Ezentúl egy mozdulattal összecsukhatja a dolgozósarkot

Elsőre inkább néztük házi gyúrópadnak vagy hibás szobabiciklinek, mint többfunkciós íróasztalnak Marc Rosenberg legújabb találmányát, mellyel éppen a Kickstarter oldalán próbálja összekalapozni az induláshoz szükséges 165 ezer dollárt (körülbelül 46,5 millió forintot). Az Edge Desk néven futó termék ugyanis egy olyan, pár másodperc alatt összeállítható és -hajtható ergonomikus íróasztal és szék, ami hatékonyan és kényelmesen használható a legkisebb helyen is, használat után pedig akár az ágy alá is besuvasztható.

Egyszerűen felállítható a székkel kapható asztal.
Egyszerűen felállítható a székkel kapható asztal.kickstarter.com

Az Amerika egyik legötletesebb feltalálójaként és marketingeseként ismert Rosenberg fejéből egyébként a lánya kollégiumi szobájában pattant ki az összehajthatós asztal ötlete, mikor rájött, hogy a fiatal generáció inkább ül a laptoppal az ágyon vagy a padlón, mint az asztalnál. A végeredmény, az akár festőállványként is funkcionáló Edge Desk körülbelül 9 kilogrammot nyom, kialakításának köszönhetően többféle pozícióban is ülhetünk vagy térdelhetünk rajta, és a hozzá tartozó kis asztallapon pedig a laptop vagy a tablet mellett még egy csésze kávé is elfér.

A mobil munkahelyekre alternatívát nyújtó Edge Desket több, mint ezer egyetemistán tesztelték az elmúlt időszakban, akik nyitottan álltak hozzá az összecsukható asztal-szék kombóhoz, így nem csoda, hogy a pénzgyűjtő oldalon már a fele összegyűlt az áhított összegnek. Azok, akik április 22-ig támogatják a projektet, 249 dollárért (70.315 forintért) rendelhetik meg a szerkezetet, amiért később már 349 dollárt (közel 100 ezer forintot) kérnek majd a tervezők.írja az engadget.com.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek