George Lucas Los Angelesben végre felépítheti a múzeumát

A híres rendező már régóta tervezgeti, hogy építtet egy múzeumot óriási magángyűjteményének, ami nemcsak azoknak lehet majd érdekes, akik rajonganak Indiana Jonesért vagy a Csillagok háborújáért, hanem a képzőművészet rajongóinak is: a kiállított tárgyak között szerepel Norman Rockwell amerikai festő és illusztrátor több műve, de Edgar Degas és Keith Haring alkotásait is meg lehet majd tekinteni. Eddig az jelentette az akadályt, hogy a kiszemelt városok visszautasították a lehetőséget, ugyanis nem találták vonzónak a Lucas által bemutatott építészeti terveket. A rendező azonban újra nekifutott a dolognak, tavaly ősszel újraterveztette az épületet, és az új látványtervekkel végül sikerült meghódítania Los Angelest - írja a FactoDesign.com.

LOS ANGELES
LOS ANGELESLucas Museum of Narrative Art

Az eredeti tervek szerint a jövendőbeli Lucas-múzeum tervei közt szerepelt már spanyol kastély San Franciscoban, vagy óriási piramis Chicago tengerpartján, de egyik város sem igazán lelkesedett ezekért az ötletekért. Végül ez az új, futurisztikus külsejű, 25,5 ezer négyzetméteres épületterv lett a nyerő, amit Lucas egy kínai építésszel, Ma Yansonggal álmodott meg, és valószínűleg tényleg Hollywood szomszédságában van a legjobb helye

Azt egyelőre nem árulták el, hogy mikor nyitja meg kapuit a Lucas Museum of Narrative Art, de a belépés valószínűleg ingyenes lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek