Ötleteket mutatunk gyerekszobára!

Nemrég megmutattuk, hogy hogyan hozhatjuk ki legtöbbet a kamaszszobákból úgy, hogy a végeredmény a tizenéves gyereknek is bejöjjön, de mégse kelljen ráköltenünk egy vagyont. Ezúttal mutatunk néhány inspiráló példát arra, hogy milyen apró trükkökkel varázsolhatunk játékos, modern és kényelmes gyerekszobát a lakásba! Kreatív és könnyen kivitelezhető ötletek a hajtás után!

Az Archdigest.com kreatívjai szerint semmi rossz nincs abban, ha a gyerekszoba (és mindegy, hogy a lakó lány vagy fiú) a szokásos árnyalatoktól eltérően inkább a fekete-fehér színpalettán mozog. Egy zebramintás pamutszőnyegért például 6990 forintot kérnek a H&M lakberendezési osztályán, ugyanitt 1290 forintba kerül két darab fekete csillagos akasztó, míg a fekete és fehér díszpárnahuzatokért 2990 forintot kell fizetni.

Ilyen szerethető, 21.századi szörnyeket a legtöbb városi dekorboltban be tud szerezni, akár fekete-fehér színben is.

A cukorka és a semleges színek ellenére ez a „hercegnős” stílusú kislány szoba egyfajta vintage hangulatot is kelt, ami szintén nagyon trendi manapság. Szóval bátran szerezzen be egy lerobbant, ötvenes-hatvanas évekből megmaradt széket, húzza át valami friss, jégkék vagy mentazöld kárpittal, és pakolja tele a lányszobát új, de mégis régies kiegészítőkkel és játékokkal.

Ebbe a térbe kiválóan illenek például az állat- vagy gyümölcsmintás huzatok, amiket a H&M-ben 2990 forintért lehet beszerezni, ugyanitt 6990 forintot kérnek az ágyneműhuzat szettekért. A vintage stílusú fotókeretekért 1990 forintot kérnek a svéd márkánál.

Nemcsak az állatos plüssök és huzatok felkapottak, hanem a különféle állatokat,papagájokat, pingvineket vagy zsiráfokat ábrázoló poszterek is. Egy madaras poszterért 2490 forintot kérnek az Ikeában. Népszerűek a színes gyümölcsöket ábrázoló rajzok, egy ilyen képért 2990 forintot kell fizetni a bútorboltban.

Amennyiben mégis inkább maradna a jól bevált plüssmacis gyerekszobánál, akkor azt már rendezze be úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A falakat fesse sápadtkékre és vaníliasárgára, szerezzen pár fehérre festett bútort és annyi Teddy macit, amennyit csak lehetséges!

Genc odasi #teenegerroom#childroom #babyroom #babyroomideas #nurserydecor #childroom #cocukodasi

@minimini_ideas által közzétett fénykép,

A gyerekszoba központi részét kell képezze a könyves sarok, amit a mesekönyvek hőseiről formázott plüssfigurákkal tehetünk még vonzóbbá a gyerekek számára. Ne ijedjen meg a fagyi formájú párnáktól és a pöttyös fal gondolatától sem, a valóságban egész jól működnek a térben.

Be sweet , be happy , be silly , be kind and smile ***Odanın 2 duvarı ve bir kolonu bitti geriye kaldı 2 duvar * ikea baharat raflarını beyaz renge boyayıp kitaplık olarak kullandım , önceki paylaşimimda stickerlarla duvarı kaplamak baya bir zamanımı almıştı diğer duvarlara yapmaya cesaret etmedim bu yüzden *bir sonraki aşama koçtaştan çok uygun fiyata aldığım sifonyeri renkli stickerlarla kaplayip melisin kreste ilk yaptığı boyamalari duvara asacagim ve sürpriz birkaç dokunuş daha detaylar için tıklayın *#kidsroomdesign#diy#kidsroom

*Yüksek dozda Melis içerir* (@thelittlemissunshine) által közzétett fénykép,

Az újragondolt hintaló, konzervatív hatású függönybe kapaszkodó plüss macik és pofákat vágó M&M díszpárnák teszik frissé ezt a jól láthatóan hagyományos stílusban berendezett gyerekszobát. Hintalovat egyébként érdemes használtan venni és felújítani, ide kattintva már 2900-9000 forint között talál könnyen átalakíthatókat!

#kidsroomdesign.

Milano Design Studio (@milano_design_studio) által közzétett fénykép,

Használjuk ki, ha van a családban vagy a baráti társaságban olyan, aki szépen tud festeni, és készíttessünk vele valami szépet a gyerekszoba falára.

Jó pár szezon óta divatban vannak a legós kiegészítők, sőt ha kedve tartja, akár az egész lakását berendezheti már Legóval. Egy-egy legós párna vagy ülőke elhelyezése jól láthatóan remekül működik az emeletes ágyas gyerekszobák esetében is.

Ha van rá mód, akkor az olvasósarok mellett egy beszélgetős, kreatív részt is alakítsunk ki a gyereknek a szobában. Ilyen kis méretű, színes székek és műanyag csészék például a legtöbb gyerekosztályán megtalálhatóak, az Ikeában például 1490 forintot kérnek a kék, rózsaszín és fehér színű műanyag ülőkékért.

Nem minden szülő olyan bátor, hogy egy ilyen falra függesztett „hintaágyban” hagyja magára a gyereket, de vitathatatlanul jól működik ebben az aprólékosan összekomponált térben, ahol külön felhívnánk a figyelmet a fehér játékelefántra valamint a szuper falfestményre is.

Egyel nagyobb gyerekek részére ajánlja a Little for Little People lakberendezője ezt a fekete-fehér pöttyös fallal és rusztikus, de modern csillárral megkomponált teret, melyben remekül mutat az élénksárga ágykeret, a zebrás párna és a színes ágyneműhuzat is.

Szerintünk ennél a gyerekszobánál kissé túlzásba esett a lakberendező, de el tudjuk képzelni, hogy a látvány nem zavarja a benne élő kislányokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek