Ez már tényleg a Terminator: a kertészkedést is kiszervezték alólunk a robotok

A posztapokaliptikus filmekben visszatérő elem, hogy az emberi technológia elpusztulása/a gépek fellázadása/a Föld átmenetileg lakhatatlanná válása után az emberiség visszatér a civilizáció gyökereihez, a kétkezi munkához, és a naplementés happy endben maga termeszti a zöldségeket, de legalábbis megpróbál harmóniában élni a környezetével.

Na, ezt a gondolatot teszi teljesen tönkre a közösségi finanszírozásban hamarosan megvalósuló Farmbot nevű kis szerkezet, ami a tudatos fogyasztók (azok, akiknek nem jók a boltban kapható élelmiszerek, viszont általában nem tudják maguknak előállítani őket) számára ezentúl a ház mögötti kis konyhartben könnyedén képes megtermelni bármilyen növényt úgy, hogy gazdájuknak az installálást követően tényleg csak a szüretelés az egyetlen dolguk.

A kis szerkezet a hülyének is megéri, gyakorlatilag egy szezon alatt kitermeli az árát, hiszen most akciósan alig 870 ezer forintnyi dollárért a miénk lehet. Jó mondjuk tényleg elég impozáns, ahogy dolgozik, elülteti helyettünk a magokat, gondozza a növényeket, és ha betápláljuk neki, hogy miket ültettünk, akkor minden növényt a neki lehető legjobb módon próbál felnevelni, például azzal, hogy nem locsolja őket túl, meg hasonlók. Ja, mert természetesen locsolni is tud. (Tech Insider)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek