Az Airbnb nyúlja az enteriőrt

Zoé de las Cases francia belsőépítész beperelte a híres, lakásokat szünidőre bérbeadó céget, az Airbnb-t, amikor meglátta, hogy a cég vadonatúj, Szilícium-völgyi központjának egyik helyiségét pontosan ugyanúgy rendezték be, ahogyan az az ő párizsi lakásának nappaliját, adta hírül a Mirror. 

5

A lakberendezőnő azért adta be a keresetet, mert nem kapott semmiféle honoráriumot, amiért felhasználták az ötletét a cég irodájában, ami azért is bosszantja, mert korábban a cég egyik alapítója, Brian Chesky is megszállt nála három éjszakát, így nem lehet véletlen az azonosság. Már csak azért sem lehet az amúgy, mert a belsőépítész szerint még a nagymamájának a fényképe is megtalálható a lemásolt iroda polcain, ami valljuk be tényleg elég béna, viszont legalább bizonyíték is a cégre nézve. Azért Zoé de las Cases is nagyon ki lehet borulva, mert azt nyilatkozta, ez olyan neki, mintha megerőszakolták volna. Nyilván az ügyvédje tanácsára az is nagyon fáj neki, hogy a legszemélyesebb szuvenírjeit is lemásolták (szuvenír, ember!), sőt a nyaralási emlékeit is. No, de majd egy zsíros csekk nyilván fog tudni enyhíteni a fájdalmain.

A tervező szerint azzal, hogy nem kértek tőle engedélyt, kvázi meglopta a cég, kiváltképp mivel a lakása amúgy is híres lakás, az egyik francia tévécsatorna a "legmenőbb párizsi lakás" címet is nekiajándékozta. Amúgy állítólag Chesky felkérte a nőt, hogy a lakás hadd szerepeljen egy nyomtatott kiadványban, amit ő nagyon hízelgőnek talált, de azt álmában nem gondolta volna, hogy a saját tapétáját fogja viszontlátni, személyes holmijaival egyetemben a cég egyik tárgyalótermében. szerinte a cég munkatársai egyszerűen kilopták és lemásolták a képeket ott tartózkodásuk során, amiket aztán felhasználtak a San Francisco-i irodában. Az Airbnb nem kívánt reagálni a hírre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek