RAKTÁR

Voilá! A lakókocsink új életre kelt!

etelka 2016. július 28., csütörtök 10:21

Az egész azzal kezdődött, hogy testvérlapunknak, a Velvetnek kellett egy lakókocsi, melyből majd a Balaton izgalmas dolgairól fognak tudósítani. Ezért a Dívány, ha már van egy lakberendezés-dizájn-Do It Yourself rovata, elvállalta, hogy felújít nekik egyet. A büdzsé alacsony volt, a lelkesedés nagy. Aztán ez csökkent. Cikkünk első részében azt mutattuk meg, mi minden kellett a felújításhoz és hogyan kezdtünk neki. Most itt a végeredmény!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr csontkápolna a cseheknél

ermiz 2016. július 27., szerda 18:39

Bár Hallstatt is rendelkezik hasonlóval, a cseheknél, Kutna Horában is létezik egy különleges emberi csontokkal borított templom. A római katolikus kápolna 40.000 csontvázat tartalmaz, melyek beborítják a kápolna belső terét. A kápolna környékére a nagy pestisjárvány idején, a XIV. században nagyon sok embert temettek el, a maradványokra a templom bővítése során bukkantak rá, és úgy döntöttek, a kápolnában helyezik el őket. Ezek egészen sokáig hevertek ott, míg az akkori tulajdonos, a Schwarzenberg család megbízta František Rint fafaragót azzal, hogy rendezze el a csonthalmokat. Az eredmény azóta is világhírű, amit most fotókon is megmutatunk.

Illatos bojtokat minden kertbe!

ST 2016. július 26., kedd 16:53

Az akác messze nem ismeretlen a hazai kertekben. Ha másért nem, akkor azért, mert hiába szeretnénk csak egy-két példányt belőle, minden évben küzdeni kell a kis magoncokkal, melyek felütik fejüket a veteményben, a gyepben és a virágágyásokban is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alsógatyát húzni a matracra menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2016. július 26., kedd 14:35

Az olyan élelmesebb divatházakhoz hasonlóan, mint a Ralph Lauren, a Tommy Hilfiger vagy a Michael Kors, természetesen a Calvin Klein is jó ideje árul ágyneműket is. Az amerikai márka a napokban dobta piacra legújabb, pamut ágynemű kollekcióját, ami már most óriási sláger a közösségi oldalakon – hívja fel a figyelmet a 90-es évek ihlette termékre a nylonmag.com.

A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
Fotó: calvin klein
Távolról sincs vége, olvasson még »
538 szavazat 376 szavazat

Az igazi otthoni kozmetikai csoda: az aloe

ST 2016. július 25., hétfő 17:42

Van egy olyan növény, mely néhány év alatt igazi kinccsé nőtte ki magát, a hobbikertészek mégse mernek kísérletezni vele, mert túl igényesnek gondolják. Pedig az aloe vera nem egy nehezen tartható növény, ha megfogad néhány tanácsot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, amikor méhek lakják a Grand Budapest Hotelt

moana 2016. július 25., hétfő 16:09

Wes Anderson filmjeinek látványvilága igazán különleges és magával ragadó, a Grand Hotel Budapest is sokakat ihletett meg. A teákban utazó Taylors of Harrogate cég sem akart kimaradni a jóból, legújabb reklámjukban a korábban említett szálloda a főszereplő, vagyis annak kicsinyített mása, hiszen ez a hotel méheknek készült. 

A Grand Beedapest Hotel minden szobáját a cég egy-egy teakompozíciójáról nevezték el, és persze arra is ügyeltek, hogy a szárnyas lakók jól érezzék magukat bennük: az étteremben például pollent szolgálnak fel, az edzőteremben és a wellnesrészlegen cukros víz van, a bútorok balsafából készültek. A hálószobákban olyan kis csövek vannak, amelyekben szívesen pihennek meg a méhek, a falakon pedig olyan UV-minták vannak, amelyek vonzzák ezeket a rovarokat - írja a Designboom

És mi a célja ennek az egésznek? Hogy miközben persze magukat is fényezik kicsit, megköszönjék a méhek segítségét - hisz beporzás nélkül egy rakás növény, zöldség és gyümölcs, és persze tea sem volna többé -, és hogy felhívják a figyelmet a méhek világszerte aggasztó fogyására és védelmének szükségére. "A méhek nagy segítséget jelentenek, de sajnos nem szentelünk elég figyelmet annak, hogyan lehet méhbarátabbá tenni a városokat. A szállodát nemcsak információs- és szórakoztató céllal alkottuk meg, hanem azért is, hogy cselekvésre bírjuk az közvéleményt" - nyilatkozta Kate Halloran, a teaforgalmazó cég munkatársa.

Ha önt is érdekli a méhek sorsa, ide kattintva tájékozódhat a méhek fontos szerepéről, és segíthet is rajtuk!

Taylor Swift havi 15 millióért bérli ezt a New York-i lakást

bb 2016. július 24., vasárnap 17:01

Míg a 20 éves Kendall Jenner egy 1.8 milliárd forintos hollywoodi ingatlanban piheni ki a kemény munka fáradalmait, addig a világ talán egyik leggazdagabb és legismertebb huszonévese, a tízszeres Grammy-díjas Taylor Swift a napokban újíttatja fel a New York-i Greenwichben található lakását.

Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Fotó: Corcoran Group Real Estate
Távolról sincs vége, olvasson még »

70 emelet magasságban csúszdázni egy üvegcsőben menő vagy ciki?

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 24., vasárnap 11:32

Júniusban nyílt meg Los Angeles-ben a Skyslide, egy ijesztőnek tűnő csúszda, melyet a U.S. Bank 72 emeletes épületének felújításakor építettek a 70. és a 69. emelet között. A merész vállalkozók ugyanis az épület falán kívül vezetett, 300 méter magasban induló üvegcsúszdán juthatnak le az egyik kilátóteraszról a másikra, azaz a csúszdázókat tényleg csak egy (biztonsági) üveg választja el a mélységtől. Ehhez csak az kell, hogy kifizessék a borsos 33 dolláros (9400 forintos) árat (bár ebben már benne van a kilátóteraszok díja is). Bár elsőre még az elszántabbak is nehezen indulnak neki a 300 méteres mélység felett, de egyre többen panaszkodnak arra, hogy az egy emeletnyi csúszás túl rövid, tulajdonképp unalmas. A csúszda sikerét azért némileg beárnyékolhatja, hogy máris történt egy baleset, még ha nem is olyan, amitől mindenki retteg: az egyik vendég alatt leszakadt a bokáját törte, mert érkezéskor beakadt a lába a zuhanást felfogó puha szőnyegek közé, úgyhogy épp perli a Skyslide üzemeltetőit – írja a Huffington Post. A hajtás után mutatjuk, milyen a mélység felett csúszdázni!

Távolról sincs vége, olvasson még »
510 szavazat 1280 szavazat

Le Corbusier munkássága most már világörökség

aa 2016. július 23., szombat 16:59

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezete (UNESCO) a múlt hétvégén tartotta 40. Világörökségi ülését Isztambulban, melyen mindössze 12 új helyszínt vettek fel idei listájukra, köztük például a brazíliai Palpulha Modern Ensemble szabadidőközpontot, a csádi Ennedi fennsíkot, a kínai Sennungcsia őserdőt és a szudáni Szanganeb korallzátonyt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez 10 lakberendezős téma érdekli a guglizókat leginkább

aa 2016. július 23., szombat 08:24

A lakberendezésben jártas housebeautiful.com szerkesztősége a napokban jelentkezett egy tíz pontból álló kisokossal, amit az idei Google keresésekre alapozva állítottak össze. A hajtás után mutatjuk, milyen építészeti stílusokra, eljárásokra és anyagokra kerestek rá a leggyakrabban az internetezők az év első felében. Érdekesség: valamiért a leginkább a függönyök érdekelték őket a kutatás szerint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Burkolási tanácsok – mit és hova?

ST 2016. július 22., péntek 09:29

A lakás burkolatainak kiválasztása az esetek többségében egyszerűen ízlés alapján történik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig a jó döntést hozzuk meg: az elképzelések sajnos sokszor visznek rossz irányba, amire már csak akkor döbbenünk rá, ha elkészült a munka.

És mivel nagyon drága lenne a csere, nézzük, mik is az előnyei és a hátrányai egy-egy burkolatnak, és melyiket hova érdemes tenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, idén mik lettek a világ legdizájnosabb termékei!

bb 2016. július 22., péntek 09:29

Napokban átadták a dizájn világ egyik legrangosabb elismerésének tartott Red Dot-díjakat, melyre a világ minden tájáról pályázhattak a gyártók és tervezők. A 40 fős zsűri ezúttal 31 kategóriába sorolta be a temérdek nevezett terméket és olyan kritériumat tartott szem előtt a döntésnél, mint például az ökológiai kompatibilitás, a funkcionalitás, a minőség és az innováció. A galériára kattintva megnézheti, hogy milyen termékekkel lehetett idén megszerezni a rangos díjat!

Remek találmány nyárra: a dinnyekés

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 17:29

Az olasz I Genietti forgalmazza az "angurello" nevű eszközt, melynél tökéletesebb nem is kell dinnyevágáshoz:

A különleges konyhai kés másra nem nagyon jó, de dinnyét szelni, azt nagyon tud. A találmány nem újdonság, épp ezért már leárazva is megveheti 15 euróért: már ha nem Magyarországon él, mert ide sajnos nem szállít a cég. Ha viszont nem ragaszkodik mindenáron az eredetiséghez, akkor vannak lehetőségei, ráadásul akár 3 dollárért (ami nincs 800 forint) megkapja a replikát. De inkább szavazzon: menő-e gyorsan és frappánsan előállítani a dinnyeszeleteket, vagy ciki egy újabb külön célszerszámmal növelni az otthoni kollekciót, amikor egy sima késsel is megküzdhetne a dinnyéjével?

Távolról sincs vége, olvasson még »
570 szavazat 1827 szavazat

Vegye magára a csatornafedelet!

nemoszi 2016. július 20., szerda 16:13

Zseniális projektre bukkantunk az interneteken: egy német csapat 2006 óta olyan ruhákat és kiegészítőket gyárt és árul, melyekre városok csatornafedeleinek és egyéb utcai fém fedőlapjainak mintáját nyomtatják. Ráadásul nem valami grafikai megoldással, hanem valódi nyomófelületként használva a város elemeit: kimennek, bekenik ruhafestékkel az adott tereptárgyat, rányomják a textilt, majd hagyják megszáradni. Először a portugál Alentejo utcai mintáit nyomtatták ruhákra, aztán jött Párizs, Berlin, Amszterdam. Honlapjukon folyamatosan árulják is az ezzel a módszerrel készült, menő pulcsikat, pólókat, táskákat:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Na, idén vajon melyik lesz a legmenőbb budapesti terasz?

dívány.hu 2016. július 20., szerda 13:13

Idén harmadik alkalommal választják meg Budapest legmenőbb teraszát, amelyik egy éven át viselheti majd a Terasz Budapest 2016 címet - derül ki a verseny sajtóközleményéből.

A versenyt a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. írta ki, tavaly a Kiosk terasza, a Mazel-Tov kerthelyisége, valamint az időszakosan üzemelő Fellini Római Kultúrbisztró kaptak díjakat (a közönségszavazáson sokáig esélyes volt az első helyre az azóta a Liget Projekt keretében ledózerolt Kertem is, bár nyilván ez sem mentette volna meg). Az első évben a legjobb kerthelyiség a Villa Bagatelle lett, a legjobb terasznak pedig a Csendes Társat választották.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rododendronnal sok dolga lesz, de megéri!

ST 2016. július 19., kedd 10:35

Van néhány növény, melyeket ha meglátunk, azonnal megdobban a szívünk, bevásárolunk belőlük – naná, hogy horror összegért –, majd a kitartó kérlelés, kapkodó gondozás és pityergés után szomorúan tudomásul vesszük, hogy nem tudjuk életben tartani őket. Ez persze senkit nem rettent el attól, hogy kellő idő elteltével, amikor újra megpillant egy ilyen növényt és megdobban a szíve, már söpörjön is a virágkereskedésbe, hogy a kör elölről kezdődhessen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így locsolja a virágokat, ha nyaralni megy!

Divany.hu 2016. július 18., hétfő 10:13

Nem feltétlenül kell a szomszédhoz fordulnunk segítségért, hogy ne pusztuljanak el a növényeink, amíg mi pihenünk. Sőt, drága öntözőrendszert sem kiépítenünk. Mutatunk egy ötletet a cserepes virágokhoz és a kerti növényekhez is. 

"Cumisüveg" a cserepes növényekhez

Ez a legegyszerűbb megoldás tán ami létezik, de vannak más alternatívák is. Az ausztrálok egy Ollas nevű cserépedényt használnak, mely lassan engedi ki a vizet. Ezt itthon is el lehet készíttetni egy keramikussal, de ha nem akar erre sokat várni vagy áldozni, akkor Berninél láttuk ennek házi változatát. Ha ez sem jön szóba, ballagjon le a gazdaboltba vagy virágoshoz, és vegyen vízmegkötő agyaggolyócskákat. Még több tippért kattintson! 

Így alakítottunk át egy lakókocsit!

LS 2016. július 18., hétfő 07:59

Amikor a főnök azt mondta veszünk egy lakókocsit, nagyon röhögtem. Amikor azt mondta, én fogom felújítani, akkor már nem röhögtem. Valahogy így kezdődött el az a történet, amelynek főszereplője egy 1986-os évjáratú lakókocsi.

A lakókocsis élet sokkal több, mint hogy van egy helyünk, ahol aludni lehet. Lakókocsizni életérzés – nagyjából ez derült ki, amikor elkezdtem olvasgatni a mindenféle fórumokat. Aztán az, hogy baromira nem egyszerű dolog ez az egész felújítósdi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide költözik majd az Obama család a Fehér Házból

bb 2016. július 16., szombat 12:31

Az elmúlt években Michelle Obama modernizálta a Fehér Ház ebédlőjét és egy 100 milliós étkészletet is tervezett az átmeneti rezidenciára. A közelgő elnökválasztásnak köszönhetően azonban hamarosan új otthon után kellett néznie az Obama családnak.

Ebben a házban fognak élni Obamáék.
Ebben a házban fognak élni Obamáék.
Fotó: mcfadden-group.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

2017-ben zöldre festi a szobát

aa 2016. július 15., péntek 13:59

Míg az idei évnek rögtön két Pantone színe is volt, addig a színszabványok és trendelőrejelzések másik nagy szaktekintélyének tartott francia Nelly Rodi szerint a 2017-2018-as őszi-téli szezonban az olyan egyszerű, mértékletes és fegyelmezett matt árnyalatok lesznek divatban, mint a japán kézművesek által gyakran használt bonsai zöld, a rizspapír és agyag- illetve betonszürke, valamint a fukszia. Mutatjuk a hajtás után, hogy hogyan építhető be ez a színvilág a lakberendezésbe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire jó egy napelemes lámpa?

ST 2016. július 14., csütörtök 18:33

A kert megvilágításának kérdése nem csak a praktikum miatt lehet érdekes. A fények ugyanis a hangulatról is gondoskodhatnak, emellett pedig segítségünkre lehetnek abban is, hogy kiemeljük a kert egyes elemeinek szépségét, vagy kellemes derengésbe vonhassuk a kerti utakat.

shutterstock 285278078
Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik menő magyar szuvenír a konyakmeggyen és a pálinkán kívül is

etelka 2016. július 13., szerda 19:51

Meglehetősen klasszikus dobozok, bennük apró bonbonok, kekszek és cukorkák: finom és visszafogott – ez a Cinq Filles, amiről első pillantásra nem látszik, hogy egy magyar márka. Másodikra sem nagyon. Pedig a cég 2012 óta jelen van a hazai piacon és egyre sikeresebb: 136 ezer doboz édességet adtak el, és már külföldön is terjeszkednek. 

Szentgyörgyi Katával (igen, ő a Kicsiházas Szentgyörgyi - a szerk.) és Demján Szilárddal, a Cinq Filles főszereplőivel beszélgettem, Unger Zsolt tervező éppen nem ért ránk, mert interjút adott másnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha azt hitte, egy asztalt nem nagyon lehet elrontani

ST 2016. július 12., kedd 10:57

A lakberendezésben valószínűleg az egyetlen dolog, amit a szakember, vagy a divat nem tud befolyásolni, az az egyedi ízlés. Hiába van a szoba szépen berendezve, stílusosan összeválogatva minden bútor, az egész borul, ha rátalálunk arra az egy darabra, amit – legalábbis akkor úgy hisszük – egész életünkben kerestünk.

Ezzel eddig nincs is baj, hiszen az egyediség a cél, de előfordul, hogy a lelkes otthonteremtő túllő a célon. És amire van kereslet, ott a kínálatra sem kell sokat várni. Ennek köszönhetjük, hogy elképesztően ronda, illetve felhasználhatatlan bútorok is születnek, sőt, meg is jelennek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egy leselejtezett repülőből menő kerti lak!

etelka 2016. július 11., hétfő 14:25

Lehet merengeni azon, mi értelme van külön szobát tenni a kertbe, mindenesetre az angoloknak bejön a dolog. David Palmer, aki maga is nagy repülésrajongó, valamint lánya, Emily Parker ugyanis régi, leselejtezett gépekből építenek kerti lakokat. A családi vállalkozás 8-10 millió forintnak megfelelő összegért készít el egy-egy – tényleg látványos – kuckót. Cégük, a DappR Aviation repülőgépek alkatrészeit hasznosítja újra és készít belőlük új tárgyakat a repülőgépek szerelmeseinek.

Ezt az alábbi kerti lakot egy leselejtezett A320-as Airbusból alakították ki, mely korábban Törökországba szállította a nyaralókat. "Az első repülő megvásárláshoz sok hit kellett, de nagyon örülünk a végeredménynek. Megtartottuk az eredeti alumínium törzset, az ablakokat és a homlokzatot testre szabtuk. Teljes szigetelést kapott a házacska, valamint LED világítást" - mesélte az alapító Parker. A repülő szétvágásától a megrendelőhöz való megérkezésig 8 hét telt el, 4 szakember dolgozott rajta folyamatosan. Az eredmény mindenképp érdekes, kérdés, megéri-e az árát.

 

 

Bemutatjuk Csepellinát, a teherautóból lett menő lakóautót

Dívány 2016. július 10., vasárnap 20:30

És ami a legjobb; ha megtetszik, kipróbálhatja és be is költözhet pár napra! A hajdani Csepel Autógyár csodáját, egy Csepel teherautót alakított át ugyanis egy pár holland és angol tagja Magyarországon; a végeredmény egy csodálatos „lakóteherautó” lett, akit Csepellinának neveztek el.

A fantasztikusan kinéző, a természetbe tökéletesen beleillő szerkezetből rögtön három példány is készült; a tulajdonosok az átalakítás minden mozzanatát dokumentálták is blogjukon. A Mecsek fái közt megbúvó Mókus-völgyben pedig akárki ki is próbálhatja, milyen lehet bennük lakni. Paul és Mandy, a lakóteherautók kiötlői és megalkotói ugyanis ki is adják őket a városból kiszakadni vágyó utazóknak. A vendégházként funkcionáló egykori teherautók egyenként 25 négyzetméteresek, vagyis tényleg kényelmesen el lehet férni bennük. Az előttük található veranda ideális hely lazuláshoz, vagy a reggeli kávé közbeni kellemes bambuláshoz, azt pedig a galériában tudja megnézni, milyen egy Csepel teherautóból lett lakóautó belülről.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés