Környezetbarát kályhát tervezett Philippe Starck

A kandalló őrületet meglovagolva az ipari formatervezőként és belsőépítészként ismert francia dizájner, Philippe Starck is elkészítette saját moduláris fatüzelésű kályháját a fűtési szezonra – írja a Dezeen.com a Speeta márkának tervezett termékről, ami Speetbox by Starck néven fut a piacon.

Így néz ki az alapcsomag.
Így néz ki az alapcsomag.speeta.com

“A Speetbox by Starck-kal valamivel többet akartunk létrehozni egy egyszerű fatüzelésű kályhánál”- mondja Guillaume Boutte, a Speeta elnöke a bővíthető kandallóról, ami nemcsak mutatós, de a technológiáját tekintve megfelel a legújabb környezettudatos követelményeknek is.

Tetszés szerint bővíthető.
Tetszés szerint bővíthető.speeta.com

A márka sajtóközleményében arra is kitért, hogy a 100 százalékban vízálló dizájner kályha megfizethető áron kerül majd az üzletekbe. Az energiahatékony darab állítólag háromszor kevesebb port bocsát ki, mint a hagyományos tűzhelyek és a fűtési idő alatt a beépített akkumulátornak köszönhetően a hőt is képes eltárolni. Nem a szennyezőanyag-kibocsátást is figyelembe vevő csúcstermék az első hasznos lakberendezési tárgy a 67 éves Starck karrierjében, nemrég például konyhai csapot tervezett az Axornak.

Könyvespolc és kályha egyben.
Könyvespolc és kályha egyben.speeta.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek