RAKTÁR

Menő vagy ciki a Warhol ihlette banán formájú lemezjátszó?

2016. február 12., péntek 13:34

Nem mindennapi különlegességet árul az etsy.com oldalán a vintage és retro cuccokban illetve lemezekben utazó CarolynsEclectics nevű felhasználó: nemrég egy hetvenes évekbeli Velvet Underground lemezborító-ihlette banán formájú lemezjátszó jutott a tulajdonába. Emlékeznek, ez az az ikonikus The Velvet Underground & Nico album, amelynek a borítóján szereplő banánt maga Andy Warhol tervezte 1967-ben.

Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Nem biztos, hogy működik, de lakásdísznek elfogadnánk.
Fotó: tumblr.com

„Az egyik barátom megtalálta a banán lejátszó hirdetését egy régi Spiegel katalógusban, majd rákerestünk az interneten és kiderült, hogy már csak két darab létezik belőle. Az egyik egy indianapolisi srácé, aki még a nagyanyjától kapta, a másik pedig a kaliforniai Banán Múzeum tulajdonában”- írja az eladó, aki saját bevallása szerint sosem rajongott annyira Andy Warhol munkásságáért.

Az Austin Powers-féle lakáshoz tökéletesen passzoló hordozható lejátszóért az eredeti 39.77 dolláros árnak (mai árfolyamon 10.885 forint) a többszörösét, 1500 dollárt, körülbelül 410,605 forintot kéri a szerencsés tulajdonos. Ennyi pénzért viszont még működik is, legalábbis a kábelei jó állapotban vannak, bár elképzelhető, hogy egy tűcsere nem árt, ha nemcsak nézni, de használni is szeretné majd. A múzeumba illő darabra a borsos ár ellenére valószínűleg pillanatok alatt lecsapnak majd a megszállott Warhol-Velvet Underground rajongók, úgyhogy akkor is az esélytelenek nyugalmával indulnánk az online vásáron, ha éppen lenne felesleges 410 ezer forintunk.

Ön mit gondol a mai napig trendi banán lejátszóról? Menőnek találja, vagy inkább úgy gondolja, már a hetvenes években is ciki volt ilyen kiegészítőkkel flangálni? Szavazzon!

Ne maradj le semmiről!

417 szavazat 413 szavazat

Blogok, amiket olvasunk

ÉDES POFA A cukormentes sütik jolly jokere

Nem csak cukor nincs benne, de tej és tojás sem. Édesség, bűntudat nélkül.

OTTHONTÉRKÉP Nincs éjjeliszekrényed? Nézz körül, és lesz!

Nem kell erre feltétlenül sokat költeni, egy mutatós polc, szék, utazóláda, régi komód mind-mind alkalmas lehet arra, hogy végre legyen egy praktikus és stílusos pakolóhely az ágy mellett.

HATÁRÁTKELŐ Néhány napon belül indul az új-zélandi vízumosztás

Minden évben száz magyar kaphat egy éves utazó-dolgozó vízumot, április 27 a dátum, és legyetek gyorsak, mert nagyjából 10 perc alatt elfogy. Tudnivalók
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés