell centizni a helyet. Az biztos, hogy semmi értelme egyedül, a gyerek kihagyásával megpróbálni kitalálni, mire vágyhat, mert csak csalódás lesz a vége, mindkét oldalról. Nem kell azonnal százezres tételekben gondolkodni, egyszerű megoldásokkal is simán ki lehet hozni olyan megoldásokat, amivel egy kamasz is elégedett tud lenni.

on

Távolról sincs vége, olvasson még »

A számítógépes programok előtt is dolgoztak grafikusok, nézze meg hogyan

Edicsek 2016. április 4., hétfő 15:40

Ma már alig van olyan szakma, amihez ne kellene számítógéphasználat, és sokszor már nehéz elképzelni, hogyan dolgoztak ebben a szakmákban ezelőtt. A Smithjournal előzetese azt mutatja meg, milyen volt a grafikusok élete az internet és a számítógépek előtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakásfestés előtt elolvasandó!

etelka 2016. április 4., hétfő 09:44

Festeni jó, ha nem is mindig egyszerű feladat. A jó festéshez sajnos rendes előkészítés szükségeltetik, anélkül bukta az egész, és még a gondos munka ellenére is bejöhetnek olyan, előre nem látható hibák, amire az ember nincs felkészülve. És mivel itt a tavaszi lakásfelújítások szezonja, most egy mindent – vagy majdnem mindent – megmagyarázó cikkben próbálunk arra válaszokat adni, mit mivel lehet és érdemes festeni, és minek lehet a vége csalódás és egy csomó kidobott pénz.

Ami biztos, hogy egy rengeteg féle-fajta festék létezik, és persze nem minden kompatibilis mindennel, de kellemetlen, ha ez csak akkor derül ki, amikor felkentük a festéket. Podmanczki "Szobafestő" Attila, a Poli-Farbe alkalmazástechnikus szakembere segített eligazodni a festékek között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nézett ki és ilyen lett a Vörösmarty mozi

Lina 2016. április 2., szombat 14:22

Premier Kultcafe néven, akadálymentesítve, új funkciókkal, kulturális programokkal és teljesen megváltozott belső térrel nyitja újra kapuit az egykori Vörösmarty Mozi.  A GAP Média szervezte bejáráson voltunk, mutatjuk, hogyan nézett ki az átalakítás előtt, és milyen lett a hely a munkálatok után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az idei nyár legmenőbb kerti hintaszéke (?)

Menő/Ciki

aa 2016. április 2., szombat 08:31

Míg a tavalyi nyár egyik nagy dobása az oregoni Kodama Zomes által tervezett többfunkciós függőágy volt, addig az idei szezonban az MIT Institute of Design India három diákja, Harshita Murudkar, Shivani Gulati és Mehak Phili egy iskolai projekten belül mutatták be az év egyik legmenőbb kerti hintaszékét. Ez a fent említett darabhoz hasonlóan nemcsak pihenésre, olvasásra, nassolásra és bambulásra hanem például jóga gyakorlatok elvégzésére is tökéletesen alkalmas.

Szívesen elidőznénk benne.
Szívesen elidőznénk benne.
Fotó: behance.net / Zoloka
Távolról sincs vége, olvasson még »
477 szavazat 590 szavazat

Ez történik, ha építészekkel terveztet macskaházat

mzd 2016. április 1., péntek 20:13

Az alábbi macskaházak láttán többször megfordult a fejünkben, hogy ezek a házi kedvencek jobb körülmények között élnek, mint mi magunk. Sajnos nem minden állat ilyen szerencsés: Los Angelesben például nagyjából 3 millió kóbor macska van – a jelenségre pedig egy olyan jótékonysági árveréssel hívták fel a figyelmet nemrég, ahol helyi tervezőket kértek fel egy-egy házikó megálmodására, írja a FastCo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kertibútorkörkép: a divatos, a klasszikus és a praktikus

ST 2016. április 1., péntek 12:59

Lassan megérkezik a jó idő, és így mindenki kitelepül a kertbe vagy a teraszra pihenni, enni, vagy csak ücsörögni egy kicsit. Ehhez persze kellenek a bútorok is, így körbenéztünk, mit és mennyiért lehet megkapni a nagyobb áruházakban.

Egy családnak valószínűleg a legjobb megoldás a kerti étkező, hiszen így enni is lehet odakint, üldögélni, vagy akár játszani, vagyis ezeket a szetteket vettük górcső alá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

2 gyerek egy szoba – okosan berendezve élhető megoldás

ST 2016. április 1., péntek 08:34

Egy családban előfordul, hogy megszületik a kistestvér, de nem jut mindenkinek saját szoba. Ilyenkor a szülőknek nincsen nagyon választása, kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy mindkét gyereknek legyen helye, és még jól is érezhessék magukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt Zaha Hadid

ermiz 2016. március 31., csütörtök 18:50

65 éves korában szívinfarktus következében elhunyt Zaha Hadid. Az iraki születésű sztárépítész volt az első nő aki megkapta a Brit királyi építészeti akadémia (Royal Institute of British Architects) arany elismerését munkájáért.

Világszerte számos épülete megtalálható, Németországtól Azerbajdzsánig. Ez utóbbi miatt díjat is kapott, ami miatt számos támadás érte, a tokiói tervét pedig túlzó ára miatt bírálták.  Februárban, amikor átvette a díjat, úgy nyilatkozott, büszke arra, hogy ő az első nő, aki megkapja az elismerést."Mindennél több női építésszel találkozhatunk. De ez nem azt jelenti, hogy a helyzet könnyű. Néha óriási kihívásokkal kell szembesülni. Az elmúlt években számos változás történt az építészetben, és mi folytatni fogjuk ezt. " -nyilatkozta, amikor átvette a díjat. 

Zaha Hadid számos ismert műve a Serpentine Sackler galéria Londonban, a Glasgow-i közlekedési múzeum, vagy Kínában operaházat. Magyarországra sajnos nem került munkája, pedig 2007-ben a budapesti Szervita téri parkolóház helyére megtervezte az óriási kavics alakú Orco irodaházat, amely azonban nem valósult meg, de most még lehet izgulni mert neve felmerült a Néprajzi Múzeum újraépítésével kapcsolatban is. 

Ingyen komposztálókra pályázhat

mzd 2016. március 31., csütörtök 13:46

Az elmúlt években a közösségi kertek mellett népszerűvé vált a komposztálás is. Sokan nem tudják azonban, hogy komposztálni nemcsak a családi házakkal tarkított külkerületekben lehet, de akár a belváros közepén is. Egy pályázatnak köszönhetően most újabb 50 társasház juthat ingyen komposztálóedényekhez, illetve a használatukhoz szükséges tudáshoz, amit az Ökoszolgálat ad át nekik. Részletek a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen be Paris Hilton, Christina Aguilera vagy Khloe Kardashian gardróbjába!

aa 2016. március 30., szerda 20:58

A hírességeknek természetesen nemcsak a fényűző villái mutatósak, hanem az abban található gardrób szobák is, melyek gyakran nagyobbak, mint másoknak az egész lakása. A hajtás után megmutatjuk, milyen menő manapság a méretes szekrényt kiváltó ruhatárolásra kialakított gardróbhelyiség (és hogy milyen pazar cuccokkal pakolják tele a celebek ezeket).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szavazza be a magyar betonpadot és kilátótornyot a legjobbak közé!

bb 2016. március 30., szerda 08:44

Nemcsak az Archdaily.com választott be magyar projekteket a Building of the Year 2016-os jelöltjei közé, de a másik rangos építészeti portál, az Architizer.com is, ahol a Paunoch Renáta és Varga Péter István által készített Croma betonpad került fel a világ egyik legnívósabb építészeti és designer díj jelöltjeinek listájára köztéri bútor kategóriában.

Betonelemekből álló betonpad a VPI-től.
Betonelemekből álló betonpad a VPI-től.
Fotó: vpi.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Soha többet nem kell aggódnia, hogy kihalnak a növényei

Becca 2016. március 29., kedd 15:40

Nem kell többet szomorkodnia, hogy minden növény kihal a lakásában, mert nem kapnak elég fényt, ugyanis Emilia Lucht és Arne Sebrantke, a német Nui Studio tervezői előrukkoltak egy klassz megoldással erre a célra. A Mygdal Plant Light nevű fényforrást olyan helységekbe tervezték, ahol nincs elég fény, vagy egyáltalán nincsen ablak. A növénylámpa arra alapul, hogy a napfény és a LED-izzó fénye erősen hasonlít, így a LED-izzóval megvilágított növények természetes fény hiányában is képesek a fotoszintézisre. 

a2fa7534741179.56dc590b0af2d
Fotó: Thomas Jakubzik / Nui Studio

A lámpatest egy teljesen önfenntartó ökoszisztéma, ahol a növények zavartalanul élhetnek akár évekig is (mármint, ha a megvilágításon kívül azért locsolják is). Egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni, de ha egy kevésbé dizájnos változattal is megelégszik addig, az Amazonról rendelhet hasonlót. Esetleg figyelhet, mert másnak is kipattant már a fejéből az ötlet, vajon ki rakja össze hamarabb. 

Kertet a falra, mindenkinek!

ST 2016. március 28., hétfő 09:02

A városi környezet szépítése, zöldítése komoly kihívást jelent, nem csoda, ha sok építészt megihlet. A tetőkertek egyes országokban már kötelező elemei az új városi épületeknek, de itt nem állhat meg a fejlődés. Ezen a területen ígéretes újdonságról számolt be a housebeautiful.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyenesen letölthető az első hazai ökodizájn könyv

aa 2016. március 27., vasárnap 13:22

A ReCity.hu oldaláról bárki ingyenesen letöltheti a magazin első, hazai ökodizájnereket bemutató, “A hulladék új élete – Ökodizájn Magyarországon” című könyvét. Ez ötven olyan magyar művész, cég és alkotócsoport munkáit mutatja be, akik a mások számára feleslegessé vált hulladékból, mint például biciklialkatrészből, biztonsági övekből, üvegcserepekből, molinókból készítenek új termékeket.

recity-ecodesign
Fotó: recity.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az otthoni bútorfestés 5 legnagyobb buktatója

ST 2016. március 27., vasárnap 12:10

Napjainkban nagy divat a DIY, azaz csináld magad mozgalom. Egy bútordarab újjávarázslásához sokszor elég csak annyi, hogy átfestjük: ezzel ugyanis nemcsak a színét, de a teljes hangulatát is alapvetően meg tudjuk változtatni, egyúttal az apróbb hibákat is eltüntetni. Csakhogy a bútorok festése nem is olyan egyszerű. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Évente 385 kiló szemetet termel minden magyar

aa 2016. március 26., szombat 15:10

Az Európai Unió statisztikai hivatalának Eurostat jelentéséből megtudtuk, hogy az EU-ban élők átlagosan 475 kg települési hulladékot termeltek fejenként a 2014-es évben, melynek mindössze a 44% százaléka volt újrahasznosítható vagy komposztálható. A beszámoló szerint ez a mennyiség 10 %-al kevesebb, mint a 2002-es évben, mikor 527 kg szemetet termeltünk fejenként. Az 1990-es átlaghoz képest egyébként 2007 óta folyamatosan csökken a települési hulladék az Unióban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alternatív vízgyűjtőt díjaztak a Nemzetközi Design Gálán

aa 2016. március 25., péntek 16:15

Dubai után ezúttal Taipeiben rendezték meg a Nemzetközi Design Gálát, melyen az ipari formatervezők nemzetközi tanácsa (ICSID) is benevezte három finalistáját a 2016-os World Design Impact díjra.Az 500 vendéget fogadó rendezvénynek a Mandarin Oriental Hotel adott otthont, az eseményen pedig ott volt többek között a 2,6 millió fős város polgármestere, Wen-Ji Ko, a Kulturális Minisztérium biztosa, a város kormányzója valamint Eindhoven polgármestere, Rob van Gijzel is.

A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
Fotó: facebook.com/WarkaWater
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, milyen a fürdőszoba tapétával

aa 2016. március 24., csütörtök 21:57

Nemrég megmutattuk, mennyire nem ördögtől való műanyaggal, fával vagy tapétával felturbózni a fürdőszobát, sőt a legújabb lakberendezési trendeknek köszönhetően a letisztult formák és egyszerű színek mellett újra divatban vannak a giccsesebb, modern és hagyományos minták, a csíkok, a pöttyök és kockák is. A hajtás után néhány látványos inspirációt mutatunk fürdőszoba tapétára, kattintson!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem voltunk elájulva a Gardenexpótól

ST 2016. március 23., szerda 17:23

Mint minden évben, idén is elérkezett a tavasz egyik csalhatatlan jele, a legnagyobb kertészeti kiállítás. A Gardenexpón idén az orchideáké volt a főszerep, de a húsvéti ünnep is teret kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romos retro éjjeliszekrényből vagány alkotás

ermiz 2016. március 22., kedd 10:51

A közös történetünk még valamikor nyáron kezdődött, amikor egy ház fotózásakor megláttam ezt az éjjeliszekrényt. A tulaj árulta a házat, és megígérte, hogyha eladja, akkor elvihetem. Nem vettem komolyan, az ember mond ezt-azt az eladás hevében, ám ő betartotta a szavát, így boldogan lecsaptam a nachtkasnira. 

Szerintem zseniális a mérete, igazi kompakt darab, ráadásul fából készült, és sok mindent bele lehet látni. Én Mondriant képzeltem el hozzá - talán mert Van Gogh-hoz béna vagyok -, ráadásul jól illik a szögletes formákhoz, de lehet, hogy legközelebb Pollockkal vadulok egyet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Költözzön be Keith Richards lakásába!

Edicsek 2016. március 22., kedd 10:32

Ha éppen nagy lakásvásárlási lázban van, akkor mutatunk egy elég menő jelöltet: Keith Richards tetőtéri lakását New Yorkban. Nem is túl rossz helyen, az 5. sugárúton található a Rolling Stones legendás gitárosának a lakása, tehát a környékre sem lehet panasza és a 8 szobában talán el is fér minden cucca. Sajnos CSOK hitellel nem vásárolható meg, úgyhogy lottóznia kell (viszonylag sokat), hogy kifizesse a 12.230 ezer dolláros azaz 3 milliárd 364 milliós lakást

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés