RAKTÁR

Készítsen divatos lebegő polcot egyszerűen!

ST 2016. május 24., kedd 14:13

A lebegő polc igazán mutatós, divatos lakberendezési kiegészítő, de mi lenne, ha még a polc lapját sem lehetne látni? Ha úgy tűnne, mintha a könyvek csak úgy megmaradnának a falon? Már egy ideje hódít ez a fiatalos, de mégis nagyon egyszerű polcötlet, ami ugyan nagy teherbírással nem rendelkezik, de a megjelenése (vagyis épphogy annak hiánya, azaz a láthatatlanság) mindenért kárpótol minket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire jó egy szuterén?

ST 2016. május 23., hétfő 14:27

A lakáskeresés nem egyszerű feladat. Jellemzően a legnagyobb probléma általában az, hogy az embernek nincs annyi pénze, amilyen lakást szeretne - ez lehet az anyagi helyzet erős behatároltsága vagy a lakások elszállt árai miatt egyaránt. Sajnos ilyenkor három lehetőség áll az ember előtt: hagyja a fenébe az egészet és tengődik tovább az albérletben/anyuéknál/nagyiéknál; vagy kifizethetetlen hitelekbe veri magát, vagy lejjebb adják az igényeket. Na, ilyenkor jöhet képbe a szuterén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A konyhakert is lehet szép, és akár vegyszermentes is!

ST 2016. május 22., vasárnap 11:42

Konyhakerttel egyre többet találkozhatunk a kertes házakban, ami nem is csoda, hiszen így biztosan tudható, honnan is származik az étel, ami az asztalra kerül. Ennek a divatnak egy másik oka, hogy a zöldségtermesztés nem mindig nehéz feladat, és olcsóbb is tud lenni, mint a vásárlás. Ha azonban konyhakertet szeretne, akkor érdemes néhány dologra odafigyelni: ezzel biztosíthatja, hogy gyorsan, és szépen növekedjenek a zöldségek, és ne is kelljen állandóan azokkal foglalkoznia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hangulatos piacot köszönhetünk Etusnak!

ermiz 2016. május 21., szombat 20:40

Egy hely, ahol Etus és Józsi egymással évődött. Ahol kínzó sorokat okozott a kasszagép bevezetése. Egy hely, ahol tetves volt a petúnia. Ez a Budafoki piac, na meg a Szomszédok című nagysikerű teleregény, amely annyira megihlette a helyieket, hogy a lepukkant bódésor helyétől alig pár méternyire épített piacot Szomszédok piacának nevezték el. A városháza és az evangélikus templom közti kis piacra bőven ráfért a felújítás, amit végül az Avant-Garde Építész Stúdió nyert el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hintázzon az irodában is kedvére!

ST 2016. május 19., csütörtök 15:44

Aki dolgozik, annak nem újdonság az az élmény, amikor egy elképesztően unalmas megbeszélésen mindenki csak néz maga elé és azon igyekszik, hogy ne aludjon el. Nos, ennél a tárgyalóasztalnál ez nem fog előfordulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stadionokra gyűjt a magyar illusztrátor

aa 2016. május 18., szerda 17:15

A kijelölt összegnek már majdnem a felét, 778 dollárt, 216, 715 forintot sikerült összegyűjtenie a Kickstarteren a budapesti grafikusnak, Kovács Lehelnek, aki a világ ikonikus sportpályáit dolgozta fel képeslapkollekció formájában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így modernizálta a sezlont a kanadai tervező

bb 2016. május 18., szerda 08:40

A 2015-ös torontói Interior Design Show tíz legjobb munkája között tartották számon a Designarium nevű márka kreatív igazgatójának és tervezőjének, Stéphane Leatheadnek legújabb formabontó ötletét, az „Exocet” elnevezésű moduláris széket, ami nemcsak a Metro Toronto Convention Centre közönségét, de minket is azonnal levett a lábunkról. Az ötletes bútordarab különlegessége, hogy a két, fából készült szárnya egy forgó hengerrel van összekötve, melynek segítségével tetszés szerint, többféle variációban alakítható annak formája, így nemcsak a nappaliba, de a hálószobába vagy akár az irodába is könnyen behelyezhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugorjon be szaunázni a Burger Kingbe, ha Finnországban jár

aa 2016. május 17., kedd 15:04

Míg a KFC rántottcsirke ízesítésű körömlakkban utazik, addig a Burger King egyik Helsinkiben található gyorséttermében megnyílt a világ első fast-food Spa részlege, azaz egy kiváló minőségű audióberendezéssel, plazma tévével, PlayStation 4 játékkal valamint trendi zuhanyzóval és öltözővel felszerelt szauna, ahol akár 15 ember is együtt izzadhat, ha akar. – számol be a businessinsider.com a finnek meglepő húzásáról.

Burger King logós szauna Helsinkiben.
Burger King logós szauna Helsinkiben.
Fotó: Facebook / Restel
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze, min heverészik idén a kertben!

ST 2016. május 17., kedd 11:49

A kerti bútorok egyik királya a napágy, hiszen a nyugalmat és a pihenést talán ez szolgálja a legjobban. Persze sok múlik azon, milyen a kialakítása és az anyaga, ezek ugyanis mind erősen befolyásolják, hogy mennyire kényelmes. De talán a leginkább az áruk az, ami elősegíti a relaxálást, vagy éppen a gyomorgörcsöt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3D-s papírkutyára pakolni menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2016. május 17., kedd 10:07

Egy életnagyságú 3D-s papírkutyával szeretne betörni a lakberendezési piacra a madridi székhelyű Milimetrado kreatív csapata, Emilio Alarcón, Alberto Alarcón valamint a műszaki fejlesztésekért felelős Pablo Cruz, akik elsősorban a fenntarthatóságra és a környezetbarát filozófiára szeretnék helyezni a hangsúlyt szerethető termékeikkel – számol be a design-milk.com a Chucho (kiskutya) fantázianéven futó tárolóról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
589 szavazat 665 szavazat

Kezdő kertész kalandjai: magokat a tojástartóba!

etelka 2016. május 16., hétfő 14:10

Magok

Ökörszív paradicsom

Paradicsom sármelléki

Pasztinák román

Kerti Spenót

Mezei borsó

Körömvirág

Szegletes lednek

Veteménybab

Utálom a kertet. Vagyis szeretem, de elég ambivalens a viszonyunk. Én utálom, hogy a növények állandóan szemetelnek, a növények viszont utálnak engem, hogy mindent igyekszem eltakarítani. Vannak fák és bokrok, sőt még egy konyhakert is, ahol leginkább paradicsom, spenót, sóska és paprika nő, na meg számos fűszernövény. 

Valami elmebaj folytán rendeltem magokat a Növényi Diverzitás Központtól. A magokkal együtt érkezett meg a dörgedelmes levél, mely azt taglalja, hogy fog elvinni a TEK, ha nem ültetem el a magokat és nem szaporítom tovább a génállományt. Ezt nem szeretném, úgyhogy inkább ültetek és várom az ellenőrzést.

A szegletes ledneket azért rendeltem, mert sosem hallottam róla, pedig Mautner Zsófi már 2010-ben áradozott róla. Az általa csak lapos csicseriborsónak nevezett növény már az ókori görög és római irodalomban szerepel. A hazai irodalomból eddig ismert legrégebbi közlés Pethe (1805) könyvében található. Surányi (1926) közöl első ízben kísérleti adatokat a lednekről, Grábner (1956) száraz vidéken tartja gazdaságosnak e növény termesztését. - írja a Növénytermesztéstan 2. könyv. Márciusban kell  vetni, és bírja a májusi fagyokat is. Jó, jó vetni nem bonyolult, ám előtte sajnos ásni kell, aminek fő célja a talaj lazítása, a gyomok eltávolítása és a komposzt bedolgozása a talajba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez kell hozzá, hogy a petúniája tényleg szép legyen

ST 2016. május 15., vasárnap 13:50

Ki ne szeretne a kertbe vagy az erkélyre olyan növényt, ami bőségesen és hosszasan virágzik? Ha pedig ez a növény történetesen még gazdagon le is csüng, miközben alig látszanak ki a zöld levelek a dús virágok közül, akkor a petúniát érdemes választania.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alternatív ötletek, ha unja az egyszerű képkereteket

ST 2016. május 15., vasárnap 10:39

A képek, különösen a családi képek elhelyezése nem kis kihívást jelent. Nemcsak azért, mert jellemzően elég sok van belőlük, hanem mert többnyire nem kifejezetten mutatós az elrendezésük. Persze, a képek látványa szép emlékeket idéz, de azért ha lehet, akkor érdemes az elhelyezésüket is úgy megoldani, hogy az szép, kreatív és egyedi legyen. Mutatjuk a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A keleti hangulat alapkellékei, és ahol fellelheti őket

ST 2016. május 14., szombat 12:32

A keleties hangulat nagyon sokak számára vonzó, sokan döntenek e mellett a stílus mellett, amikor a lakásuk berendezéséről gondolkoznak. Ahhoz azonban, hogy a hangulat valóban meglegyen, néhány alapdarabot érdemes beszerezni a drapériák és szőnyegek mellé, hiszen ezzel igazán erős, érezhetően keletiesebb belső teret hozhat létre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, mit hanyagoljon, ha nem akar újgazdag prolinak tűnni

bb 2016. május 14., szombat 10:11

Egy otthon kívülről és belülről is remekül tükrözi a benne élők személyiségét, stílusát, életvitelét és szokásait. Erre mutat rá az etikett szakértőként ismertté vált William Hanson is, aki egy kicsit több mint húsz perces riportban összefoglalta, milyen berendezési tárgyakról vagy hivalkodó bútordarabokról érdemes lemondanunk, hogy ne tűnjünk bunkó és ízléstelen újgazdagnak. A hajtás után mutatjuk, mik azok, amik ugyan nagyon csábítónak tűnhetnek, mégse fog tőlük előkelőbbnek tűnni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne a tévé legyen a szoba középpontja!

ST 2016. május 13., péntek 15:34

A címben foglaltakat nem úgy értjük, hogy szabaduljon meg a készülékétől is, hiszen nincs olyan tévé, amin csak az Éjjel-nappal Budapestet lehet nézni. Inkább arra gondoltunk, hogy bár ma már a legtöbb háztartásban lapostévékkel találkozhatunk, ezek pedig többnyire inkább jól néznek ki mint nem, mégis akadhat probléma az elhelyezésükkel. Sok helyet ugyan nem foglalnak, csakhogy nem biztos, hogy beleillenek a miliőbe. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen bútorokra lesz érdemes vadászni a jövőben

aa 2016. május 11., szerda 15:31

A közelmúltban újra megrendezték a Milánói Dizájnhetet, ezen belül pedig az 55. Salone del Mobilét, ami a szakemberek és a kritikusok szerint idén felülmúlta a várakozásokat és bebizonyította, hogy a designnak bizony továbbra is Olaszország a hazája és a legfőbb inspirációforrása. Az óriásgalériára kattintva megnézheti, milyen innovatív bútorokat illetve kárpitokat mutatott be többek között a világhírű (és nemrég sajnos elhunyt) Zaha Hadid tervezőcsapata, David Chipperfield, a Knoll vagy a Zanotta Milánó lélegzetelállító kiállítótereiben.

Pillantson be Vilmos herceg és Katalin hercegné londoni lakásába!

ST 2016. május 10., kedd 13:36

Az egész világsajtót bejárták a fotók, amikor Vilmos herceget és feleségét nemrég meglátogatta az USA elnöke, Barack Obama és felesége, Michelle. Bár az elnöki párt főúri lezserséggel, selyem háziköntösben fogadó György herceg meglehetősen ellopta a show-t, a mi számunkra azért az is érdekes volt, hogy ezáltal betekintést nyerhetünk abba a 22 szobás lakásba, amiben a hercegi pár a gyerekeivel tartózkodik, amikor Londonban vannak – derül ki a hausebeautiful.com cikkéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Raklapbútor DIY - tényleg annyira olcsó?

ST 2016. május 9., hétfő 16:32

A raklapbútorok igazi reneszánszukat élik. Az eredetileg spórolós megoldásnak indult mozgalom odáig jutott, hogy villák kertjében is találkozhatunk egy-egy ilyen darabbal, elképesztően igényesen megalkotva. De valóban ilyen egyszerű és olcsó lenne a raklapbútor elkészítése?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gondolt már arra, hogy a vízzel is lehet dekorálni?

ST 2016. május 7., szombat 16:06

A víz egy lakásban rendszerint a fürdőszobában vagy a konyhában található – ha máshová is kerül belőle, az többnyire már problémát jelent. Pedig a víznek lehet szerepe a többi helyiségben is, például dekorációs elemként!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyjából 3 milliárd forintot kell összespórolnia, hogy királyként élhessen

Edicsek 2016. május 6., péntek 12:41

Ha nem akar holmi négymillió forintos cseh kastélyokkal olcsójánoskodni, itt az év üzlete: eladó egy 930 éves királyi vadászlak Angliában, méghozzá királyi "vérvonallal". Az építmény egész pontosan inkább vadászkastély, hiszen a több mint 10 hektáros  birtok 1858 négyzetméter lakóterületű épületét sok mindennek lehet hívni, csak éppen laknak nem. Nagyjából 3 milliárd forintért kapja meg a jelenlegi tulajdonostól a birtokot, amit még állítólag Hódító Vilmos, Anglia első normann királya kezdett el építeni magának 1079-ben, és a brit uralkodói család és arisztokrácia használta évszázadokon át. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, az egészséges, finom fűszerkert titka

ST 2016. május 4., szerda 21:21

A fűszerkert az a fajta luxus, ami bárki számára elérhető, hiszen nem kell hozzá kertes házzal rendelkezni, sőt, még balkonra sincsen szükség. A fűszernövényeket ugyanis akár a konyhában is könnyen nevelheti, cserébe viszont mindig friss alapanyagokkal dolgozhat, a többletet meg el is teheti télre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt tudják ma a fiatal dizájnerek!

Becca 2016. május 4., szerda 17:08

Hellodesign.org három éve népszerűsíti végzős iparművész- és építészhallgatók diplomamunkáit, így lehetőséget adva a pályakezdőknek az induláshoz. Az idei évben pedig újítottak és most már nem csak bevezetik a szakmába a fiatal tehetségeket, de meg is mérettetik pályamunkáikat. A Hellodesign Talent Award-ra jelentkezők, illetve a felsőoktatási intézmények, hazai és nemzetközi figyelmet is kapnak, ami tényleg csodás hír. Idén hat kategóriában lehetett szavazni: építészet, divat, grafika, formatervezés, motion és fotó és volt egy közönségdíj is. Az év design intézménye a Magyar Képzőművészeti Egyetem lett. És íme, a kategóriák nyertesei:

  • Közönségdíj: Ábel Tamás MOME
  • Építészet: Pataki Attila, MOME
  • Divat: Schuller Mária, MOME
  • Grafika: Kiss József, MKE
  • Fomratervezés: Bognár Petra és Dobos Bence, MOME 
  • Motion: Muntean Adela, MOME
  • Fotó: Novák Márton, MET

A díjazott munkákat a hajtás után találja!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyibe kerül, ha környezettudatosan akar élni

ST 2016. május 4., szerda 08:34

A környezettudatos élet és az energiahatékonyság az utóbbi években egyre inkább felértékelődő fogalmak, és szerencsére egyre többen igyekszenek ezen elvek szerint élni. A dolog igazi szépsége, hogy nem csak azért terjed eredményesen a környezettudatosság és a fenntarthatóság, mert ez trendi, vagy mindenki annyira szívén viselné a Föld sorsát. Az ok ennél prózaibb: pénzt lehet vele spórolni, méghozzá nem is keveset!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakberendezési tippek legómániásoknak

aa 2016. május 3., kedd 10:31

A megszállottabb legógyűjtők és -rajongók biztosan találnak majd néhány inspiráló lakberendezési ötletet a Hao Design Studio legújabb munkájából, amit egy 122 négyzetméretes tajvani lakásban készítettek el a közelmúltban. Az átlagosnak egyáltalán nem mondható lakás első pillantásra úgy néz ki, mint bármely más modern családi otthon, azzal a különbséggel, hogy a dizájnos formák, letisztult anyagok és tágas terek közé varázslatos, Lego ihlette részleteket rejtettek el a kreatívok.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés