RAKTÁR

4 egyszerű IKEA hack percek alatt

ST 2017. február 18., szombat 14:03

Az IKEA nemcsak azért az egyik legnépszerűbb bútoráruház, mert jól használható és megfizethető árú lakberendezési tárgyakat kínál, hanem azért is, mert sok darab végtelenül egyszerű. Ez pedig nemcsak a minimalista stílus szerelmeseit csábítja, hanem azokat is, akik szeretnek egyedi darabokat létrehozni, ehhez ugyanis kiindulási alapnak tökéletesen megfelelnek ezek a olcsó bútorok és kiegészítők. Mutatunk pár példát!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalmából házat?

ST 2017. február 17., péntek 11:41

A világ gondolkodásmódja egyre inkább elmozdul a környezettudatosság felé, ami nem csak a szabad tartású állatok, az elektromos/hibrid autók, vagy a szelektív hulladékgyűjtés területén érhető tetten. Olyan lehetőségek is felbukkannak - vagy inkább újra felfedezzük őket -, mint a szalmabála, mint épületanyag. De valóban annyival jobb egy összekötözött növényszárakból épített ház, mint a beton vagy a tégla? Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy mint mindennek, ennek is megvannak a maga előnyei, de persze a hátrányai is.

shutterstock 499581829
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő DIY állatfekhelyek Morzsinak és Cirminek

ST 2017. február 16., csütörtök 15:14

Akinek van a lakásban tartott állata, az azt is pontosan tudja, hogy az állat - legyen bár kutya vagy macska - tévedhetetlenül megtalálja a legkényelmesebb kuckót magának. Ami nem okvetlenül esik egybe a gazda elképzeléseivel: ő ugyanis továbbra is szeretné használni a kedvenc tévéfoteljét, a kanapét, és lehet, hogy azt se szereti, ha az ágyában is szőrcsomók fogadják. A legjobb, ha már az állat kicsi korában, de legalábbis odakerülésekor saját fekhelyre szoktatja. Hogy egy kutya- vagy macskakuckó drága? Persze, de ez kit zavar, amikor klasszabbnál klasszabb állatfekhelyeket lehet készíteni saját kezűleg is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fény nélkül is lehet növényeket nevelni

ST 2017. február 15., szerda 19:17

Nagyon sokan küzdenek azzal a kihívással, hogyan neveljenek növényeket úgy, hogy a lakásuk közben nagyon sötét, sőt, akár olyan helyiségei is vannak, amelyek egyáltalán nem is rendelkeznek ablakkal. Ők örültek meg nagyon - és kezdték boldogan osztani a Facebookon -a BalconyGardenWeb.com cikkét, ami azt ígéri: olyan növényeket ajánl, amelyek napfény nélkül is megélnek. A cikk 17 olyan növényt sorol fel, melyek növekedéséhez állítólag nincs szükség napfényre, elegendő az indirekt, illetve a lámpafény is nekik. Körüljártuk, érdemes-e ezt elhinni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Februárban már online is szórhatja a pénzét az IKEÁ-ban

Böszörményi Edina 2017. február 15., szerda 14:40

Februárban Magyarországon is elindul az online értékesítés az IKEÁ-ban – a szuper hírre a Hvg.hu-n bukkantunk rá. Az interneten megvásárolt dolgokat egyelőre még a budaörsi áruházban lehet majd átvenni, de a tervek szerint nyártól elkezdődik a házhoz szállítás is.

Ha valaki délután ötig rendel online, már másnap átveheti a megrendelt termékeket a budaörsi áruházban. A szolgáltatás 3000 forintba fog kerülni, szóval 2 szalvétát nem éri meg a neten rendelni, főleg, hogy a házhoz szállítás csak a tesztidőszak után, nyáron indul – akkor viszont már az egész ország területére vállalja a cég a kézbesítést.

shutterstock 415011028

A magyarországi IKEA üzletek egyébként nagyon jól teljesítettek a múlt évben: a két itthoni áruház 53,8 milliárd forint árbevételt ért el a tavaly augusztusban zárult üzleti évben. A budapesti és a budaörsi IKEA áruházakban több mint 5 millió látogató fordult meg, közülük csaknem 3 millióan vásároltak is. Hamarosan pedig nyílik a soroksári áruház is, ami nemcsak Magyarország legújabb és legnagyobb IKEÁ-ja lesz, de annyira zöld is, hogy az épület szinte önfenntartóan tud majd működni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többet szeretne a lakásáért? Dobja fel pár trükkel!

ST 2017. február 13., hétfő 07:22

Amikor megérik a döntés, hogy most már tényleg ideje eladni a régi, kinőtt lakást, akkor sokan kapják a mobilt, lőnek pár képet, majd feldobják őket egy hirdetési oldalra valami sablonszöveggel. Utána pedig akár évekig is várnak, és akár többször is engednek az árból, mire megszabadulnak az addigra már utált lakástól. Ön azonban mindezt megúszhatja (és még a béna ingatlanfotókat gyűjtő blogokra se fog felkerülni!), ha követ egy-két szabályt, vagyis megtanulja, mi az a home staging.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erdősített toronyházaké a jövő

aa 2017. február 12., vasárnap 11:06

Akkora siker lett Stefano Boeri milánói “Függőleges Erdő” (il Bosco Verticale) projektje, hogy Ázsiában két hasonló ikertorony is épül a közeljövőben. Az 5.8 millió fős Nankingba tervezett két torony részben hasonlítani fog a milánói Porta Nuova Isola területén található koncepcióhoz, tehát az 1956-ban született urbanista bio-építész ezúttal is növényfüggönnyel alkot ideális mikroklímát, szűri a napfényt, növeli a páratartalmat, védelmet nyújt a zajterhelés ellen és teszi élhetőbbé a zsúfolt nagyváros levegőjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De mit kellene csinálni februárban a kertben?!

ST 2017. február 11., szombat 15:27

Február a tél utolsó hónapja, ez pedig azt jelenti, hogy vége a henyélésnek, a meleg lakásban való ücsörgésnek, hiszen a kert ilyenkor már bőven kínál elfoglaltságot. Főleg, ha gyarapítaná is a növényvilágot. Bár a tél nem a legjellemzőbb időszak a kertészkedésre, a február már az a hónap, amikor a tél ereje már gyengül, így bele lehet vágni a kert szépítésébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lógasson le a plafonról függőkertet!

ST 2017. február 10., péntek 18:01

Gondolkodott már azon, hogy milyen jó lenne azokat a tereket is kihasználni a lakásban, amiket egyébként nem szokott? Például a feje feletti területet! A lakberendezésben rengeteg ötlet van erre, de most arra adunk pár tippet, ha növényekkel szeretné benépesíteni ezeket a tereket. Íme néhány használható ötlet a függesztett kertekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a Mies van der Rohe díj jelöltjeit

aa 2017. február 8., szerda 11:42

Az Európai Bizottság és a Mies van der Rohe Award szakmai zsűrije nyilvánosságra hozta, hogy a 355 jelöltből végül melyik az a 40 kortárs épület az Európai Unióban, amit érdemesnek talál a 60 ezer dollárral (kb. 17 millió forint) jutalmazott díjra. Az európai építészet legrangosabb elismerését kétévente adják át, és az elmúlt 16 évben olyan épületek részesültek benne, mint például Barozzi Veiga hangversenyterme Lengyelországban, az izlandi Harpa Koncert- és Konferenciaközpont, vagy a David Chipperfield által tervezett berlini Neues Múzeum.

A menő építészekből álló nemzetközi zsűri tagjai többek közt Stephen Bates, Goncalo Byrne, Peter Cachola Schmal, Pelin Dervis vagy Dominique Jacob, és elsősorban a mai trendeket és a kulturális örökséget veszik figyelembe az elbírálásnál. Idén sajnos nem jutott be magyar projekt a mezőnybe, de érdemes végignézni, milyen brit, francia, holland, norvég, finn, dán, olasz, román és spanyol épületeknek szurkolhatunk. Az öt döntős nevét még ebben a hónapban nyilvánosságra hozzák, de a győztes nevére sajnos májusig még várni kell. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen munkákkal lehetett pályázni a neves díjra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt lakott Tina Turner a 70-es évek óta

bb 2017. február 8., szerda 07:06

Míg Jennifer Lopeznek nem nagyon sikerül túladnia puccos Los Angeles-i kastélyán, addig a tizenegyszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas Tina Turner mostanában vált meg attól az ingatlantól, amit még egykori férjével és zenésztársával, Ike Turnerrel közösen vásároltak 1964-ben. Ez az a lakás, ami az 1993-as Tina című önéletrajzi filmben is látható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen természetes illatosítót tíz perc alatt!

ST 2017. február 5., vasárnap 12:08

Az illatokat mindenki kedveli, nem véletlenül használunk parfümöt, öblítőt. Ám amikor egy lakás illatosítása a feladat, nehezebb a dolgunk. Hiába vesszük az egyre drágább illatosítókat, ezekből csak a prémium kategóriások adnak valóban hosszan tartó illatot. A másik út, hogy olyat választunk, ami áramot igényel, mivel így párologtat, vagy mécses, amit meg kell gyújtani. Szóval ha illatos otthont akar, az vagy drága, vagy körülményes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a hely a hűtőben? Rendszerezze!

ST 2017. február 3., péntek 20:23

A hűtő minden konyha alapfelszerelése. Az alapállapota pedig a káosz. És még az se biztos, hogy segít ezen, ha hetente rendet tesz benne, amikor mondjuk a nagybevásárlás után telepakolják. Mert ha aztán sok kéz nyúlkál bele, a rend pillanatok alatt elillan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Díjat kapott az IKEA menekültháza

aa 2017. február 3., péntek 14:56

Az IKEA Alapítvány és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Better Shelter elnevezésű menekültháza nyerte el a rangos Beazley Design of the Year-díjat a napokban. De a londoni Design Museum is a 2015-ben indított projektnek ítélte oda az építészeti, valamint a nagydíjat - számol be a Hyperallergic.com az elismerésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxusbunker lett a rakétasilóból

aa 2017. február 2., csütörtök 07:42

Láttunk már Melbourne-ben vajfeldolgozó üzemet, Londonban pedig lerohadt nyilvános vécét átalakítani trendi lakássá, de Larry Hall valami olyasmibe fogott bele, mint az a páros, akik rakétasilóból csináltak luxuslakást az Adirondack State Park területén. A leleményes üzletember az ország szívében, Kansasban bukkant rá a több méterrel a föld alatt található, elavult nukleáris bunkerre, amit az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején, a hidegháború fokozódásával építettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a legófal?

Menő/Ciki

ermiz 2017. február 1., szerda 14:21

Akárhányszor is léptem már bele éjszaka a nyomorult Lego kockákba, változatlanul rajongok az játékért, mert egyszerűen zseniális. Ezzel nem csak én vagyok így hanem sokan, a New York-i EverBlock Systems nevű cég pedig egyenesen tökélyre emelte mindezt. Ugyanis egyszerűen elkezdték a kockákat valódi tégla méretben gyártani, és burkolóelemként árulni. 15 színben gyártják a kockákat, és a Legóhoz hasonlóan számos típus létezik belőle. 

Az igazi menőség, hogy van ezüst és arany színű is belőle, valamint hogy be lehet vezetni kábeleket a belsejükbe. Egy plusz elem segítségével ráadásul pillanatok alatt építhet polcot vagy asztalt is belőlük, és akár átlátszó is lehet a kombináció. Kültérre is használható, mert UV-álló a termék, plusz természetesen újrahasznosítható. Az egész úgy tökéletes, ahogy van, kivéve egy dolgot: naná, hogy az árát. A kockák nem olcsóak, egy polc (5 polccal) 330 dollár, azaz 95.000 Ft, ha pedig falazna vele, számoljon azzal, hogy egy négyzetméternyi nagyjából 157 dollár, azaz 45.000 forint körül jön ki belőle. A kérdés csak az: menő vagy ciki a legófal? 

Play+area+wall+2
Fotó: everblocksystems
119 szavazat 379 szavazat

Elférnénk mind a 7 milliárdan egyetlen épületben?

Dina 2017. január 31., kedd 18:58

Mi lenne, ha a Föld jelenlegi lakossága, több mint 7 milliárd ember összegyűlne egyetlen épületben? A RealLifeLore Youtube csatornája telis-tele van olyan videókkal, amik eljátszanak az egész Föld népességének elhelyezésével különböző helyzetekben. Mi épp a digg-en bukkantunk rá arra a videóra, ami feltárja és elképzeli azt, hogy mekkora lenne egy ilyen "globális épület".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyerjen teret a konyhapulton!

ST 2017. január 31., kedd 18:15

Mindenki szereti a rendezett, tiszta konyhát. Rendszerint arra törekszünk, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent elpakoljunk a konyhapultról, hiszen akkor lesz rend. Így az evőeszközök, fakanalak, edények, fűszerek mennek a szekrényekbe és fiókokba, szépen rendszerezve. Ezzel csak az a baj, hogy amint belépünk a konyhába, hogy csináljunk valamit, rögtön kell hozzá egy kés. Vagy egy fakanál. Meg a fazék a szekrény mélyéről, meg fűszerek. És a fene vigye el, nem is csak naponta egyszer eszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 tipp, amitől menő lesz a lakása

aa 2017. január 29., vasárnap 13:47

Az Elle Decor magazin munkatársai a tavalyi évhez hasonlóan készítettek egy összeállítást a 2017-es év lakberendezési trendjeiről. A hajtás után mutatjuk, mik azok az apró trükkök, ami segítségével trendi és otthonos lesz a lakás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp selejtezéshez

ermiz 2017. január 28., szombat 14:24

Nem tudom, ki hogy van vele, de karácsony után elönt az érzés, hogy azonnal meg kell szabadulnom egy csomó cucctól, mert teljesen feleslegesen foglalják a helyet, plusz egy csomó új dolog került a lakásba, nehogymá' elöntsön minket a csetresz. Ilyenkor hisztérikusan nekilátok a selejtezésnek, és azt vizionálom, hogy majd a garázsvásárban vagy a bolhapiacon fogom magam halálra keresni - ám ez ritkán jön be, mondhatni soha. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül egy bauhaus fellépőke

maze 2017. január 27., péntek 13:52

Bauhaus bútor workshop címen indított az Iparművészeti Múzeum hatórás foglalkozást, amin egy többfunkciós fellépőt készíthettek el a jelentkezők. Mivel imádunk fúrni, festeni, faragni, mi is részt vettünk rajta, részben mert pont egy ilyen fellépőre volt szükségünk (és bár az Ikeában olcsóbb, de az se nem szép, se nem színes, se nem DIY, ráadásul nem is bauhaus, és cikket se lehet róla írni), részben pedig hogy kipróbáljuk, mit tudhat egy ilyen szombati program. 

A szombat délelőtt 10-kor az Iparművészeti aulájában összegyűlt barkácsolni vágyókat Joó Julianna, az IMM Múzeumpedagógiai Osztály vezetője várta. A társaságban természetesen (?) több nő volt, mint férfi, 7:3 arányban oszlottunk meg, de korban már nem voltunk ilyen könnyedén behatárolható társaság. Akadt köztünk fiatal testvérpár, középkorú filmes hölgy, sőt mérnökember is; nagyjából egy közös mégis volt azért bennünk: mind bauhaus fellépőkét akartunk létrehozni. 

Hamar megtudtuk, hogy Joó volt az ötletgazda, aki közelebb szerette volna hozni a felnőttekhez a barkácsolást, ebben remek partnerre talált a Technika, azaz a Hellowood fiatal kreatívjainak személyében. Apropót is könnyen talált az eseményhez, hiszen december közepén nyitott a múzeumban a világhírű magyar származású dizájnerről, Breuer Marcellről szóló Breuer újra itthon című kiállításuk, tehát minden adott volt egy tárlatvezetéssel egybekötött bútorkészítős workshophoz.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keresse meg Budapestet a metróábrák között!

aa 2017. január 24., kedd 16:33

Nemcsak a Designhype kreatívosát, Tiffanyt Burnettet izgatják a különböző nagyvárosok metróhálózatai, hanem a washingtoni grafikust, Peter Dovákot is, aki Burnettel ellentétben nem csinos karkötőkre nyomta rá a nagy és kisebb városok metróhálózatát, hanem a Mini Metros néven futó sorozata keretében egyszerűsíti le és formálja egyfajta logóvá a térképeket.

Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Fotó: society6.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kis lakásban is lehet jó az élet!

etelka 2017. január 23., hétfő 19:58

A kis lakások olcsóbbak, nem kell annyit takarítani őket ráadásul sokkal kevesebb helyen tűnhetnek el dolgok - tehát ebből is látszik, hogy a kis lakásoknak számos előnyük van. Nyilván senki nem úgy tervezi az életét, hogy egy garzonban fog élete végéig élni, de attól még ezek a falatnyi helyek nagyon szerethetőek, és némi kombinálással jó dolgokat lehet belőlük kihozni. Mutatunk is néhány külföldi példát, amik arra világítanak rá, hogyan lehet élhetőbb a kis lakás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem érti a mosógép piktogramjait? A japán vécéket még annyira sem fogja!

Dívány 2017. január 21., szombat 16:20

Egészen szürreális előkészületekkel is jár a japánok számára, hogy 2020-ban Tokióban lesz az olimpia. Tavaly például a buddhista templomokat jelző táblákon szereplő fordított szvasztika szimbólumokat cserélték a külföldi turisták számára lényegesen egyértelműbb pagodára a térképeken, így talán kevesebben gondolják, hogy úton útfélen náci relikviák vannak Japánban. Az országban meglepően sokat foglalkoznak vele, hogy a térképeken, közösségi helyeken olyan szimbólumrendszert alkalmazzanak, amit a külföldiek is könnyen megértenek. Ez a reformgondolat érte el a napokban a köztéri vécéket is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen be Donald Trump gyerekkori házába!

aa 2017. január 20., péntek 12:29

Ma, azaz 2017. január 20-án iktatják be az Amerikai Egyesült Államok Barack Obamát váltó új elnökét, Donald J. Trumpot. Ezzel történelmi helyszínné válhat az a queensi Jamaica Estatesben található hat hálószobás, négy és fél fürdőszobás családi ház, amiért most mindössze 1.650.000 dollárt (kicsit kevesebb mint ötszázmillió forintot) kérnek az ingatlanpiacon. Ez volt ugyanis az új amerikai elnök gyerekkori otthona – hívja fel a figyelmet az ElleDecor.com.

Itt élt Donald Trump gyerekkorában.
Itt élt Donald Trump gyerekkorában.
Fotó: facebook.com/LaffeyRealEstate
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Megéri lakást venni átalakuló környéken?

Nézzük a Józsefváros metrótól és a belvárostól is mindössze 10 percnyire lévő Magdolna negyedét, aminek a rehabilitációjára nemrég 3,8 milliárd forintot költöttek. Jó befektetés?

STRANGE Két tavaszi fotósorozat Axente Vanessával

Két képsorozat fiatal magyar büszkeségünkről, az elsőt Charlotte Wales, a másodikat Vincent van de Wijngaard készítette.

PRAXIS Orvos vagyok, de a mentősöktől meghalhattam volna

Orvos vagyok. December elsején kaptam a második infarktusomat, a mentők helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második, felismerem, EKG pozitív volt. A büntetőeljárás folyik.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.
  • Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!

Hirdetés