Ezzel a térképpel lehetetlenség eltévedni

Jenni Sparks rajzolta meg a következő térképet, ami Párizst, Franciaország fővárosát tárja fel a turisták előtt. A térképen grafikai ábrázolást kapott minden olyan látványosság, amit érdemes Párizsban megtekinteni. És most ne csak a Notre-Dame-székesegyházra, vagy az Eiffel-toronyra gondoljon, mint nevezetesség, a készítő szerint a francia főváros apró „titkait” is feltüntette a térképen, csak úgy, ahogyan a kulturális kincseket is. 

Egyébként többek között, Londonról, Berlinről és New Yorkról is készített hasonló grafikus térképet, melyet bárki megvásárolhat persze ha nem sokallja érte az akár 250 angol fontos (103 000 forint) árat. A legolcsóbb ilyen alkotásért 31 ezer forintot kell kiperkálni, ez, a párizsos meg, kicsivel több, mint 41 ezer forintba kerül. Praktikusnak praktikus, sőt, eszméletlenül is néz ki, de azért arra drága, hogy ezt gyűrögesse az ember a hátizsákjába amikor éppen egy új várost fedez fel. 

Jenni Sparks

Jenni Sparks illusztrátor, dizájner, térkép készítő. Délnyugat-Anglia egy kis tengerparti városában született, most Londonban él és szereti a techno zenét.

Oszd meg másokkal is!
nono
Mustra