Borászat hozta meg a sikert a belsőépítészeknek

Idén is díjazták a legjobb belsőépítészeket a Laki Péter által alapított az Év Belsőépítésze-díj átadóján.  Az elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének - írja az OTS.

 Az év belsőépítésze címet Lőrincz Szilvia és Mikics András érdemelték ki a Kreinbacher Tasting Salon - Palazzo Dorottya és a Kreinbacher Birtok - Somlóvásárhely borászat megvalósításával. A két teljesen különböző feladatot úgy oldották meg, hogy a munkák enteriőrjei hallatlan eleganciát, korszerűséget, és – ami a legfontosabb – humán karaktert képviselnek. Különösen bravúros a Dorottya Salon, mely egy egészen kisléptékű tér, de modernsége mellett is együtt tud működni az épülettel.

somlohegy ekler dezso Bujnovszky Tamás2
Bujnovszky Tamás

A zsűri külön kiemeli és dicséretben részesíti a Tildi Béla Pécsi Klinika rekonstrukcióját, Kiss Dániel és Tóth Péter alkotótársak Batthyány Örökségközpont, fogadóépület és színház - Körmend belsőépítészeti munkáját. A díjazottak, a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatójától egymillió ötszázezer forintos jutalmat vehettek át.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek