RAKTÁR

Zaha Hadid megmutatta a matematika szépségét

2016. december 16., péntek 09:29

Csütörtökön nyitották meg a londoni Természettudományi Múzeum új szárnyát, ami a matematika szépségét hivatott bemutatni a látogatóknak. A Winton Gallery belső tereit még a márciusban elhunyt Zaha Hadid tervezte, de a kivitelezési munkálatok elhúzódásamiatt csak most készült el múzeum új szárnya. Hadid imádta a matematikát és a meglepő dolgokat, ez pedig jól látszik a kiállítás belső terén is. 

A BBC újságírója szerint az új kiállítási terület tökéletesen megmutatja, hogy a matematika nem olyan tudomány, amit csak irodákban végez néhány geek, hanem jelen van a mindennapi életben. Hadid mindehhez egy elgondolkodtató, de mégis nyugalmat árasztó teret tervezett, ami az újságíró hasonlatával élve "olyan, mint egy nagy, lila kaptár". Belépve egy hatalmas repülő fogadja a látogatókat, ennek a szárnyai adják a design dinamikáját a kiállítótérben. Ha teheti, nézze meg Londonban a múzeumot, ha a matematika nem is köti le igazán, attól még megcsodálhatja Hadid egyik utolsó nagy tervezői bravúrját. 

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés