Hátha lesz hó az idén: csizmacsepegtető tálcával a latyakos előszobák ellen!

Lassan itt a latyak, a sár és a hólé időszaka, ami kész rémálom az olyan otthonok számára, ahol az előszoba nem kőpadlós, vagy csak senki nem akar naponta ötször felmosni. Ilyen esetekben két választási lehetősége van: vagy téli álmot alszik és nem teszi ki a lábát tavaszig, vagy kénytelen kitalálni valamit a csöpögő csizmák gusztustalan latyakja ellen. Ha ön nem medve, olvasson tovább!

A szőnyeg jó lehet

Sokan a folydogáló lábbelik ellen egy kiszuperált törölközőt terítenek le a cipők alá. Ez alapvetően jó megoldás lenne, de azzal számolni kell, hogy a padlót a nedvességtől nem óvja meg. Természetesen a laminált padlók sem két csepp nedvességtől mennek tönkre, de a folyamatos áztatás már nyomot hagy rajtuk, és az elázott törölköző sem éppen menő dizájnelem egy előszobában.

Ennek alternatívája lehet a kifejezetten a bejárathoz tervezett, jó nedvszívó képességű lábtörlő szőnyeg. Az ilyen darabok gumírozott alsó résszel vannak ellátva, tehát a nedvességet magukba zárják, nem engedik ki. Ha szerencséje van, ezzel az egész szezont kihúzzák, és csak a tavasz beköszöntével kell alaposan kitisztítani a szőnyeget. De ez egy négytagú, jövő-menő család esetében kétséges, és a pállott víz illata sem túl kellemes.

Csepegtető

Mivel a hólé a hernyótalpas hótaposók mintázatából hosszú percekig is szivároghat, így olyan megoldás kell, ami egyrészt felfogja a levet, másrészt könnyen tisztítható és még nem is ronda. Erre tökéletesen alkalmas egy csepegtető tálca, aminek az elve pedig pontosan ugyanaz, mint konyhai társáé. 

blog stuff 300 [1600x1200]
http://heartmainehome.blogspot.com

Az ára 1000 - 1500 forint körüli összeg, és akár még házhoz is szállíttathatja. A külseje egyszerű, semmi csicsa: a tálca pereme tartja a cipőt, a hólé lefolyik, a cipő elrakása után a cucc egy mozdulattal üríthető a lefolyóba vagy a kertbe.

Ha egy kicsit egyedibbet szeretne, akkor is kell egy jó tálca, a műanyag tökéletesen megfelelő, csak strapabíró legyen. Töltse meg szép színes vagy akár egyszínű kavicsokkal (a fehéret kerülje, mert bár a hólé nagyjából lefolyik róla, a kosz, amit a hóval együtt bevinne a lakásba, már látványosan megülhet rajtuk), itt a kövek tartják meg a csizmát, és a tálca fogja fel a csepegést.

Az ürítés ebben az esetben egy kicsit körülményesebb, hiszen óvatosan kell kiönteni a felgyűlt hólevet, ha nem akarja a kavicsokat is kizúdítani belőle. Persze, ha ön szereti a bonyolult megoldásokat az életében, zúdítsa ki azokat is, majd pakolgassa vissza. Ha a csak kicsit bonyolultabbakra szavaz, akkor ragasztgassa a kavicsokat a tálcához, ami kissé macerás, de megéri, mert csak egyszer kell szórakoznia vele, majd már csak le kell önteni a vizet róluk, ahányszor csak akarja, sőt akár a retket is kislagozhagja közülük időnként. Ha kész a mű, használja egészséggel élete végéig (vagy amíg a globális felmelegedés engedi)!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek