Loptak már öntől a strandon? Itt a megoldás!

Egy közösségi irodában, zölddió juice-t kortyolgatva elmélkedtünk arról, mi is lehet az a Beachegg, amit a Virgo nevű, egyébként informatikával foglalkozó cég fog prezentálni, mint első tárgyiasult munkájukat. 

Előtte azonban egy apró közjátékként egy kutya tépett szét egy díszlet gumikacsát, apró cafatokra, amiről egy darabig azt hittem feature de kiderült, hogy bug. Úgy látszik, az IT-szakemberek a liberális nevelés hívei, reméljük, a kutya nem nyelte le Sápika darabjait. 

Aztán bele is vágtunk abba, amiért jöttünk, azaz meghallgattuk Csapó Balázs vezető designert, aki bemutatta a tojást és annak történetét. A Beachegg Halmi Gergőnek köszönhető, akiről azt lehet tudni, hogy mezőgazdasági vállalkozó, és 2014-ben bekopogott a céghez, hogy keressenek megoldást egy problémára. Ez pedig az volt, hogy a temetők nagyok, és nem mindenki találja meg szerettei sírját, ám ha fejlesztenének egy applikációt hozzá, akkor a nagyi az okostelefonján keresztül megtalálhatná a dédi sírját. Hamar rájöttek, hogy az ötlet nem versenyképes, mert a nagyi valószínűleg nem fizetne ezért a szolgáltatásért. Vagy egyszerűen megkérdezné Feri bát, a temető gondnokot. 

De Halmi nem adta fel és újra telefonált, amikor is a kerekeken guruló, egyébként szabadalmaztatott páncélszekrény tervét prezentált a Virgósoknak. Ők nem hülyézték le, hanem elkezdtek rajta dolgozni - és most képzeljenek ide egy csomó angol szakszót -, majd összeállt az ötlet. 

A tojás, azaz nyugaton eladhatóbb névvel a Beachegg, lett a végeredménye mindannak, amin az egész iroda dolgozott. A 6 literes, alumíniummal kombinált műanyag, egy személyes mobilszéf. Menő? Az. Megveszik? Ezt senki nem tudja, mindenesetre, ahol prezentálták, ott odavoltak érte. Tehát megszületett a tojás, amit lehet vinni vállon és csuklón – mert ki az a pasi, aki egy piros tojással az oldalán megy a strandra?

Beachegg - how does it work?

WATCH: We did hard work for finishing our product video. Thumbs up for our awesome creative team for this job! We really love it do you?

Közzétette: Beachegg – 2016. március 2.

Na de mit csinál a tojás, ha jön a tolvaj? Először is csipog. Aztán, ha megmozdítják, riasztja a biztonsági őrt. Valamint, ha elszaladnak vele, akkor mutatja, merre viszik, valamint egy karkötő segítségével a tulajt is értesíti, aki egy appon keresztül figyelheti, hogyan lopják el a tojást. Mármint ha szerencséje van, és a saját épp ellopott mobilja helyett van ott egy haver, akinek a telefonjára szintén le van töltve a tojás applikáció.

Persze, ez úgy hangzik, mintha baromság lenne, hiszen ki rohangálna csipogó tojással a kezében, ami pontosan megmutatja, hol van a tolvaj, ráadásul viszonylag nehezen feltörhető!? 

Pedig nem az. A tervek szerint a Beacheggeket bérelni lehet majd, nagyjából 5 euro/nap áron (1500 Ft), ami máris racionálissá teszi a létezésüket, hisz a strand másik végén lévő csomagmegőrző helyett mennyivel egyszerűbb a közelünkben, mégis biztonságban tudni értékeinket. Persze lehetséges lesz megvenni is: az alapmodell ára 200 euro (kb 62000 Ft) körül fog mozogni, de ha faborításos vagy Swarovski kristályos változatot szeretne krokodilbőr belsővel, arra is lesz lehetősége, csak persze jóval drágábban.

Sajnos idény nyáron még nem ebben fogja a Soundon tartani a legális és illegális ingóságait, de ha minden jól megy és a nyárra tervezett Kickstarten kampány során elkel legalább 400 tojás, akkor 2017 nyarára már elkészülhet a termék. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra