Keresse meg Budapestet a metróábrák között!

Nemcsak a Designhype kreatívosát, Tiffanyt Burnettet izgatják a különböző nagyvárosok metróhálózatai, hanem a washingtoni grafikust, Peter Dovákot is, aki Burnettel ellentétben nem csinos karkötőkre nyomta rá a nagy és kisebb városok metróhálózatát, hanem a Mini Metros néven futó sorozata keretében egyszerűsíti le és formálja egyfajta logóvá a térképeket.

Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Peter Dovak 200 metrótérképet készített.society6.com

A műfaj egyébként nem olyan újkeletű, gyakorlatilag azóta népszerű, mióta a Massimo Vignelli 1972-ben megrajzolta New York metrótérképét, ami akkora műalkotásnak számít, hogy a turisták is ezt viszik haza emlékbe a New York-i látogatásuk után.

Így néz ki Budapest metróképe.
Így néz ki Budapest metróképe.pdovak.com

Dovák minimalista projektje annyira népszerű lett a városrajongók körében, hogy már poszter, illetve kötelező bögre és hűtőmágnes formájában is megvehetjük például Budapest, New York, San Francisco, London vagy Prága ikonikusnak mondott metróhálózatát és várhatóan hónapokon belül kaphatóak lesznek a metróhálózatos pólók is az online boltban – írja a Thisiscolossal.com.

Minimetró-ábrák hűtőmágnesen.
Minimetró-ábrák hűtőmágnesen.society6.com

Egy 10 darabos hűtőmágnes pakkért egyébként 19.99 dollárt, kb.5870 forintot kell fizetni, a bögrék és a mini poszterek 15 dollárért, kb. 4400 forintért rendelhetőek be. Peter Dovak egyébként nagy megszállottja a közlekedésnek, készített már grafikákat tömegközlekedési eszközökről, vonatokról, repülőgépszárnyakról, vonathátsókról, de nagy rajongója a kanadai tranzitoknak is.

Csekkolja le a bögrét is!
Csekkolja le a bögrét is!society6.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra