RAKTÁR

Zaha Hadid megmutatta a matematika szépségét

2016. december 16., péntek 09:29

Csütörtökön nyitották meg a londoni Természettudományi Múzeum új szárnyát, ami a matematika szépségét hivatott bemutatni a látogatóknak. A Winton Gallery belső tereit még a márciusban elhunyt Zaha Hadid tervezte, de a kivitelezési munkálatok elhúzódásamiatt csak most készült el múzeum új szárnya. Hadid imádta a matematikát és a meglepő dolgokat, ez pedig jól látszik a kiállítás belső terén is. 

A BBC újságírója szerint az új kiállítási terület tökéletesen megmutatja, hogy a matematika nem olyan tudomány, amit csak irodákban végez néhány geek, hanem jelen van a mindennapi életben. Hadid mindehhez egy elgondolkodtató, de mégis nyugalmat árasztó teret tervezett, ami az újságíró hasonlatával élve "olyan, mint egy nagy, lila kaptár". Belépve egy hatalmas repülő fogadja a látogatókat, ennek a szárnyai adják a design dinamikáját a kiállítótérben. Ha teheti, nézze meg Londonban a múzeumot, ha a matematika nem is köti le igazán, attól még megcsodálhatja Hadid egyik utolsó nagy tervezői bravúrját. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés