RAKTÁR

Alternatív vízgyűjtőt díjaztak a Nemzetközi Design Gálán

2016. március 25., péntek 16:15

Dubai után ezúttal Taipeiben rendezték meg a Nemzetközi Design Gálát, melyen az ipari formatervezők nemzetközi tanácsa (ICSID) is benevezte három finalistáját a 2016-os World Design Impact díjra.Az 500 vendéget fogadó rendezvénynek a Mandarin Oriental Hotel adott otthont, az eseményen pedig ott volt többek között a 2,6 millió fős város polgármestere, Wen-Ji Ko, a Kulturális Minisztérium biztosa, a város kormányzója valamint Eindhoven polgármestere, Rob van Gijzel is.

A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
Fotó: facebook.com/WarkaWater

Az ICSID még Kanadában az év elején jelezte, hogy a menekülthelyzetre megoldást kereső RE:BUILD jordániai projektjét, a fertőző betegségek ellen küzdő HappyTapot, illetve az alternatív vízforrást kínáló Warka Watert indítja el a versenyen, melyen elsősorban az életminőség javítására és a komplex társadalmi problémákra kívántak fókuszálni. A szervezet oldalán olvasható hírek szerint a döntősök közül a Warka Water, azaz Arturo Vittori és csapata lett a befutó, akik éppen az etiópiai Dorzében tesztelik bambuszból készült szerkezetüket, melynek segítségével naponta akár 25-100 liter ivóvízet is összegyűjthetnek párából, esőből és ködből.

WW IM PH V3.2 150526 Dorze Inauguration Assembly 3 IMG 4391 1200
Fotó: warkawater.org

“Egy jobb világ megtervezése csak akkor lehetséges, ha kihasználjuk a lehetőségeinket, közösségként együtt dolgozunk az olyan közös kihívásokon, amelyek hatással vannak mindannyiunkra“ – mondta dr. Mugendi M'Rithaa, az ICSID elnöke a rendezvényen, ahol bejelentették a Nemzetközi Design Gála következő, 2018-as fővárosát, Mexikóvárost is.

A videóra kattintva megnézheti, hogy mivel nyerte el a zsűri tetszését a közösségi és oktatási műhelyben is gondolkodó Warka Water!

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés