RAKTÁR

A lakótelep közepén nő a paradicsom

etelka 2016. augusztus 8., hétfő 14:32

Harsogóan piros paradicsom, hatalmas padlizsán, bazsalikomillat és panelházak – elvarázsolt kert bújik meg a lakótelep közepén, alig pár száz méterre egy hatalmas közlekedési csomóponttól. Itt mégis nyugalom van, fák, madarak, gyerekek és egy csomó növény. Ez a Zápor kert, melyet most nyitottak meg hivatalosan, de a bérlők már tavasz óta dolgoznak benne.

Az Óbudai Kulturális Központ kertjét nemrég még beton borította vastagon. Ám aztán találkozott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Rosta Gábor, aki városi kertek beindításával foglalkozik, és ebből megszületett a legújabb kert. A 26 családnak kertélményt biztosító parcellák építése tavaly kezdődött el, és tavasszal már el is foglalták a helyeiket a bérlők.

"A Békási kert (Juhász Gyula utca- Királyok utca sarok) 4 éve nyitott meg, nagyon sikeres volt az első két év, és ezért az Amfiteátrumban is akartak egy kertet létrehozni, de ott egy fővárosi engedély hiányzott, így nem indult el a kertépítés. 2015 szeptemberében kiderült, hogy esetleg lehet a Záporban kertet csinálni" - mesélt a kezdetekről a Díványnak Rosta Gábor. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta? Tapétának szánták a buborékfóliát, ez lett belőle!

moana 2016. augusztus 8., hétfő 10:40

A buborékfólia csodálatos dolog, hiszen nélküle nagy kihívás lenne a törékeny, sérülékeny tárgyak szállítása, és ha már nincs szükség rá, kevés jobb feszültséglevezető létezik a csomagolóanyag kis légpárnácskáinak szétpattintásánál. De ki volt az a zseni, aki kitalálta és hogyan jött rá, hogy az emberiségnek szüksége van rá? Nos, a buborékfóliának két atyja van: Alfred Fielding és Marc Chavannes, és egyikük sem gondolta volna, hogy találmányuk ilyen utat jár majd be.

A feltalálók ugyanis eredetileg textúrált, háromdimenziós tapétát szerettek volna gyártani, de fejlesztés közben történt egy kis baki. Fieldingék két zuhanyfüggönyt illesztettek össze, hogy elérjék a kívánt hatást, és kifejlesztettek egy gépet is, aminek a műanyag és papírból készült tapétát kellett volna előállítania, de a masina nem működött megfelelően, és a késztermék tele lett légbuborékokkal - állítja Joey Green, a Bubble Wrap Book egyik szerzője.

 "Nem nyugodtak bele a vereségbe, hanem kitalálták, hogyan lehet egy külön iparágat építi a termékre, vagyis az olyan csomagolóanyagra, ami tényleg megvédi a belehelyezett tárgyakat" - nyilatkozta a buborékfóliák gyárátásával foglalkozó Sealed Air cég szóvivője. Miután a feltalálók rájöttek, hogy a tapétabiznisznek annyi, úgy gondolták, hogy üvegházak szigeteléséhez használják majd a buborékfóliát, de ez sem vált be, és 1957-hez képest három évet kellett várni ahhoz, hogy megszülessen az ötlet, ami az igazi áttörést jelentette. Ez pedig egy marketinges, Frederick W. Bowers agyából pattant ki. Bowers ugyanis rájött, hogy a fólia tökéletes lenne az IBM új számítógépeinek szállításához, és az illetékeseket is sikerült meggyőzni, hogy légpárnás csomagolóanyagba tekerve valóban semmi baja nem esik majd az 1401-eseknek.

Röviden ennyi, és ennek már több mint 50 éve. Persze azóta kicsit modernizálták a gyártást. A mellékelt videón meg is nézheti, hogy a Sealed Airnél hogyan is készül mostanság a buborékfólia, a felvétel elején pedig bemutatják azt a gépet is, amivel Alfred Fielding és Marc Chavannes eredetileg tapétát akart készíteni. Természetesen nem véletlenül került ehhez a céghez a masina, hiszen maga Alfred Fielding volt az egyik társalapítója, és az angol Bubble Wrap márkanév ma is az ő tulajdonuk.

Lámpák nélkül is lehet világos a kert éjszaka

ST 2016. augusztus 7., vasárnap 18:23

 A kerti világításnál az első, ami mindenkinek eszébe jut, a kerti lámpák használata, ami lehet akár elektromos fényforrás, de energiatakarékos, napelemes megoldás is. És aztán több minden nem is nagyon. Pedig  a kerti növények, utak – főleg, amik a bejárathoz vezetnek – nagyon jól mutatnak este, amikor kellemesen halvány fénnyel vannak megvilágítva, és hasznos is, hogy az ember látja, hova lép. Adunk pár ötletet ahhoz, hogyan tegye mindezt kreatívan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nézhet ki Oszaka betépve

bb 2016. augusztus 7., vasárnap 12:11

Pszichedelikus urbanista videóra hívta fel a figyelmet a designboom.com szerkesztősége a közelmúltban. A több, mint négy perces, apokaliptikus kisfilmben japán második legnagyobb városát és kereskedelmi központját, Oszakát láthatjuk egy olyan organikus világként, amelyben a fizika törvényei és a gravitáció sem igazán létezik.

Belemerültünk a látványba.
Belemerültünk a látványba.
Fotó: facebook.com/qnqaujik
Távolról sincs vége, olvasson még »

8+1 ötlet, hogy a kert igazán szép és kényelmes legyen

ST 2016. augusztus 6., szombat 11:43

A lakás dekorálása egy olyan feladat, amit szinte mindenki örömmel végez, és nem is kérdőjelezi meg annak szükségességét. A kerti dekor azonban már más kérdés. Pedig a kert is ugyanolyan élettér – bár sokszor különlegesebb megoldásokat igényel –, így annak kényelme és hangulatos díszítése sem csak a kertmagazinok címlapfotói kedvéért készül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebben a lakásban élt Gwyneth Paltrow és Chris Martin

bb 2016. augusztus 6., szombat 08:00

Míg Taylor Swift havi 15 millió forintért bérel magának lakást New Yorkban, addig az életmód guruként is aktív színésznő, Gwyneth Paltrow úgy igyekszik felgyorsítani a New York-i Tribeca negyedben található lakásának eladását, hogy saját, Goop nevű oldalán is meghirdette a Coldplayes exével, Chris Martinnal közös ingatlant.

Csajos lakásban élt Chris Martin New Yorkban.
Csajos lakásban élt Chris Martin New Yorkban.
Fotó: goop.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt van az Ikea-Kanye West történet újabb fejezete

etelka 2016. augusztus 5., péntek 15:33

Az Ikeát olyan emberrel hozták össze, akire sosem gondoltunk volna. Nem egy bútortervezővel, esetleg ismert építésszel, hanem Kanye Westtel, akit elsősorban rapperként ismerhet, illetve a Yeezy nevű sportcipői hagytak még nyomot a történelemben. Nem is beszélve a nejéről, Kim Kardashianról. 

Az egész egy interjúból indult, amit Kanye West adott a BBC Radio 1-nek és ahol elmondta, hogy szerinte mennyire szuper az Ikea, mennyire imádja az ágyaikat meg az asztalaikat, és nagyon örülne, ha közösen ki tudnának kitalálni mindenféle dizájnos lakberendezési cuccot, amit biztosan megvennének a fiatalok. Erre utalhat, hogy West idén márciusban feltűnt az Ikea almhulti központjában, ahol a tervezés is folyik. 

Erre az interjúra reagált az Ikea, ahol a Yeezy névre keresztelt gigaágyat terveztek,  amivel természetesen arra a gigantikus franciaágyra utaltak, ami a rapper Famous című videoklipjében szerepelt, és többek között olyan celebek (hasonmásai) feküdtek rajta meztelenül egy hatalmas buli másnapját mímelve. 

Most viszont a nép is reagált a meghökkentő hírre, és számos vicces bútort alkottak meg - írja a Bored Panda. Mutatunk néhányat, de itt vagy itt is talál még vicces bútorokat, hála a netnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kárpitozási 1X1

ST 2016. augusztus 5., péntek 14:45

Érdemes rögtön az elején leszögezni: aki nem szereti a pepecs munkákat, vagy zavarja, ha sok ideje rámegy egy adott munkafolyamatra, illetve nem érez magában kellő elhivatottságot, az a kárpitozást hagyja szakemberre. Sajnos tény, hogy így nem lesz olcsó móka a székek, kanapék áthúzása, de legalább nem lesz lila a feje a dühtől, amíg az anyagokkal vacakol.

Aki viszont szereti, ha önmaga hozhat rendbe, újíthat fel dolgokat, az imádni fogja ezt is. A kárpitozás nem éppen egy egyszerű folyamat – jó, nem is olyan bonyolult –, így mindenképpen a kisebb darabokkal álljon neki, azokkal, amiken látszik, hogy könnyebb dolga lesz velük – a zsámolyokkal, egyszerű székekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bárki benézhet a montpellieri udvarokba a nyáron

aa 2016. augusztus 5., péntek 10:59

Nemcsak a 15. Velencei Építészeti Biennáléra érdemes ellátogatni a szezonban, hanem a franciaországi Montpellierben megrendezett Festival des Arcitectures Vives néven futó programra is, melynek keretében a közönség olyan magánházak és szállodák udvaraiba is bebocsájtást nyer, amiket a hétköznapokban általában ritkán nyitnak meg a kíváncsiskodók előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem biztos, hogy egy templomnak mindig templomnak kell kinéznie

ST 2016. augusztus 4., csütörtök 18:04

Az építészet mindenhol igyekszik különleges megjelenésű épületeket alkotni. Különös helyzet áll fenn azonban, ha a modern korban templomot kell tervezni: lehet-e, és ha igen, mennyire eltérni az évszázados, szakrális formáktól? A Daily Mailgyűjtése alapján íme, pár példa azokra, ahol bevállalták a merész, modern megoldásokat, és ezzel egész csodás és különleges épületek születtek, melyek szerte a világon a legkülönfélébb vallásokat képviselik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az IKEA szóviccel és mókás bútortervvel válaszolt Kanye Westnek

Szűcs Gyula 2016. augusztus 3., szerda 16:20

Zseniális humorral válaszolt az ausztrál IKEA Facebook-felelőse Kanye Westnek, aki korábban felajánlotta, hogy szívesen besegít ötletelni a patinás svéd bútorgyárnak – írja a Deezen magazin. Az ausztrál IKEA egy YEEZY fantázianevű, összecsavarozott ágykeretet küldött szeretettel a botrányhős rappernek, azzal az üzenettel, hogy már nagyon megnéznék, mit talált ki. Sőt, a bútorcég akár híressé is teheti Kanye Westet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Festékteszt: tényleg jól fed?

etelka 2016. augusztus 3., szerda 14:52

Melyik festék takar? És melyik nem büdös? Bírja a dörzsölést? És a vizet? Környezetbarát? Megannyi kínzó kérdés, amikre az ember általában csak későn tudja meg a választ. A szakboltok egy része elkötelezett bizonyos márka mellett, a barkácsáruházakban pedig nehéz találni hozzáértő eladót.

Ezért szereztünk pár ismert festéket, és  teszteltük natúr és erőteljes színnel lefestett falon is, azt vizsgálva, mennyire fed egy rétegben, mennyire bírja a dörzsölést, milyen felhordani és mennyire szépen terül el. Teljesen laikusként álltam neki a feladatnak, bármiféle festészeti képzettség nélkül. Az alap egyrészt egy koszos fehér terület volt, másrészt egy feketére festett rész, amivel azt szerettem volna tesztelni, hány réteg kell a biztos takaráshoz. Két dörzsálló és egy jól takaró festéket teszteltem a ház egy vállalhatatlan pontján. Ehhez bevetettem egy pohár céklalét és egy mosogatószivacsot is, hogy kiderüljön, átverés-e a dörzsállóság és a letörölhetőség. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem tudja, hogyan árnyékolja a lakást? Segítünk!

ST 2016. augusztus 2., kedd 17:32

Amikor a szoba hangulatát szeretnénk kialakítani, az egyik legjobb módszer a kezünkben az ablakok elé kerülő anyagok használata. Amikor válogat, érdemes azonban a színeken vagy mintákon kívül az alábbi szempontokat is szem előtt tartania. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mobil télikerttel lesz plusz egy panorámás nappalija!

ST 2016. augusztus 1., hétfő 19:29

Ha valaki télikertet említ, akkor mindenki fejében azonnal megjelenik egy gyönyörű, régi épület valahol Anglia smaragdzöld gyepén, és az ahhoz hozzátoldott, gótikus ívű fém szerkezet, a nagy üvegtáblákkal. A valóságban azonban a legtöbbször egy üveggel fedett verandát kell elképzelni, ami nyáron túl meleg, télen hideg – de legalább a virágok teleltetésére alkalmas. Ezt azonban már túlhaladta az idő. Mutatjuk, milyen ma egy korszerű télikert!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek foglalná a helyet az ágy?

ST 2016. augusztus 1., hétfő 09:22

Az egyszobás lakások, illetve a vendégszoba funkciót is kapó egyéb helyiségek egyik legnagyobb gondja, hogy hogyan nyerjenek bennük teret? Hiszen vannak bútorok, amiket nem lehet kihagyni belőlük, viszont igencsak helyigényesek. Ezek között is kiemelkedik az ágy, ami – legalábbis, ha szeretnénk normálisan és kényelmesen aludni – semmiképp sem kihagyható elem.

A jó hír, hogy több megoldásból is válogathatunk az ágy eltüntetésére az ízlésünknek és lehetőségeinknek megfelelően. A rossz, hogy a pénztárcánknak is nagy szerep jut benne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A nászutamon egy ismeretlen cigány család otthonát újítom fel"

etelka 2016. július 30., szombat 17:52

Az M3-astól alig egy utcára a hatvanas évek kockaházait idéző épület áll. Nem szakadtabb, mint a többi hasonló épület a kis utcában, még belső kertje is van, a kerítésnél két kutya fogad minket. Az udvaron konténer, szemetesek, és egyenpólós emberek, akik a harmincfokos melegben kitartóan takarítják egy egykorvolt cserépkályha kockáit. Hangosan nevetnek. Kicsit beljebb még többen vannak, a sisakokon felirat: Abby, Jess, Jim.

Főként középkorú amerikaiak. Önkéntesek: saját pénzükből utaztak ide, hogy egy sokgyerekes családnak új otthont és új életet kínáljanak. Tímea és férje kicsit megszeppenve állnak az udvaron. Nekik készül a lakás, ez lesz az első igazi otthonuk. Tímea körbevezet, büszkén mutatja, hol lesz a konyha, és hol kapnak majd helyet a gyerekek, akik öten vannak.

Tímea és párja rendes emberek. Dolgoznak, nevelik a gyerekeiket. Egyszerűen annyi történt, hogy hiába fizettek mindent rendesen, az albérletüket hirtelen felmondták, mert a tulaj eladta a lakást, és nem találtak időben megfizethető lehetőséget. Manapság senkinek sincs könnyű dolga, aki albérletet keres, főleg, ha gyereke is van. Roma párként, öt gyerekkel pedig még ennél is nehezebb egyik napról a másikra lakást találni. Ezért költöztek Tímeáék a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány által üzemeltetett családok átmeneti otthonába, és itt kaptak lehetőséget arra, amiről álmodni se mertek: hogy megváltozzon az életük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a térképpel lehetetlenség eltévedni

Becca 2016. július 30., szombat 12:34

Jenni Sparks rajzolta meg a következő térképet, ami Párizst, Franciaország fővárosát tárja fel a turisták előtt. A térképen grafikai ábrázolást kapott minden olyan látványosság, amit érdemes Párizsban megtekinteni. És most ne csak a Notre-Dame-székesegyházra, vagy az Eiffel-toronyra gondoljon, mint nevezetesség, a készítő szerint a francia főváros apró „titkait” is feltüntette a térképen, csak úgy, ahogyan a kulturális kincseket is. 

Egyébként többek között, Londonról, Berlinről és New Yorkról is készített hasonló grafikus térképet, melyet bárki megvásárolhat persze ha nem sokallja érte az akár 250 angol fontos (103 000 forint) árat. A legolcsóbb ilyen alkotásért 31 ezer forintot kell kiperkálni, ez, a párizsos meg, kicsivel több, mint 41 ezer forintba kerül. Praktikusnak praktikus, sőt, eszméletlenül is néz ki, de azért arra drága, hogy ezt gyűrögesse az ember a hátizsákjába amikor éppen egy új várost fedez fel. 

Jenni Sparks

Jenni Sparks illusztrátor, dizájner, térkép készítő. Délnyugat-Anglia egy kis tengerparti városában született, most Londonban él és szereti a techno zenét.

Rakja össze otthon biciklijét!

bb 2016. július 29., péntek 17:30

Annyian rukkoltak már elő újabb és újabb biciklis ötletekkel, hogy azt gondolnánk, nehéz lesz újat mutatni a műfajban. Ezt a naiv feltételezést cáfolta meg a szingapúri bamboobee.net csapata, akik a DIY (Csináld magad) irányzat egy újabb formáját, a BIY-t (szóvicc, mondjuk "Bringázd magad", de legyen inkább "csináld magad bringa" - a szerk.) kívánják népszerűsíteni lapra szerelve árusított, bambusz és fém elemekből otthon összeszerelhető kerékpárjukkal. A találmány gyártását 2014-ben közösségi finanszírozással sikerült elindítani, akkor az áhított 15 ezer dollár ( kb. 3.8 millió forint) helyett közel 74 ezer dollárt (kb. 19 millió forint) kalapoztak össze a készítők a Kickstarter.com oldalán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Voilá! A lakókocsink új életre kelt!

etelka 2016. július 28., csütörtök 10:21

Az egész azzal kezdődött, hogy testvérlapunknak, a Velvetnek kellett egy lakókocsi, melyből majd a Balaton izgalmas dolgairól fognak tudósítani. Ezért a Dívány, ha már van egy lakberendezés-dizájn-Do It Yourself rovata, elvállalta, hogy felújít nekik egyet. A büdzsé alacsony volt, a lelkesedés nagy. Aztán ez csökkent. Cikkünk első részében azt mutattuk meg, mi minden kellett a felújításhoz és hogyan kezdtünk neki. Most itt a végeredmény!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr csontkápolna a cseheknél

ermiz 2016. július 27., szerda 18:39

Bár Hallstatt is rendelkezik hasonlóval, a cseheknél, Kutna Horában is létezik egy különleges emberi csontokkal borított templom. A római katolikus kápolna 40.000 csontvázat tartalmaz, melyek beborítják a kápolna belső terét. A kápolna környékére a nagy pestisjárvány idején, a XIV. században nagyon sok embert temettek el, a maradványokra a templom bővítése során bukkantak rá, és úgy döntöttek, a kápolnában helyezik el őket. Ezek egészen sokáig hevertek ott, míg az akkori tulajdonos, a Schwarzenberg család megbízta František Rint fafaragót azzal, hogy rendezze el a csonthalmokat. Az eredmény azóta is világhírű, amit most fotókon is megmutatunk.

Illatos bojtokat minden kertbe!

ST 2016. július 26., kedd 16:53

Az akác messze nem ismeretlen a hazai kertekben. Ha másért nem, akkor azért, mert hiába szeretnénk csak egy-két példányt belőle, minden évben küzdeni kell a kis magoncokkal, melyek felütik fejüket a veteményben, a gyepben és a virágágyásokban is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alsógatyát húzni a matracra menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2016. július 26., kedd 14:35

Az olyan élelmesebb divatházakhoz hasonlóan, mint a Ralph Lauren, a Tommy Hilfiger vagy a Michael Kors, természetesen a Calvin Klein is jó ideje árul ágyneműket is. Az amerikai márka a napokban dobta piacra legújabb, pamut ágynemű kollekcióját, ami már most óriási sláger a közösségi oldalakon – hívja fel a figyelmet a 90-es évek ihlette termékre a nylonmag.com.

A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
Fotó: calvin klein
Távolról sincs vége, olvasson még »
559 szavazat 405 szavazat

Az igazi otthoni kozmetikai csoda: az aloe

ST 2016. július 25., hétfő 17:42

Van egy olyan növény, mely néhány év alatt igazi kinccsé nőtte ki magát, a hobbikertészek mégse mernek kísérletezni vele, mert túl igényesnek gondolják. Pedig az aloe vera nem egy nehezen tartható növény, ha megfogad néhány tanácsot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, amikor méhek lakják a Grand Budapest Hotelt

moana 2016. július 25., hétfő 16:09

Wes Anderson filmjeinek látványvilága igazán különleges és magával ragadó, a Grand Hotel Budapest is sokakat ihletett meg. A teákban utazó Taylors of Harrogate cég sem akart kimaradni a jóból, legújabb reklámjukban a korábban említett szálloda a főszereplő, vagyis annak kicsinyített mása, hiszen ez a hotel méheknek készült. 

A Grand Beedapest Hotel minden szobáját a cég egy-egy teakompozíciójáról nevezték el, és persze arra is ügyeltek, hogy a szárnyas lakók jól érezzék magukat bennük: az étteremben például pollent szolgálnak fel, az edzőteremben és a wellnesrészlegen cukros víz van, a bútorok balsafából készültek. A hálószobákban olyan kis csövek vannak, amelyekben szívesen pihennek meg a méhek, a falakon pedig olyan UV-minták vannak, amelyek vonzzák ezeket a rovarokat - írja a Designboom

És mi a célja ennek az egésznek? Hogy miközben persze magukat is fényezik kicsit, megköszönjék a méhek segítségét - hisz beporzás nélkül egy rakás növény, zöldség és gyümölcs, és persze tea sem volna többé -, és hogy felhívják a figyelmet a méhek világszerte aggasztó fogyására és védelmének szükségére. "A méhek nagy segítséget jelentenek, de sajnos nem szentelünk elég figyelmet annak, hogyan lehet méhbarátabbá tenni a városokat. A szállodát nemcsak információs- és szórakoztató céllal alkottuk meg, hanem azért is, hogy cselekvésre bírjuk az közvéleményt" - nyilatkozta Kate Halloran, a teaforgalmazó cég munkatársa.

Ha önt is érdekli a méhek sorsa, ide kattintva tájékozódhat a méhek fontos szerepéről, és segíthet is rajtuk!

Taylor Swift havi 15 millióért bérli ezt a New York-i lakást

bb 2016. július 24., vasárnap 17:01

Míg a 20 éves Kendall Jenner egy 1.8 milliárd forintos hollywoodi ingatlanban piheni ki a kemény munka fáradalmait, addig a világ talán egyik leggazdagabb és legismertebb huszonévese, a tízszeres Grammy-díjas Taylor Swift a napokban újíttatja fel a New York-i Greenwichben található lakását.

Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Fotó: Corcoran Group Real Estate
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés