Medúzaakvárium: ez lenne a legújabb divat?

purple-jellytank
Jellytank

Sok buggyant akvárium-ötlettel találkoztunk már – íme egy jó példa – de többnyire a leggyakoribb víz alapú életforma a töltelék: a hal. Más a helyzet a JellyTank-kel, a floridai Blake és Brock Gratton agyszüleményével.

Az ő űbertrendi akváriumuk hosszas kutatás eredménye: felhasználóbarát, és könnyen fenntartható. A kompakt forma az óceánok áramlatait imitáló vízmozgató rendszert takar, és egyszerű, minimalista formavilágával nem mást helyez reflektorfénybe, mint a nem e Földről való medúzát.

A medúzákat LED világítás öltözteti a legkülönbözőbb színekbe, az akvárium maga pedig fehér vagy fekete színben választható. A projekt egy bőven túlteljesítő Kickstarter kampánnyal indult, az első Jellytank-ek kiszállítása pedig kora májusban várható. Aki szeretne akváriumot egy másik univerzumból, az 199 dollárért (57 ezer forint) előrendelhet magának a projekt oldaláról.

dark-beauty
Jellytank

És igen, bennünk is felmerült, hogy honnan lesz medúzánk mindehhez? Azt is lehet rendelni a cégtől, 20-50 dollár közötti (6-14 ezer forint) áron, garantálják, hogy élve érkezik az akváriumtöltelék, igaz, kicsit husi a szállítás költsége, 85 dollár (kb. 25 ezer forint) Magyarországra. Azt még mindig nem tudjuk, mit eszik a medúza és mi lesz, ha elpusztulnak szegények, de biztos ezekre is megnyugtató választ kapnánk némi guglizás után. Önnek megérne közel 400 dollárt egy medúzás akvárium két lakóval? Ha simán, nyomjon a menőre, ha nem szánna ennyit egy ilyen élményre, akkor önnek találtuk ki a ciki opciót!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1657) (857) Ciki!
Mustra